• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin sürekli para istemesinden bıktım

crazy_44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2009
15
0
86
44
İstanbul
herkese merhabalar başlıktanda anlaşılacağı gibi eşimin ailesinin sürekli olarak para istemesinden -ki bu öyle 100-200 TL filan değil- bıktım artık. Eşime ne söyledimse bu durum değişmiyor her seferinde söz veriyor ama yine aynı şeyler. Üstelik ailesindeki herkesin maddi durumuda fena sayılmaz en azından evleri işleri var hepsinin abileri,ablası,annesi.. ne yapacağımı şaşırdım. Evine eşya alan bize,tüp bebek yaptıran bize, boya-badana yaptıran bize enayi gibi kullanılıyoruz ama eşim bunu bir türlü anlamıyor lütfen bana yardımcı olun ne yapmam lazım çünkü bu yüzden artık huzurum filan kalmadı

canım eşin ailesine hayır diyemediği için oluyodur yani o da farkındadır eminim ama

yok veremem diyemiyodur ama baştan taviz vermiş bi kere...

tüp bebek badana herkes kendi işini kendi yapsın yaa ne bencillik bu böylee

ihtiyaçları varsa elbette yardım etmesinde bir sorun yokta
bu yardım neticesinde aşırı derecede zora girmiyorsanız
o kadarda kızmanıza gerek yok diye düşünüyorum
elbette yapılan yardımlar ihtiyaçlar çerçevesinde yapılsa daha makbul olur ama
eşinizin ailesi nihayetinde para istediğinde yardım etmesinde pekte bir sakınca yok
en azından bu yardımlar sizin belinizi bükecek derecede değilse bir sorun yok

Evet çok can sıkıcı bir durum..
Eşinde bitiyor herşey yine
İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara demişler
Heralde o mantıkla gidiyor eşin.
Peki borc alanlar geri vermiyormu
Bu biraz kullanılmaya girer
Yaptırmayın bunu kendinize...

ailesi elbet birşeyler yapacak ama sınırını bilmeli. şayet ailesine yaptıkları ihtiyaçsa tamam ama lüxe kaçıyorsa gerçekten sizin rızkınızı ailesine vermesi günah..
siz eşinize sürekli bu konuda baskı yaparsanız siz kötü olursunuz. vallahi işiniz zor..
madem öyle sizde ihtiyaçlarınızı biraz abartın. size ve evine harcarken zorlanırsa eşiniz ,ailesine bu kadar verici olmaktan vazgeçebilir..nacizane fikrimdir..

ihtiyaçları varsa elbette yardım etmesinde bir sorun yokta
bu yardım neticesinde aşırı derecede zora girmiyorsanız
o kadarda kızmanıza gerek yok diye düşünüyorum
elbette yapılan yardımlar ihtiyaçlar çerçevesinde yapılsa daha makbul olur ama
eşinizin ailesi nihayetinde para istediğinde yardım etmesinde pekte bir sakınca yok
en azından bu yardımlar sizin belinizi bükecek derecede değilse bir sorun yok

Gercekten böylemi düşünüyorsunuz ?

Kendimi çok fesat hissetim. :delphin:ama bak kadının huzuru kaçmış...
Onlara güvenipmi boya badana vs. borca giriyorlar..

janselli yok canm ya fesat hissetme sadece o kadar iyimser değiliz

ve iyikide dğiliz bide olsak elimizde bişe kamıcak heralde bencede eşi abartmış arkadaş durumları ii

yazmış

krizde işsiz kalmıştır, hastadır, yemeklik alacak parası yoktur, anlarım. ama tüp bebek için mi??? pardon da, doğduktan sonra da size mi baktıracaklar acaba? ayrıca ne demek, boya-badana içni başkasından -borç bile olsa- para istemek, zorunlu ihtiyaç değil ki, kimse badanası eskidi diye hastalanmaz :kızgın:

nasıl geldiyse öyle gider derler, ama bu kadar huzurunuzun bozulmasına ne gerek var, bir dur demek lazım süprizzzzz ama nasıl? :uhm:

Gercekten böylemi düşünüyorsunuz ?

Kendimi çok fesat hissetim. :delphin:ama bak kadının huzuru kaçmış...
Onlara güvenipmi boya badana vs. borca giriyorlar..

yani aşırısı elbette insanın sinirini bozar
ihtiyaçlar çerçevesinde dedim zaten bende
ama bu yardımlarla çok zora girmiyorlarsa o kadar büyük bir sorunda yok
mesela tüp bebekten bahsediliyor
siz olsanız bir akrabanıza böyle bir durumda yardım etmezmisiniz
ben olsam çekinmeden ederdimde
eşya almak vesaire fuzuli ihtiyaçlara helede benim ihtiyacım varken onların almasına
kızardım elbet hak yemeye girer bu nihayetinde

bebeği olmayan bırakın ailem arkadaşım olsa elimde avucumda ne varsa veririm !! .
allah kimseyi kucağı boş bırakmasın.. ama badanası boyası beni ilgilendirmez. ..

