• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesiyle tatile gitme isteği

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.699
658
arkadaşlar mrb.ben 2,5 aylık evliyim. malum konu eşimin ailesine ve ailesinin de ona olan düşkünlüğü.eşim evlenmeden önce her yaz ailesiyle tatile çıkıyordu.mesela 1 hafta izne ayrılıp ailesiyle sonra tekrar 1 hafta izne ayrılıp arkadaşlarıyla. ailesi derken de annesi , 2 tane ablası var ( ikisi de evli ve birinin iki yaşında cocugu var) ve ablalarının eşleri. şimdi de bana şimdiden bu yaz da ailesiyle mutlaka tatile çıkacagını söyledi. ben çok sinirlendim tartıştık. ne işin var dedim. eşim 33 yaşında bu arada. sen de gel diyor. ben onlarla atil yapmak zorunda değilim. onun ben istemememe ragmen bunu yapması normal mi... ya da evlendikten sonra bu normal mi arkadaşlar.tacrübelerinizi yazarsanız sevinirim. bunaldım artık.aslında daha çok bu düşünce yapıları beni rahatsız ediyor. mesela ben ailemle tatile giteye kalksam ailem ne işin var eşinle git der. ama onun ailesinin yaklaşımı hiç böyle değil

Canım benim şubatta Rabbimin izni ile 3. yılımız bitecek..Benim eşimde sürekli aynı şeyi söylerdi..Küplere binerdim yeni evliyim ne işim var ailesi ile tatilde hele de ilk tatilimizdeeee..Ya ne olmuş felan kıyamet kopardı..

Ailem Antalya da tatile de oraya gidiyoruz..Ve eşimin ailesi gelmiyor..EŞimde ne olur birlikte gidelim demiyor :D zaman ile düzelir inşallah..Sen biraz iyimser ol ..Elbette gideriz ama ilk tatilimiz başbaşa olalım tadını çıkartalım Yarın çocuğumuz olur ise bu zamanlar elime geçmez felan devam et sen =)))

bilmiyorum kafam çok karışık. ben evlendikten sonra kendi ailem hatta annem bana resmen mesafe koydular. tek başına bize çıkıp gelme, gelirsen eşinle gel vs...psikolojim bozuldu.hatta eşim iş için ayda 2 haftasonu şehirdışında oluyor o zaman bile annem yalnız olduğumu bile bile evinde dur evine alış diyor. inanamıyorum.
evlendikten sonra ben 1 kez şehir dışına çıkmak zorunda kaldım 2 gün. geldiğimde cep telefonuna baktım. ben gider gitmez hemen ablaları aramış, annesi babası aramış çağırmak için tabii.
hangisi doğru bilemiyorum ama çok mutsuzum dayanaıyorum artık yaşadığım hayata.

Canım benim şubatta Rabbimin izni ile 3. yılımız bitecek..Benim eşimde sürekli aynı şeyi söylerdi..Küplere binerdim yeni evliyim ne işim var ailesi ile tatilde hele de ilk tatilimizdeeee..Ya ne olmuş felan kıyamet kopardı..

Ailem Antalya da tatile de oraya gidiyoruz..Ve eşimin ailesi gelmiyor..EŞimde ne olur birlikte gidelim demiyor :D zaman ile düzelir inşallah..Sen biraz iyimser ol ..Elbette gideriz ama ilk tatilimiz başbaşa olalım tadını çıkartalım Yarın çocuğumuz olur ise bu zamanlar elime geçmez felan devam et sen =)))

canım peki senin eşin ilk zamanlarda senin istememene ragmen gidiyor muydu ailesiyle tatile..benimki ben kendimi parçalasam da yırtınsam da gider cok da güzel tatilini yapar

bilmiyorum kafam çok karışık. ben evlendikten sonra kendi ailem hatta annem bana resmen mesafe koydular. tek başına bize çıkıp gelme, gelirsen eşinle gel vs...psikolojim bozuldu.hatta eşim iş için ayda 2 haftasonu şehirdışında oluyor o zaman bile annem yalnız olduğumu bile bile evinde dur evine alış diyor. inanamıyorum.
evlendikten sonra ben 1 kez şehir dışına çıkmak zorunda kaldım 2 gün. geldiğimde cep telefonuna baktım. ben gider gitmez hemen ablaları aramış, annesi babası aramış çağırmak için tabii.

Sakin ol canım erkekler öyledir..Sen haftalarca aylarca yalnız yaşarsın ama onlar maksimum 2 gün..

