• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin amcası neden böyle yapıyor anlayamıyorum

birde aklıma geldi şimdi kızlar
biz evlenmeden öncede ben bu şirkette çalışıyordum yani evlenmeden öncedede tanışıyoruz hepimiz
şimdi mesaimiz biterdi herkes eşimle benim birlikte çıkacağımızı bilirdi anlardı
kimse bize hadi şuraya buraya gidelim felan demezdi
biz eşimle birlikte çıkar biraz yürüyüş yapar sonra evlerimize giderdik
bu adam ofise gelirdi çıkacağımızı bile bile beklerdi otururdu eşimi oyalardı
anlatırdı bişeyler konuşur dururdu
o zamanlar gıcık olmuştum eşimede demiştim hep böyle yapıyor neden diye
eşimde amcam işte sever boş boş konuşmayı derdi ne yapayım kovamıyorumda derdi
çoğu zaman derdi amca benim işim var çıkmam lazım diye
ama o kadar anlayışsız davranırdı
ondan kurtulduk şimdi bu başladı
bana garezimi var anlamadımki

karısı var iki oğlu var inanınki o kadar şeker o kadar tatlı bir eşi varki anlatam
oğullarıda çok efendi saygılıdır
ama bu adam neden böyle bilemiyorum

Son düzenleme:
yani bu görümcenizle alakalı söylediğiniz şeyleri amcası değilde başka bir erkek söylese kıza asılıyor derdim, ama amca oluncada açıkçası konduramıyorum

tatlım sana görümceni övüp, senin sinirlenmeni ya da kıskanmanı beklemesi, sonra sana fesat fesat konuşması...
bu adam tek kelimeyle: fitneci.

Kur'an'daki dua da bile şöyle geçer: Allah'ım fitnecilerin şerrinden sana sığınırım.

sana tavsiyem, mümkün olduğunca hiç muhatap olma. yüz verme çok fazla. seni biraz yumuşak başlı görüyor da söylüyor. ama onun büyüklüğüne yakışmıyor. herkesin içinde ya sen boz: "size böyle demek yakışıyor mu?" de, ya da eşine söyle. mutlaka mesafeli davran amcaya.

ya ne insanlar var. niye uğraşırlar böyle anlamıyorum. Allah hepsini ıslah etsin.

tatlım sana görümceni övüp, senin sinirlenmeni ya da kıskanmanı beklemesi, sonra sana fesat fesat konuşması...
bu adam tek kelimeyle: fitneci.

Kur'an'daki dua da bile şöyle geçer: Allah'ım fitnecilerin şerrinden sana sığınırım.

sana tavsiyem, mümkün olduğunca hiç muhatap olma. yüz verme çok fazla. seni biraz yumuşak başlı görüyor da söylüyor. ama onun büyüklüğüne yakışmıyor. herkesin içinde ya sen boz: "size böyle demek yakışıyor mu?" de, ya da eşine söyle. mutlaka mesafeli davran amcaya.

ya ne insanlar var. niye uğraşırlar böyle anlamıyorum. Allah hepsini ıslah etsin.

hiç sorma canım yaa
beni şaşırtan da bu bir insan nasıl öyle olabilir yaa
etrafımızda ne insanlar var

Sinir bozucu bir durum olsada böyle insanlar icin ne agzinin payini veripte hanimefendiligini bozmaya deger nede kafana takip moralini bozmaya deger. Sen bu durumda ne yaparsan yap suclu cikarilirsin, o yüzden bence hanimefendiligini hic bozma.. Esinlede görümcenlede aran iyi ise amcayi neden takiyorsun bu kadar kafana, salla gitsin.. Sen önemsedikce adam amacina ulasmis olur, o yüzden tekrar söylüyorum; salla gitsin

Son düzenleme:
Senin yerinde olsam ben şimdiye kadar çoktan kocama söylemiştim. Sen niye düşünesin ki kocanın amcası kocan düşünsün. Bu kadar çekingen olma bence ayrıca amca düğün işini görümcen orda koca bulur belki umuduyla söylemiş olabilir görümcen bekarsa eğer.

Sinir bozucu bir durum olsada böyle insanlar icin ne agzinin payini veripte hanimefendiligini bozmaya deger nede kafana takip moralini bozmaya deger. Sen bu durumda ne yaparsan yap suclu cikarilirsin, o yüzden bence hanimefendiligini hic bozma.. Esinlede görümcenlede aran iyi ise amcayi neden takiyorsun bu kadar kafana, salla gitsin.. Sen önemsedikce adam amacina ulasmis olur, o yüzden tekrar söylüyorum; salla gitsin

şimdiye kadar hep öyle yaptım canım
önemsemedim hep salla gitsin dedim

Senin yerinde olsam ben şimdiye kadar çoktan kocama söylemiştim. Sen niye düşünesin ki kocanın amcası kocan düşünsün. Bu kadar çekingen olma bence ayrıca amca düğün işini görümcen orda koca bulur belki umuduyla söylemiş olabilir görümcen bekarsa eğer.

canım görümcem bekar ama bu böyle söylenmezki dimi
bilemiyorumki ben öyle herşeyi direk götürüp eşime demem hiçbi zaman
önce olayları kişileri anlamaya çalışırım sonra konuşurum eşimle
çok kafasını didiklemeyi sevmem eşimin
genelde erkeklere ailesi akrabası hakkınd abişey denilince şikayet gibi algılarlar o yüzden eşimle paylaşmadım şu ana kadar

şimdiye kadar hep öyle yaptım canım
önemsemedim hep salla gitsin dedim

En iyisini yapmisin, öylede devam etmelisin. Sen ters bir sey söylesen yada yapsan amcanin eline koz vermis olursun, adin saygisiza cikar, bosvermek en iyisi. Zaten sen umursamadikca zamanla oda bu tavrini degistirir. Sen onu iyi davranarak ez ki onun sana degil, senin ona diyecek sözün olsun ileride:34:

En iyisini yapmisin, öylede devam etmelisin. Sen ters bir sey söylesen yada yapsan amcanin eline koz vermis olursun, adin saygisiza cikar, bosvermek en iyisi. Zaten sen umursamadikca zamanla oda bu tavrini degistirir. Sen onu iyi davranarak ez ki onun sana degil, senin ona diyecek sözün olsun ileride:34:

aynen öyle canım
ben her konuda böyle davrandığım için zaten eşim beni hiç ezdirmez
her yerde her zaman bana laf bırakmadan savunur beni
bakalım nerey kadar böyle yapacak ben hep böyle olacam

aynen öyle canım
ben her konuda böyle davrandığım için zaten eşim beni hiç ezdirmez
her yerde her zaman bana laf bırakmadan savunur beni
bakalım nerey kadar böyle yapacak ben hep böyle olacam

Sanada bu yakisir zaten, birak verilecek bir cvp varsa esin versin, sen hic seviyeni düsürme, hanimefendiligini korumaya devam et:34: Gercekten tahammül sinirlarini asiyorsa amca beyin söyledikleri esinle paylas, o gerekli cevabi zaten verecektir madem seni bu kadar koruyup kolluyor kimseye ezdirmiyor..:34:
Allah hic kimseyi kendini bilmezle muhatap etmesin canim, özelliklede amca bey gibilerle..:19:

Back
X