• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin para talepleri

Abisinin parasını yediğimi, kötü bir kadın olduğumu söyledi, 2 3 dakika hiç cevap vermedim, dinledim... Benim yüzüme ailesine (kendisini kast ediyor) yardım edemediğini 10 yıldır abisini sömürdügümü söyleyince dayanamadım
Görümcenize "Sen de yıllardır hem kocanı sömürüyor, hem abinin sırtına biniyorsun, biz sana bir şey diyor muyuz, etinden sütünden yararlanıp sağdığın kaç kapı var " deseydiniz keşke.

Görümcenize "Sen de yıllardır hem kocanı sömürüyor, hem abinin sırtına biniyorsun, biz sana bir şey diyor muyuz, etinden sütünden yararlanıp sağdığın kaç kapı var " deseydiniz keşke.
Bu cümle o an aklıma gelmedi, bir dahakine söylemek üzere not ettim. 🥰

Bu cümle o an aklıma gelmedi, bir dahakine söylemek üzere not ettim. 🥰
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, herkesin maddi manevi her şeyi yerli yerinde olsun ama annem babam kardeşim bile olsa borç isteyemem, hele görümcenizin yaptığı gibi bir terbiyesizliği asla yapamam ama böyle terbiyesiz görümceyi fena yaparım.
Çok genç ve ağzından çıkanı bilemediği yaşlarda olsa neyse, 52 yaşındaki koskoca kadın para idare etmesini bilemiyor sürekli borç istiyorsa aynada dönüp kendine saydırsın, insan 52 yaşındayım hala abimden para istiyorum diye utanır.
Özür dilerim biraz kaba ve kırıcı kaçacak belki ama bunlar para konularında ailece işbilmez demek ki, eşiniz kızkardeşi hep birilerinin parasına ve yönetimine ihtiyaç duyuyor.

damatlara taparlar damat batırmış kocanız ödüyor. anneside buna çanak tutuyor. yazık çok yazık. bu devirde ana baba olmayı bilen de az.
Utanmazlar bi de ben yiyomusum oglunun parasini. Beddua ettim kactir tuttu olmedi kadin sinirden yerimde duramaz etmislerdi beni. Akrabayla para pul mu lanet olsun ben bulasmam hic ama onlar hem bulasmislar sonra da hicbirsey den haberi olmayan ben gelip para istedigi yine ben. Sucumda benim yuzumden daha cok para vermiyomus ben olmasam donuna kadar alicaklar heralde. Simdi de esimin yaptirdigi evin tapusunu vermiyolar geberip gitseler kendi evimizi miras diye yari yariya bolusucez heralde damatlariyla.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, herkesin maddi manevi her şeyi yerli yerinde olsun ama annem babam kardeşim bile olsa borç isteyemem, hele görümcenizin yaptığı gibi bir terbiyesizliği asla yapamam ama böyle terbiyesiz görümceyi fena yaparım.
Çok genç ve ağzından çıkanı bilemediği yaşlarda olsa neyse, 52 yaşındaki koskoca kadın para idare etmesini bilemiyor sürekli borç istiyorsa aynada dönüp kendine saydırsın, insan 52 yaşındayım hala abimden para istiyorum diye utanır.
Özür dilerim biraz kaba ve kırıcı kaçacak belki ama bunlar para konularında ailece işbilmez demek ki, eşiniz kızkardeşi hep birilerinin parasına ve yönetimine ihtiyaç duyuyor.
Aileyiz borç istenebilir, zor durumda kalınır ödenemez bile... Bunları sineye çekerim ama görünce gelin arasında olmaması gereken bir seviyede ve nitelikte bir sohbeti.

Şimdi eşim ablamı arayıp borç istemesi ne kadar doğru ise bu durum da o kadar doğru.

Ben borç istemeye ve ödenmesine değil, eşimin bana yönlendirmesine kızıyorum aslında. Ablası veya eniştesi ile telefonda konuşup bunu bana eşimin söylemesi gerekirdi, bir birinden haz etmeyen iki kadını sen neden muhattap ediyorsun...

Onun mantigi su; yeterki gelin yemesin oglumun parasini, dönsün dolassin kizima gelsin kizim yesin.