Benim ailem de öyle yaptı evini bil alış dediler..

tatile gitme konusunda, ben olsam erkek kardeşim ve eşiyle tatile gitmezdim..

ancak, siz 2 gün şehir dışına çıktığınızda ailesinin aramasına neden bozuldunuz anlayamadım? keşke eşinizi bir odaya kapatıp, elinden telefonunu alsaymışsınız.. gözünüz arkada kalmazdı.. evet kardeşim ve eşiyle tatile gitmezdim ama kardeşim 2 gün evde tek kalacaksa çağırmak için arardım.. çok normal bir durum, siz de evde tek kalsaydınız muhtemelen sizi de ararlardı değil mi? evlenince neden eşinizi veya kendinizi bu derece soyutluyorsunuz ki ailelerinizden?

canım peki senin eşin ilk zamanlarda senin istememene ragmen gidiyor muydu ailesiyle tatile..benimki ben kendimi parçalasam da yırtınsam da gider cok da güzel tatilini yapar

valla şubatta evlendim tatil olayı yaz a kaldı onlar kaplıcalara gittiler ille gelin dediler ben kocakarı değilim gidiyorsan git dedim :D yıllık izin denk gelmedi şükür..Beni çağırdılar sen gel bari 1 haftalığına diye bırakamam kocamı dedim :D Benim annem de kocanla geldin kocanla git evine diyordu :9::9::9:

tatile gitme konusunda, ben olsam erkek kardeşim ve eşiyle tatile gitmezdim..

ancak, siz 2 gün şehir dışına çıktığınızda ailesinin aramasına neden bozuldunuz anlayamadım? keşke eşinizi bir odaya kapatıp, elinden telefonunu alsaymışsınız.. gözünüz arkada kalmazdı.. evet kardeşim ve eşiyle tatile gitmezdim ama kardeşim 2 gün evde tek kalacaksa çağırmak için arardım.. çok normal bir durum, siz de evde tek kalsaydınız muhtemelen sizi de ararlardı değil mi? evlenince neden eşinizi veya kendinizi bu derece soyutluyorsunuz ki ailelerinizden?

bunu neden sorun ettim biliyor musun?
çünkü benim ailem ben evliliğimi benimseyeyim diye yalnız kalsam dahi gel demezler, evini benimse vs diye. eşim 33 yaşında ve onlar bu tavırlarını sürdürdükçe evliliğe adapte olamadığını beni ailesi olarak göremediğini artık onun da bir ailesi olduğunu zihnine oturtamayacağını düşünüyorum. sonuçta o yaşta bir insan kendine bakabiilir.illaki ona yemek yapıcak bir bayanın yanında olması gerekmez.

Saçmalık!
Ben olsam katlanamam hep beraber de tatile gitmem.
İyi sen ailenle git ben de arkadaşlarımla tatil ayarlarım derdim
ve hele bi gitsin valla giderdim arkadaşlarımla ister çatlasın ister patlasın:19:

çünkü benim ailem ben evliliğimi benimseyeyim diye yalnız kalsam dahi gel demezler, evini benimse vs diye. eşim 33 yaşında ve onlar bu tavırlarını sürdürdükçe evliliğe adapte olamadığını beni ailesi olarak göremediğini artık onun da bir ailesi olduğunu zihnine oturtamayacağını düşünüyorum. sonuçta o yaşta bir insan kendine bakabiilir.illaki ona yemek yapıcak bir bayanın yanında olması gerekmez.

Ayyy canım benim benim 22 aylık oğlum var eşimin hala bazen aile olduğumuzu kavrayamadığını düşünmüyor değilim.. Önceliklerinin biz olduklarını öğrenmeleri öyle 3 5 günde olmuyor..Sadece senin benim eşim değil çoğu erkek böyle..

eşine artık tek başına olmadığını ve tek başına kararlar veremeceğini kafasına girene kadar anlat.:ssz:

bazı insanlara defalarca söylemek lazım, ancak algılayabiliyorlar.

