• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesiyle tatile gitme isteği

Çok yazık aile kavramını çoğu arkadaşım yanlış anlıyor. Aile ile beraber olmak niye bu kadar itici anlamadım. Kocalarınıza yapışın hiç başka insanlar la görüşmesin ler o zaman. Kendi ailenizle izin yaparsınız ama ileri de.
Ben bu konuda beraberliklerden kuvet doğar diyorum çocuklarınızı aile içinde büyütmek (amcalarla teyzelerle kuzenlerle) çocuklar için en tavsiye edeceğim bir hayat.
Daha çok yeni evlisin umarım orta yolu bulup iyilik le evliliğin devam eder.

bunu neden sorun ettim biliyor musun?
çünkü benim ailem ben evliliğimi benimseyeyim diye yalnız kalsam dahi gel demezler, evini benimse vs diye. eşim 33 yaşında ve onlar bu tavırlarını sürdürdükçe evliliğe adapte olamadığını beni ailesi olarak göremediğini artık onun da bir ailesi olduğunu zihnine oturtamayacağını düşünüyorum. sonuçta o yaşta bir insan kendine bakabiilir.illaki ona yemek yapıcak bir bayanın yanında olması gerekmez.

Yani onların tatile gitmesi ne kadar tuhafsa annenizin size karşı tavrı da o kadar tuhaf bence.

Evet katılıyorum neyse ki benimkinin ne abla ne de kardeşi var nede annesiyle arası iyi :9:
1 abisi var dünya iyisi bende abi derim çok severim..Görümcem olmadığına şükrediyorum .

canım yanlış anlama beni ama anneisyle arasına bi de evlendkten sonra bak..

ikimizin de ailesiyle aynı şehirdeyiz. ben düğünün ertesi günü annesiyle tel. de yasadıgım bir diyalog sonucu ki bu benim için bardagı tasıran son damlaydı.ailesiyle hiç görüşmüyorum görüştüremez de.
evlenmeden önceki adamdan eser yok zaten haklısın canım. bana "evlenince bu kadar sık görüşmeyiz zaten ailelerle diyen adam ailesini haftada 1 görmeden duramaz.bi bahane bulur gider

yemin ederim içim çatladı.
şimdi aklıma gelen şey sen ailesine açık açık tepkilisin ya ben sanmıyorum ki bu adam senden yana olsun. yani senle yaşıyor tabi ama sen onlarla görüşmedkçe o da onları eziyor gibi hissediyor kendini. hele de tatile her sene birlkte gidiyorlarmış ya. bu sene de senden dolayı gitmezse olmaz gibi düşünüyor.
bu olayların 2 yönü var.
sen onun ailesini affedicen. iyi davranıcan. eşinle gtcen ziyaretlerine, adamı tek bırakmııcan (ki bu çok iğrenç bi duygu. elde tutma çabasında hissttirir insana kendini) büyük sabır gerektirir. ailesi hakkında hiç kötü yorum yapmııcan. dır drı etmiicen eşine kendini evnde iyi ve şenlkli hissttiricen.nasıllarmış ne yapıyolar vs gibi sorularla eşine onların da varlığının farkında olduğunu ve onları da düşündüğünü hisssettiriecen bu da insana kendini iki yüzlü hissettirir.
bu durumda 1. yön eşin sakinleşicek ailesi konusunda. ve gitsek de olu r gitmesek de niyetimizi bilyolar biz onları atmadık satmadık işimz de gücümzde yaşıyoruz işte die onlara düşkünlüğü azalıcak
2. yönse bi bakmışsın ki sen de eşinin peşine takılıp onlarla beraber yaşamaya başlamışsın.bu 2 yi yaşamamk istiyorsan çok stratejk olcan ve çok zordur.
ama her şartta kendini fazla sıkmııcan.
ya daaa böyyle inatlaşıp kendini yiyip bitirip eşine ve ailesine ekndini bu şeklde kabullendirmeye çalıp durcan, çıldırcani herşey gözüne batıcak.
ben de aynı sen gibi eşimn evine ailesne alışamama korkusundayım.. aynı şehrdeyz hergün telle, fırsat oldukça yüzyüxe görüşmekten geri durmazlar ana oğul.biz de de büyük patlak verme oldu ama baktım olmuyo ya bu iş bitecek bu sıkıntılara artık katalanamııca. ya da strateji geliştiricem. ben de çok karışık bi dönemlerdeym. çok sinir bozucu. insanın herşeyden vazgeçesi geliyor böyle dönemlerde. anne oğul bi tekmeyle uzaya fırlatmak istiyor insan.... erkekte iş bitiyo ama annesi frısat vermiyor ki die düşünp eşime olan öfkemi kontrol altında tutmaya çalışyıorum:(

