Eşimin ailesiyle barışmak istemiyorum

Tam olarak içinde bulunduğum durum bu, ama özür dilemek gibi bir kültürleri yok
Yani şöyle diyim, kayınvalideme göre o asla yanlış yapmaz,yanlışı diğer insanlar yapar,barışınca da düşünecek ki biz hatamızı anladık.Gene tepemize çıkmaya çalışacak.
Ben tabi ki özür dilemiycem ve sadece küs olmadığımı bilsinler ama arayıp sormam da anca yüzyüze gelirsek ya da konuşmam gerekirse konuşurum.

Yalnızca eşimin vicdan azabı çekmesini istemiyorum çünkü psikolojisi bozuluyor.

Teşekkür ederim canım, güzel ifade etmişsin.

Bu çerçevede konuşmaya çalışıcam

siz ablası ile neden kötü oldunuz

Ablası ile küs değilim görüşüyorum fakat mesafeliyiz

Diğerlerini soruyorsanız, annesi ve babası ile görüşmüyorum,babasıyla görüşürüm ama annesiyle küstük diye babası da bize küstü.

Annesi dediğim dedik olan ve günümüzün şartlarından çok uzak kültürde yaşayan ve beni de o şartlarda yaşatmak isteyen,mal düşkünü, ayrıca diline sahip olamayan kırıcı bir kadın olduğu için tahammül edemedim sözlülük zamanlarımda.

Son düzenleme:

Of zaten ne oluyorsa bu söz nişan düğün zamanı oluyor. Ben çevremde gördüğüm olaylar sebebiyle, eşimle evlenme kararı aldığımız gün, "aileleri karşı karşıya getirmeyelim, ailelere söz düşecek bir durum yaratmayalım" diye konuşmuştuk.

Canım bu tip kararlar alınıyor,aileler de uyarsa ne mutlu.

Biz de bi çok karar almıştık ama annesi herşeyi mahvetti kasımda nişanlanacakken, o vakit bile gelmeden evlenivermiştim sırf annesine inat yaptım bunu da iyiki de yapmışım hiç de pişman değilim.

Şimdi bu kadınla barışıyo olmak zoruma gidecek ama ne yapalım

evet psikolojileri pek hassas oluyor aileleri söz konusu olunca! bu kez barışırsan ilerde sana hiç denemedin ilişkileri düzeltmeyi diyemez en azından .

ahhh cnnm ahhh bende ayni durumdayim kaynanamlarla tartistik eski konularin hala davasini yapiyor sagdan solda duyduguna inanip tavir yapiyor en son girdik birbirimize simdi aramiyorum sormuyorum 1 hafta oldu gerci ama sen gene sanslisin esni yanindaymis ben kocam olacak adam bi kere beni savunmadi baris ama mesafeli ol .. küsüp barisinca daha kötü konular aciliyor sonradan kendimde biliyorumm ona göre bütün hareketlerine dikkat et az konus öz konus hesabi... sakin ilerde kullanacagi hatalar yapma esinin hatri icin en azindan dene ... ben gerci her yolu denedimde noldu en azindan bosanirsam icim rahat olurrr ( cikmazdayim suclu olmadigim halde suclu durumuna düstüm ve o kadar öfkeliyimki suratlarini görmek istemiyorumm eger esimin hatri olmasaydi o kadini cümle aleme rezil ederdim o oazaman rezilligi görürdü kusura bakmayi cok doluyumm cookkk :2::2::2::2:

Son düzenleme:
kendini daha onlarla görüşmeye hazır hissetmiyorsan barışma

biraz daha zaman iste eşinden..ama illa ki bu iş uzamadan

bende barışmaya meyiilliyim diyorsan bence mesafeli olmaktan başka

çözüm yolu yok zaten..bven kayınvalidemle öyleyim..büyük kavga falan etmedim

asla eşimin babasını çok severim o da beni kızı gibi sever ama işte kaynanaya mesafeliyim..

eskisinden daha iyi oldu böylece...sen çok yüz göz olma ama çok iç içede olma..

ama eşinin arada kalmasına neden olacak büyük kavgalarda etme..onlar da onun ailesi..

