• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin para talepleri

Olması gereken belki de sizin yaptığınız ama bazı insanlar hanımefendilikten anlamıyor, umarım kıymetiniz bilinir.
Kendimi abartmayi sevmiyorum, biraz memur zihniyeti ama hep yarını düşünerek, planlı hareket etmeye çalışıyorum. Bu konularda biraz daha yırtık bir tip olmak isterdim. Şimdi ev gergin ama ben huzurluyum rahatım.

Bende kv ile tartistim. Gorumcenin kocasiyla esim is yapmislar beraber is batmis. Sonra ana kiz esime baski kurup damadin yatirdigi para arti o donem bi is yapsaymis kazanicagi parayi da almislar. Benim haberim yok utanmaz kaynana bana mesaj atip bileziklerimi vericekmisim esimin borcu varmis damadina. Anlamiyorum esim kimin cocugu. Sonra sordum ogrendim, patladim tabii. Simdi umrumda degil git al parani o herifin babasi misin sen batmis isin zarari arti faizi bilmem nesi diye saydiriyorum. Nasil cozulurse cozulsun bu dava bagirta bagirta alicak. Yoksa huzur filan vermiyorum
Kaynanan bileziği istemiş ya .ona ne yazdın .
Ona da gomseydin. Lütfen susma yik ortaligi

Kaynanan bileziği istemiş ya .ona ne yazdın .
Ona da gomseydin. Lütfen susma yik ortaligi
Nisanliydim ozaman oglumdan ayril altinlari ver diye mesaj yazdi. Bende simdi iletiyorum ogluna yazdiklarini deyip ekran fotosu attim. Ne borcun varsa damat anani icraci tutmus, git hesaplas yok hesaplasamicaksan al bilezikleri ayriliyorum ben dedim. Esimde gitti kavga etti, kiyar mi benim goz yasima canim kocam 😅evime yazligima giremezsiniz diye hem annesini hem bacisini kovdu. Gorusmedik daha da.
ay anlamiyorum kv ve gorumce olmayinca bende dert kalmiyo gelin buna sevinir ama onlar oglunu ve abisini kaybetti.ne gecti ellerine? Annesi in bol keseden kizina taktirdigi dugun bilezikleri altin filan ne varsa almis gelmis esim. Evdeki altin dan da oldular, attim kenara ugursuzluk getirmesin diye. Damattanda istedi parasini kimseyi zorla sokmadim ben odiceksin parayi geri dedi. Oduyecegini sanmam odemedi henuz ama defolsun ciksinlar hayatimizdan baska bisey istemez.
esim ailesiyle gorusmuyo ama suclusu ben degilim buna eminim. esim icin uzgunum keske boyle bi ailesi olmasaydi. Simdi yaptirdigi bir ev daha var koyde onun tapusunu vermiyolar. Esim yaptirmis ama vermiyolar nasil anne baba miras birakip damatla bolussun istiyolar sanirim.

Son düzenleme:
Kendimi abartmayi sevmiyorum, biraz memur zihniyeti ama hep yarını düşünerek, planlı hareket etmeye çalışıyorum. Bu konularda biraz daha yırtık bir tip olmak isterdim. Şimdi ev gergin ama ben huzurluyum rahatım.
Ben tam o dediğiniz tiptenim, iyi insana iyiyimdir ne maddi ne manevi yaptığım hiçbir şeyin ne arkasını ararım ne çetelesini tutarım ama sömürülmeye hiç gelemem, iyi niyeti suistimal edip bir de pabuç gibi dille boyundan büyük laf eden olursa gardını alsın çünkü nerede duracağımı ben bile kestiremem, bana bir uğultu gelir sonra hatlar kopar.

