• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin sürekli para istemesinden bıktım

benim yanımda asla istemezlerki eşime tel. açıyorlar. üstelik sorunca da bu parayı nasıl temin ettin v.s.. diye yalan konuşuyorlar asla söylemezler eşin yaptı diye anlayacağın benden gizli yapılıyor herşey ben ya tesadüfen ya eşimin itirafıyla yada başkalarından duyarak öğreniyorum keşke benim yanımda isteseler sonucu neye varırsa varsın ben söyleyeceğimi biliyorumda

Şimdi anladım eşinde bir tutarsızlık var
Bence sen maşına dokundurma, kendin birikim yap
At bi köşeye şunu aldım, bunu aldım de eşinede
İlla işte insanı bu boyuta getiriyolar..
Gizli saklı bende hiç sevmem ama
Napıcaksın bu durumda, sözünde gecmiyor eşine karşı

kimse kimsenin kesesine ortak değildir. tamam annesi babası durumu iyi değildir yardım edilir ama onunkiler aşmış canım. bilezik yüzük boya badana oh ne ala. o zaman sen onlar için mi çalışıyorsun. eşinde senin kazandığınada güvenip veriyor tabi. önlemini almazsa ayır paranı aç bir banka hesabı yatır canım yine yapacağın yardımı yaparsın. bak bakalım sen paranı ayırınca yine aynı yardımları yapıyormu.

aynı bizde sizin durumunuzdaydık. avazım çıktığı kadar yeter diye bağırdım artık. adamların parası evi traktörü bağları bahçeleri var yemeleri içmeleride çok farklı bizim yediğimizi yemezler her gün mangal yaparlar. etsiz karınları doymazmış. baktım olmuyor bende bundan sonra bu eve aynılarını istiyorum. hemen ev alıyoruz sana verdiğim altınları ver- kimlere kredi çekip borçlarını kapattıysan acilen iste. yoksa telefonun başına oturur hepsini tek tek ararım dedim.

işin enteresan tarafı eşime çektirdikleri krediyi çift maaşlı damatlarına vermişler. bankadaki paranı çekme faizi bozulmasın bizim oğlan kredi çekecek size demişler. tabi bizimki çekti verdi. geri alamadı. en son bu yaz gittiğimizde baktı gördü herhesin işi yolunda evi arabası dört dörtlük bide döndü bana ya yardım ettiğim adamlara bak yürü topla eşyalarını gidiyoruz ben üvey evlatmıyım ben banka kasasımıyım dedi.

şimdi kafamız rahat. onlarda arayamıyor.

Aaaa..Bu ne yaaa..Bizim buraya da uğrayın diycem şimdi sanadelikafaduldendelikafadulden millet yolucak kaz arıyor resmen.Sen canını dişine tak çalış,ne o elalemin keyfine.:jeyyar:paralar kapının önündeki ağaçtan toplanmıyor..Binbir türlü insanın afrasını tafrasını çekiyosun işyerinde,buyrun ben yemedim sen ye..:jeyyar:olmaz öyle şey,dur demenin zamanı gelmişte geçmiş bile güzelim , bu ne iyi niyet.
Yok kaynıma kredi,yok kaynanama yüzük,bilezik.görümcemin çocuğuna dershane.Darülecezemisiniz siz?.ihtiyaçlarda ihtiyaca benzese.mirmirmirmirmirmirmirmir

Gönlünüzün rızasıyla yapılan yardımlarınıza sözüm yok, ama metazorilere ne demeli?.Elim ayağım buz kesti inanmazsın.Allah bilir temizliğini de kendin yapıyorsundur çalıştığın halde.hayır de de içim rahatlasın.

Bir de giden borçların geri gelmemesi ayrı vak'a.yasakkelime

Güzelim durum böyleyken,siz de artık blöf yapmaya başlayın,kriz sebebiyle maaşlarımızı alamıyoruz diyebilirsiniz.Ya da yatırım yaparak. Artık bizimde bişeyler yapma zamanımız geldi diyerek gayrimenkul edinebilirsiniz.

Kesin yardımlarınızı artık,biraz da siz yakının ah para yok,yetişmiyo diye.

