• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin anlayışsızlığı

10 yıllık evliyim. Çok sıkıntı yaşadım. Kayınvalidemle bir yaşıyorlar, ben ayrı yaşıyorum. Kayınvalidemle birlikte çok kuyumu kazdılar zamanında. Hala mesele kendi ailemden sevmediğim görüşmediğim akrabalarımla görüşmeye çalışırlar. Benim sevdiğim değer verdiklerimle asla görüşmezler. Yani tavırlarından, hareketlerinden dolayı gitmek istemiyorum. Böyle yapmasalar tabiiki sorun değil, eşimle birlikte ailecek her yere giderim.
Eşinizin tavrı ne oldu, bütün bunlar olurken?

Hepinize çok teşekkür ederim. İçimi döktüm rahatladım. Farklı fikirler de okumuş oldum oh be. Patlayacaktım nerdeyse.

Eşinizin tavrı ne oldu, bütün bunlar olurken?
Aman ne olacak, duyma görme bilme diyor. Bazen de onlara sinirlenir gibi tavır alıyor sonra bakıyorum bir haftaya kalmaz konuşuyor hiçbir şey yokmuş gibi. Benden de aynını bekliyor. Ben maalesef böyle olamıyorum. Aslında bir bakıma kendisini aşağılatmış oluyor. İnsanda biraz yapılanı unutmaz, tavır alır, filan... Değişik.

Aman ne olacak, duyma görme bilme diyor. Bazen de onlara sinirlenir gibi tavır alıyor sonra bakıyorum bir haftaya kalmaz konuşuyor hiçbir şey yokmuş gibi. Benden de aynını bekliyor. Ben maalesef böyle olamıyorum. Aslında bir bakıma kendisini aşağılatmış oluyor. İnsanda biraz yapılanı unutmaz, tavır alır, filan... Değişik.
Şu an halen öyle kötülükler görüyor musunuz eş ailesinden?

Siz gitmeyin ama eşinize sen de gitme deme hakkınız yok. Onlar onun ailesi. Arkanızda durmaması da hata ama bu onlarla görüşmemesini gerektirmez. Çok çok rahatsızsanız boşanırsınız.

Kontrollü demek ki. Cevabını verdiği için içimin yağları eridi. Ben cevap verince sinir tutuyor, ellerim boşalıyor. Dalasım geliyor. O yüzden içime atıyorum.
Neden atıyosun ki dalgayla karışık söyle lafını. İçinize attığınıza değmez valla. Ayrıca eşinizle de gidin bence onların amacı seni o ortamdan soyutlamak heralde.?

İşe başlarsam hepsinden kurtulurum. Yaa aslında biraz eşimle ağız birliği, gönül birliği istiyorum. Madem ben üzülüyorum, o da bana arka çıksın istiyorum. Şimdi benim daha önce de iş tecrübem olmuştu. O zamanlar hiç gidemiyordum akşam saat 8 de eve geliyordum. Ama mesela haftasonu çalışsam eşim gidiyordu onlarla. O zaman da kendimi çok yalnız hissediyorum Çocuğum da olmadığı için zoruma gidiyor. Çok zorlanıyorum ve diyorum ki e böyle olacağına boşanıp kendim tek yaşasam daha iyi. Hiç değilse bu mallarla uğraşmam.

Siz gitmeyin ama eşinize sen de gitme deme hakkınız yok. Onlar onun ailesi. Arkanızda durmaması da hata ama bu onlarla görüşmemesini gerektirmez. Çok çok rahatsızsanız boşanırsınız.
Boşanmayı çok düşündüm. Evet tabii o da son çare. Haklısınız.

Erkekler ayrı yerde oturuyor yazmışsınız ama bence eşinizin yanında sizde onlarla birlikte oturabilirsiniz.Osmanlı sarayında ki gibi kesin bir haremlik-selamlık oturulması şart mı yani

Amaaan boşverin. Çözümü de yok. En iyisi gidip kafayı vurup uyumak. :)) Çok sağolun yorumlarınız için. İyi geceler En Büyük TÜRKİYE

Erkekler ayrı yerde oturuyor yazmışsınız ama bence eşinizin yanında sizde onlarla birlikte oturabilirsiniz.Osmanlı sarayında ki gibi kesin bir haremlik-selamlık oturulması şart mı yani
Bence de gerek yok da işte napim onlar öyleler :işsiz:

ahahaha Öküzgiller :))) Valla eşim de bir kere öyle demişti eltilerim için. Öküzleri kafana takma demişti. O da biliyor ama benden evliya olmamı bekliyor. Mesela eşim yerde uzanmış, kardeşinin yanındaki boşluğa. Oraya örtü sermiştik. Eltim diyor ki benim eşim için, ayyy her yeri kapladı az ötede uzansaydı. Yav sen şimdi niye böyle laf sokuyorsun? Ben cevap versem, patlayacam, hiç ses etmedim. Sırf milletin pikniği bozulmasın diye.
Ne kadar boş beleş bir insan olduğunu buradan anlayın takmaya değer mi ?

