eşimin ailesinin sürekli yemeğe çağırmasından sıkıldım

prettypretty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
108
24
48
kızlar 3 aylık evliyim, eşimin ailesi sürekli yemeğe cagırıyor, gelin beraber yiyelim, gelin yemeginiz yoktur vs.vs.vs kendi ailemizle bu kadar görüşmezken haftanın 2 gunu kayınvaldemle gorusmek istemiyorum. evde yemegimiz var deyince ya da benzeri baska mazeretlere de bozuluyorlar içten içe. Benim ailemle 2 haftada bir görüşüyuroz, ya da belki 3 haftada bir cunku baskı yapmıyorlar, peki bu erkek ailelerinin HEYECANI nedir ??!?!

yeni evlen,nce olur canım bence iyi yönden bak.
haftada 2 gün çok değil hem. tabi yanlarında mutlu huzurluysan.
ne güzel bence seni düşünüyorlar.yarın çocuğun olunca ararsın bi yemek yapan olsa çocuma bakan olsa diye

birazda büyükler küçüklere uymalı.... haklısın bence... mazaret sunmaya devam et... kırmadan atlat onları... kalbinin sesini dinle kimseyi incitmeden evinin, yeni evliliğinin tadına bak... size sonsuz mutluluklar.

Açık Açık Söyleyin..
Anne Eşimle Beraber Vakit Geçirmek İstiyorum Deyin..
Zor Olan Ne ?

Benim eşimin ailesi de öyle.
Her akşam yemeğe gelsek yadırgamazlar tabi işten yorgun argın gelen, günde 50 kişiye laf anlatan gelinin yani benim bulaşıkları yıkamam şartıyla.

Ben artık mesafeyi koydum ben istediğimde onlara yemeğe gidiyoruz onlar istediğinde değil

2,5 yıllık evliyim kayınvalidem hiç yemeğe çağırmadı,bi iftara bile davet etmedi ya..
bende bundan muzdaribim:)
keşke beni çağırsa seve seve giderim.

Benimde oyleydi ilk 2 hafta! 3cu hafta soyledim ben kendim yemek yapiyorum cesit cesit onlar bozuluyor diye. Sonra beni degil esimi aramaya basladi gelin diye( yok diyemiyor ya) 4cu hafta cok buyuk kavgamiz oldu babamlari aradilar aileler toplansin bilmem ne diye. Simdi yazinca boyle kaynanamdan NEFRET ediyorum! Ama ben disimi gosterdim!! Ezdirmem ona kendimi kafama sikar giderim:))

Bence artık senin ailen benim ailem diye bir şey olmamalı siz kocaman bir aile oldunuz.Unutma seninkiler sana nasılsa eşininde ailesi ona öyle.Hem ben bu davranışta bi art niyet göremedim.Çalışıyosunuz diye belki size iyilik yapmak istiyolar.Haftada iki öle abartılcak bi sayıda değil hem neler var bu sitede mutlaka okumuşsun.Bence şimdiden kendini böyle doldurma.İyi yönden bak olaylara...Sonra o istmediğin davetleri istersinde eden olmaz unutma...

ben bunu bi psikologla konuşmuştum bana yemeğimiz var falan gibi şeyler söylemek yerine annecim gerçekten bizde gelmek isteriz ama çok yorgunuz bu akşam bizi affedin gibi konuşmalar yapın onlar bahane gibi hissetmesinler de gerçekten mazeretiniz olduğunu anlasınlar hem onların kalbi kırılmamış olur hemde küstüler mi die sizin aklınıza takılmamış olur demişti.

