Eşimin Ailesinin Misafirlik Israrı

Benim gibisin kısmen
Ben hiç misafir sevmem mesela ..
İnsanlar beni keyifçi olarak bilirler ve onlara göre rahatımı bozmak istemeyişim yüzünden kimseyi istemiyor oluşum.
Halbu ki sabahın 4,5' inde kalkıp ikide belki zor yatabiliyorum.
Misafir sevmiyorum konu tam olarak bu .
Birde" misafir bereketiyle gelir " diyenler var , misafir ağırlamasa bu millet açlıktan öleceğiz sanırım .
Kimse gelmesin , herkes bereketiyle otursun evinde .
Küçük çocuk sahibi insanız
Mememizin bi yeri açık hep çocuk emziriyoruz
Göğsüm ne zaman sütyen gördü allah bilir .
O yüzden kimsenin keyfiyle bereketiyle uğraşamam
Otursunlar evinde

Bence otele git :) ne halt yiyolarsa yesinler
Allah da sizi güldürsün e mi :) Çok iyi fikir aslında. Cuma tekrar şehir dışına çıkma ihtimalim var zaten. Bu durumda bırakıp gitmek zorunda kalabilirim. Onlar da tepe tepe kullansınlar evi.
Eşim ailesiyle konuşurken söylemiştir sanırım. Zaten akşam 9da aradıklarında evde olduğumu öğrendiler. Muhtemelen sabah erkenden temizliği halledip evden çıkarım. Akşam dönene kadar otursun onlar. Kendileri pişirip yesinler artık. Benden iş çıkmayacak belli.
Mecburen iş yapacaklar artık. Çarşaf kısmını demeye utanırım ama pek de sıcak olamam sanırım bu kez. Geçen sene 7 kişi geleceklerdi, Allah'tan kızlarının ödevi çıkmış sonradan gelemediler. Ne zaman "artık uzaklaştım" desem tekrar tepemde bitiyorlar. İnsallah yarin da bir maniyle gelemezler.

Aynen öyle. Ne bileyim biz tatil yapmak istediğimizde 2 gün de olsa bilmediğimiz bir şehre gidiyoruz. Zırt birt akraba rahatsız etmiyoruz. Misafir gerçekten ev hanımından izin almadan geldiğinde bereketini de varsa da bitiriyor bence. Rızasız misafirliğin ne faydası olabilir ki. Bütün bu zihniyet bitse de yeni, berrak zihinleri olan bir nesil çıksa artık.

Eşimin ailesiyle mesafeliyim
Doğumumda beş dakika mesafeden gelmemiş ana baba görümce canı sıkıldığı içinde evime gelemez
Bilmiyorum eve devamlı ve yatılı misafir gelince ben çok geriliyorum
Bence dişinizi gösterin artık
Canları sıkılıyorsada başka eğlence bulsunlar
Hem çocuk , hem iş bide gel millete hizmet et
Oh ne güzel

Aynen ya ben de asla başkasının evinde kalamam rahat edemem ama bizi de hep tam tersi insanlar buluyor. Ne anlıyorlar başkasının evinde kalmaktan ya? Nasıl rahat ediyolar aklım almıyor. Ben kendi evimin rahatlığını sakinliğini hicbiseye değişmem. Bunlar masallah birlikte yaşamayı teklif etsek yok demeyecekler.
Nolurdu hep kendimiz gibilerle karşılaşsaydık, karşıdakiler de bizim gibi başkasının evinde kalmayı sevmeyen insanlar olsaydı, nolurdu sanki.

Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten. İnsanın desteğe ihtiyaç duyduğu zamanlar arazi olup da sonra yakınlaşmaları iki yüzlülük. Onların havası değişecek diye bizim üzülmemiz de cabası.

