Ben aldım üstümeO daha çok veren kardeş ben oluyorum. Ama sen bir kez başlayınca diğer kardeşler zaten bir yapan var diyor rahatlıyorlar. İnsan bünyesi gereği
Ben sürekli ben yaptım ben ettim diye dolaşamam ortalıkta. Utanırım. Zaten yaptığını söyledin mi de hoş değil. Yapma daha iyi.
Ama kısmet bazı şeyler kaderimde öyleymiş. Belki öyle zorluklarda el atmasam bu gün kendim de zor durumda ve gelişmemiş kalabilirdim. Hayat bu bir dengesi var. Bana artıları çok ben inanıyorum. Rabbim evlatlarıma da bunu aşılamak nasip etsin.
Ben evlenince kardeşlerim biraz daha sorumluluk sahibi oldular. Herşey güzel olacak inşallah pozitif iyidir
DenizinDuygusu bence cok yanlis dusunuyorsun insan evlendikten sonra kendi yuvasinida dusunmesi lazim benim esimin kendi borclari var once onlari odemeli once kendi evini dusunmeli tabi ki annesine yardim edicek ama bu bi huy halline gelmemeli bizim daha cocugumuz yok cocuk olduktan sonra daha yukumuz agirlasicak bence once kendi EVIM DEMELI
akrepBurç murç yalan ya karakter meselesi herhalde
Ben konu sahibini anlıyorum. Kendi evi herşeyden önce gelir diye düşünüyor.
Ama dedim ya ben çekemedim elimi üstelik kadınım. O erkek belki o hiç yapamıyordur. Kendini kötü hissediyordur.
Babamın bir derdi olunca beni aramazsa ben üzülürüm ne bileyim.
Benim de burcum akrep :) burçdaş çıktık... :)
Ya insan ailesine yapmaz mı? Ben hırs olarak yorumladım bu konuyu... İnsanın ailesinden baska kimi var? Aynı sekilde annemin bi derdi hele ki maddi sıkıntısı olcak, gözümü kapatırsam ben insan mı olurum canım..
Duruma göre bu öyle değişir ki... mesela benim amcam çok borçlu emeklisini kaptırdı birine ve 3 ev yaptırdı her bir çocuğu için.3 öğün yemek yemek yerine 2 öğün yiyormuş.aç oturup çoluğuna çocuğuna hiç durumunu belli etmiyormuş öyle duydum...
birde uzaktan akrabamız var erkek kardeşi borç almış ödememiş adam kardeşini görünce utanıyormuş kendi parasını isteyemiyormuş..görmezden geliyormuş 1 senem kaldı bitecek borç diyor adam..
beni tanımıyorsunuz diye yazıyorum Allah verdim dedirtmesin bir arkadaşımın akrabası evden kaçmış genç bir kadın kocası yaşlı ve verem inanılmaz fakirmiş eşimin verdiğinden üç beş artırıp veriyorum eşime de diyorum veriyorum kadının çoluğu çocuğu aç perişan...
Allaha büyük varmasın cenabı Allahım affet Rabbim ama abim çalışmıyor içki içiyor bizim evde buz dolabı hınca hınç dolu alınanın haddi hesabı yok herkes tutmuş bir yerden harcıyor 5 kredi kartı full dolu ve babam benden para istiyor öyle 3-5 değil..1 milyardan 80 milyara meblalar..
birde para veremem değince küfür ediyor Allah b... versin diyor bana...
şimdi bu 3 kişi aynı mı????
Hiç de yanlıs düsünmüyorum valla.. İhtiyacı varsa tabiki de yardım edecek ya onu o yaşa getiren kim? 100 tlyle mi dönüyor ev Allah askına yapma.. Çocuğun olsun, o zaman çocuğunun rızkını götürürse rahatsız ol bence.. Bana çok abartı geldi, bunları bu kadar gözünde büyütürsen hasta olursun canım.. Sen hiç ailene yardım etme gereksinimi duymuyor musun? Kvnin maaşı var mı? eşi başında mı?