bilmiyorum kafam çok karışık. ben evlendikten sonra kendi ailem hatta annem bana resmen mesafe koydular. tek başına bize çıkıp gelme, gelirsen eşinle gel vs...psikolojim bozuldu.hatta eşim iş için ayda 2 haftasonu şehirdışında oluyor o zaman bile annem yalnız olduğumu bile bile evinde dur evine alış diyor. inanamıyorum.
evlendikten sonra ben 1 kez şehir dışına çıkmak zorunda kaldım 2 gün. geldiğimde cep telefonuna baktım. ben gider gitmez hemen ablaları aramış, annesi babası aramış çağırmak için tabii.
hangisi doğru bilemiyorum ama çok mutsuzum dayanaıyorum artık yaşadığım hayata.

kız annemleri kendilerini daha geride tutuyorlar sanırım benim ailemde ben aramadan aramazlar bile rahatsız etmeyelim diye ama eşiminkiler öylemi,değil. ben eşim gece vardiyasındayken yanlız kalırım deli giib korkmama rağmen ama eşim sabah gelir direk annesine gider kahvaltı yapacakmış paşa kendi hazırlayamıyor sanki, ben artık ses etmiyorum en azından işte oluyorum öyle olunca akşamları bana diyemiyor hadi gidelim aileme diye kendi hergün görüyor nasılsa. ben 4 aylık evliyim ve eşimin ufak tefek alışamama problemleri var çoğunu atlattık şükür ama birkaç benim için sorun olan problem dışında onları da şimdilik zamana bıraktık

tatil konusunda da inatlaşmamanı öneririm gidelim ama bu yaz değil ilk tatailimiz olucak başbaşa gidelim sonraları çocuk olunca hep beraqber gideriz diye erteleyebilirsin

ne kadar farklı bakış açıları var cidden...haliyle kafamda bir sonuca varamadım.
ya bir de belki burası yani bu topic uygun değil gerçi o konuyu açmakiçin yazmıyorum bu ayrıntıyı.ama bu duruma etkisi olabilir mi diye aklıma geliyor bazen. biz benim korkularım yuzunden henuz birlikte olamadık. acaba bu olmuş olsa eşimin önceliği ben olabilir miydim?

Bunlar daha baba evlerinden kopmakda zorlanan kucuk adamlar olmali.
yahu bende henuz evliyim, bende ailemle her sene farkli yerlere giderdim. Simdi tatil yaklasdiginda esime ben gidiyorum, istersen sendemi gel diyecegim? artik ailemle o tur iliskilerim bitti. Yenibir ailem var, sevgili esim. Onunla bundan sonra kesfedecegim. sizde kizlar esinize bunu anlata bilirseniz, ne mutlu size!

Allah herkeze ayri, ayri dert vermis ya, cok zor olmali sizin icin..

Ah bu erkek aileleri! İnsan nerede duracagini bilse halbuki ne guzel olurdu her sey. Ama yok karsindakilerini kole mi goruyorlar nedir anlamadim. Kadin ailesiyle tatile gitse kiyamet kopar. Oglum yalniz kaldi da bilmem ne. Bazi seylerde israr etmek ise yaramiyor. Umursamadigini hissettir maddi durumun nasil bilmigorum ama sen de kardesinle arkadasinla bir yere gidecegini soyle. Umursadikca hem kendimiz uzuluyoruz hem de onlar keyif catiyor biz yipraniyoruz. Onun ailesi artik sensin ama erkekler anlamiyor ne yazikki :(

Ben tek başıma tatile çıkmazdım..Çıkarsam mutlaka eşimle giderdim..
Ailesiyle beraber tatile çıkmak bence saçmalık..
Ama olaki tek başıma bir yere gittiysem,
Eşimin ailesinin eşimi aramasına karışmazdım..
Ne sorun yaşanırsa yaşansın buna karışmanızı anlayamadım..
Erkekler bayanlar gıbı başlarının çaresıne bakamıyorlar..
Ailesi de bunun için aramış çağırmıştır..
Bence sevinmeniz lazım..
Yemeğini onlarda yiyor evi dagıtmayacak diye:1:
Kendi kardeşimin başına boyle birsey gelse ben de çağırırım..
Ve buna karısacak gelinin alnını karışlarım!!