Sen Evde yokken gelmek ne mana yahu. Oğulları bekar yaşamıyor sonuçta. Anlayışsızlar. Bence bi dahakine sesini çıkart biraz müsait değiliz de. Küserlerse ohhh kafan rahat eder :)) küsmezler üzgünüm çekeceksin..anlayışsızlar çünkü

Yahu bu millet ne meraklı başkalarının evinde kalmaya eskidenmiş onlar eskiden şimdi kadınlar çalışıyor,evler eskisi gibi büyük değil,yatak döşek varmış eskiden şimdi benim fazladan bir yastığım bile yok

2 saat mesafeymiş gel otur kalk git üzüldüm sizin adınıza nasıl davranmak gerek bilemiyorum

Üzülmeyin siz :) Başa gelen çekilecek artık. Onlara muhabbet gezme olsun sadece. Şimdi Allah var kendileri misafiri severler. Gece gündüz gir çık hiç yadırgamazlar ama ben yapamıyorum. Bir de kalabalık bir aile oldukları için her biri az gelse de toplamda baya fazla oluyor. 6 adet kardeş, kayınvalide kayınpeder ve torunlar derken siz düşünün gerisini :) Bu seferlik katlanacağız artık.

Ayyy bayılacağım bu insanların evine kamp kurmaya meraklı akrabalardan. Çok benzer bir konu daha var iki gündür, 8 aylık hamile kızın evine 5 kişilik koca tarafı yerleşmiş hem de 3 aylığına, hem de sormadan. Sizinkiler de yüzsüzlükle sınır tanımayıp yılbaşından ber bile kaç kere huzur kaçırmışlar.

Allah kolaylık versin o kadar işinizin gücünüzün arasında çekilmezler gerçekten. Bence itici davranın, eve bile zaman ayıramadığınızı görsünler. Hatta işiniz bitse bile eve gitmek yerine gidin dışarda biraz kafa dinleyin.

Sehir disina cikabiliyorsan is icin yine cik canim. Gider bi otelde yada samimi arkadasinda kalirsin
benim ablam nisanliyken kv kp annesigile gittigi zmn mesaideydm derdi hehehee

Ah ne güzel olurdu diyebilmek :) Meşguliyetimi anlamadıkları için yanlış tarafa çekiyorlar. Eşim de kendini mahçup hissediyor. Onu da zor duruma düşürmek istemiyorum. Olan bana oluyor.
eşiniz de işlerin %70 ini yapacak o zaman
veya kv nize "ah gel ne iyi olur anne ölüyorum yorgunluktan bize yardım edersin" tarzı konuşun
yatın dinlenin eşiniz ve annesi yapsın

bu erkek aileleri hep aynı fabrikadan çıkmış gibi müsait değilim deyin küserlerse küssünler nedir yani şimdi hayat şartları çok zor 2 kişi çalışmadan hiç bişey olmuyor onlar çalışmadıkları için empati kurmazlar bi tek sen mi çalışıyosun derler bi de boşver zaten ayrı yerlerdeymişsiniz konuşmazlarsa konuşmasınlar gelme dertleride olmaz

Eşin ailesini otele yerlestirsin ev müsait değil desin

kız tarafı misafir olunca, ev sahibinin ve kocasının oturmaktan (afedersiniz) popoları yara olur. siz çalışıyorsunuz zaten, dinlenin. bir de biz yormayalım derler.

erkek tarafı misafir olunca, herkes sefa sürerken ev sahibi perişan olur. zerre acımazlar kadına.

niye isteyelim ki erkek tarafını?

Sabah erkenden çıktım. Eşimin işi daha rahat bana göre. Telefon açıp evi sil süpür dedim. Madem buyrun dedi, sorumluluğunu da alsın.
Sehir disina cikabiliyorsan is icin yine cik canim. Gider bi otelde yada samimi arkadasinda kalirsin
benim ablam nisanliyken kv kp annesigile gittigi zmn mesaideydm derdi hehehee
Yarın gideceğim sanırım. Akşam belli olacak :) Ablanız akıllı davranmış :)
Bizi de habersiz bırakma
Ay hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Nasıl rahatlayınız bilemezsiniz. Akşam müsait bir zamanda yazarım :)
eşiniz de işlerin %70 ini yapacak o zaman
veya kv nize "ah gel ne iyi olur anne ölüyorum yorgunluktan bize yardım edersin" tarzı konuşun
yatın dinlenin eşiniz ve annesi yapsın

Eşin ailesini otele yerlestirsin ev müsait değil desin

eve giderken hazır bir şeyler alın, ikram edin.
zaten yorgunsunuz.

Çok iyi yapmışsın, keşke akşama da çocuğu alıp bir arkadaşına gitme şansın olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…