Barissanda yasanan kötü seyler mutlakaki unutulmayacaktir, fakat yinede esini kirmamani tavsiye ederim. Baris ama mesafeyide koru, biraz politik ol

Kızlar bu konuyu ilk açtığımda ne yapacağımı bilemiyordum ama son olarak eşimin hatırı için kayınvalidemle barışma kararı almıştım.

Bunun üzerine eşim, ayda bir kez, farklı şehirlerde yaşamamıza rağmen kayınvalidemleri ziyarete gitmek istediğini söyledi ve bunun üzerine ben bir kez gittim,eşime de her ay gidemeyeceğimi fakat kendisi istiyorsa gitmesinden rahatsız olamayacağını söyledim eşim de kabul etti.

Fakat durum öyle bir hal aldı ki, eşim sanki ailesini kaybetmiş yeniden bulmuşçasına onlara bağlanmaya başladı, günde 2 kez annesiyle görüşüyor ve beni asıl korkutan bana karşı tavırları sanki değişmeye başladı(

Bu düşüncemi eşime söylediğimde ise korkmamamı, benden uzaklaşmıyacağını söylüyor fakat ben hissediyorum soğuyor gibi

Acaba bazı şeyleri abartıyor muyum, yani kıskanıyor muyum eşimi, ya da bazı davranışlarını bu duruma mı bağlıyorum, yoksa gerçekten ailesiyle ilgisi var mı bilmiyorum

Kafam çok karışık hanımlar, yorumlarınızı bekliyorum

neden eşinin ailesiyle görüşmek istemiyorsun çok özel değilse ve kaç yıllık evlisiniz

neden eşinin ailesiyle görüşmek istemiyorsun çok özel değilse ve kaç yıllık evlisiniz

Daha yeni evliyiz ekim ayında evlendik canım.

Eşimin ailesiyle sıkıntım yok, sadece annesiyle var, aslında yaşanan çok olaylar var ama, en başta sözlü ve nişanlıyken yani, kız tarafı olarak bize hiç değer verdiğini hissedemememiz, bana hiç emek vermemiş olmasına rağmen, saçma sapan adetlerine uymamı beklemesi, istediği gibi olmayınca bana gayet seviyesizce hakaretler etmesi vb. bi çok olay yüzünden küsmüştüm.

bende esimin ailesiyle konusmuyorum, hatta kontagimi kestim onlardan diyebilirim!
okadar cok yanlislarini gördumki, kabul edilmeyecek davranislarda bulundular, beni kendi ailemin yaninda rezil rusfa ettiler, misafirlige gelmis annemi babami evlerinden kovmaktan beter ettiler. ukalik etmek istemem ama okdr iyi niyetliydimki ben ogullariyla evlenirken, onlari sevmeye calistim ama tiksindirdiler, iyiligimi suitimal ettiler. esimle evlendim bir tek esya almadilar bir sofra bezi haric, YEMINLE YALAN YOK, esim 2 sene is bulamadi 2 sene boyunca ben calistim evi gecindirdim kadin halimle rollerimiz degisti. esim ev isleriyle ugrasirken ben ise gider gelirdim, birde plansiz bir sekilde hamile kaldim okadar korunmama ragmen, hamileligimin son haftasina kadar calistim karnim burnumdaiken 40 haftalik ise giderdim eve para girsin diye. demediler bir gun helal olsun geline elinden geleni yapti evi icin oglumuzu rahat ettirdi vs birde kötulediler, kötu gelin oldum. beni aileme mahcup ettiler . bakin herseye ragmen bu yaz yanlarina gittim , herseye ragmen affetim ama onlar görgusuzluklerini yine gösterdiler, koluma taktigi 3 bilerzik ve 5 gremsenin hesabini sordu. daha ne yapmalari gerektigini söylediler, zaten bir beklentim yoktu ama bu bardagi tasiran son damla oldu. O sinirl esimle ayrilmaya karar verdim evden cik demistim, esim annesine arayip anne ben bosaniyorum dediginde " bos ver oglum canini sikma" demesi beni cildirti. demediki oglum sorun ne cocugun var yapma birde destek oldu. neyse öle böle aramiz duzeldi ama su bir gercekki esimin ailesinden dolayi kendisinden sogudum elimde degil, nefretim okdr buyukki kendisi hergun elimi öper defalarca sevdigini söyler YEMIN EDIYORUM zrla ayaklarimin altini öpuyor ama ailesine olan kizginligim hala gecmediginden esime soguklukla bakiyorum. esimin ailesinden birisi ölse inanin uzulmem o derece yani