Eşinin ailesi öcü mü?
Kusura bakma pat diye daldım ama kendin söylemişsin yeni evliyiz yaza kadar elbet geçicek üzerinden, eşinize karşı neden alttan konuşarak kandırmıyorsunuzda direk aşırı tepki veriyorsunuz? Madem öyle 1 hafta birlikte 1 hafta ikimiz özel bir tatil yapalım dersin şimdiden bu kadar dert edip kendinizi üzersiniz, bir arkadaşada katılıyorum bende çok aileciyim sanırım bir arada durup onlarıda tanımak ilerde çocuğumunda bu birliği bilmesni isterim ben hep böyle bir ortada büyüdüm halada evliyim bırak anne babamı teyze hala ziyaretlerim bile düzenlidir kimseyi yok sayamam
Bir örnek vereyim bnmde benzer durum oldu ya ablasının yanına gidicektik yada başbaşa tatil ben hadi toplanalım ablana gidiyoruz dedim çok şaşırdı anlam veremedi giderkenki mutluluğu ilgisi gerçektn hiç birşeye değişemezdim, sonrasında kat kat fazlasını düşündü benim için
He şuda var ben size gidin ezilin iş yapın kahırlarını çekin demiyorum ama daha yeni evlisiniz karşı tarafta nasıl insanlardır bir şans tanıyın derim ve birde eşiniz böyle bir şey karşında kıymet bilirmi asıl önemli olan bunlar

eşin tüm hayatınıza bu durumu yaymıyorsa sadece tatil için böyle bi talebi varsa ben kızılacak hiçbişey göremedim. daha yeni evlisin burda bazı arkadaşların yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. evet sen eşinle evlendim ama onunla evlenerek onun ailesini de hayatına aldın

yanlış anlaşılmasın sürekli bi birliktelikten bahsetmiyorum..ikinize ait bi hayatınız olur kimsenin müdahale etmediği yazın da 1 haftanızı ailecek geçirirsiniz bunda ne var hatta ilişkilerinizin gelişmesi açısından iyi bile olur..bak ablaları ve eşleri de geliyorlarmış bi nevi aile geleneği gibi benim hoşuma bile gitti yanlız tatilden daha zevkli olur..daha sonra 1 haftada başbaşa bişeyler yaparsınız..

eşin her dakika anne diye tutturmuyorsa bu tür istekler çok yerinde bence..bazıları nedense eşin ailesi lafını duyar duymaz kılıçları kuşanıyor.unutma ki onlar öcü değil eşinin ailesi ilerde çoğunun babaannesi halaları olacaklar..

Ben miskin yapım sebebiyle sanırım, yalnızlığı çok severim. Eşim de kalabalık
bir aile de büyümüş. Bazı rutinleri var. Mesela her sene hep beraber kamp
yapmaktan zevk alırlar. Eşimin de hoşuna gider. Ben hiç sevmem kampları.
En iyi kamp bile hijyen, kalabalık vs. nedenlerle iter beni. Tatilde gülüp eğlenmeyi
severim ama asıl tatil, kitabımı huzurla okuyabileceğim bir hamakta, dalga seslerini
duymaktır bana göre.

Evlenince iki farklı anlayışı bir ortak noktada buluşturmak esastır. Herkes kendi
gönlünden geçeni oldurmak ister, herkes kendi alışkanlığını sürdürmek ister ama
iyi evlilikse eğer dilediğiniz bir orta bulmaktır ideali. Mesela 1 hafta izin alıp 2 günü
ailesiyle geçirip, diğer günleri kendinize ayırabilirsiniz. Ya da onların tatil yapmak
istediği dönem için hafta sonu ziyareti uygun olabilir. Sonra normal izninizi kendiniz
için kullanabilirsiniz.

Hem eşinizin ailesi ile alışkanlığına saygı gösterdiğinizi anlatmış olursunuz hem
eşinize sürekli şikayet etmez, eşinizin gözünde melek olursunuz hem de kendi
tatil hayallerinizden feragat etmezsiniz.

32 yıl buna alışıp 33. yıl hemen değişmesini bekleyemezsiniz.
Evliliğe adapte olmak başka bir aile daha kurduğunu idrak etmek zaman alacaktır.
Ama bekarken olduğu gibi 1 hafta ailesiyle 1 hafta başbaşa yapabilirsiniz tatili bence.
Hem eşinin gönlü olur hem senin.
Birden ailesiyle alıiştığı şeyi kesersen afallar.
Yorumları okumadım ama sanırım babası yok bu durumda anneye aileyle vakit geçirmeye daha düşkün büyümüştür.
Bence bu konuda kavga etmen seni haksız çıkarır.
Daha çok yenisiniz biraz zaman tanıyın evliliğe alışmak için.

ne kadar farklı bakış açıları var cidden...haliyle kafamda bir sonuca varamadım.
ya bir de belki burası yani bu topic uygun değil gerçi o konuyu açmakiçin yazmıyorum bu ayrıntıyı.ama bu duruma etkisi olabilir mi diye aklıma geliyor bazen. biz benim korkularım yuzunden henuz birlikte olamadık. acaba bu olmuş olsa eşimin önceliği ben olabilir miydim?

Siz ne kadarlık evlisiniz kuzum?

Back
X