Ben tam o dediğiniz tiptenim, iyi insana iyiyimdir ne maddi ne manevi yaptığım hiçbir şeyin ne arkasını ararım ne çetelesini tutarım ama sömürülmeye hiç gelemem, iyi niyeti suistimal edip bir de pabuç gibi dille boyundan büyük laf eden olursa gardını alsın çünkü nerede duracağımı ben bile kestiremem, bana bir uğultu gelir sonra hatlar kopar.
Bir moderatör de böyle olmalı sanırım :halay:

Çatışmalardan genel olarak kaçınırım, bu olayda da göründüğü gibi. Aslında bu huyumu sevmiyorum, karakter olarak biraz daha sivrilebilsem, reklamımı daha güzel yapabilsem özetle çenem biraz daha güçlü olsa çok daha farklı yerlerde olabilirdim. Okullu yıllarda da böyleydim, o zamanlar farkında değildim ama yaş artık 40 olunca insan kendini, sınırlarını da daha iyi tanıyor. Bir de ne için stres olduğuma, mücadele ettiğime bakıyorum, para benim hesabımda, kimse benden izinsiz alamaz, 4 yıldır görmediğim görüşmediğim bir insan... ne gerek var ben zaten yukarıdayım, o debelensin dursun, abisi mi çok değerli ona da söyledim istediğin zaman git asla dur demem, elimde bu kadar koz varken eğilip bükülmenin alemi yok benim için...

Bir moderatör de böyle olmalı sanırım :halay:

Çatışmalardan genel olarak kaçınırım, bu olayda da göründüğü gibi. Aslında bu huyumu sevmiyorum, karakter olarak biraz daha sivrilebilsem, reklamımı daha güzel yapabilsem özetle çenem biraz daha güçlü olsa çok daha farklı yerlerde olabilirdim. Okullu yıllarda da böyleydim, o zamanlar farkında değildim ama yaş artık 40 olunca insan kendini, sınırlarını da daha iyi tanıyor. Bir de ne için stres olduğuma, mücadele ettiğime bakıyorum, para benim hesabımda, kimse benden izinsiz alamaz, 4 yıldır görmediğim görüşmediğim bir insan... ne gerek var ben zaten yukarıdayım, o debelensin dursun, abisi mi çok değerli ona da söyledim istediğin zaman git asla dur demem, elimde bu kadar koz varken eğilip bükülmenin alemi yok benim için...

İşte bu tip insanlar laf söyleyince karşısındaki sinir olacak gurur yapacak sanıyor, işin komik tarafı aynaya bakmıyorlar🤣
4 yıl görüşmediğin bir insandan para istemek için 40 yıl düşünmen lazımken boyundan büyük laf ediyorsun, he böylelerinin kendi parası da kıymetlidir, 500 lira isteyin 500 yıl lafını ederler:)))

Bende kv ile tartistim. Gorumcenin kocasiyla esim is yapmislar beraber is batmis. Sonra ana kiz esime baski kurup damadin yatirdigi para arti o donem bi is yapsaymis kazanicagi parayi da almislar. Benim haberim yok utanmaz kaynana bana mesaj atip bileziklerimi vericekmisim esimin borcu varmis damadina. Anlamiyorum esim kimin cocugu. Sonra sordum ogrendim, patladim tabii. Simdi umrumda degil git al parani o herifin babasi misin sen batmis isin zarari arti faizi bilmem nesi diye saydiriyorum. Nasil cozulurse cozulsun bu dava bagirta bagirta alicak. Yoksa huzur filan vermiyorum
Olaya gel
Yolarım öyle görümceyle kaynanayı
Ticarette batmakta çıkmakta var.
Çıktıysan karını paylaşırsın, battıysan zararını paylaşırsın.
Adama her ikisinin borcunu ödetip, üstüne şuna yatırsaydık olan karımızı öde demek nedir?
Bunlar hep zihniyetten ötürü
Kendi kızına evliliğinde kimse gık demesin huzursuz olmasınlar.
Ama gelin isterse evde her gün kavga etsin.