Benim eşimin aileside öyle, haftada 1 kere yemeğe çağırıyorlar. her hafta cumartesi ordayız. İlk başlarda banada sıkıcı gelmişti, ben evimde yapıp hazırlıyorum, ne gerek var diye. Sonra dedim ne güzel işte, yapıyorlar yemek ye, iç, gel dedim. Evde görümcemde var, elimide hiçbir şeye vurdurmuyorlar, bulaşığı neyi biz yıkarız sen otur istiratine bak diyorlar. Bende gidiyorum yiyorum valla, yemek derdim olmuyor. Sen şimdi yeni evlisin, evinde güzel şeyler yapmak istiyorsun ama sonra iyi gelecek. Ne pişirsem diye derdim olmuyor. Bi gün valideler, bi gün dışardan yiyoruz. bazen kayınvelidemler haftaiçide çağırıyor, gidiyorum valla, ilk başlarda naz yapıyordum ama şimdi eşimden önce ben diyorum gidelim diye.

bende senin gibiyim yemek yapma yok sofra toplama yok iyi geliyo ama bizim haftada bi kere falan, çok sık olunca bir de davet gibi değil ısrar olunca sıkılabilir insan. Mecbur hissettiriyolar sanırım arkadaşı ama insanda her zaman müsait olmayabilir. Bide küstükleri için iyi bişey için bile çağırsalar sinir olmuş bi kere bu durumdan. En iyisi tatlı dille anlatmalı.

valla kızlar bendede o sorun var ama benimk cagırmaması esimin babası yok kayınvalidem ve görümcem var aynı sitede yasıyoruz kayınvalidem herkese yaranmaya calısır ama bize gelince yok 1,5senelik evliyim gecen sene işe basladım ozamanlar evim biraz daha uzaktı kayınvalideme ben esimden sonra geldigim icin yemege kayınvalideme giderdi esim 1 oldu 2oldu bana demesinmi bi dahakine yiyeceginiz seyleri getirinde ben size yapıyım yani laf carptırıyo bende ondan sonra gitmedim iside bıraktım zaten onun yüzüne esime diyemedim birsey 3ay sonra esimin yanında calısmaya basladım ana gibi yar yok bu dünyada canım annem yapıyo yemegi getirip koyuyo evime allah razı olsun kaynanamada biz onun evinde birsey yiyecegiz diye ödü patlıyo kadının kendi oglunun yedigini yüzüne vuran bir anne olabilirmi cimri diyen bir anne tabi artık oglunun parası pek yiyemiyo ya ondan yapıyo laf vurduruyo herzaman bir gün gelirken sunu getirin gibi birde kaynanam bizi ne zaman yemege cagırır eltimi cagırdıgı zamanlar birde hafta sonları zaten bir hafta sonum var benim esimde saf hic birini görmüyo kendi kendini davet ettiriyo anası cagırmayınca ben böyle mutluyum aman cagırmasın ama bazı seyler dokunuyo insana tabikide eltmn ailesi cagırmalar falan filan ama bizden para bekler hep millete yaranır oglunuda sevdigine inanmıyorum baba ölünce buna yüklenmişler ohh hep bunu sömürmüşler esim benim calısmayı cok sever kendni cok yıpratıyo kaynım askerde para yolla yok faturaları yatır oldu biz bide ev aldık kredi ödüyoruz hic demiyo bunlar nasıl geciniyo diye ama kaynıma gelince altın biriktiriyo evlenicek diye esime hic biri yardım etmedi cok sıkıntı cekti kurdesen döktü dügün zamanında gece gündüz calıstı ama anne kaynım bir ceyrek dahi takmadı esmin altıgı bilezikleri taktılar bana simdide kaynımın dügünü esyalarını esime yüklemeye calısıyolar ama izin vermicem yaparsa beni kaybeder oldu ben sıkıntı cekiyiym gelin hanım rahata gelsin neyse cok konustum icimi döktüm baya ne kadar doluymusum ben ya yazıyı görünce anladım......

çok tatlısın yaa:)) konuya dönersem bence mesafeni koy eşine de yorgunum sonra gideriz falan de acık acık sölersen ters tepki alırsın bi salıvermiyolar bu kayınvalideler yaa düzenini kursun mutlu olsun oglum diyen daha görmedim hep sorun hep sorun istedikleri olucak hep gecicek o işi ezdirmem ona kendimi kafama sıkar giderim

kızlar cok haklısınız , aslında fazla dert etmemek lazım, ama olay zaten koca bir aile oldugunuzu hissedeip hisettmemekte. aslında bizim yararımıza, yemek yapma derdi yok vs. ama insan isten gelince yıllardır hayalini kurudugu EVİNDE , deli gibi iş yapsa da EVİNDE durmak istiyor. İyi acıdan bakmaya calısacagım. ama bir arkadas demisti ki , varsın arkadan "burnu havada" gelin desinler. seni ezmelerinden ya da dogru kelime kullanayım, istemedigin seyleri yaptırmaya zorlamalarından cok daha iyidir !!!

