çok yeni bir evlilik anladığım kadarıyla, bence eğer çok onur kırıcı şeyler değilse barışılabilir, haklı olduğunu düşünüyorsan sen özür dilemeden barışmalısın hatta haksız taraf özür dilemeli, evliliğin yeni olduğu için eşinin seni yanlış tanımaması için barışmalısın şart koşmak değil de hani bak bunu senin için yapıyorum ama ailen tavırlarında devam ederlerse onlara başka bir şans vermeyeceğini yumuşak bir dille anlatman lazım.ama kendini kesinlikle ezdirmemek koşuluyla çünkü maalesef kötü niyet ve cehalet varsa bu insanlardan senin barışmanı bile tepene çıkmak ve palazlanmak için bahane yaparlar. kesinlikle mesafeyi çok iyi korumak gerekiyor.
Bence de şart koşma, sadece de ki,"konuştuklarımızı düşündüm. ne kadar kırgın olsam da seni çok sevdiğim için kırgınlıklarımı bugün itibariyle unutmaya karar verdim. Ama ne olur sen de beni korunaksız, savunmasız bırakma, ben hiçbir büyüğüme saygısızlık etmek istemem. Bu yüzden kendimi ezdirmek de istemem."
siz ablası ile neden kötü oldunuz
Ablası ile küs değilim görüşüyorum fakat mesafeliyiz
Diğerlerini soruyorsanız, annesi ve babası ile görüşmüyorum,babasıyla görüşürüm ama annesiyle küstük diye babası da bize küstü.
Annesi dediğim dedik olan ve günümüzün şartlarından çok uzak kültürde yaşayan ve beni de o şartlarda yaşatmak isteyen,mal düşkünü, ayrıca diline sahip olamayan kırıcı bir kadın olduğu için tahammül edemedim sözlülük zamanlarımda.
Of zaten ne oluyorsa bu söz nişan düğün zamanı oluyor. Ben çevremde gördüğüm olaylar sebebiyle, eşimle evlenme kararı aldığımız gün, "aileleri karşı karşıya getirmeyelim, ailelere söz düşecek bir durum yaratmayalım" diye konuşmuştuk.
evet psikolojileri pek hassas oluyor aileleri söz konusu olunca! bu kez barışırsan ilerde sana hiç denemedin ilişkileri düzeltmeyi diyemez en azından .Tam olarak içinde bulunduğum durum bu, ama özür dilemek gibi bir kültürleri yok
Yani şöyle diyim, kayınvalideme göre o asla yanlış yapmaz,yanlışı diğer insanlar yapar,barışınca da düşünecek ki biz hatamızı anladık.Gene tepemize çıkmaya çalışacak.
Ben tabi ki özür dilemiycem ve sadece küs olmadığımı bilsinler ama arayıp sormam da anca yüzyüze gelirsek ya da konuşmam gerekirse konuşurum.
Yalnızca eşimin vicdan azabı çekmesini istemiyorum çünkü psikolojisi bozuluyor.
evet psikolojileri pek hassas oluyor aileleri söz konusu olunca! bu kez barışırsan ilerde sana hiç denemedin ilişkileri düzeltmeyi diyemez en azından .
Kızlar ben eşimin ailesiyle küsüm birçok sebepten, anlayışsızlıklarından, düşüncesizliklerinden, kötü niyetlerinden vs.
Fakat eşimle dün akşam konuştuk ve barışmamı istediğini söyledi.
Ben de biraz düşünmek istediğimi söyledim, sizce ne yapmalıyım?Barışmak istemiyorum işin aslı ama eşimi de üzmek istemiyorum..
Kızlar bu konuyu ilk açtığımda ne yapacağımı bilemiyordum ama son olarak eşimin hatırı için kayınvalidemle barışma kararı almıştım.
Bunun üzerine eşim, ayda bir kez, farklı şehirlerde yaşamamıza rağmen kayınvalidemleri ziyarete gitmek istediğini söyledi ve bunun üzerine ben bir kez gittim,eşime de her ay gidemeyeceğimi fakat kendisi istiyorsa gitmesinden rahatsız olamayacağını söyledim eşim de kabul etti.
Fakat durum öyle bir hal aldı ki, eşim sanki ailesini kaybetmiş yeniden bulmuşçasına onlara bağlanmaya başladı, günde 2 kez annesiyle görüşüyor ve beni asıl korkutan bana karşı tavırları sanki değişmeye başladı(
Bu düşüncemi eşime söylediğimde ise korkmamamı, benden uzaklaşmıyacağını söylüyor fakat ben hissediyorum soğuyor gibi
Acaba bazı şeyleri abartıyor muyum, yani kıskanıyor muyum eşimi, ya da bazı davranışlarını bu duruma mı bağlıyorum, yoksa gerçekten ailesiyle ilgisi var mı bilmiyorum
Kafam çok karışık hanımlar, yorumlarınızı bekliyorum
neden eşinin ailesiyle görüşmek istemiyorsun çok özel değilse ve kaç yıllık evlisiniz
bende esimin ailesiyle konusmuyorum, hatta kontagimi kestim onlardan diyebilirim!
