esimin ailesinin maddi sorunlari

• Konu Sahibi Konu Sahibi iman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zaten başka kardeşler de varken ailesine bakma sorumluluğunu üstüne alabilecek kadar geniş yürekli olan birisi asla yaptığını ona buna anlatmaz, aynı sizin gibi, aynı babam gibi ve diğer tanıdıklarım gibi. Tam tersine bakmayanlar sanki tüm yük onların üstündeymiş gibi davranırlar çevrelerine karşı. İşte maddi hiçbir şey dert değil de bu durum benim canımı tek sıkan. Ama olsun, insan yaptığı güzelliklerin de kötülüklerin de karşılığını hayattan alıyor. Ayna gibi ne verirsen hayattan sana o geri dönüyo

Çok haklısın ablacım,gene siz iyi durumdasınız.Benim babam bizden gizli hep halama vs. verip verip duruyo para.Bakın ben dershaneye başlıcam 11. sınıfım,7. sınıfa giden 2 kız kardeşim var,babam ayda 3.000 tl aldığı halde yetmiyo.Bi de bizim mutfak masrafımızda çok.
İnsan önce kendi ailesini düşünmeli,varsa artıyorsa vermeli.Senelerdir bu durum bizde böyle,bıktık artıkkkkkk ,

Benim de burcum akrep :) burçdaş çıktık... :)
Ya insan ailesine yapmaz mı? Ben hırs olarak yorumladım bu konuyu... İnsanın ailesinden baska kimi var? Aynı sekilde annemin bi derdi hele ki maddi sıkıntısı olcak, gözümü kapatırsam ben insan mı olurum canım..

doğru kelime: HIRS.

Arkadaşında yazdığı gibi duruma göre öyle değişir ki…Ailelerin durumları kötüyse (hastalık, maaşı yoktur v.s…..) yardım edilir; yada bazı durumlarda ailelerin ellerine sıkıştırılır böyle durumlar mutluluğun en büyüğüdür evlatlar için. ama durumları iyidir (kimseye muhtaç değillerdir) yardım istemeleri yanlış olur, onlara verilecek parayla birikim yapar, geleceğime, evladıma yatırım yaparım. iyi gün olur, kötü gün olur diye kenarı atarım.
Bazı aileler durumları iyi de olsa evlatlarından maddi yardım isterler. Birde gelin de çalışıyorsa. Oğlumuz bize baksın, gelin evi geçindirsin. Kıt kanat geçinen aileler var, evlatlarından tek kuruş istemezler, verse de asla almazlar. Bolluk içinde yüzen aileler var evde ekmek olmasa evladından isterler. aile var, aile var. konu sahibinin de eşi ailesine ayda yılda bir 100 tl verdi diye sorun yarattığını zannetmiyorum.

Ben hak veriyorum konu sahibine. Evde çalışabilecek insan varken çalışmasın gezsin tozsun, eşi de çalıştığını ikiye bölüp evini rahat geçindirmek varken kıt kanaat geçinsin. Neden o bayan bekarken yiyip içtiğini evlendikten sonra yemesin, neden üstüne başına bişey alamasın? Kadın yazmış çalışırken bile kendime hiçbirşey alamıyordum diye. Bence iyi yapmışsınız işten çıkmakla. Bide kayınvalide gelin işten çıktı diye surat asıyormuş. Evlenmiş oğlun artık, onunda bir evi var geçindirmek zorunda olduğu. Elalemin ailesi destek olur bizimkiler de bizden beklerler... Yaşamayan bilmez tabi, o yüzden hırs mırs diye yorum yazanlar olmuş.
Evliliğimin ilk senesi boyunca benim eşimde öyleydi. Elinde avcunda ne varsa ailesine yedirdi. Onların borçlarını hep üzerine aldı. Kayınvalidem çalışıyordu, biz evlenince yoruldum artık ebn çalışmıycam diye işten çıktı. Ben hamile olduğum için iş bulamadım, herşey eşimin maaşına bakıyordu. Her ay bu ayı nasıl çıkarıcaz diye hesap yapıyorduk. Kayınpederimin emekli maaşını kesintiler oldu diye saklıyorlardı. 1 sene boyunca bi defa annemlere hep bekarlık kıyafetlerimle gidiyorum diye bi tek kıyafet alabildik. Bekarken her ay başı alışverişe gider birsürü kıyafet alırdım kendime... Sonra anlaşamadık bir evin içinde onların evlerinin üzerine ev yaptırdık. Bizim borçlar maaşı geçince kaynanam hesapları ayıralım artık herkes ne harcadığını bilsin diye oğlunu onca borcun içinde bıraktı. Biz onlara bakarken aileydik, bakmak zorundaydık, ama onlar destek olacakları zaman evlat olarak görmediler. Bu işler hep böyledir. Bazı insanlar başkalarının üzerinden geçinmeyi huy edinmiştir. O yüzden yapılan kötü yorumlar bana çok saçma geldi. Bekara karı boşamak kolay gelir diye boşa dememişler...

