eşimin annesi şimdi de benim doğum kilolarıma kafayı taktı...

annem hayatta değil maalesef...keşke olsaydı...herşey daha farklı hatta mutlu huzurlu olurdu....

'' Boğazına sarıldımelimden zor aldılar, aralarını bozmak'' bu cümleleri kuran bir insanında çok sağlıklı düşünmediği kanaatindeyim..Daha yapıcı -akılcı düşünmelisiniz..

Neden hemen ara bozmayı düşünüyorsunuz ki ? Bir evlat-ana ilişkisinden söz ediyorsunuz ve bunun üzerine planlar kuruyorsunuz, ilginç geldi..

kaynana değil mi!!
kzıım ye sütün olsun dıyecegıne;ekmek yedırmıyorlar
hay Allahım yaa..

kendisi ben 2 aylık hamile iken ben saçımdan tutup yerlerde sürüklemişti sırf iş yerimden eve 2 saat geç gittim diye haber verememiştim üzerimde telefon yoktu. ve daha neler neler...o da bi anne biraz iyi olabilirdi herşeye rağmen...ben hiç unutmadım bana yaptıklarını....onunda bi kızı var elbet o da yaşayacak bana yaptıklarını...

Sadece 3 kilo fazlalığınız var ise, siz neden kayınvalidenizin takmasına takıyorsunuz?

Yahu boşverin birazda, her dediğini ne takıyorsunuz kafanıza...

Bunu yapmışsa size , dediğiniz kadar ağır şiddette bulunmuşsa tabiiki unutmayın..Allah kolaylık versin size.

nazarı keser annecim böyle güzel kocaya böyle güzel evlat doğurdum mlletin gözü üstümüzdedir şimdi diye geyiğe vur bence
kale alıp polemiğe girmene değmez
pişkinlik ve safa yatmak cahil insanla uğraşmaya mecbursam en çok başvurduğum yoldur :)

o sizin saçınızdan sürükledi,siz onun boğazını sıktınız...

ama bütün sorun,3 kilo fazlalık öyle mi?acilen her ikinizinde doktora gitmeniz lazım.bebeğin sağlığı için

o sizin saçınızdan sürükledi,siz onun boğazını sıktınız...

ama bütün sorun,3 kilo fazlalık öyle mi?acilen her ikinizinde doktora gitmeniz lazım.bebeğin sağlığı için

Nasıl insanlar/ilişkiler var değil mi..?

Hayretle okuyorum bazen bu forumda yazılanları...

ayni benim kaynana

yeni bisey alsak, sac yaptirsak yada giysek, direk olmamis yakismamis hic güzel degil der esimede banada kadin güzelde olsa begenmez

ya nasıl olurda seni yerlerde sürükleyen kadınla hala görüşürsün görüşmek istem,yorum de çoçuğu babasıyla sık sık gönder sevsin geri gelsin çalışıyorsun bir kadın tut bebeğine baksın nedir buya normal mi yaşananlar sana neden karışacak aman sinirlendim benim kayınvalidem kilo aldırmaya çalışıyor bana hatta emzirirken balon gibi şişirdi beni hala 2 3 fazlam var kayınpederim le kayınvali dem 5 kilo daha alsan daha güzel yakışır diyorlar ALLAH a şükürler olsun eşimin ailesi mükemmel demekki.

hires canım yaa nekadar basit bir olay ama nekadar can sıkıcı, seni çok iyi anlıyorum , benim esra adında bir komşum yeni gelin onun kayınvalideside seninkine benzer hatta çok daha kötüsünü söylüyormu, hatta bunu zamanla kadının eşinin aklınada koymuş, eşide zamanla annesi ne diyorsa oda aynı şekilde eşini beğenmemeye başlamış, esra kayınvalidesi öyle söyledikçe oda ona dinime küfreden müslüman olsa diyormuş, kayınvalidesi ne diyorsa oda aynı sözleri kayınpederinin yanında ona söylüyormuş mesela sizin kilonuz çok fazla tanıdığım sizin yaşlarınızda bir kadın sizden çok daha zayıfvs vs gelininden genç görünüyo çok üzülüyorum sizin bu halinize gibi şeyler söyleyince kayınvalidesi okadar çok sinirleniyormuşki,,, ama bana sorarsan ben hiçbirzaman hiçbirşeyi kafanıza takmayın derim, uğraşmaya bile değmez derim ,çünkü insan uğraştıkça onlardan farkı kalmıyor,

vay arkadaş ona neymiş yaa,bu kaynanalar hakikaten kafayı yemiş.arkadaşımın kaynanasıda hamileliği boyunca sürekli karnın nekadar çatladı aç bakayım diye soruyordu çatlak falan arıyordu kadın ona neyse.
o kilo meselesi falan değilde canım bence sizin zaten çok daha büyük sorunlarınız var kilo meselesi kafaya takmaya bile değmez.sürüklenmek ne daha nasıl onu eve sokuyorsunuz? siz onun boğazına sarılmışsınız o daha ne yüzle geliyor? bunlar normal şeyler değil o ortam sizin psikolojinizi daha da beter bozacak bence.