4 sene sonra ilk kez büyük görümcem beni aradı, numarası bile kayıtlı değildi, sesini bile tanıyamadım. Üzerimdeki şaşkınlığı atamadan bayramda bizi evine davet etti ama ben kibarca başka planlarımız var, başka zaman gelelim dedim, lafı çok da uzatmadan işteyim daha sonra arayayım diyerek telefonu kapattım. Eşime hayırdır kardeşin beni aradı demeyi unuttumuşken eşim bombayı patlattı, kardeşinin sıkıştığını bizden 40.000lira istediğini söyledi, bende daha önce gönderdiklerimi vermedi bile bankamatik miyiz dedim, çok da ısrar etmedi, sadece şansını denedi diye düşünüp üzerinde durmadim. bugün görümcem tekrar aradı ama ben numarasını kayıt etmediğim için açtım, açmaz olaydım... Abisinin parasını yediğimi, kötü bir kadın olduğumu söyledi, 2 3 dakika hiç cevap vermedim, dinledim... Benim yüzüme ailesine (kendisini kast ediyor) yardım edemediğini 10 yıldır abisini sömürdügümü söyleyince dayanamadım, ilk uçakla göndereyim birazda sen sömür dedim ve kapattım... Muhtemel şimdi eşimi arayan kendisi, beni şikayet ediyor, çocuklar uyuduktan sonra güzel bir tartışma beni bekliyor...
Konuyu çok geç gördüm çok üzgünüm son durum nedir ? Terbiyesiz ister yersiniz ister yemezsiniz para alamayınca saldırmış aç köpek gibi çok özür dilerim ama bu eş ailesnin kıskançlıkları beni deli ediyor. Kocanız değil mi onane ? Seni ne alakadar ediyor sana mı düştü tasası yani.

Konuyu çok geç gördüm çok üzgünüm son durum nedir ? Terbiyesiz ister yersiniz ister yemezsiniz para alamayınca saldırmış aç köpek gibi çok özür dilerim ama bu eş ailesnin kıskançlıkları beni deli ediyor. Kocanız değil mi onane ? Seni ne alakadar ediyor sana mı düştü tasası yani.
Bir degisiklik yok, eşim biraz triplerde. Kendi haline bıraktım.

Olaya gel
Yolarım öyle görümceyle kaynanayı
Ticarette batmakta çıkmakta var.
Çıktıysan karını paylaşırsın, battıysan zararını paylaşırsın.
Adama her ikisinin borcunu ödetip, üstüne şuna yatırsaydık olan karımızı öde demek nedir?
Bunlar hep zihniyetten ötürü
Kendi kızına evliliğinde kimse gık demesin huzursuz olmasınlar.
Ama gelin isterse evde her gün kavga etsin.
Tobe tobe ilk önce anlamadım
Karısını niye paylassin diyorum
Kârmis meğer 🤦🤦🤦

Sizinle kavga ederken haklıyken haksız duruma düşmeyin lütfen. Biz bir aileyiz borç verilmesini uygun bulmuyorum o kadar mevlayı dersiniz. Bir de bu terbiyesizliğide kabul etmiyorum böyle birşey de istemiyorum kocamın parasını değilde karşı komşunun mu parasını yicem ağzını toplasın diyin. Görümcenize çok sinirlendim

Bence tartışmaya hazırlanmayın . Eşinize sakin bir şekilde size söyleneni söyleyin. Bana yapılan hadsizlik ve saygısızlıktan önce senden para alamayınca böyle saldırganlaştığı için senin adına üzüldüm gibi yaklaşın. Bu tavırda bir insana tek kuruş vermemektir kesin kararım diyerek de kesin kararla bitirin. Kavga etmek görümcenin ekmeğine yağ sürmek olacak. Ayrıca niye kocamı göndereyim diyorsunuz. Bu saygısızlığı kendine yakıştırmana hiç şaşırmadım ama böyle kıskanacağına sen de senin tabirinle kendi kocanı sömür tatlım deyip yüzüne kapatsaydınız! Saygısız görümce! Ona inat kocanızla aranızı bozmadan tek kuruş vermemeyi başarın. Sinir oldum cadıya :sopa:

Düşünce yapısını çok merak ediyorum
Üyelik alıp buraya yazsa keşke...
Bir çok sorum var
1. Kardeşi karısına hakaret etmişken tribi neden karısına atıyor?
2. Daha önce verilen 30 bini ödememişken 40 bini vermek nasıl mantıklı geliyor?
3. Şu durumda kardeşinin hangi yönlerden ve açılardan karısından daha haklı olduğunu düşünüyor?

Cidden bir tanıdığım olsa aile içi ilişki demez bunları sorardım.