Vallah bu konuda erkeklerin asla vazgececegini sanmiyorum o yuzden ya birakacaksin tek gidecek yada gideceksin kimseyi takmayacaksin sahsen evde kendi kendimi yemek yerine giderdim esimle

Ahahaha Aykut elmas fotosu moralimi düzeltti:)) Ben de bazen öyle yapıyorum ama sinirlenmeye gelemiyorum. Biraz sinirlerim harap durumda. Mesela geçen hafta denize gittik, baktım görümcem surat yapıyor tam geldik oturucaz, dedim ki hayırdır Nihan niye selam vermiyorsun, günaydın der insan, hayırlı sabahlar, böyle yapma filan dedim ama işte moral bozuluyor...

10 yıllık evli değil de acemilik yıllarında ki gibi davranmışsınız.

Neden soruyorsunuz ki ? Hiç bakmayın.

Eşim maalesef her seferinde söylememe rağmen beni anlamıyor. Erkek kardeşlerinle gezmeye git, takılın, piknik yap, denize gir ama beni karıştırma onların hanımlarıyla anlaşamıyorum. Ya lafları batıyor, ya günüm zehir oluyor, ailelerle gidilecekse biz gitmeyelim. Siz erkek erkeğe gidin seni tutan yok diyorum. İlla ailelerle gidelim, sen de gel, laflarını duyma, takılmana bak diyor. Yahu bütün gün nasıl takılayım? Sen kuzenlerinle, kardeşlerinle takılıyorsun. Benim eltilerle, görümcemle aram yok. Tek başıma mı oturayım? Böyle diyorum bu sefer de "sen gelme o zaman" diyor. E iyi de herkes ailesiyle gidiyorsa, ve beni kimse istemiyorsa, senin de beni strese sokmamak için, üzülmemem için götürmek yerine boşver madem sana saygısızlık yapıyorlar ben onlarla erkek erkeğe giderim demen gerekmez mi?

Soğuyorum her türlü. Bir türlü kafasına girmiyor. Yanıma kitap falan alıyorum, okuyorum oralarda. Yani mümkün değil, hep yapmacık diyaloglar, laf sokmalar bunları ben çekmek zorunda mıyım? Nereye kadar onun hatrı için böyle çekicem? Sizce ne yapmalıyım?
Siz boşverin keyfinize bakın bence. Gidecekseniz de eşinizle takılın yine ortamın tadını çıkarın. Hem siz yoksanız eşinizin ne işi var ki zaten sizin olmadığınız bir ortamda? Biz anlaştığımız insanlarla gittiğimizde bile deniz, piknik vs. öyle ortamlarda yine ben en çok eşimle vakit geçiriyorum eşimle keyfimize bakıyoruz bence sizde öyle yapın ortamı takmayın eşinizle keyfinize bakın ortamın tadını çıkarın :)

Peki eşimi de yollamazdım derken, bunu nasıl yapıyorsunuz? Şöyle oluyor, gitmeni istemiyorum diyorsunuz o da sizi dinliyor dimi? İşte ben bunu yapamıyorum. Helal olsun yapanlara. Sen de gitme diyorum ollllmuyor.
Ya simdi kibarca solersem tabi sallamaz gider ama onu kibarca deilde evde bi yuksek sesle dersem azicik bi sogukhava olunca oanda banada sayar ama gitmezde yani sonucunda yine ben yenmis olurum 😂😂

Az önce bir arkadaş daha dedi bencil diye. Demekki doğruluk payı da var. Ben biraz daha eşim bana saygısızlık yapılınca arkamda dursun istiyorum ama işte olmuyor napalım. biraz oturup sakinleşmem en iyisi olacak galiba.

Eğer sizin arani iyiyse , genel anlamda iyi bir enerjiniz varsa bunlar yüzünden sonmesine izin vermeyin.

O verdiginiz örnekte ki arkadaşın eşi bu yönden saygılıdır başka yönden eksiktir.

Kıyaslamayın kimseyle. Herkesin bir yerde eksiği, fazlası oluyor.

Bu tür durumlar sadece mutsuzluk getiriyor.

Bırınde gıt bırınde gıtmeyın esınde sende gıdıncede yuz verme muhattap olma esın ve kuznleeıyle muhabbet et. Bende eltımgılden hoslanmıyorum bır araya kvdelerde denk gelırsek hıc muhattap olmuyorum alıyorum tlfnu elıme gıcık oluuorlar

Sizin bu kadar gelmenizi istemesi çok hoş bir davranış bence. Ben erkek erkeğe gidiyorum veya arkadaşlarımla gidicem diyip çekip gidenler var. Ailesini dahil etmeyen çok var. Bu davranışının hatrına gidebilirsiniz diye düşündüm. Hem siz karısısınız, siz neden kendinizi dışlayacakmışsınız. Kimseyle samimi olmanıza gerek yok, oturun eşinizle sohbet edin gülün. Denizse girin yüzün, piknikse foto çekin, oyunlar oynayın. Onlarda kudursunlar. Hiç takmayın onları. En başta kendinizi mutlu edin.

Back
X