Kullandırmayın kendinizi,.yasakkelime
Suistimal tavan yapmış,yasakkelime
Gençlikte birikim yapılır.Mantıklı bir şekilde sıyrılın bu yiyicilerden.Çok üzgünüm çoook

okurken hayretler içinde kaldım:1shok:
benim eşimde ailesine karşı yardımseverdir ama herşeyin bir sınırı var
eşin sınır falan koymamış.baştan beri çok ymuşak başlıyımış ki karşı tarafta onu olabildiğince sömürmeye çalışıyo.
senin yerinde olsam ailesiyle ben konuşurdum.anlaşılan eşin bu sorunu halledemiyo.çok yüzü yumuşak .iş sana düşüyo gibi geldi banaa.s
ama çok sinir bozucu bir durum.allah yardımcın olsun canım

bu yazdıklarım sadece aklıma gelenler düğünlere giderler takacakları takıları kıyafetleri yemin ederim kafayı yersiniz anlatsam heralde çok zoruma gidiyor insanın kendisini eşinin ailesi için çalışıyor olarak hissetmesi berbat bişey 3 yıl oldu evleneli bırakmadılar yakamızı ben 5 günlük evliydim daha görümce geldi takılarımdan borç olarak istedi bende bilmiyorum bunların kan emici olduklarını verdirdim eşime o günden beri hala geri vermedi bu kadar terbiyesizler bunlarheleki kayınlarımdan biri resmen gayrimenkul zengini kirada bir sürü mülkü var o bile yapıştı bize ama nedenini biliyorum benim kocam enayi kendi parasını geri isteyemiyor utanıyormuş birgün bizde zorda kalırsak onlarda bize yardım edermişmişmiş çabuk unuttu düğünümüzde abilerinin dağıttıkları bahşişleri bizden düğün çıkışı aldıklarını peki eşimle nasıl konuşmalıyım bu işe son noktayı koyacak şekilde

her ay mutlaka mı para istiyorlar?

ve bu para size geri dönüyor mu?

sizin işiniz oldukça zor eşinizin üzerine giderseniz adam zorla yalan söyleyebilir. arkadasıma verdim bu ay ki para bu kadar gibi şeyler...
ailesine söyleseniz yine siz kötü olursunuz gelin oğlumun parasını bizden kıskanıyor der.

en iyisi sende extra borçlar ihtiyaçlar çıkar ki... bir kaç ay ödememiz var şunu aldık para yok diyebilsin.
başka birşeyde gelmiyor aklıma...

bu gidişle öyle yapıcam ama bununda bir sonu yok sanırım bu seferde iyice batarız diye korkuyorum bir taraftan ailesi bir taraftan ben!.. nasıl dayanırız bunca masrafa bilmem aklım tamamen durdu sanki ben bu yaşıma kadar böyle insanlar tanımadım, duymadım allah böyle kişilerden hepinizi korusun

Canım sen baya yumuşak huyluşmuyşun
Senin adam bi temiz sopa istiyor..Çok üzgünüm çoook
Sende tavrını koy eşinle aranı bozmadan otur konuş..
Zoruma gidiyor de, bizde aile olduk de
Bakma benim sesiz kaldığıma sana ailene saygımdan sustum ama
Artık buraya kadar sömürülmekten bıktım gibi.. konuş canım
Para kazanmak için hepimiz kırk takla atıyoruz belkide
Onların neden haberi var..ver verr nereye kadar....
Sen burdaki gibi sakinsen hayatım valla işin çok zor
Kendini değiştiremezsin ki baştan beri müsade etmişsin buna
Kaç yıldır böyle bilemiyorum ama yazık sanada

herkese merhabalar başlıktanda anlaşılacağı gibi eşimin ailesinin sürekli olarak para istemesinden -ki bu öyle 100-200 TL filan değil- bıktım artık. Eşime ne söyledimse bu durum değişmiyor her seferinde söz veriyor ama yine aynı şeyler. Üstelik ailesindeki herkesin maddi durumuda fena sayılmaz en azından evleri işleri var hepsinin abileri,ablası,annesi.. ne yapacağımı şaşırdım. Evine eşya alan bize,tüp bebek yaptıran bize, boya-badana yaptıran bize enayi gibi kullanılıyoruz ama eşim bunu bir türlü anlamıyor lütfen bana yardımcı olun ne yapmam lazım çünkü bu yüzden artık huzurum filan kalmadı

canım ya inan birtek sen degilsin bendede aynı seyler var onlardan bir darbe yemeden akıllanmaz ben onu bekliyorum allah yardımcımız olsun

tek kelimeyle çok sinir bozucu...durumlrı olmasa insan alıp kendi verir zaten eşimi de beklemem ben..ama yani bu kadarı da pes..

