• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle, ailem arasındaki sorun :(

Feza_

Ol emrine muhtacım RABBİM !
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
341
47
118

Kızlar eşimle çok şükür problemim yok.
Yalnız ailesi en başından beri istememişlerdi benimle evlenmesini.
Eşim için bazı şeylere razı oldular ve evlendik.

Fakat annemle kayıvalidemin arası hiç samimi olmadı.
Aslında her düğün zamanı yaşanan olaylar. Neyse bu olaylara girmek istemiyorum.
Babamla hiçbir sorunları yok.

Düğünde onların memleketine gittiğimize kayınvalidem ne yaşandıysa hepsini unutalım,
artık aile olduk demişti bende çok sevinmiştim.

Ama gel gör ki böyle olmadı.

Ne zaman kayınvalidemin yanına gitsem sanki ailem yokmuş gibi davranıyorlar.
Yani annen baban nasıl bir selam söyle bu kadar...
Zaten farklı şehirlerde yaşıyorlar hiç görüşemiyorlar bu sebepten.

İlk başta ailem bayramlarda sürekli aradı ama onlardan devamı gelmeyince artık ailemde onları aramıyor.
Sanırım bende bu durumdan etkileniyorum ve kayınvalidemleri aramak gelmiyor içimden.

Şimdi yine bayram yaklaşıyor,
daha önceki bayramlarda ailemi sorduklarında siz arayın hem bayram çok iyi olur demiştim mecburen aramışlardı.
Fakat ondan sonra yine aramadılar.

Kızlar bu durum beni rahatsız ediyor, sizce ben mi büyütüyorum olayı?

bence görüşmemeleri en mantıklısı. Neden görüşsünler ki? Eşin de senin aileni arayıp soruyorsa bir problem yok bence.

Eşim ailemi arıyor o konuda problem yok ama ben ne zaman eşimin ailesine gitsem ailemden hiç konuşmuyorlar. Tabiri caizse kendimi ağaç kovuğundan çıkmış gibi hissediyorum :)

Arkadaşlar okuyorsunuz ama düşünceleriniz yazmaktan çekinmeyin her düşünceye saygım var.
Yani önemli bir mesele değil de diyebilirsiniz.

Ben başkalarının görüşlerini almak için paylaştım... Evet büyük bir dert değil farkındayım ama beni üzen bir konu yine de... :26:

amann canım boşver eşin ailene karşı iyiyse onlari hiç takma sormazlarsa sormasınlar senin ailende onları sormasın :34:

Haklısın canım teşekkür ederim cevabın için. :34:

Onlar böyle yapınca bende onları aramak istemiyorum eşimde birşey söylemiyor ama üzülüyor galiba...

Boşuna üzüyorsunuz kendinizi, annen-baban nasıl? selam söyle demeleri kafi bence, anaannemin 6 dünürü vardı özel anlar dışında geldiklerini falan görmedim hiç, dünürlerin bayram, kandil vs. aradığını da görmedim. Sizin aileniz de aramaz olur biter, dert etmeyin hiç. Benim arkadaşım da bundan dertli, annesiyle kayınvalide yakın kayınvalide sürekli görüşmek istiyor aynı apartman olduğundan, arkadaşım ne zaman annesine gitse gitmek ister ne zaman gelseler o da gelir, bence en iyisi böyle, hiç üzülmeyin.:34:

Son düzenleme:
Eşin senin ailenle görüştüğüne göre,varsın onlar görüşmesinler.
Zaten ayrı şehirlerde ve birbirinden hazetmeyen insanlar.Görüşüp ne yapacaklar ?
Selam göndermiş göndermemiş bence takılma.Yapmacık olmaları veya laf dokundurmalarından iyidir.

bizimkilerde birbirlerine soğukturlar
ne bizimkiler onları ne onlar bizimkileri beğenir
farklı şehirdeler
iki tarafta kırk yılda bir birbirlerine selam yollarlar
ben de önceleri üzülürdüm
ama düşününce böylesi daha iyi,bazı şeyleri zorlamamak lazım
siz de sıkmayın canınızı

Fikirlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum: smuwiLa, Meleknaz, poeticcry.... :34:

Her zaman çok üstünde durduğum bir konu değil ama bayram geldikçe beklenti içine giriyordum. Bizde küslük bile olmaz bayramda. Herkes samimi ilişkiler içinde olur. Ama bu beklentimi karşılamak zorunda değil herkes :31:

mesafe herzaman iyidir boşver
takma kafana
çok sıkı fıkı olmalarıda iyi degil
zaten ayrı şehirdeler görüşme imkanları yok
ha telefonda konuşsalar iyi olur ama olmuyorsa olmuyordur zorlama bazı şeyleri

bizimkilerde öyle.annen baban nasıl? selam söyle...
annemlerle kayınvalidemler ist.da biz şehir dışındayız eşimin görevi için.
nişanlıyken sık sık görüşürdük ama düğünden sonra artık bağlayıcı bişey kalmadı.
bi bayramlarda kandillerde arayıp sorarlar.bi tarafta hafta veya cenaze varsa bizden öğrenirler geçmiş olsun vs diye ararlar.

sonuça farklı memleketler farklı kültürler..bence uzak olmaları daha iyi.benim kaynanam görümcemler bi konuştummu bütün kirli çamaşırlarını ayıp sayıp demeden dökerler ortalığa.annemde tam pimpirikli ay bunlar nasıl insanlarmış diye bi başlar :27:

o yüzden mesafe olmasından çok rahatım :21:

Bizimkiler de arada bir benle birbirlerine selam yollamaktan baska hic gorusmediler, telefonlasmadilar bile yillardir.. Zaten ayri sehirdeler. Bunun sorun oldugunu bilmiyordum :43:

Sorun sayılmaz aslında kişiye göre de değişir bence bu durum. Sen sorun etmiyorsan Saraylım senin için problem değildir.