Ortak is, ortak iflas. Neyi zorluyorlar 🤷‍♀️ herkes baksin yoluna iste
Aa olur mu? Kv diyorum ki senin damadin issizdi o donem 4 yil kizin issizdi. Evleri magara esyalari antikaydi. Hatta arabalari yok diye esim aeabasini verdi bi sure olsa ellerinde gorunur heralde.
Esim o donem o ise girdi ama elinde parasi coktu araba aldi hesabinda hala para vardi istese benden borc ister. Ne diye issiz adamdan borc alsin hakkini yesin. Kendin dedin bu is batti diye batinca bi benim esim batiyo damat batmiyo mu dedim.
Ah en buyuk sorun eslerde zaten ne diye para verdin fazla fazla bu adama diyorum diyoki annemle kiz kardesim susmadi. Simdi sustular mi alistirdin benim takimi bile istiyo annen ne curret? Kv dioki damadinin cok parasi varmis cok cok. Esim 4 aydir parasini istiyo zorla sokmadim o ise seni ode parami diye hala oducek. Kv geceleri para mi saydiriyo damadi bi o biliyo cok parasi var cok cok dio bana.

Aileyiz borç istenebilir, zor durumda kalınır ödenemez bile... Bunları sineye çekerim ama görünce gelin arasında olmaması gereken bir seviyede ve nitelikte bir sohbeti.

Şimdi eşim ablamı arayıp borç istemesi ne kadar doğru ise bu durum da o kadar doğru.

Ben borç istemeye ve ödenmesine değil, eşimin bana yönlendirmesine kızıyorum aslında. Ablası veya eniştesi ile telefonda konuşup bunu bana eşimin söylemesi gerekirdi, bir birinden haz etmeyen iki kadını sen neden muhattap ediyorsun...
Ya valla inanın çok özür dilerim ama eşiniz kardeşine ağzını açıp tek kelime edemeyen biriyse muhatap eder.
Karşı tarafa da abim para verecek de karısından korkusuna veremiyor sinyali veriyor resmen.
Eşine dili pabuç gibi ama ailesine susan insanları sevmiyorum, ailesi söz konusu olunca sizinle kavga edeceğini yazmışsınız, şimdi gücü yetiyorsa sizin için kardeşiyle kavga edip ağzının payını verse ya ama yapamaz değil mi?
Konuyu size paslayıp sıyrılmak daha kolay.

Ya valla inanın çok özür dilerim ama eşiniz kardeşine ağzını açıp tek kelime edemeyen biriyse muhatap eder.
Karşı tarafa da abim para verecek de karısından korkusuna veremiyor sinyali veriyor resmen.
Eşine dili pabuç gibi ama ailesine susan insanları sevmiyorum, ailesi söz konusu olunca sizinle kavga edeceğini yazmışsınız, şimdi gücü yetiyorsa sizin için kardeşiyle kavga edip ağzının payını verse ya ama yapamaz değil mi?
Konuyu size paslayıp sıyrılmak daha kolay.
Benim beklentim de tam da bu ama yapamaz... Yoksa konu hiç bu noktaya gelmez... Sömürmek nedir yahu... Bir kadın başka bir kadına hiç bunu der mi?

Benim beklentim de tam da bu ama yapamaz... Yoksa konu hiç bu noktaya gelmez... Sömürmek nedir yahu... Bir kadın başka bir kadına hiç bunu der mi?
Arsizligina bagli. Gorumceniz arsiz siz ne yazabilirsiniz ki ? Cok zorunuza gitmistir hatta oyle lanet edersiniz ki bi sure esinizin parasiyla ortak bir igne almak istemezsiniz. Esinizden sogutur somuruyosun lafi. Ama uzulmeyin terbiye edilmemis birini siz bu yastan sonra terbiye edemezsiniz.

Kardeşi tonla laf etmiş
Siz sadece 1 laf söyleyip kapatmışsınız.

Eşiniz sizinle kavga ederse bence eşinizde soeun var!
Ve aklınız varsa o parayı verdırmezsınız.

red edildi diye telefonda size tonla hakaretler yağdırıyor. Siz yine iyi susmussunuz . Hadsiz!
Bu tarz tartışmalarda son sözü söyleyip yüzüne kapatmak gibi bir huyum var.. aslında devam edemediğim den bunu tercih ediyorum. Yoksa cevap vermeye kalksam laf uzar uzar ve inan mücadele edemem o çeneyle.

Eşim beni tanıyor, kavga etmesini beceremem, keser atarım, umrumda da olmaz, bekliyorum cevap versin ama vermiyor oda...

Utanmazlar bi de ben yiyomusum oglunun parasini. Beddua ettim kactir tuttu olmedi kadin sinirden yerimde duramaz etmislerdi beni. Akrabayla para pul mu lanet olsun ben bulasmam hic ama onlar hem bulasmislar sonra da hicbirsey den haberi olmayan ben gelip para istedigi yine ben. Sucumda benim yuzumden daha cok para vermiyomus ben olmasam donuna kadar alicaklar heralde. Simdi de esimin yaptirdigi evin tapusunu vermiyolar geberip gitseler kendi evimizi miras diye yari yariya bolusucez heralde damatlariyla.