elinizi verip kolunuzu kaptırmışsınız.
ama eşiniz bu zihniyette olduğu sürece değil kol; kaptırmadığınız yeriniz kalmaz.
edepsizliğin derecesinden bahsetmiyorum bile, söylenmesi gereken herşey söylenmiş zaten önceki sayfalarda.
yapabileceğiniz tek şey eşinizi engellemek.
artık bu tatlı dille mi olur kavga dövüşle mi siz bilirsiniz.
ama bunun sonu gelmez böyle giderse..

bugün badana parası isteyen, yarın bana don al diye de gelir kapıya..

cnm benimde kayanna kayınpeder bölee ne koparırsak kar diyenlerden ama benim eşimte saf babasına hayır diyemiyor ama ben eşime en son söyledim benim rızam yok hayrını görmesinler die habersiz vermez ama yinede onlar bir yolunu buluyorlar inan bir haftadır bu konu yüzünden krizlerdeyimmm:(((

ihtiyaçları varsa elbette yardım etmesinde bir sorun yokta
bu yardım neticesinde aşırı derecede zora girmiyorsanız
o kadarda kızmanıza gerek yok diye düşünüyorum
elbette yapılan yardımlar ihtiyaçlar çerçevesinde yapılsa daha makbul olur ama
eşinizin ailesi nihayetinde para istediğinde yardım etmesinde pekte bir sakınca yok
en azından bu yardımlar sizin belinizi bükecek derecede değilse bir sorun yok

profilinde bekar yazıyor bekara karı boşamak kolaydır diye bir söz var bilirmisin :delphin::delphin: sen evlenince bol bol yardım yaparsınız eşinin ailesine artıkkaydirigubbakcemile

konu sahibi arkadaşım haklısın hiçbiri bence sizden para isteyecek konular değil Allah korusun acil bir durum hayat memat meselesi olurda verilir one öyle badana yok tüp bebek resmen eşini kullanıyorlar canım Allah kolaylık versin:1no2:

eşiniz abartmış ya da iş durumunuz çok çok iyi yada onlara karşı kendini zengin gösteriyor.ama,hala nasıl sus pussun.ortada giden sizin emekleriniz canım.inanın ki tersi olsa size hiç yardımcı olmazlarmirmirmirmir.ben de 3 yıllık evliyim benim başımda da vardı bir tane baktı huzur kalmıyor adam olmaya başladı.:delphin:

kimse kimsenin kesesine ortak değildir. tamam annesi babası durumu iyi değildir yardım edilir ama onunkiler aşmış canım. bilezik yüzük boya badana oh ne ala. o zaman sen onlar için mi çalışıyorsun. eşinde senin kazandığınada güvenip veriyor tabi. önlemini almazsa ayır paranı aç bir banka hesabı yatır canım yine yapacağın yardımı yaparsın. bak bakalım sen paranı ayırınca yine aynı yardımları yapıyormu.

aynı bizde sizin durumunuzdaydık. avazım çıktığı kadar yeter diye bağırdım artık. adamların parası evi traktörü bağları bahçeleri var yemeleri içmeleride çok farklı bizim yediğimizi yemezler her gün mangal yaparlar. etsiz karınları doymazmış. baktım olmuyor bende bundan sonra bu eve aynılarını istiyorum. hemen ev alıyoruz sana verdiğim altınları ver- kimlere kredi çekip borçlarını kapattıysan acilen iste. yoksa telefonun başına oturur hepsini tek tek ararım dedim.

işin enteresan tarafı eşime çektirdikleri krediyi çift maaşlı damatlarına vermişler. bankadaki paranı çekme faizi bozulmasın bizim oğlan kredi çekecek size demişler. tabi bizimki çekti verdi. geri alamadı. en son bu yaz gittiğimizde baktı gördü herhesin işi yolunda evi arabası dört dörtlük bide döndü bana ya yardım ettiğim adamlara bak yürü topla eşyalarını gidiyoruz ben üvey evlatmıyım ben banka kasasımıyım dedi.

