Yani yeri gelince toruna bakmaya zorunda degil buna zorunda degil, maddi olarak burda beklentiye giren gelinlerede zorunda degiller diyoruz dimi? ama para vermeye gelince evlatlar vermek zorunda oyle miDurumu bizzat yaşayan biri olarak, eşime ailesine destek olması konusunda karışmıyorum.
Ben saf ya da başka birşey olarak tanımlamadım ama kayınpederim de maddi anlamda aldığı yanlış kararlardan dolayı belini hiç doğrultamamıs, bunu söyleyen de kendisi.
Evlenirken maddi anlamda bir destekleri olmadı. Eşim 6-7 yıldır kiralarını ödüyor, bu böyle de devam eder. Anne baba çocuklarına evlenirken yardım etmedi, edemedi diye, ihtiyaçları olduklarında çocukları hayır mı demeli? Ben aile ilişkilerine böyle bakmıyorum ortada ciddi manada bir sömürü yoksa. O yüzden konu sahibi her türlü haksiz benim gözümde.
Yavrunuza atacağınız yoruma beni alıntılanmışsınız, haberiniz olsun iyi akşamlar
Adam da gidip bir dolandırılayim dememiştir ama değil mi?Ya ben de bi yerde hak verdim, o paralar iş kurmak için yatırım yapmak için kullanılıp hasbelkader hiç olsa tamam, ama dolandırıcıya yaraması da kime olsa koyar, yazık be.
Boyle konusanlarin cogu 5 kurus vermezler bacim..Miras bırakmak zorundayız demiyorum, bi zahmet dolandırıcıya kaptırmayalım.
Kaptırmayalım da garantisi yok ki bunun onu söylemeye çalışıyorum. Mesela biz araba sattık 1 ay sonra pandemi çıktı araba fiyatları uçtu sattığımız para elimizde pul oldu. Ya da altın sattık diyelim üç gün sonra altın yükseldi.Miras bırakmak zorundayız demiyorum, bi zahmet dolandırıcıya kaptırmayalım.
Sizin görgünüz hepsinr yeteryanı hic mi bir şey gormedinizhayatınızda..
Laubalilikten hoşlanmıyorum diyelimpek alinganiz yavrucuumm
Bu durum sanırım sürekli böyleymiş, ama bi dur denmesi gerekliymiş, yazık para sokaktan toplanmıyor. Konu sahibi de en azından eşini yönlendirebilir annesine babasına mukayyet olsun diye. Bi yerden ona dokunacaksa banane deme lüksü olamaz. Aile bu, ucu elbet sana dokunuyor.Adam da gidip bir dolandırılayim dememiştir ama değil mi?
Kimse istemez böyle birşeyi.
Netice de yine kendi parası, kimsenin parasını hiç etme durumu yok.
Konu sahibinin esamesinin olunmadığı dönemde olan olaylar için hayıflanması çok anlamsız.
Vermesinler ama dolandırıcıya da gitmesin.Boyle konusanlarin cogu 5 kurus vermezler bacim..
Saydığınız ihtimaller ile dolandırılmak aynı şey değil ki. Hem de defalarca dolandırılmak. Bıkmadan, usanmadan.Kaptırmayalım da garantisi yok ki bunun onu söylemeye çalışıyorum. Mesela biz araba sattık 1 ay sonra pandemi çıktı araba fiyatları uçtu sattığımız para elimizde pul oldu. Ya da altın sattık diyelim üç gün sonra altın yükseldi.
Yani ekstra saf olup dolandırılabiliriz de ama herkes kocasının, karısının ailesinin malını mülkünü bilerek evlenmiyor mu ?
Ben bundan bahsediyorum yani evlenmeseymiş o zaman, baştan belliymiş düğünde çöp yapamayacakları
Olaya niye sadece gelin olarak bakıyoruz ki?Yani yeri gelince toruna bakmaya zorunda degil buna zorunda degil, maddi olarak burda beklentiye giren gelinlerede zorunda degiller diyoruz dimi? ama para vermeye gelince evlatlar vermek zorunda oyle midogru bulmuyorum bunu..
Valla olay benim annem babamOlaya niye sadece gelin olarak bakıyoruz ki?
Kendi aileniz açısından bakın. Babanız dolandırılmış, maddi meseleleri iyi yönetememis olsun. Düğünde destek olamadılar diye ihtiyaçları olduğunda, gelip gittiklerinde ne hâlleri varsa görsün mü dersiniz?
Sanki bu anne babalar düğünle beraber evlatlarının hayatına giriyor. Doğduğundan itibaren verilen emekler ne olacak? Bunlar direkt karşılık olarak yapılmıyor ama düğünde yardımcı olmadı diye anne babaya ihtiyaç halinde yardımcı olmamak, onları neredeyse kötü ilan etmek benim evlatlık anlayışıma ters.
Olay bence tam da anne baba meselesi :)Valla olay benim annem babam
Degil, olay bazi insanlarin dusuncesizligi…simdi ne kadar anlatsam anlamayabilirsin..kaldi ki herif omru boyunca mi
Dolandirilmis? Eger oyleyse bi yanlis vardir bunu duzeltmek gerekmezmiydi?
Sen diyorsun kira yardimi yapiyoruz, kpnin kac yasinda
Mesela?
Yasi varmis baya.. kimiOlay bence tam da anne baba meselesi :)
Anlayıp anlamama meselesi değil, sadece kendimizi ilgilendiren taraftan bakip bakmama meselesi bence.
Geçmişe yapılacak birşey yok ki ama olan olmuş sonuçta.
74 yaşında şuan.
Bu kadar zor sorular sorup , beynini daha da yakmakonu neydı ne oldu
cok saflar habıre dolandırılmıs kandırılmıslar dıye basladı
sonra habıre bızden bırsey beklıyorlara döndu bununda saflıkla alakası yok
sımdı sorun hangısı saflar uzuluyor musunuz
cingozler endıselenıyor musunuz
para dolar euro ev arsa para dolar arsa ev euro maaş altın para euro.....Bu kadar zor sorular sorup , beynini daha da yakma
En sevdiğim kelimelerin hepsini söylemişsinpara dolar euro ev arsa para dolar arsa ev euro maaş altın para euro.....
asla dolandırılmamalıymışız bu hayatta en çok ona şaştım.en akıllı insanların bile başına geliyor hayatı boyunca.çok acayip maddi kayıplara da uğruyoruz yanlış kararlar da alıyoruz.ee o zaman evlatlarımız büyüyünce bizler 65 70 li yaşlara gelince paranızı doğru kullansaydınız aha da kapı orda mı diyecekler?En sevdiğim kelimelerin hepsini söylemişsin
Konu sahibi şeye üzülüyo bence; para bizdeee şöhret bizdee diye tiktok çekmedğinegaynanamın biricik geliniyim yazamadığına altınları şıngırdatamadığına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?