100 TL verdiğini nerden biliyorsunuz? Bilip bilmeden ne çok savundunuz yoksa kaynana siz misiniz şüphelendim doğrusu?

Size tamamen katılıyorum. Yaşamayan ne bilsin, dediğiniz gibi elaleminkiler yardım eder bizimkiler de bizden götürmeye çalışıyor. Alışmış kudurmuştan beterdir diye boşuna dememiş atalarımız.

100 TL verdiğini nerden biliyorsunuz? Bilip bilmeden ne çok savundunuz yoksa kaynana siz misiniz şüphelendim doğrusu?

Konu sahibesinin söylediklerinden yola çıkarak ve yine konu sahibine cevaben yorum yazıyorum ben.. siz de öyle yapın. Polemiğe giremicem.

Denizin duygusu sen evlenince kocanın ailesini maaşa bağla OK? Bu kız mecbur değil kendi rızkını başkalarına yedirmeye. Kesin sizin aile yapınız da oğlunuzdan devamlı para beklemek var ki bu kadar savundun kocayı.

Bakın bir kere çok bencilce düşünüyorsunuz sırf annesine 100 tl verdi eve alışveriş yaptı diye iş bırakılır mı yani siz iyi günde kötü günde bir arada olacaksınız. Ben de çalışmıyorum o zaman ailesine para gönderemez mantığı kurmuşsunuz ama 100 tl gönderiyor diye mi üstünüze başınıza alamıyordunuz hanımefendi ihtiyaçları olmasa zaten eşiniz zor durumdayken para göndermez. Bakın ben evlendim annem babam ayrıydı kardeşim askere gitti ben çalıştım annemin çalıştığı yetmiyordu hem anneme hem kardeşime para gönderdim kardeşim geldi çalışıyor yetmeği yerde gönderdim, annem işten ayrılmak zorunda kaldı primleri dolmadı henüz Allah razı olsun eşim primini ödüyor ben kira gönderiyorum maaşımdan benim maaşım yani. Anneme yardım etmek için çalışıyorum. Kardeşim ancak evi geçindirip fatura ödüyor anneme daha maaş bağlanmadı emekli olamadığı için şimdi eşimin gözüne batsa laf dese zoruma gider çünkü durum ortada ha eşimin durumu var olmasaydı ona göre gönderirdim kimse ailesi zor durumdayken rahat edemez. 100 tl ve iki poşet şeyle batmazsınız ama maalesef daha ile olamamışsınız sırf eşin zor durumda kalsın ve onlara para vermesin diye inadına ayrılmışsın işten. Senin ailen aynı durumda olsaydı yardım etmen gerekseydi eşin aynı şeyi yapsaydı ne olurdu bende kardeşime daha iyi bir işe gir diyorum girmiyor ama girmiyor diye annemi zor durumda bırakamam ki kira bir ay ödenmese annem kahrolur eşinizde kardeşiniz çalışmıyor olabilir ama ailesini öyle zor durumda bırakmak istemez. Onlara para gönderince borcunuzu mu ödeyemiyordunuz açıkta mı kalıyordunuz o ailesine yardım ediyor diye enayi sanmışsınız kendinizi çalışmakla keşke bu gözle bakmasanız.

Konu sahibesinin söylediklerinden yola çıkarak ve yine konu sahibine cevaben yorum yazıyorum ben.. siz de öyle yapın. Polemiğe giremicem.

Konu sahibi anlık bi olaydan bahsetti, ömrü boyunca sadece bi kere 100 TL verdi demedi. Ona zaten kimse bişey demez. Ayrıca kızcağız bu kadar bunaltmasalar gelip buraya derdini yazmazdı. Ne kadar anlayışsız bir insansınız.