bu tüp bebek için para isteyenin şunu belirteyim geliri bizim kat kat üstümüzde yoksa seve seve veririm ben ne olduğunu iyi biliyorum benimde bebeğim olmuyor... bu durumda normal mi bebeği olmayanın tüp bebek parası vermesi sizce??? Ayrıca ihtiyacı olana ben teşvik ediyorum eşimi yardım etmesi için örneğin maddi durumu iyi olmayan bir akrabası var kirasını veriyoruz çocuklarının okul masrafını karşılıyoruz kursa gönderiyoruz v.s.. gerçi bu da başıma dert oldu şimdi de ablası tutturmuş kızımı da dershaneye gönder diye anlayacağınız bu işin sonu yok ve artık tüm ailesinden nefret etmeye başladım eşimle iyice gerildik çok zor durumdayım

tüp bebek dışındakileri ben keyfi buldum.

can sıkıcı bir durum, evlenince herkes kendi bütçesini ayarlamalı, başkasına güvenerek mi evleniyorlar?
beklenmeyen bir hastalık ya da önemli birşey olur, tamam. ama onun dışında verilmemeli. alışıyorlar çünkü. vermeseniz suç oluyor sonra.

canım valla çok haklısın ben seni anlıyorum neden insanlar hep hazıra konma peşinde anlamıyorum

hiç...eşin ne diyo peki?

bu tüp bebek için para isteyenin şunu belirteyim geliri bizim kat kat üstümüzde yoksa seve seve veririm ben ne olduğunu iyi biliyorum benimde bebeğim olmuyor... bu durumda normal mi bebeği olmayanın tüp bebek parası vermesi sizce??? Ayrıca ihtiyacı olana ben teşvik ediyorum eşimi yardım etmesi için örneğin maddi durumu iyi olmayan bir akrabası var kirasını veriyoruz çocuklarının okul masrafını karşılıyoruz kursa gönderiyoruz v.s.. gerçi bu da başıma dert oldu şimdi de ablası tutturmuş kızımı da dershaneye gönder diye anlayacağınız bu işin sonu yok ve artık tüm ailesinden nefret etmeye başladım eşimle iyice gerildik çok zor durumdayım

bu durumda eşinizi masrafa sokmayı deneyin.
ev, araba veya yazlık vs alma fikrini aklına koyun.
insanları bu kadar alıştırmayın bence.
babam da yıllarca sadece aile değil, sülalesine yardımcı oldu. babamda olmadığı zaman inanın kimseden 5 kuruşluk fayda görmedi.
insanlar iyilik olarak görmediği gibi, mecbur muamelesi yaptılar...

1 kerelik yardım olur, ama devamlı olmamalı bence.

durumları sizden kat ve kat iyiyse neden tenezzül edip sizden istiyorlar tüp bebek parasını?
eşiniz çok afedersiniz enayi mi?
ayrıca allah kabul etsin diyim yaptığınız yardımların karşılığını elbet görürsünüz..

ne yapayım, nasıl yok diyeyim gibi şeyler zırvalıyor birde bu verdiğimiz paralarıda geri alamıyoruz isteyince kırk yerde laf söz.. hele ki annesi bana bilezik al, yüzük al inanamazsınız yani hatta anneler günü hediyesini daha 2 ay öncesinden istedi kadın bulaşık makinası... kendinizi düşünsenize benim yerimde ben sabah 7:30 akşam 19:30 c.tesi de dahil çalışıyorum ve ailesini kalkındırıyorum..

evet bencede eşinizi yatırım yoluna sokun ki kafasında planlar olsun ozman vermez belki

işte veremem demeye yüzü tutmuyodur canm onların istemeye tututo ya neysee

bizim zaten kredi borçlarımız var daha fazlasını asla yapamayız heee birde bu millete verdiğimiz paraları da sağdan soldan bulduğundan birde onları ödüyoruz 2 kaynım için sırf 750,00 TL ihtiyaç kredilerini ödüyoruz o kredi de iş kurucaz deyip eşimin adına çektiler krediyi 5. taksit ödendi ortada ne para, ne iş var..

ne yapayım, nasıl yok diyeyim gibi şeyler zırvalıyor birde bu verdiğimiz paralarıda geri alamıyoruz isteyince kırk yerde laf söz.. hele ki annesi bana bilezik al, yüzük al inanamazsınız yani hatta anneler günü hediyesini daha 2 ay öncesinden istedi kadın bulaşık makinası... kendinizi düşünsenize benim yerimde ben sabah 7:30 akşam 19:30 c.tesi de dahil çalışıyorum ve ailesini kalkındırıyorum..

Afedersin ama kalkındırma..silah zoruylamı para kolaylıklamı kazanılıyor..
Siz bence en başından iyilik yapıp insanca maddi manevi yardımcı olmuşsunuz.
Görüyoruz ki buda süistimal edilmiş..
En azından kendi maşını yedirmede dahada yara alma...
Herşey sizin elinizde ... neden çıkmaza girdinizki
Hayır diye bişey vara.s hayır yok bu kadar basit... diyin bunu
:

Back
X