Ben hak veriyorum konu sahibine. Evde çalışabilecek insan varken çalışmasın gezsin tozsun, eşi de çalıştığını ikiye bölüp evini rahat geçindirmek varken kıt kanaat geçinsin. Neden o bayan bekarken yiyip içtiğini evlendikten sonra yemesin, neden üstüne başına bişey alamasın? Kadın yazmış çalışırken bile kendime hiçbirşey alamıyordum diye. Bence iyi yapmışsınız işten çıkmakla. Bide kayınvalide gelin işten çıktı diye surat asıyormuş. Evlenmiş oğlun artık, onunda bir evi var geçindirmek zorunda olduğu. Elalemin ailesi destek olur bizimkiler de bizden beklerler... Yaşamayan bilmez tabi, o yüzden hırs mırs diye yorum yazanlar olmuş.
Evliliğimin ilk senesi boyunca benim eşimde öyleydi. Elinde avcunda ne varsa ailesine yedirdi. Onların borçlarını hep üzerine aldı. Kayınvalidem çalışıyordu, biz evlenince yoruldum artık ebn çalışmıycam diye işten çıktı. Ben hamile olduğum için iş bulamadım, herşey eşimin maaşına bakıyordu. Her ay bu ayı nasıl çıkarıcaz diye hesap yapıyorduk. Kayınpederimin emekli maaşını kesintiler oldu diye saklıyorlardı. 1 sene boyunca bi defa annemlere hep bekarlık kıyafetlerimle gidiyorum diye bi tek kıyafet alabildik. Bekarken her ay başı alışverişe gider birsürü kıyafet alırdım kendime... Sonra anlaşamadık bir evin içinde onların evlerinin üzerine ev yaptırdık. Bizim borçlar maaşı geçince kaynanam hesapları ayıralım artık herkes ne harcadığını bilsin diye oğlunu onca borcun içinde bıraktı. Biz onlara bakarken aileydik, bakmak zorundaydık, ama onlar destek olacakları zaman evlat olarak görmediler. Bu işler hep böyledir. Bazı insanlar başkalarının üzerinden geçinmeyi huy edinmiştir. O yüzden yapılan kötü yorumlar bana çok saçma geldi. Bekara karı boşamak kolay gelir diye boşa dememişler...
100 TL verdiğini nerden biliyorsunuz? Bilip bilmeden ne çok savundunuz yoksa kaynana siz misiniz şüphelendim doğrusu?
Konu sahibesinin söylediklerinden yola çıkarak ve yine konu sahibine cevaben yorum yazıyorum ben.. siz de öyle yapın. Polemiğe giremicem.
Konu sahibi anlık bi olaydan bahsetti, ömrü boyunca sadece bi kere 100 TL verdi demedi. Ona zaten kimse bişey demez. Ayrıca kızcağız bu kadar bunaltmasalar gelip buraya derdini yazmazdı. Ne kadar anlayışsız bir insansınız.
Zaten başka kardeşler de varken ailesine bakma sorumluluğunu üstüne alabilecek kadar geniş yürekli olan birisi asla yaptığını ona buna anlatmaz, aynı sizin gibi, aynı babam gibi ve diğer tanıdıklarım gibi. Tam tersine bakmayanlar sanki tüm yük onların üstündeymiş gibi davranırlar çevrelerine karşı. İşte maddi hiçbir şey dert değil de bu durum benim canımı tek sıkan. Ama olsun, insan yaptığı güzelliklerin de kötülüklerin de karşılığını hayattan alıyor. Ayna gibi ne verirsen hayattan sana o geri dönüyo
Denizin duygusu sen evlenince kocanın ailesini maaşa bağla OK? Bu kız mecbur değil kendi rızkını başkalarına yedirmeye. Kesin sizin aile yapınız da oğlunuzdan devamlı para beklemek var ki bu kadar savundun kocayı.