Beddua attım bir türlü ölmedi demeniz....
Hamilesiniz, siz yine de beddua etmeyin

Bu para mevzusu uzarsa aynen söylediğimi söyleyin görümcenize, ortada bir sömürme varsa aynaya baksın, yıllardır yediklerine saysın.
Maddi konularda tersimdir, sağlık vb hariç kimseye para vermem, kimseden de istemem, aile bile olsa herkes ayağını yorganına göre uzatsın kimse de kusura bakmasın, evlenirken her iki tarafın ailesiyle de imza atmış gibi oluyorsunuz ama saygı, hürmet dışında bir yükümlülüğümüz yok, ev alırken para göndermek zorunda değildim mesela, iyi niyet gösterdim gönderdim borcunu ödemedi bir de sömürüyorsun dedi, ilk uçakla kocayı göndermem ben görümcenin yanına ışınlanır o dilini bir yakalarım.

Bu tarz tartışmalarda son sözü söyleyip yüzüne kapatmak gibi bir huyum var.. aslında devam edemediğim den bunu tercih ediyorum. Yoksa cevap vermeye kalksam laf uzar uzar ve inan mücadele edemem o çeneyle.

Eşim beni tanıyor, kavga etmesini beceremem, keser atarım, umrumda da olmaz, bekliyorum cevap versin ama vermiyor oda...

Bir laf var ; edepli edebinden susar
Edepsiz susturdum sanır
Bu söze o kadar inanırım ki...
O yuzden dedim ağzının payını verseydiniz diye
Herkesin anladığı dilden konuşacaksınız ki haddini bilsin
Terbiyesiz sey

Ablası veya eniştesi ile telefonda konuşup bunu bana eşimin söylemesi gerekirdi, bir birinden haz etmeyen iki kadını sen neden muhattap ediyorsun...

muhtemelen onlara sizin hayır diyeceğinizi söylemiş, nasılsa sizinle muhatap olmazlar diye düşünmüştür

ya da daha da ileri gitmiş, sizin burada bize yazdığınız ayrıntıları ona da anlatmıştır, bana harçlık veriyor sadece, tüm parama el koydu nasıl vereyim size diye

bunun üzerine görümce hadsiz de "sen sömürüyorsun"a bağlamıştır

konu borç istenip verilmemesinden öte eşinizin çizdiği imaj bence

yani görümceye ne dendi de yıllardır aramayan kadın birden bunları dedi

Bir laf var ; edepli edebinden susar
Edepsiz susturdum sanır
Bu söze o kadar inanırım ki...
O yuzden dedim ağzının payını verseydiniz diye
Herkesin anladığı dilden konuşacaksınız ki haddini bilsin
Terbiyesiz sey
İnan beceremem, ben pazarlık yaparken utanan bir insanım. Bu tarz bir insanla tartisamam hemen bir şeyler söyleyip telefonu kapatır veya masayı terk ederim... Ne kadar hakli olsam da benim münakaşa yeteneğim sınırlı, düşünmeden konuşamam, yavaş karar veririm karakterim böyle...

Beddua attım bir türlü ölmedi demeniz....
Hamilesiniz, siz yine de beddua etmeyin
Hamilelikten once beddua ettim, tuttu. Surunuyo ama olemedi. Olucem gidicem evladima bunu yapmiyim demiyo hala. Insan iftiraya ugrayinca ( oglumu somuruyosun gibi) beddua edio ister istemez. Suan gorusmuyorum engelledim heryerden hepsini. Ama esimle 15 gunde bir bu konuda tartisiyorum. Bitmiyo sinirim ofkem. Haksizliga dayanamiyorum. Malesef boyle insanlari engellesen silsen hayatindan bile kotuluk togumlari huzursuzluk vermeye devam ediyo. Hamileligimin basindan beri hicbir sekilde kontagim yok bunlarla.

İnan beceremem, ben pazarlık yaparken utanan bir insanım. Bu tarz bir insanla tartisamam hemen bir şeyler söyleyip telefonu kapatır veya masayı terk ederim... Ne kadar hakli olsam da benim münakaşa yeteneğim sınırlı, düşünmeden konuşamam, yavaş karar veririm karakterim böyle...
Olması gereken belki de sizin yaptığınız ama bazı insanlar hanımefendilikten anlamıyor, umarım kıymetiniz bilinir.

Back
X