Eşimin anesi ve ablasi geliyor :(

3 hafta + görümce ile birlikte belirsiz süre ...bu kadar uzun süre evde başkalarının varlığına katlanılır mı? konu sahibi haklı, tamam gelinir gidilir de evde hizmet edecek olan, kayınvalideyle görümceyle uzun saatler geçirecek olan kadın oluyor. Eve kim gelirse gelsin öncelikle evin kadının olumlu görüşü alınmalı.

kk da kayınvalide ve görümcenin eve gelmesinin sorun olduğunu burada öğrendim.
sorun insanlarlarsa eywallah
ama diğer türlü torun, babanne, akra sevgisi hep çocuklarınızdan almış oluyorsunuz..
ben rahmetli babannemi hatırlayınca bile içim cız der..

Kız ne misafiri kadın burası benim evim diyo asıl misafir benim (kiradayız bu arada)...

Benim kayinvalidemler de uzakta senede 2 kere gelirker.her seferinde 1 ayi doldurmadan hayatta gitmezler.bunaldigimi da anliyorlar ama her seferinde yine ayni.birde eve donunce nasil bu kadar kalabiliyorsun diyenler olunca sirtina cikmiyomya diyormus.bunu da bana kendi soyluyor. Ha benim kayinvalide uyumludur.evlendigimizden beri sorun hic yasamadim.kendini neredeyse ogluna adamis kadin.yapacak bisey yok deyip ayi doldurmaya bakiyorum.bu kalma isi biraz da hava atma isi herhalde.oglumda kaliyorum iste su kadar falan diye.bunu da genelde erkek aileleri yapiyor.Aslinda tadini kacirmamak lazim kalmanin.ama sizin yaptiginizi ben yapsam esim annem tabi kalicak.git diyememki.seninkilerde gelsin kalsin istedigi kadar der.kesinliklede gondermez.

Bu arada kızlar hani konu sahibine diyorsunuzya sen böyle dedin senin eşinde ailene böyle deseydi hoşuna gidermiydi diye yahu zaten adamlar evde durmuyorlarki onlarda bizim gibi 24 saati kv yle falan geçirselerdi emin olun 2 gün dayanamazlardı kan çıkarırlardı...

Konu sahibi tatil planı yapmışken gelmeleri sorun yoksa 3 haftalığına uzaktan gelip oğlunun evinde kalabilir.ne kadarda kötü olsalar eş için sabredilir güzelce ağırlanır.

Ben eşimin babası için bır ay hamile hamıle köydr kaldım.. o zamsn eşime demiştim hamılryken cok zor başka yerde diye.. o da yapacak birsey yok.. birazda kahır cekmemiz lazım demişti.. gercrkten bazen yapacak birşey olmuyor. Şimdi yılda ıkı ay eşimin babasına bakıyoruz hamılrykende baktık evimizde. Cok xor oldu yine.. çünkü eşimin bsbası normal bir yaşlı degil aklı dengesi yerinde drgil gibi agır depresyon hastası ve iki göxüde görmüyor.. bizi ruhsal durumu mahvedıyor.. benimde psıkolojım bozuluyor.. ben kv kp saglıklı olsnlara özrllıkle ruhsal olarak cok özenıyorum.. eşimedr diyorum keşke babam böyle agır bı hasta olmassydı gelseydı aylarca kalsaydı. Konuşsaydık sohbrt etseydık. Torununu sevseydı. Gexdırseyfdık.. ne bılım.. ama hiç biri olmuo.. halınıze şükredın kızlar.. bakımı falan hiç birsey bize zor gelmıyor ama psikolojisi bizi mahvedıyor... insnın bizde hal bırakmıo.. hep uykusuz geceler huzursuz günler... halınıze şükredin allah kimsenin aklını başından almasın.. bende şükrediyorum rabbım beterindrn korusun... yapacak bırsey yok... bende bu durumu idare etmek zorundsyımm allah rızası için... eşime destek için..

Teşekkür ederim görüşleriniz rahatlattı beni.

Evet arkadaşım. Teşekkürler

Zor dengeler yahu ne biliim

Allah razı olsun sizden

Herkes bir gün kayinvalide olacak keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Ben böyle biseyi eşime söylemeye bile utanirim.

Teşekkür ederim görüşleriniz rahatlattı beni.
rica ederim. Kayınvalidenizin, kayınpederinizin ya da başka bir yakınınızın sağlık sorunu olur zorunlulukları olur belki 3 hafta değil 3 ay ağırlarsınız evinizde. Ama böyle keyfi durumlar için size danışmaları gerekirdi. Orası ortak eviniz ve muhtemelen kocanız sizin kadar evinizde annesiyle, kardeşiyle vakit geçirmeyecektir.

kayınvalidenin terbiyesiz ya da kötü insan olduğunu nerden çıkardınız ki?
çok nezaketsizce bir yorum.
Gelini de oğlu da olsa evlerinde 3 hafta + belirsiz bir süre kalmayı ve tatillerini kendi kendine planlayıp emrivaki yapılıyor olmasından olabilir mi?
Nezaketen bir evin hanımına sorulmuyorsa gelmeden, planlar ona bırakılmıyorsa ya da danışılmıyorsa önceden bu nezaketsizlik terbiye eksikliği demek olmuyor mu?

Son düzenleme:
3 hafta olsun kayınvalidenize katlanmak bu kadar mı zor yahu. Bir gün aynı konuma düşerseniz aynı şey başınıza gelirse ne olacak.

ben öyle düşünmüyorum.şartlar bunu gerektirmiş olabilir, koca bir yılda 3 hafta ne ki? insan eşinin hatrına,oğlum babaannesini görsün diye biraz tolerans gösterebilir bence.kendi anneleriniz geldiğinde eşlere laf söyletmiyorsunuz
kayınvaliden terbiyesiz, terbiyesini bildir tarzındaki yorumu hiç doğru bulmadım,çok saygısızca

Aynen öyle. Zaten git denilmediği için bu kadar sorun oluyor. Yani ya herro ya merro. Ya bu deveyi güdececeksin ya bu diyardan gideceksin. Kayınvalide ile ile 3 hafta uzun. Ama elini kolunu sallayarak geliyor. Kardeşinin evine bile gidemez aslında. Ama oğluna geliyor. Çünkü neden biliyor. Koz her türlü kendi elinde. Kalırsa amenna, kovulursa da ömür boyu gelini kötüleyebilecek. Şimdi madur oldu. Ben de acıdım ne yalan söyleyeyim. Çünkü kültürümüzde yok gelene git demek. Ayıkla pirincin taşını.

Aynen öyle. Eşler annelerine gidince yan odaya kaçıp maç izliyorlar, gelinler de yaşlıları oyalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…