Bu tür erkekler nasıl düşünüyor çok merak ediyorum

Bir çok sorum var
3. Şu durumda kardeşinin hangi yönlerden ve açılardan karısından daha haklı olduğunu düşünüyor?

Aynen ben de merak ediyorum, sorular süper👍
Uyar mı bilmem ama uysa da diyeceğim uymasa da adam hem kel hem fodul misali ama trip atan da kendisi, valla iyi iş.

Bir çok sorum var

Kendi fikrim tamamen,
1. Evin en büyük çocuğu, aile ve arkadaş ortamında sözünün dinlenmesinden, saygı duyulması dan hoşlanan bir karakter. Ben aile ortamına çok girmedigim için yorum yapmayayım, arkadaşları içinde seviliyor, her yıl erkek erkeğe tatile giderler eşim olmadan gitmezler. Nazını benden daha çok çekerler. Bazen aralarından birisinin sorunu olur, dışarıya çıkarlar içki içerler, bana horon videosunu gönderir, eve gelir arkadaşlarının dedikodusunu yapar sabahına hiç bir şey olmamış gibi devam eder.
2. Yaş ilerledikçe bir alınganlık, kusmeler başladı. İstediği olmasın kusuyor, sürat asiyor bana. Başta benim de canım sıkılirdi ama artık umursamıyorum. 3 ile 10 gün içinde geçiyor. Çok tecrübe ettim.

Şimdiki tribi bence neyin var dememi bekliyor, onunla ilgilenmemi istiyor veya bu konuyu başına kalkmamam için mesafeli duruyor. Yoksa kendisinin yanlış yaptığını ben ona söyledim itiraz etmedi bile.

Bazen telefonunu karıştırıyorum, erkek arkadaşları ile dedikodu grubu var aslında bir çok şeyi oradan öğreniyorum. Hepsi eşlerinin dedikodusunu yapıyor, benimkisi de dahil... Bir kere birisi benim için senin hatun saf görünüyor ama şeytan bu araba konusunda ikna et yemekler benden yazmış, benimkisi de ben istedikten sonra alırım, ne zamandır arabayı kadın milletine soruyoruz, ben arabayı biraz araştıracağım yazmış... 2 3 gün sonra bir araba var çok kelepir alıp bir kaç aya 2 katına satarız dedi 🤣🤣🤣 kibarca bulaşma gel bu işlere dedim. Ustelemedi bile Mune Mune Pembe Unal Pembe Unal

4 sene sonra ilk kez büyük görümcem beni aradı, numarası bile kayıtlı değildi, sesini bile tanıyamadım. Üzerimdeki şaşkınlığı atamadan bayramda bizi evine davet etti ama ben kibarca başka planlarımız var, başka zaman gelelim dedim, lafı çok da uzatmadan işteyim daha sonra arayayım diyerek telefonu kapattım. Eşime hayırdır kardeşin beni aradı demeyi unuttumuşken eşim bombayı patlattı, kardeşinin sıkıştığını bizden 40.000lira istediğini söyledi, bende daha önce gönderdiklerimi vermedi bile bankamatik miyiz dedim, çok da ısrar etmedi, sadece şansını denedi diye düşünüp üzerinde durmadim. bugün görümcem tekrar aradı ama ben numarasını kayıt etmediğim için açtım, açmaz olaydım... Abisinin parasını yediğimi, kötü bir kadın olduğumu söyledi, 2 3 dakika hiç cevap vermedim, dinledim... Benim yüzüme ailesine (kendisini kast ediyor) yardım edemediğini 10 yıldır abisini sömürdügümü söyleyince dayanamadım, ilk uçakla göndereyim birazda sen sömür dedim ve kapattım... Muhtemel şimdi eşimi arayan kendisi, beni şikayet ediyor, çocuklar uyuduktan sonra güzel bir tartışma beni bekliyor...
İyi de şuursuz görümceniz yüzünden eşinizle neden tartışacaksınız??

Onlara istediklerini vermeyin.. Dinlemeyin ve umursamayın.. Kendi kendilerini yiyip dursunlar bence..

Back
X