Aynen canım bak benim eşim dünya iyisi biri yani bende oldukça bende onlara yaparım der Allah bin kere razı olsun benim ailem onun ailesi gibi 6 senedir evliyim. Beyaz eşyasını aldı kardeşime doğum günlerinde hediyesi, maaşımdan öderim kiralarını ama durum ortada eşimde biliyor annem rahatsızlandı ayrıldı emekli olamadı maaş yok kardeşim yetişemiyor eşim de primini ödüyor yani aile olmak budur ben gurur duyuyorum eşimle. Ve gerçekten insan yaptığı iyiliğin karşılığını alıyor eşim ne işe elini atsa hep rast gitti işi çünkü dua alıyor ama o da bilirdi beni özellikle işten çıkarmayı prim öde demedim ona kendisi istedi mesela. Sırf göndermiyim kendi başlarının çaresine baksınlar diye ki bahanesi de var bir yandan çalışırken bir yandan bebek tedavisi görüyorum yoruluyorum annem için sabahın köründe kalkıyorum ihtiyacım olmadığı halde çalışıyorum ama vicdanlarımız rahat. Çünkü bana annem baktı büyüttü ben onu bırakamam. Bir duası yeter bana aile olmak budur bende inat yapıp para gönderiyor diye işten çıkıp eşi büsbütün borçla harçla başbaşa bırakmak değil. Çok bencil olduk bu devirde çok.
Bakın bir kere çok bencilce düşünüyorsunuz sırf annesine 100 tl verdi eve alışveriş yaptı diye iş bırakılır mı yani siz iyi günde kötü günde bir arada olacaksınız. Ben de çalışmıyorum o zaman ailesine para gönderemez mantığı kurmuşsunuz ama 100 tl gönderiyor diye mi üstünüze başınıza alamıyordunuz hanımefendi ihtiyaçları olmasa zaten eşiniz zor durumdayken para göndermez. Bakın ben evlendim annem babam ayrıydı kardeşim askere gitti ben çalıştım annemin çalıştığı yetmiyordu hem anneme hem kardeşime para gönderdim kardeşim geldi çalışıyor yetmeği yerde gönderdim, annem işten ayrılmak zorunda kaldı primleri dolmadı henüz Allah razı olsun eşim primini ödüyor ben kira gönderiyorum maaşımdan benim maaşım yani. Anneme yardım etmek için çalışıyorum. Kardeşim ancak evi geçindirip fatura ödüyor anneme daha maaş bağlanmadı emekli olamadığı için şimdi eşimin gözüne batsa laf dese zoruma gider çünkü durum ortada ha eşimin durumu var olmasaydı ona göre gönderirdim kimse ailesi zor durumdayken rahat edemez. 100 tl ve iki poşet şeyle batmazsınız ama maalesef daha ile olamamışsınız sırf eşin zor durumda kalsın ve onlara para vermesin diye inadına ayrılmışsın işten. Senin ailen aynı durumda olsaydı yardım etmen gerekseydi eşin aynı şeyi yapsaydı ne olurdu bende kardeşime daha iyi bir işe gir diyorum girmiyor ama girmiyor diye annemi zor durumda bırakamam ki kira bir ay ödenmese annem kahrolur eşinizde kardeşiniz çalışmıyor olabilir ama ailesini öyle zor durumda bırakmak istemez. Onlara para gönderince borcunuzu mu ödeyemiyordunuz açıkta mı kalıyordunuz o ailesine yardım ediyor diye enayi sanmışsınız kendinizi çalışmakla keşke bu gözle bakmasanız.
Haddini bil, kafana göre geniş geniş yorum yazıyosun. Öyle bi yapımız olmadığı için bu kadar gözümüzde büyütmüyoruz canım..Allah herkesin gönlüne göre veriyo işte.. Sen de konu sahibesinin avukatısın herhalde.. Cahil misin nesin, her şeye muhalefet oluyosun. Bi defa doğru düzgün cevap vermişliğim yok on bin tane alıntı yaptın.. Sabah programlarına çık sen bence, bu performansla iyi şöhret olursun, mendil sallarsın.. Bi de doğru düzgün etiketleyebilsen keşke, böyle denk gelmesi zor oluyor, öylece ortaya yazınca.. Ayıp be..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?