Senin bugün açtığın konunu da okudum canım gerçekten seninkiler de dayanılır gibi değillermiş Allah yardımcın olsun, bazen görüşmektense görüşmemek daha hayırlı oluyo gerçekten.

Benim eşimin ailesi iyi aslında ama sadece kayınvalidem sıkıntı, beni hiç istememiş, onun aklında aslında başka birisi varmış filan, geçen eşim bana gülerek bunu anlatıyo mesela, annesiyle görüşüyolar ya demek ki bu konu gündeme gelmiş yine.

Bir tersledim eşimi, istersen onunla evlenebilirsin diye bağırdım ama sonra ikimiz de ne olduğumuzu şaşırdık, eşimde şaka yapmak istemişti belli ki ama, hiç açmadığımız konu, annesinden sonra açıldı bu şekilde gülünce de sinirlendim bi anda.

İşte böyle böyle soğuruz diye korkuyorum..

canın benim yaşın kaç bilmiyorum ama sana abla tavsiyesi dinlersen
bak ben 10 yıllık evliliği olan ve inan buna kendine bir çok tecrübe edinmiş biri olarak senin şimdi geçmiş olduğun ve olacağın o yollardan ben yıllardır yürüyorum bende kayınvalide haksızlığına uğramış hemde tahmin edemeyeceğin kadar haksızlığa uğramış biri olarak boşver diyorum sakın onlara saygıda kusur etme evine gelince bir güzel ailenden almış olduğun terbiyeyle hizmetini yap bırak onlar sana yaptıklarından utansın sonra sende eşinde çok üzülürsünüz senin durumunda olan bir arkadaşım beni dinlemedi bak sonunda boşandılar ne eşini üz nede sen üzülme yıllar sonra kayınvalidene zamanı gelince içindekileri bir bir söylersin ozamanda emin ol eşinde senin tarafını tutar haklı olan sen olursun şimdi sabır zamanı evliliğin ilk yılları erkekler annelerine çok düşkün oluyorlar bunu unutma eşinin bazı şeylerini hoş görmeyi öğren olurmu canım

Teşekkür ederim ablacım.

İnan dediklerini uygulamaya çalışıyorum zaten sırf eşim mutlu olsun diye barıştım ama içime bi korku girdi sanki onu benden alıcaklarmış gibi, kaç gecedir uyuyamadım bile sıkıntılı bi hale girdim yani.

Neden böyle oldu bilmiyorum ama sanki şimdi eşim bana ait değilmiş gibi geliyo

Dedim ya neden böyle oldu bilmiyorum biraz panik oldum sanki annesiyle barışınca, ya inanmazsınız böyle düşündüğümü kendime de hiç yakıştıramıyorum ama sanki o benim rakibimmiş gibi filan görmeye başladım.

Ama sakin olmam gerek, böyle çok sıkıntı yapıyorum dediğin gibi hasta olucam
Yorumun için teşekkür ederim ablacım, hep aklımın bi köşesinde olucak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…