Esimin ailesinin saflığı

Yani yeri gelince toruna bakmaya zorunda degil buna zorunda degil, maddi olarak burda beklentiye giren gelinlerede zorunda degiller diyoruz dimi? ama para vermeye gelince evlatlar vermek zorunda oyle mi dogru bulmuyorum bunu..

Ya ben de bi yerde hak verdim, o paralar iş kurmak için yatırım yapmak için kullanılıp hasbelkader hiç olsa tamam, ama dolandırıcıya yaraması da kime olsa koyar, yazık be.
Adam da gidip bir dolandırılayim dememiştir ama değil mi?
Kimse istemez böyle birşeyi.
Neticede yine kendi parası, kimsenin parasını hiç etme durumu yok.
Konu sahibinin aileyle bağlantısı olmadığı dönemde olan olaylar için hayıflanması çok anlamsız.

Son düzenleme:
Miras bırakmak zorundayız demiyorum, bi zahmet dolandırıcıya kaptırmayalım.
Kaptırmayalım da garantisi yok ki bunun onu söylemeye çalışıyorum. Mesela biz araba sattık 1 ay sonra pandemi çıktı araba fiyatları uçtu sattığımız para elimizde pul oldu. Ya da altın sattık diyelim üç gün sonra altın yükseldi.

Yani ekstra saf olup dolandırılabiliriz de ama herkes kocasının, karısının ailesinin malını mülkünü bilerek evlenmiyor mu ?

Ben bundan bahsediyorum yani evlenmeseymiş o zaman, baştan belliymiş düğünde çöp yapamayacakları

Bu durum sanırım sürekli böyleymiş, ama bi dur denmesi gerekliymiş, yazık para sokaktan toplanmıyor. Konu sahibi de en azından eşini yönlendirebilir annesine babasına mukayyet olsun diye. Bi yerden ona dokunacaksa banane deme lüksü olamaz. Aile bu, ucu elbet sana dokunuyor.

Saydığınız ihtimaller ile dolandırılmak aynı şey değil ki. Hem de defalarca dolandırılmak. Bıkmadan, usanmadan.

Yani yeri gelince toruna bakmaya zorunda degil buna zorunda degil, maddi olarak burda beklentiye giren gelinlerede zorunda degiller diyoruz dimi? ama para vermeye gelince evlatlar vermek zorunda oyle mi dogru bulmuyorum bunu..
Olaya niye sadece gelin olarak bakıyoruz ki?
Kendi aileniz açısından bakın. Babanız dolandırılmış, maddi meseleleri iyi yönetememis olsun. Düğünde destek olamadılar diye ihtiyaçları olduğunda, gelip gittiklerinde ne hâlleri varsa görsün mü dersiniz?

Sanki bu anne babalar düğünle beraber evlatlarının hayatına giriyor. Doğduğundan itibaren verilen emekler ne olacak? Bunlar direkt karşılık olarak yapılmıyor ama düğünde yardımcı olmadı diye anne babaya ihtiyaç halinde yardımcı olmamak, onları neredeyse kötü ilan etmek benim evlatlık anlayışıma ters.

Valla olay benim annem babam
Degil, olay bazi insanlarin dusuncesizligi…simdi ne kadar anlatsam anlamayabilirsin..kaldi ki herif omru boyunca mi
Dolandirilmis? Eger oyleyse bi yanlis vardir bunu duzeltmek gerekmezmiydi?

Sen diyorsun kira yardimi yapiyoruz, kpin kac yasinda
Mesela?

Olay bence tam da anne baba meselesi :)
Anlayıp anlamama meselesi değil, sadece kendimizi ilgilendiren taraftan bakip bakmama meselesi bence.
Geçmişe yapılacak birşey yok ki ama olan olmuş sonuçta.

74 yaşında şuan.

Olay bence tam da anne baba meselesi :)
Anlayıp anlamama meselesi değil, sadece kendimizi ilgilendiren taraftan bakip bakmama meselesi bence.
Geçmişe yapılacak birşey yok ki ama olan olmuş sonuçta.

74 yaşında şuan.
Yasi varmis baya.. kimi
Insan kendini dusunur bugun yer yarina birakmaz kimi insanda disinden tirnagindan arttirir mesela. Iste bu kadin eger o 2. soyledigim gibiyse tabiiki garipser ve tuhaf bulur.

Tabi ev ,araba ve 10 tane bilenzik verselerdi sanki yüzlerine bakacaktiniz.
Evlerini sattip sizi oturtsalardı ah vah vicdan yapacaktiniz değilmi..
Isterse köşkte oturur zirnik koklatmaz .
Ney yaptilarsa kendilerine yaptilar
Insan bir yaştan sonra kendi hayatini kendi kurmali
Bu ney böyle yeni nesil gelinlerde:
"Armut piş ağizima düş"
Ayy böyle gelinim olacağina hiç olmasin

Bu kadar zor sorular sorup , beynini daha da yakma

para dolar euro ev arsa para dolar arsa ev euro maaş altın para euro.....
En sevdiğim kelimelerin hepsini söylemişsin
Konu sahibi şeye üzülüyo bence; para bizdeee şöhret bizdee diye tiktok çekmedğine gaynanamın biricik geliniyim yazamadığına altınları şıngırdatamadığına

asla dolandırılmamalıymışız bu hayatta en çok ona şaştım.en akıllı insanların bile başına geliyor hayatı boyunca.çok acayip maddi kayıplara da uğruyoruz yanlış kararlar da alıyoruz.ee o zaman evlatlarımız büyüyünce bizler 65 70 li yaşlara gelince paranızı doğru kullansaydınız aha da kapı orda mı diyecekler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…