ben bir buçuk senedir evliyim kayınvalidem şizofren tedavisi görüyor evlendim evlendiğim gece bile evime gidemedim hastanede acillerdeydik fenalaştı oğlumdan ayrıldım die bayıldı bazısı şakamı ya bu diyo yok son derece ciddi her gün yanında bizi istiyordu yemeğe gelin diyordu gidiyorduk yemek yok yemeğide ben yapıyordum evinide ben düzenliyordum 2 ay gerdeğe giremedim en sonunda aileme açıldm ailem bırak gel dedi çok bunalıma girdim 10 gün annemi evinde kaldım ama o da çok zor geldi millete ne diyeceğiz dedik oturduk geceleri uyuyamaz oldum 10 gün sonra eşim geldi aldı beni o gün bugündür yani 1 buçuk seneye yakın evimiz 100 metre uzaklıkta ama onları görmüyorum gitmiyorum eşim her akşam yarım saatliğine oturmaya gidiyor sonra geliyor hasta üzülüyorum ama nereye kadar öptüğüm halde onu elimi öpmedi diyordu çok zorluk çektim çok ama şua iyiyim konuşmuyoruz eşimde önceden ne yapacağını şaşırmıştı şimdi artık o da bana hak veriyor ya ben evime giremim diye kapımın anahtarını değiştirtmiş düşün yani şimdi bayramlarda falan beni görmek istemiyorlarmış benimde işime geliyor valla az yüz bulursa yine mafetcekler hayatımızı

meğer ne kadar bu konuda dertli varmış aramızda arkadaşlar.bende 1 yıllık evliyim ve k.validemlerle çok yakınız.evlendikten 1 hafta sonra başladı ya onlar bize geliyodu ya biz onlara gidiyorduk..valla eşimle doğru düzgün başbaşa kalamadık desem yeridir yani.
1 yıl oldu bitti halen haftada 2-3 kez çağırır,ben çalışıyorum işten çıkıp kayınvalideme gidiyorum,eve girer girmez mutfağa girip hemen hemen herşeyi ben hazırlıyorum.çok çok nadirdir hazır sofraya oturduğum..benim işim masabaşı oturuyorum diemi yaptırıyo ama öyle olsa dahi insanın beyni yoruluyor işten dolayı ve biraz dinlenmek istiyor.görümcemde yok işler bana kalıo,eşimde itiraz etmiyo valla ona kalsa hergün gitsek no problem..böyle gelmiş böyle gider.yakın oturmanın dezavantajları bunlar başka bişey değil.

Valla ben 2,5 senelik evliyim kayınvalidem çok beceriklidir haftada bir yemeğe çağırır ve seve seve gideriz,keza anneme de öyle..
İkisine de aynı dengeyi kurmaya çalışın..

Gitmek istemezseniz eşimle başbaşa yiyeceğiz bugün falan deyin,çok demişliğim vardır...

ben işten 5de cıkıyorum gez dolaş eve 6 gibi anca gidiyorum ve kayınvalıdemde yemek yiyip kocamla ordan evımıze gecıyoruz evımızde yemek yapma derdi yok bulasık derdi yok en gec 7 bucuk 8 gibi evımızde oluyoruz ee tabı zaten geceler bızım.. hem kayınvalıdem cok lezzetlı yemekler yapar bekarken yemedıgım yemegı bile yerım kokusu yeter walla. ben mutfak masrafı görmuyorum oglunun damak tadı bozulmuyor yemek yapmayıda pek sevmem ama bas basa yemek yeriz haftada bır ıkı oda heyecan oluyor bıze daha tatlı gelıyor esımle oturup yanlız yemek yemek :) fantazi gibi ve ben şikayetcı değilim cocugumada o baksın ısterım hem cocukları sever hemde becerıklıdır bebegım tum vıtamınlerı onun sayesınde yer ben gibi insallah uzun bı süre ölmez :) daha 45 yasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…