Emzirme sıkıntısını iyi bilirim. Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum. Dilerim bir işleri çıkar da erkenden dönerler. 3 haftada insan kendi ailesinden bıkar.Dertleri torunlarını görmek adı altında zahmet vermek : ) başka ne olabilir ki? Kış falan da dinlemiyorlar : ) oturun evinizde değil mi yani? : )
Bebeğini emzirmek icin odalara kapanmak, çeşit çeşit yemek, kahvaltı vb. hazırlamak. Hep tetik üstünde olmak bizlerin kaderi sanırım.
HaklısınNe güzel böyle anlaşmak. Ailem de aynı şekilde gelir. Zaten yılda 1 ya da 2 kez gelebiliyorlar. Başkasının aile yapısını değiştirmek ya da en azından sizinle ilgili kısmını değiştirmek çok zor inanın. Belki dar bir çevrede yaşadıkları için anlayamıyorlar. Ama gide gele fark etmemeleri imkansız.
Ne iş yapiyorsunuzKızlar hepinize iyi akşamlar dilerim. Eşimin ailesine yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyoruz. Kısa bir dönem aynı şehirde de yaşamaşlığımız var. Aynı şehirdeyken cat kapı gelmeler, hiç olmadı zırt bırt çağırmaları vardı. Şimdi ayrı şehirdeyiz bu sefer de özellikle şu aralar sürekli gelmek istiyorlar. Çalışan bir bayanım ve mesai saatiyle sınırlı bir işim yok ne yazık ki. Özellikle 2 aydır oldukça yoğunum ve 2, 3 saatlik uykuyla geziyorum.
1 ay önce eşimin ablası gelmek istedi. Benim de başka bir ile gitmem gerekti. Ailece gelip yılbaşını burada geçirdiler. 2 hafta önce de eşimin anne babası ve kardesi, eşi hep birlikte gelmek istediler ama yine sehir dışındaydım. Arayıp örneğin birkaç gün önceden haber vermiyorlar. Aynı gün çıkmadan önce ya da en erken 1 gece öñce haber veriyorlar. Müsait misiniz diye sormak yok. "Biz geliyoruz" diyorlar. Yarim saat once de yegeni aradi geliyoruz diye. Ve ben hala yoğunum. Şehir dışından pazartesi akşam geldim zaten. 6ya kadar çalıştım mesela bu sabah. Uykusuzum haliyle. Yavrumla, evimle bile ilgilenemiyorum üstüne misafir
Eşim telefonda ne kadar yoğun olduğumu anlattı ama yine de anlamadılar sanırım. Eşimin ailesinde çalışan bayan yok. Üniversite mezunu dahi yok eşim haricinde. Yani halimden anlamıyorlar. Bir de şu huyları var ki müsait değiliz denildiğinde küsüyorlar. Küçük görümcem 3 senedir küs bizimle. Umrumda değil ama inanın yıldım artık. Çok misafir seven bir insan da değilim. Vaktim de kalmıyor zaten. Bir de böyle emrivaki olduğunda çıldıracak gibi oluyorum. Eşim de erteleyemiyor. Adım zaten misafir sevmeze çıktı. Kendileri gibi herkesi de boş sandıkları için yoğunluktan falan anlamıyorlar.
İstediğim aslında böyle bir şey. Ömür boyu gelmesinler demiyorum asla. Ne zaman müsait olduğumu sorsalar çok sevinirim mesela. Önceki seneler bu kadar yoğun gelmiyorlardı ama bu sene hepten ucu kaçtı.Ömür boyu gelmesinler o zaman bu insanlar size.hep yoğun hep meşgulsünüz.Müsait degilim demek yerine onlara bir gün verin o gün gelsinler.
Yrd. Doçentim. Kongreler dersler ve kendi yayınlarım derken baya zaman harcıyorum.Ne iş yapiyorsunuz
Eşim çok kırılır. İnanın çok isterim arayıp güzelce konuşmayı. Ama o da uzun zamandır gidemedi memleketine. Bu sefer güzelce konuştum. Bundan sonra dinler umarım beni.
Yardımcı docentler kalkiyor diye bir haber çıktı haberler de gördüm hakkinizda hayirli olsun.Yrd. Doçentim. Kongreler dersler ve kendi yayınlarım derken baya zaman harcıyorum.
Unvanın adı değişiyor sadece. Büyük bir devrim yapılıyor gibi yansıtıldı sadece.Yardımcı docentler kalkiyor diye bir haber çıktı haberler de gördüm hakkinizda hayirli olsun.
Baya baya zorlamış sizi :) Allah akıl fikir versin böylelerine.kuzenime ev aldi hayirli olsun demeye gittim ..ordakilerin icinde gelecemde sen mesgulum diyorsun dedi.. yani anliyorum seni ben bile cinleniyorum .. mesgul olamazsin sen..birde kahvaltiya geleyim diye davet ediyor kendini
İnşallah bende işe yarar. Mecburen yapacağım artık. Sizde bizde akıl yok ya, sağolsunlar onların aklı her şeye yeter.hiç evde durmayin, akşamları son derece guler yüz gösterin, ama odanıza çekilip çalışın. gerçekten çalışmanız gerektiğini belki öyle anlarlar...
ben bu taktığı denedim, bende ise yaramadı ama belki sizde yarar. benim öyle canla kanla yetiştirmeye çalıştığım işlere bakıp “felancanin kızı da su ise girmis, ayni meslek, sen de mi yapsan o işi” diye benimle alakası olmayan işleri öneriyorlar akıl veriyorlar
Ev de temiz değil açıkçası. 1 hafta yıllık izin alıp gitmiştim. Gelir gelmez işe koyuldum. Sabah da erkenden gelecekler ama bir şekilde çözeceğim artık.Madem gelmeyin diyemiyorsunuz eşinizi kırmamak için tadını çıkarın. Zaten geç geliyormussunuz bugün gecikicem yemeği siz yapiverin deyin. Baktınız yapmadılar basit birşey yapın çok aciz beklemeyelim diye bunu yaptım dersiniz. Yemek sonrasi cay fasli varsa demleyin ben cok yorgunum sabah erken kalkicam ya da calismam lazim cayinizi demledim siz icersiniz deyip iceri gecin. Temizlik vs sıkıntı olacak tabi ona mecbur katlanacaksıniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?