• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin anlayışsızlığı

Ben olsam giderdim. Benimki de tam tersi kendi ailesinden uzak durmayı tercih ediyor bizde de ilk başta hoşuma gitmeyen şeyler oldu ama kesinlikle bana laf sokan olmamıştı. Sırf bu hoşuma gitmeyen şeyler yüzünden biz daha az görüşüyoruz. Ama laf sokan olsa ya dalga geçer ya cevap verirdim. Hem bu şekilde ben gitmesem eşim gitse aklım kalır arkamdan konuşuyorlar mi diye düşünmektense gidin bence ağırlığınızı da koyun. Onlar bir laf sokarsa siz iki laf sokarsınız 😄
Bir de bu insanlar ömürboyu birlikte olacağınız insanlar bir kere görmezden geldiniz gitmediniz iki kere üç kere.. nereye kadar. Bir noktada ağırlığınızı koyup size laf sokmalarini engelleyin birlikte keyif almaya çalışın. Bir noktadan sonra orta yol bulunuyor. Hoşuma gitmeyen şeyler oldu ama şimdi bir araya gelinse keyif almaya iyi niyetle yaklaşmaya bakardım kimse bana bulasmadigi sürece... bulaşırlarsa da cevaplarını alırlar.
Mesela siz gitmediginizde muhtemelen kayinvalideniz soruyordur oğluna, esin neden gelmedi diye o da her seferinde kırıcı olmamak için sizin adınıza bahane üretmek zorunda kalıyordur. Onu da o duruma düşürmemiş olursunuz.

Eşim maalesef her seferinde söylememe rağmen beni anlamıyor. Erkek kardeşlerinle gezmeye git, takılın, piknik yap, denize gir ama beni karıştırma onların hanımlarıyla anlaşamıyorum. Ya lafları batıyor, ya günüm zehir oluyor, ailelerle gidilecekse biz gitmeyelim. Siz erkek erkeğe gidin seni tutan yok diyorum. İlla ailelerle gidelim, sen de gel, laflarını duyma, takılmana bak diyor. Yahu bütün gün nasıl takılayım? Sen kuzenlerinle, kardeşlerinle takılıyorsun. Benim eltilerle, görümcemle aram yok. Tek başıma mı oturayım? Böyle diyorum bu sefer de "sen gelme o zaman" diyor. E iyi de herkes ailesiyle gidiyorsa, ve beni kimse istemiyorsa, senin de beni strese sokmamak için, üzülmemem için götürmek yerine boşver madem sana saygısızlık yapıyorlar ben onlarla erkek erkeğe giderim demen gerekmez mi?

Soğuyorum her türlü. Bir türlü kafasına girmiyor. Yanıma kitap falan alıyorum, okuyorum oralarda. Yani mümkün değil, hep yapmacık diyaloglar, laf sokmalar bunları ben çekmek zorunda mıyım? Nereye kadar onun hatrı için böyle çekicem? Sizce ne yapmalıyım?
Eşini de gönderme, seninle kalsın

Back