Sakin :) )) polemik yok..

Kendiniz için çalışmalısınız. Yarınların bize ne getireceği belli olmaz. Allah korusun eşinize bir şey olsa, ya da Allah korusun boşansanız bütün işe alımlar tecrübeye bakıyor. Siz kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için çalışmalısınız. Diğer konu çok hassas dengelere dayanıyor. Ben yardım edilmesinden yanayım ama tabi sizi zor durumda bırakmayacak şekilde.

Son düzenleme:

Aynen canım bak benim eşim dünya iyisi biri yani bende oldukça bende onlara yaparım der Allah bin kere razı olsun benim ailem onun ailesi gibi 6 senedir evliyim. Beyaz eşyasını aldı kardeşime doğum günlerinde hediyesi, maaşımdan öderim kiralarını ama durum ortada eşimde biliyor annem rahatsızlandı ayrıldı emekli olamadı maaş yok kardeşim yetişemiyor eşim de primini ödüyor yani aile olmak budur ben gurur duyuyorum eşimle. Ve gerçekten insan yaptığı iyiliğin karşılığını alıyor eşim ne işe elini atsa hep rast gitti işi çünkü dua alıyor ama o da bilirdi beni özellikle işten çıkarmayı prim öde demedim ona kendisi istedi mesela. Sırf göndermiyim kendi başlarının çaresine baksınlar diye ki bahanesi de var bir yandan çalışırken bir yandan bebek tedavisi görüyorum yoruluyorum annem için sabahın köründe kalkıyorum ihtiyacım olmadığı halde çalışıyorum ama vicdanlarımız rahat. Çünkü bana annem baktı büyüttü ben onu bırakamam. Bir duası yeter bana aile olmak budur bende inat yapıp para gönderiyor diye işten çıkıp eşi büsbütün borçla harçla başbaşa bırakmak değil. Çok bencil olduk bu devirde çok.

Valla sizin aileniz elindeki yoktan var edip size daha nasil yardim etsem diye dusunurken esinizin ailesi ihtiyaci olmadigi halde 100 tlye bile goz dikiyorsa, ustune ustluk al ben yemedim sen ye olursa oyle bi koyar ki insana. Basina gelmeyen bilmez. Siz de evlenin maasinizin tamamini esinizin ailesine verin o zaman madem esinizi buyutmus etmis. Tam sacmalik. Hastalik falan olur neyse.

Haddini bil, kafana göre geniş geniş yorum yazıyosun. Öyle bi yapımız olmadığı için bu kadar gözümüzde büyütmüyoruz canım..Allah herkesin gönlüne göre veriyo işte.. Sen de konu sahibesinin avukatısın herhalde.. Cahil misin nesin, her şeye muhalefet oluyosun. Bi defa doğru düzgün cevap vermişliğim yok on bin tane alıntı yaptın.. Sabah programlarına çık sen bence, bu performansla iyi şöhret olursun, mendil sallarsın.. Bi de doğru düzgün etiketleyebilsen keşke, böyle denk gelmesi zor oluyor, öylece ortaya yazınca.. Ayıp be..

Aynen öyle, insanların gözünü hırs bürümüş. İyilik dediğin karşılıksız yapılır, hele anana babana karşı. Genelde bakın etrafınıza yetinmeyen insanlar hep mutsuz, hep başkaları suçlu, hep negatif. Üstte bu yönde yorum yapan arkadaşlara da kızamıyorum ama çok üzülüyorum, keşke görebilseler, keşke karşılıksız iyiliğin hazzına varabilseler. Birine güzellik yaparsan aslında kendine yapmış oluyorsun. Önceden de söylediğim gibi karşılıksız/severek yaparsan karşılığını hayattan muhakkak alıyosun

Helal

Haddini bilmesi gereken sensin şu durumda, ben senin nerden canın oluyorum? Az önce sükunetten bahseden kişiye bak, artık nasıl bir ruh halin varsa birden saldırganlaştın. Çift karakterli gibi davranma. Seninle ağız dalaşına girecek halim yok. Etikete ne hacet merakından nasıl da kontrol edip görmüşsün mesajımı. Gerçekten çok komiksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…