Saçmalık!
Ben olsam katlanamam hep beraber de tatile gitmem.
İyi sen ailenle git ben de arkadaşlarımla tatil ayarlarım derdim
ve hele bi gitsin valla giderdim arkadaşlarımla ister çatlasın ister patlasın:19:

işte canım ben de karşılığında arkadaşlarımla tatile gidecek olsam bile ailesiyle yine de gider o tatile. asla ödün vermez.eşim üzülür ya da sorun çıkar diye kesinlikle düşünmüyor. ya ailesinden destek bulamasa bunu yapamaz işte. benim ailem gibi bi tavrı sergileseler deseler ki;oğlum eşinle yap tatilini zaten bu sorun çıkmaz umudu kesilir.ama hem eşimin he ailesinin yaklaşımı yanlış.arada olan bana oluyor.

o zaman size 7 senelik evli olarak minik bir sır vereyim.. evlilikte "evini benimseme" diye bir şey yok, şehir efsanesi o :) ben hiç 3-4 yıl dip dibe oturup evini benimsemiş bir çift görmedim.. bir erkek evini nasıl benimser biliyor musunuz? huzur bularak.. aynı şekilde bir kadın da öyle.. insan huzur bulduğu yere koşarak gider.. ama eşiniz, sürekli telefonlarının karıştırıldığını, her "ailem" lafından irrite oldugunuzu farkederse işiniz çoook zorlaşır..

şimdiden yaz tatili planı için neden canınızı sıkıyorsunuz ki? en azından 7 ay var.. yaza doğru konusu açıldığında eşinizin ailesinin yanında, başbaşa tatil yapmak istediğinizi ima edersiniz.. zaten biraz akıllı bir aileyse alır mesajı :) sıkmayın canınızı, inanın herşey oturuyor zamanla yerine.. minik problemlerle evliliğinizin en güzel zamanlarını zehir etmeyin kendinize :34:

eşine artık tek başına olmadığını ve tek başına kararlar veremeceğini kafasına girene kadar anlat.:ssz:

bazı insanlara defalarca söylemek lazım, ancak algılayabiliyorlar.

anlattım canım defalarca anlattım. artık depresyona girdim. hiç tınlamıyor bildiğini okuyor.ne yapmalıyım bilmiyorum.

keşke evli olsam da tatil kavgası yapsam valla başlatma ailendn der otururdum aşağı :1:
şaka maka 3aylık daha yeni evli adamın ailesiyle ne işi var tatilde artık evi hayatı ayırmış
elbette annesini çöpe atmıcak da onunla tatile ısrarla gitmek istemesi ayrı saçma geldi
noldu da karısıyla tatillerden bıkmış gibi anasına koşuyo hey Allahım yaa :1:
bu erkekleri anlamak mümkün değil valla..benimkide yanlarında bi coşar ama aslı öle değildir zaten yüzünede söledim
şimdiden ayar çeksin kendine evlenince bu muhabbetlerle uğraşasım yok yaa şimdiden uğraşıyom zaten..

anlattım canım defalarca anlattım. artık depresyona girdim. hiç tınlamıyor bildiğini okuyor.ne yapmalıyım bilmiyorum.

belli etmeden biraz daha sorumluluk mu vermek lazım acaba gerçi o zaman tatili daha çok iple çekecek de :1: sanırım biraz sadece sizin evinizin onun evi olduğunu hatırlatmak lazım bi bebek mi yapsanız acaba :26:

belli etmeden biraz daha sorumluluk mu vermek lazım acaba gerçi o zaman tatili daha çok iple çekecek de :1: sanırım biraz sadece sizin evinizin onun evi olduğunu hatırlatmak lazım bi bebek mi yapsanız acaba :26:

bebek büyük konuşmayım da su an hatta uzunca bi süre düşünmüyorum canım. pek gelecek göremediğim için bu evlililkte...
ailesinden nefret ettim bu yüzden. hiçbirisiyle görüşmüyorum artık.sürekli kavga küslük benzer meseleler yüzünden...
ayrılmayı çok sık düşünür oldum

bebek için erken bence, insanlar birbirlerini tanımadan asla bebek yapmamalılar.

Daha önce de söyledim, yine söylüyorum. Bebek mevcut durumu aşırılaştırır. Saygı ve sevgi dolu, mutlu yuvalar daha çok şenlenir çocukla. Yolunda gitmeyen evliliklerse hepten rayından çıkar. Sorunlarınızı halletmeden çocuk yapmamanızı öneriyorum.

senin ailenin tavrı da normail değil ki onları örnek veriyorsun. şimdiye kadar hep beraber tatil yapmışlarsa, ablaları da evli olduğu halde ,şimdi de yapmak istemelri çok anormal değil. yeni çıkan bişi olsa neyse. ayrı şehirlerde yaşıyorsanız birbirlerini görmek için fırsat yaratmak isteyebilirler bunu da anlıyorum. ama aynı şehirdeyse bilmem. siz gitme derseniz daha çok gitmek ister, ama bunu biliyorum. orta yolu bulun. 1-2 gün onlarla takılın, sonra başbaşa yapın tatilinizi

Back
X