şimdi kafamız rahat. onlarda arayamıyor.
aynısını bizde de var canım köydeler lüks hayatı yaşıyorlar.bize borçları var,ödeyecekler de araba alıcaz.adam kalkmış kendine zayıflama aleti almış güler misin,ağlar mısın.laelaelaelaelae

bu yazdıklarım sadece aklıma gelenler düğünlere giderler takacakları takıları kıyafetleri yemin ederim kafayı yersiniz anlatsam heralde çok zoruma gidiyor insanın kendisini eşinin ailesi için çalışıyor olarak hissetmesi berbat bişey 3 yıl oldu evleneli bırakmadılar yakamızı ben 5 günlük evliydim daha görümce geldi takılarımdan borç olarak istedi bende bilmiyorum bunların kan emici olduklarını verdirdim eşime o günden beri hala geri vermedi bu kadar terbiyesizler bunlarheleki kayınlarımdan biri resmen gayrimenkul zengini kirada bir sürü mülkü var o bile yapıştı bize ama nedenini biliyorum benim kocam enayi kendi parasını geri isteyemiyor utanıyormuş birgün bizde zorda kalırsak onlarda bize yardım edermişmişmiş çabuk unuttu düğünümüzde abilerinin dağıttıkları bahşişleri bizden düğün çıkışı aldıklarını peki eşimle nasıl konuşmalıyım bu işe son noktayı koyacak şekilde

cnm, bu zihniyette insanlardan inan hayır gelmez, sizin ihtiyacınız olunca selamı bile keserler.
kardeş olsa da durum değişmiyor.
gururlu olsalar, keyfi ihtiyaçları için size koşmazlar.
görümcelerin, eltilerin çalışıyor mu? çalışmıyorlarsa işe girsinler, madem ihtiyaçları var....

senin yerinde olsam, çalıştığım parayı kenara koyar, kötü günler için biriktiririm. senin ve evin tüm ihtiyaçlarını da eşin karşılasın. eğer yine kalırsa, kalan paradan onlara gereken durumlarda versin.
eğer senin ailenin ihtiyacı varsa, sen de ailene vereceğini söyle...

para gençlikte kazanıyor, bugünden önce kendinizi sağlama alın ki, gelecekte kimseden istemek zorunda kalmayın.

görümcene de şu takılarından verdiğin borcu hatırlat.

Son düzenleme:
dün eltimle karşılaştık oturduk konuştuk biraz ve duyduklarıma inanamadım eve gidince de eşimle bir güzel kavgaya tutuştuk.geçen ay kaynım işten çıkartılmıştı maddi durumu da iyi değil karısı çalışıyor ama 2 çocuk, kira v.s.. ben eşime abinin ev kirasını verelim dedim ve kaynanama abisine versin diye para verdik. abisi sonra eşimi aramış elim açığa çıkınca veririm demiş eşimde sen bilirsin demiş ona, sonra kaynım bu durumu kaynanama anlatmış kaynannamda kulaklarınıza inanamazsınız dediği laf aynen şu "madem o parayı geri istemiyor sende vericem diyosun o zaman bana ver ama ona bana verdiğini söyleme nasıl olsa ikinizde gözden çıkarmışsınız" ölürmüsün öldürürmüsün bu kadını. bu kadar da değil eşimle baya bir kavga edince etkilendimi ne oldu bilmiyorum gece uyuduğum yerde boğazıma sarıldı son anda uyandı da kurtuldum elinden kabus gibi bir geceydi anlayacağınız rüyasında kavga ediyomuş şimdi de çiçek göndermiş işyerime özür diye ne huzur kaldı ne can güvenliği bıktım artık allah hepsinin belasını versin

Bizdede aynı sorun var daha yeni evlidir yeni gelinin bilezikleri alınırmı demediler bilezikleri istediler sonra geri verceğiz ddiler ki vermezler bileziklerim gitti ağlaya ağlaya verdim...Oda yetmedi her ay başında paraya ihtiyacım var diye damlıyolar eve bıktım artık...Kendi evimize çıkacağız paraya ihtiyacımız var 1 aydır eşya almak için gezip duruyoruz bunları görmüyolar sanki...Öyle çok içime attımki herşeyi çok bunaldım artık ne yapacağımı bilmiyorum...

Nasıl anneler var ağzım açık kalıyor. Kadındaki zihniyete bakın...
Çingenelik yapıyor hatta daha beter bişey bu....:1closedeyes:
Eşin gece boğazınımı sıktı yok artık.!! ne demek bu:bbo:
Yoksa seni korkutmayamı çalışıyor...
Gitsin bu duruma getirenlerin boğazına çöksün...
Hem kaynına sen bilirsin demiş hani farketmez gibisinden
Ben o parayı gözden çıkardım gibisine
Onlarda fırsatcı tabi kullanmaya kalkıyorlar.
Bak arkadaşım burda en başta hatalı olan eşin
Eşinle kavga tarzında konuşma yapma
Tartışın bir orta yol bulun, yoksa aranız fena açılacak..:1hug:

Back
X