Bana gelince ben eşimin ailesine çok sıcak davranmaya çalıştım tüm iyi niyetimle. Olumsuz başladık ama herşey benim çabalarımla güzelleşti bana karşı önyargılarını yıktılar. Bu konuda da ailelerin iyi anlaşması eşimle beni çok mutlu ederdi ama kısmet değilmiş demek ki... Bu arada memur hattı kullandıkları için birbirleriyle konuşmaları ücretsiz, bu durum karşısında insan kasıt arıyor ama kötü düşünmemeye çalışıyorum. :50:

Bana gelince ben eşimin ailesine çok sıcak davranmaya çalıştım tüm iyi niyetimle. Olumsuz başladık ama herşey benim çabalarımla güzelleşti bana karşı önyargılarını yıktılar. Bu konuda da ailelerin iyi anlaşması eşimle beni çok mutlu ederdi ama kısmet değilmiş demek ki... Bu arada memur hattı kullandıkları için birbirleriyle konuşmaları ücretsiz, bu durum karşısında insan kasıt arıyor ama kötü düşünmemeye çalışıyorum. :50:

Canım sana davranış konusunda iyilerse eğer sende iyi ol, görüşüp konuşan benim gördüğüm, bildiğim çok nadir yani arası iyi olup samimi olan. Hatta erkek arkadaşımın yengesi' nin ailesi, kendi ailesiyle evlilik aşamasında çok samimiydi. Sürekli gelip giderlerdi erkek arkadaşımın evlerine, hatta ilk evlendiklerinde erkek arkadaşımın ailesinin yaşadığı memlekete hep beraber gittiler 10 gün falan kalmışlar. Bebek olunca birden değişmiş herşey, bebeği paylaşamamışlar. :))

Erkek arkadaşımın annesi severken sen şimdi şuralı mısın diye sevince, kızın annesi hooop hoooop onun bir tarafı da şuralı falan demiş, kemençe çaldırıcam kızıma oynatacağım falan diye sevmeye başlamış. Sonra bebek bakımında o birşey söylüyor, diğeri karşı çıkıyormuş diğeri söylüyormuş öbürü karşı çıkıyormuş. Baya baya kavga etmişler. Ara gitti, bitti yani. Şimdi kayınvalidene, annene selam söyleye döndü olay. Hani böyle olunca da çiftler arada kalıyor, ister istemez erkekte, kadında etkilenip üzülüyor. Düşününce böyle şeyleri, selam göndermek iyiler mi diye sormak çok samimi geliyor açıkçası.:1::34:

Son düzenleme:
dünürler mutlaka samimi olacak diye bir kural yok canım hatta ben çok iyi olanı çok sık görüşenini hiç görmedim desem yeridir :50:ailene saygısızlık yapmıyorlarsa sana karşı iyilerse eşin aileni sayıyorsa yeterli canım gerisine hiç kafanı yorma hatta mesafe vıcık vıcık olmalarından iyidir bence:31:

yapmacıktan arayıp konuşacaklarına , gerçekçi olup konuşmasınlar ..
üzülüyorsundur evet ama mesafe iyidir.:31:

eşin senin ailene saygıda kusur etmiyorsa, sen eşinin ailesine saygıda kusur etmiyorsan boşver.:16:

Kızlar eşimle çok şükür problemim yok.
Yalnız ailesi en başından beri istememişlerdi benimle evlenmesini.
Eşim için bazı şeylere razı oldular ve evlendik.

Fakat annemle kayıvalidemin arası hiç samimi olmadı.
Aslında her düğün zamanı yaşanan olaylar. Neyse bu olaylara girmek istemiyorum.
Babamla hiçbir sorunları yok.

Düğünde onların memleketine gittiğimize kayınvalidem ne yaşandıysa hepsini unutalım,
artık aile olduk demişti bende çok sevinmiştim.

Ama gel gör ki böyle olmadı.

Ne zaman kayınvalidemin yanına gitsem sanki ailem yokmuş gibi davranıyorlar.
Yani annen baban nasıl bir selam söyle bu kadar...
Zaten farklı şehirlerde yaşıyorlar hiç görüşemiyorlar bu sebepten.

İlk başta ailem bayramlarda sürekli aradı ama onlardan devamı gelmeyince artık ailemde onları aramıyor.
Sanırım bende bu durumdan etkileniyorum ve kayınvalidemleri aramak gelmiyor içimden.

Şimdi yine bayram yaklaşıyor,
daha önceki bayramlarda ailemi sorduklarında siz arayın hem bayram çok iyi olur demiştim mecburen aramışlardı.
Fakat ondan sonra yine aramadılar.

Kızlar bu durum beni rahatsız ediyor, sizce ben mi büyütüyorum olayı?

Arkadaşım benim eşimin aileside benim ailemle pek samimi değiller. benim anlmadığım şey kv min 3 kız kardeşinin eşleriyle can ciğer kuzu sarması olan kayınpederim benim babama karşı mesafeli. arkadaşlar beim ailemle problemler oldu ama çok büyük bir kavga değildi normal şeyler yaşadılar kayımpederim zamana bırakalım olur böyle şeyler dedi. ailemi yemeğe almayı düşünüyormuş böylelikle hallederiz tatsızlık olabilir falan filan dedi ama hep lafta kaç ay oldu hala çağıracak . arkadaşım bende senin gbi bu durumdan müzdaribim...

Boşver görüşmesinler niye dert ediyosun ki. Kendileri bilirler koskoca insanlar sonuçta kimseyi zorlayamazsın ki.

Eşin aileni aradıktan saydıktan sonra gerisinin önemi yok..

Back
X