• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin sürekli para istemesinden bıktım

profilinde bekar yazıyor bekara karı boşamak kolaydır diye bir söz var bilirmisin :delphin::delphin: sen evlenince bol bol yardım yaparsınız eşinin ailesine artıkkaydirigubbakcemile

konu sahibi arkadaşım haklısın hiçbiri bence sizden para isteyecek konular değil Allah korusun acil bir durum hayat memat meselesi olurda verilir one öyle badana yok tüp bebek resmen eşini kullanıyorlar canım Allah kolaylık versin:1no2:

yorumumu iyi okursanız sevinirim
bu yardımlar sizin belinizi bükecek mağdur edecek seviyede değilse o kadarda kızmayın yazdım sadece
elbette ihtiyaçlar çerçevesinde olması gerekiyor
bunun aksini iddaa eden yok zaten ayrıca bu yorum olayın gerçek yüzünü öğrenmeden önce yapılmış yüzeysel bir yorumdur
ayrıca ben evlenince yardım edecek gücüm varsa hem kendi aileme hem eşimin ailesine hiç gocunmadan yardım ederim
bunda çekinecek bir şey yok sanırım :1closedeyes::1closedeyes:

sevgili cloudy ben yardım etmekten asla çekinmedim zaten o yüzden şu an bunları yaşıyorum fakat insan kullanıldığını,sömürüldüğünü hissedince çıldırıyor heleki 3. kişiler yüzünden huzurum bozulunca daha da çıldırdım çünkü ben eşimle ölüme gözümü bile kırpmadan seve seve gidecek kadar çok seviyorum ve şuan geldiğimiz nokta...... yoksa ben zaten yardım etmeyi sevmesem 3 yıl değil 3 gün dayanamazdım bunlara ve şunu söyleyeyim arkadaşım bundan bir önceki mesajımı tekrar oku karşımdakilerin ki bu bir ANNE ne zihniyette olduklarını iyi anlayacaksın ve en az sende ben kadar sinirleneceksin kendini benim yerime koyduğunda

ya evlilik gerçektende sorumluluk gerektiren bir şey..sen eğer bu sorumluluğu taşıyamayacaksan evlenmeyeceksin.madem başkalarına bakacak ,eşine ,çocuğuna bakmayacak o zaman bu adamlar neden evlenir anlamam..ne kadar meraklılar başkalarına para yedirmeye ,başkalarının evinide geçindirmeye..anlamıyorum böylelerini..önce kendi ailen sonra artarsa başkaları..o da gerçekten de ihtiyaçları varsa,borçlarını ödeyebileceklerse..
ben olsam kendi paramdan beş kuruş eve harcamam,eşimin kazandığı paraya da el koyarım..kısacası darbe uygularım..hele bir vermesin parayııııı...evi başına yıkarım..böyle biri ile ömür geçmez ki..hep başkalarına hep başkalarına..
sorumluluk sahibi gibi görünüyor ama eşin sorumluluk shaibi değil ve hayır diyemeyen bir insan..bu d bir rahatsızlık..hayır demesini öğrenmeli

herkesin parası az çok kendinedir ..tamam aile eş dost tabiki zor zamanda seve seve vermek boyumuzun borcu ama sizinkiler ice abartmış ..eşiniz elini verip kolunu kaptırmış resmen..canım siz darphane değilsiniz bence bu konuyu anca eşiniz halleder onunla konuşun bu konuyu ..

sevgili cloudy ben yardım etmekten asla çekinmedim zaten o yüzden şu an bunları yaşıyorum fakat insan kullanıldığını,sömürüldüğünü hissedince çıldırıyor heleki 3. kişiler yüzünden huzurum bozulunca daha da çıldırdım çünkü ben eşimle ölüme gözümü bile kırpmadan seve seve gidecek kadar çok seviyorum ve şuan geldiğimiz nokta...... yoksa ben zaten yardım etmeyi sevmesem 3 yıl değil 3 gün dayanamazdım bunlara ve şunu söyleyeyim arkadaşım bundan bir önceki mesajımı tekrar oku karşımdakilerin ki bu bir ANNE ne zihniyette olduklarını iyi anlayacaksın ve en az sende ben kadar sinirleneceksin kendini benim yerime koyduğunda

tabiki arkadaşım sana sonuna kadar hak veriyorum
yardım zaten ihtiyacı olana yapılır bunda hemfikiriz
o benim ilk yorumumdu yazdığınız ilk konuda detay vermediğiniz için yüzeysel bir yorum yaptım kendimce
zaten ordada yorumun işin asılını bilmeden tahmine dayalı olarak yapıldığını yazdım
detay verince size hak verdiğimi söyledim
elbette buna bir dur demeniz lazım eşiniz demiyorsa siz dur deyin
sonuçta ihtiyacı olmadan fuzuli yapılan yardımlar hak yemeye girer
her kim olursa olsun fark etmez hakkınızı yedirmeyin

tabıkı de yardımcı olacak eger durumu varsa ama enayı yerıne koyulmadan ...sen bısıler aldım de para yatırımı yapalım de...aılesıne caktırmadan laf söle...zor durumdayız gıbııı

bebeği olmayan bırakın ailem arkadaşım olsa elimde avucumda ne varsa veririm !! .
allah kimseyi kucağı boş bırakmasın.. ama badanası boyası beni ilgilendirmez. ..

