Eşimin annemden aldığı borç?

kelebek4616

Huzur...
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
108
45
98
32
Hanımlar merhaba,

Eşim iş kurarken annemden altın almıştı borç olarak işi devam ettiremedi parasını alıp çıktı sonra o parayla başka işe girişti. Şimdi annem hasta ve ameliyat olacak ameliyatı 12.000 altınlar 12.800 tutmuştu. Şimdi eşim çok borcum var başka parası var mı 10 bin falan versem olmaz mı dedi bende başka parası yok dedim o zaman düz 12 veririm borçlarım var dedi kayınvalidemde çocuğum napcak diye evham yapıyor hatta kredi çekseler bile dedi uyuz oldum sizce haksız mıyım?

Haklısınız.
Sonuçta konu sağlık.
Ve para annenizin parası.
Zamanında iyilik yapıp vermiş.
Abartmasınlar kredi felan.
Param varken salak mıyım kredi çekeyim.

Eşinizle düzgün dille tartışma olmadan bu işi çözebilirsiniz.

o zamanki altın fiyatından hesaplamak da çok doğru değil ya neyse. Borcu neyse aynen ödemeli, hatta böyle bir durumda borcunun üstüne vermek gerekirse de verilmeli bence.

Kimseyi zor durumda bırakmamak için ailemden bile borç istemem. Gider bankadan pasa pasa kredimi çekerim. Annene kredi cek diye akil verene kadar gidip kendisi çekseymiş kv ve esin. Çok sinir oldum. Bu devirde evladın bile olsa zırnık koklamayacaksın. birak kendisibaksin derdinin çaresine.

Altın olarak alınan borç yine altın olarak geri verilmeli. Kaç gram altınını aldıysanız aynı gramda vermeniz gerekir diye düşünüyorum. Aileniz bile olsa borç konuları hassas konular. Kaldı ki eşinizin annenızı mağdur etmemesi gerek. Annenıze çok gecmiş olsun.

Esin cok bidi bidi yapıp laf karıştırıyor farkında mısın? Yok 10 bin versem 12 bin versem falan
Altın olarak aldı ise altın olarak verecek. Benim babaminda bana altın borcu var..o sekilde alcam mesela. Ne yani simdi ben kötü biri miyim? Yoo
Annene cok gecmis olsun Allah acil şifalar versin. Hic annene duyurma esine gerekeni söyle annemden aldığın gibi ver beni rezil etme hayatim vs de.

Kaynananızı konuya neden yazıyorsunuz anlamadım.
Borcu alan kocanız, borcu altın olarak alanda kocanız.
İş borcu ödemeye gelince yamuğa yatanda kocanız. Büyük ihtimalle paranın üzerine yatmak gibi bir niyeti varmış kocanızın.
Altın olarak alındıysa altın olarak hesaplayacak borcunu. 12.800 TL tuttu 12.000 TL ödeyeyim demek amiyane tabirle çakallık etmektir.
Hem TL olarak borç ödeyecek hem de kırpacak.

Bu olayın kaynana neresinde onuda anlamış değilim. Borcu alan kocanız bir zahmet nasıl ödeyeceğini de kendisi düşünsün.
Bu arada kaynananıza mı yoksa eşinize mi uyuz oldunuz tam olarak anlamadım ama uyuz olmanız gereken kişi kocanız. Israr edin ve o borcu altın olarak ödetin lütfen. Annenizin binbir güçlükle biriktirdiği paranın heba olmasına göz yummayın.

Hanımlar merhaba,

Eşim iş kurarken annemden altın almıştı borç olarak işi devam ettiremedi parasını alıp çıktı sonra o parayla başka işe girişti. Şimdi annem hasta ve ameliyat olacak ameliyatı 12.000 altınlar 12.800 tutmuştu. Şimdi eşim çok borcum var başka parası var mı 10 bin falan versem olmaz mı dedi bende başka parası yok dedim o zaman düz 12 veririm borçlarım var dedi kayınvalidemde çocuğum napcak diye evham yapıyor hatta kredi çekseler bile dedi uyuz oldum sizce haksız mıyım?
Altın borç aldıysa altın olarak ödemeli borcunu.12800 luk altın bu zamanda 12bine mi düşermiş? Onurlu olsun azıcık

Back
X