herkese merhabalar başlıktanda anlaşılacağı gibi eşimin ailesinin sürekli olarak para istemesinden -ki bu öyle 100-200 TL filan değil- bıktım artık. Eşime ne söyledimse bu durum değişmiyor her seferinde söz veriyor ama yine aynı şeyler. Üstelik ailesindeki herkesin maddi durumuda fena sayılmaz en azından evleri işleri var hepsinin abileri,ablası,annesi.. ne yapacağımı şaşırdım. Evine eşya alan bize,tüp bebek yaptıran bize, boya-badana yaptıran bize enayi gibi kullanılıyoruz ama eşim bunu bir türlü anlamıyor lütfen bana yardımcı olun ne yapmam lazım çünkü bu yüzden artık huzurum filan kalmadı
ihtiyaçları varsa elbette yardım etmesinde bir sorun yokta
bu yardım neticesinde aşırı derecede zora girmiyorsanız
o kadarda kızmanıza gerek yok diye düşünüyorum
elbette yapılan yardımlar ihtiyaçlar çerçevesinde yapılsa daha makbul olur ama
eşinizin ailesi nihayetinde para istediğinde yardım etmesinde pekte bir sakınca yok
en azından bu yardımlar sizin belinizi bükecek derecede değilse bir sorun yok
aynısını bizde de var canım köydeler lüks hayatı yaşıyorlar.bize borçları var,ödeyecekler de araba alıcaz.adam kalkmış kendine zayıflama aleti almış güler misin,ağlar mısın.laelaelaelaelaekimse kimsenin kesesine ortak değildir. tamam annesi babası durumu iyi değildir yardım edilir ama onunkiler aşmış canım. bilezik yüzük boya badana oh ne ala. o zaman sen onlar için mi çalışıyorsun. eşinde senin kazandığınada güvenip veriyor tabi. önlemini almazsa ayır paranı aç bir banka hesabı yatır canım yine yapacağın yardımı yaparsın. bak bakalım sen paranı ayırınca yine aynı yardımları yapıyormu.
aynı bizde sizin durumunuzdaydık. avazım çıktığı kadar yeter diye bağırdım artık. adamların parası evi traktörü bağları bahçeleri var yemeleri içmeleride çok farklı bizim yediğimizi yemezler her gün mangal yaparlar. etsiz karınları doymazmış. baktım olmuyor bende bundan sonra bu eve aynılarını istiyorum. hemen ev alıyoruz sana verdiğim altınları ver- kimlere kredi çekip borçlarını kapattıysan acilen iste. yoksa telefonun başına oturur hepsini tek tek ararım dedim.
işin enteresan tarafı eşime çektirdikleri krediyi çift maaşlı damatlarına vermişler. bankadaki paranı çekme faizi bozulmasın bizim oğlan kredi çekecek size demişler. tabi bizimki çekti verdi. geri alamadı. en son bu yaz gittiğimizde baktı gördü herhesin işi yolunda evi arabası dört dörtlük bide döndü bana ya yardım ettiğim adamlara bak yürü topla eşyalarını gidiyoruz ben üvey evlatmıyım ben banka kasasımıyım dedi.
şimdi kafamız rahat. onlarda arayamıyor.
bu yazdıklarım sadece aklıma gelenler düğünlere giderler takacakları takıları kıyafetleri yemin ederim kafayı yersiniz anlatsam heralde çok zoruma gidiyor insanın kendisini eşinin ailesi için çalışıyor olarak hissetmesi berbat bişey 3 yıl oldu evleneli bırakmadılar yakamızı ben 5 günlük evliydim daha görümce geldi takılarımdan borç olarak istedi bende bilmiyorum bunların kan emici olduklarını verdirdim eşime o günden beri hala geri vermedi bu kadar terbiyesizler bunlarheleki kayınlarımdan biri resmen gayrimenkul zengini kirada bir sürü mülkü var o bile yapıştı bize ama nedenini biliyorum benim kocam enayi kendi parasını geri isteyemiyor utanıyormuş birgün bizde zorda kalırsak onlarda bize yardım edermişmişmiş çabuk unuttu düğünümüzde abilerinin dağıttıkları bahşişleri bizden düğün çıkışı aldıklarını peki eşimle nasıl konuşmalıyım bu işe son noktayı koyacak şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?