okadar cok yanlislarini gördumki, kabul edilmeyecek davranislarda bulundular, beni kendi ailemin yaninda rezil rusfa ettiler, misafirlige gelmis annemi babami evlerinden kovmaktan beter ettiler. ukalik etmek istemem ama okdr iyi niyetliydimki ben ogullariyla evlenirken, onlari sevmeye calistim ama tiksindirdiler, iyiligimi suitimal ettiler. esimle evlendim bir tek esya almadilar bir sofra bezi haric, YEMINLE YALAN YOK, esim 2 sene is bulamadi 2 sene boyunca ben calistim evi gecindirdim kadin halimle rollerimiz degisti. esim ev isleriyle ugrasirken ben ise gider gelirdim, birde plansiz bir sekilde hamile kaldim okadar korunmama ragmen, hamileligimin son haftasina kadar calistim karnim burnumdaiken 40 haftalik ise giderdim eve para girsin diye. demediler bir gun helal olsun geline elinden geleni yapti evi icin oglumuzu rahat ettirdi vs birde kötulediler, kötu gelin oldum. beni aileme mahcup ettiler . bakin herseye ragmen bu yaz yanlarina gittim , herseye ragmen affetim ama onlar görgusuzluklerini yine gösterdiler, koluma taktigi 3 bilerzik ve 5 gremsenin hesabini sordu. daha ne yapmalari gerektigini söylediler, zaten bir beklentim yoktu ama bu bardagi tasiran son damla oldu. O sinirl esimle ayrilmaya karar verdim evden cik demistim, esim annesine arayip anne ben bosaniyorum dediginde " bos ver oglum canini sikma" demesi beni cildirti. demediki oglum sorun ne cocugun var yapma birde destek oldu. neyse öle böle aramiz duzeldi ama su bir gercekki esimin ailesinden dolayi kendisinden sogudum elimde degil, nefretim okdr buyukki kendisi hergun elimi öper defalarca sevdigini söyler YEMIN EDIYORUM zrla ayaklarimin altini öpuyor ama ailesine olan kizginligim hala gecmediginden esime soguklukla bakiyorum. esimin ailesinden birisi ölse inanin uzulmem o derece yani
Daha yeni evliyiz ekim ayında evlendik canım.
Eşimin ailesiyle sıkıntım yok, sadece annesiyle var, aslında yaşanan çok olaylar var ama, en başta sözlü ve nişanlıyken yani, kız tarafı olarak bize hiç değer verdiğini hissedemememiz, bana hiç emek vermemiş olmasına rağmen, saçma sapan adetlerine uymamı beklemesi, istediği gibi olmayınca bana gayet seviyesizce hakaretler etmesi vb. bi çok olay yüzünden küsmüştüm.
canın benim yaşın kaç bilmiyorum ama sana abla tavsiyesi dinlersen
bak ben 10 yıllık evliliği olan ve inan buna kendine bir çok tecrübe edinmiş biri olarak senin şimdi geçmiş olduğun ve olacağın o yollardan ben yıllardır yürüyorum bende kayınvalide haksızlığınauğramış hemde tahmin edemeyeceğin kadar haksızlığa uğramış biri olarak boşver diyorum sakın onlara saygıda kusur etme evine gelince bir güzel ailenden almış olduğun terbiyeyle hizmetini yap bırak onlar sana yaptıklarından utansın sonra sende eşinde çok üzülürsünüz senin durumunda olan bir arkadaşım beni dinlemedi bak sonunda boşandılar ne eşini üz nede sen üzülme yıllar sonra kayınvalidene zamanı gelince içindekileri bir bir söylersin ozamanda emin ol eşinde senin tarafını tutar haklı olan sen olursun şimdi sabır zamanı evliliğin ilk yılları erkekler annelerine çok düşkün oluyorlar bunu unutma eşinin bazı şeylerini hoş görmeyi öğren olurmu canım
Teşekkür ederim ablacım.
İnan dediklerini uygulamaya çalışıyorum zaten sırf eşim mutlu olsun diye barıştım ama içime bi korku girdi sanki onu benden alıcaklarmış gibi, kaç gecedir uyuyamadım bile sıkıntılı bi hale girdim yani.
Neden böyle oldu bilmiyorum ama sanki şimdi eşim bana ait değilmiş gibi geliyo[/QUOTE
güzel kadeşim benim
öncelikle kendini kaynanana odaklama sürekli düşünme yoksa hasta olursun canım benim
değmiycek insanlar için kendini şu saatten sonra sıkın ha üzme olumu insan düşündükçe kurarda kurar tamam
aklına gelince aman buda geçer de ve seviyeli bir şekilde kayınvalidenle görüşmeye devam et olurmu yoksa eşin üzülür ama seviyeli unutma bak sana iki kere yazdım sonra
mutlu evliliğin sırrı uygula ama sakın ne kendi ailen nede eşinin ailesi hakkında eşinle ne konuş nede tartış laf sokmakta yok evinin kapısını kapattığında başkaları dışarıda kalsın zaman dışarıda aksın senin yuvanda aşk mutluluk huzur gülücükler sevgi böcükleri uçsun başkaları hakkında ne sen konuş nede eşine konuşması için fırsat ver olurmu her şey evin kadınının elindedir aklına takılan bir sey olursa sor seve seve cevap yazarım tatlım
güzel kadeşim benim
öncelikle kendini kaynanana odaklama sürekli düşünme yoksa hasta olursun canım benim
değmiycek insanlar için kendini şu saatten sonra sıkın ha üzme olumu insan düşündükçe kurarda kurar tamam
aklına gelince aman buda geçer de ve seviyeli bir şekilde kayınvalidenle görüşmeye devam et olurmu yoksa eşin üzülür ama seviyeli unutma bak sana iki kere yazdım sonra
mutlu evliliğin sırrı uygula ama sakın ne kendi ailen nede eşinin ailesi hakkında eşinle ne konuş nede tartış laf sokmakta yok evinin kapısını kapattığında başkaları dışarıda kalsın zaman dışarıda aksın senin yuvanda aşk mutluluk huzur gülücükler sevgi böcükleri uçsun başkaları hakkında ne sen konuş nede eşine konuşması için fırsat ver olurmu her şey evin kadınının elindedir aklına takılan bir sey olursa sor seve seve cevap yazarım tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?