Bir tüpbebek annesi olarak aynen bu cümleleri kurarım hep.Bebek isteyip de durumu olmayana canım feda derim.
Kız sen ne ince fikirli,ne altın yürekli şeysin öyleŞeniz

Eğer durumunuz iyiyse eşin hayır diyemiyordur göz göre göre.Ama yine de buna bir limit koymak gerekir,eminim geleceğiniz için kurduğunuz planlar vardır ve hiçbir şey parasız olmuyor.:1no2:

sevgili dilarem tüp bebek olayında evet haklısınız bende birileri bebek sahibi olsun diye elimden geleni yaparım ve yaptımda allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Olayı şöyle düşün sevgili arkadaşım benimde 3 yıldır bebeğim olmuyor ve ancak tüp bebek olursa olacak peki bu durumda benim bebek sahibi olmam için bu paraya ihtiyacım varken neden eltime veriliyor o bebek sahibi oluyorda ben beklemek zorunda kalıyorum ki eltim ayda 3 milyar maaş alıyordu ve işten kendi isteğiyle çıktı Kendini düşünsene sen ne yaparsın yine şükretsinler ben onların yüzüne bişey söylemedim sadece eşime ve sizlere söylüyorum bunu

krizde işsiz kalmıştır, hastadır, yemeklik alacak parası yoktur, anlarım. ama tüp bebek için mi??? pardon da, doğduktan sonra da size mi baktıracaklar acaba? ayrıca ne demek, boya-badana içni başkasından -borç bile olsa- para istemek, zorunlu ihtiyaç değil ki, kimse badanası eskidi diye hastalanmaz :kızgın:

nasıl geldiyse öyle gider derler, ama bu kadar huzurunuzun bozulmasına ne gerek var, bir dur demek lazım süprizzzzz ama nasıl? :uhm:

Tüp Bebek yani bebek bazı aileler için dünyanın en önemli olayı olabiliyor.
Biraz dikkat....

aileye yardım aşırı ve sürekli olmamak kaydıyla zaten boynumuzun borcu. ama dediğim gibi bir sınırı var bunun da

sevgili dilarem tüp bebek olayında evet haklısınız bende birileri bebek sahibi olsun diye elimden geleni yaparım ve yaptımda allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Olayı şöyle düşün sevgili arkadaşım benimde 3 yıldır bebeğim olmuyor ve ancak tüp bebek olursa olacak peki bu durumda benim bebek sahibi olmam için bu paraya ihtiyacım varken neden eltime veriliyor o bebek sahibi oluyorda ben beklemek zorunda kalıyorum ki eltim ayda 3 milyar maaş alıyordu ve işten kendi isteğiyle çıktı Kendini düşünsene sen ne yaparsın yine şükretsinler ben onların yüzüne bişey söylemedim sadece eşime ve sizlere söylüyorum bunu

canım, başından sonuna haklısın, hele ki tüp bebek konusunda eşin bunuda mı düşünemedi:1shok:arkadaşım büyüklerimden duyduğum bir laf vardır lütfen yanlış anlama ama "E...k olursan semer vuran çok olur"diye,eşin her isteyene para veriyor,geri isteyemiyor insanlarda kullanıyor.(Kesinlikle eşinize lafta geçen benzetmeyi kullanmıyorum)
size vereceğim tek fikir durumunuz iyi olduğuna göre eşinize"şu krizi fırsata çevirip ev alalım" deyin kredi çeker başkalarına vereceğiz parayı krediye yatırılsınız ev fiatları çok uygun şu ortamda.kabul ettiremezsenizde siz çaktırmadan para biriktirin enazından birikiminiz olur. eşiniz bu huyundan vazgeçmeyeceğine göre.

eğer gerçekten ihtiyaçları için istiyorlarsa bu garipsenecek bir durum değil ondan istemeyipte elden mi istesinler sonuçta oğulları kardeşleri abileri

ama sömürmek için istiyorlarsa var bir sorun

eğer çok özel olmazsa ve üstümede vazife değil ama eşiniz ne işle meşguller?

okurken hayretler içinde kaldım:1shok:
benim eşimde ailesine karşı yardımseverdir ama herşeyin bir sınırı var
eşin sınır falan koymamış.baştan beri çok ymuşak başlıyımış ki karşı tarafta onu olabildiğince sömürmeye çalışıyo.
senin yerinde olsam ailesiyle ben konuşurdum.anlaşılan eşin bu sorunu halledemiyo.çok yüzü yumuşak .iş sana düşüyo gibi geldi banaa.s
ama çok sinir bozucu bir durum.allah yardımcın olsun canım[/QUOTE

slm. ben senin dediğin gibi eşimin ailesiyle konuştum . kayınbabama dedimki baba sen kızın için eşimden para istiyorsun ama kızının kocasının durumu iyi evi var arabası var. bizim paraya ihtiyacımız var. yaza tüp bebek yaptırıcaz ama paramız yok. sizin bize yardım etmeniz lazım dedim ve bana aynen şu cümleleri söyledi. çok afedersinz burada yazıyorum ama:
sen kaç kuruşluk insansınki benimle bu para meselelerini konuşuyorsun. para senin paranmı. parayı senmi kazanıyorsun. benim oğlum kazanıyor. sen kimsinki bana bunları söylüyorsun. kocan ablasına yardım etse ne olur. bu kadar hain olma. kardeşler arasına neden giriyorsun.

aynen şunları dedi. ve eşimin yanında dedi. eşimde bu sözlere karşı babasına tek bir kelime bile diyemedi.

Back
X