yazılanları okuyunca bir örnekde evliliğimin ilk yıllarından vermek istedim, benim kayınvalidemde laf söylemezdi ama bir defa olsun bana iltifat etmezdi , bende daha ilk yıllarım içimde hep yanan bir gençlik ateşi kanım kaynıyor kimse bana yanlış yapamaz havalarındayım tabi, banyodan çıkmışım aynada saçımı tararken ne güzel nihayet biraz uzamış saçlarım demiştim sonra kayınvalidem hiç sesini çıkarmıyordu, bende anne güzel olmuş değilmi diyorum başka yerlere bakıyor, bende sonra şakasına dedimki aslında çok kırık var çok kötü olmuş ben en iyisi gidip en pahalı şampuanlar kremler alıcam gerekirse borca giricem demiştim sonra kayınvalidem başladı iltifat etmeye saçında new varki ne kadar güzei azda uzamış vs vs ben şuanda takmıyorum ama büyük kırgınlıklar yaşandı, sonradan kayınvalidem biraz toparladı, oyüzden artık takmıyorum ama gerçekten kayınvalide böyle davranıyorsa katlanmak zor umarım her iki tarafda kırılmadan bir an önce ya bu sorunlar hal olur yada hiç takmıyacaksınız

Geçimsiz kaynana, geçimsiz gelin. Birbirlerini böyle görmüşler yıllarca. Ancak bir gün tavsiye üzerine gelin kaynanasını zehirle öldürmek ister. Bir Hoca Efendi’ye gider.

-Hoca Efendi, benim kaynanam dünyanın en taş kalpli kaynanası, kendisini öldürmem için bana zehir verir misin?

Hoca Efendi yıllarını boşa geçirmemiş, aklı başında kimsenin parasında pulunda gözü olmayan, yaptığı işlerden menfaat sağlamayan, para pul almayan, bir muhterem kişi.

-Kızım bu tozu al. Kayınvalidenin yemeklerine koy. Bir ay devam et. Kayınvaliden bir ay sonunda ölecektir. Gelin eve gider. Her gün kaynanasının yemeklerine tozu koymaktadır.Son günleri olduğundan ve ölümün onun yüzünden olduğunu kimse anlamasın diye kaynanasına şefkatle sevgiyle yaklaşmış içinden gelmeyerek de olsa. Ancak bu arada, kaynanası olmuştur, “kayınvalideciğim”/ “anneciğim”. Gelin böyle düzgün tavırlara girince, kayınvalide de gelinine karşı güzellikle ve nezaketle hareket eden bir kayınvalide oluvermiştir. Karşılıklı nezaketle davranma ve karşılıklı iyi hallerle, aradan iki hafta geçmiştir. Gelinin iyi tavrı kaynanaya da tesir etmiş, o da kendisini toparlayarak, gelinine iyi davranmaya başlamıştır. Gelin iki hafta sonunda:

-Kaynanamı öldürüyorum, ama kendisi bana karşı bayağı güzel davranışlar içinde. Herhalde yanlış yapıyorum, der ve Hoca Efendi’ye gider.

-Hocam ben kayınvalidemi öldürmekten vazgeçtim. Ne yapmam lazım der. Hoca Efendi:

-Kızım ben sana zehir değil, sevgi tozu verdim. Aranızdaki sevgiyi karşılıklı geliştirmeniz için deyince; gelin hatasını anlar. Kendisine karşı haşin davranan kaynanasına yumuşak başlılıkla davranıp, eskisi gibi karşılık vermediğinden, kaynanası da kendisine güzellikle davranıp, kırıcı olmaktan vazgeçmiştir. Gelin hatasını anladığından, Hoca Efendi’ye teşekkürler ederek evine döner ve kayınvalidesiyle güzel geçinmenin mümkün olduğunu gören kimse olarak, yaşamını huzur ve sükun içerisinde sürdürür.

Sevgi saygı dinimiz en güzel yöntemdir ruhu degistiren kişiliği yumuşatan..

Saygı şart kaynanaya çünkü o senin evinin direği,elmanın diğer yarısı,bir ömrü beraber paylaşcağın insanın(inşallah) biricik annesi..onu 9 ay karnında taşıyan yemeyip yediren içmeyip içiren,cennetin ayağının altında olan bir kadın..Sevmiyorsan da kendini zorla belki sevgiyle yaklaşırsan (ilk başlarda istemeyerek) sonradan yaklaşımın samimi olup gercekten severek yapabilirsin.. ha o da mı olmadı son care gözlerini acmak ..Mesela felancanın gelini kaynanasını nasıl seviyor nasıl iyi anlaşıyorlar maaşallah yaşlanınca kızının kocası izin vermezse ona bakmasına gelin seve seve bakar seve seve bakmazsa da oğlu yokken de aynı sevgi ve saygıyla yaklaşır eziyet etmez eminim ki de o anlar..yaşlılık da var çünkü..

bende bu hikayeyi duymuştum gerçekten haklısın hepimizin toplum olarak değişmesi gerekiyor ama şu kayınvalidelerin değiimesi gerekiyor, gelin anababa evinden çıkmış o ana kadar evlat olarak alttan alınmış yaptığı hataları hoş görülmüş, kayın validede gelinin bir anababa evladı olduğunu unutuyor kendi kızını ypmadığı hizmetleri bekliyor ve kendi kızına yapmadığı kırıcılıkları gelinine yapıyor, gelin anne sevgisi ve anlayışı beklerken kayın valide mükemmel bir hizmetli görmek istiyor anlaşmazlıklar burdan çıkıyor bence

böyle durumlarda hatanın çoğu eşlerde eşler köprüdür köprü olmalıdır 2 tarafı dengede tutmalı 2 tarafın birbirine saygı duymasını saglamalı ..kaynana çok kilolusun dediginde gelinden önce eşi atlamalı benim karım böyle de güzel vs.. diye veya gelin kaynanasının arkasından konusursa mesela eş düzgün konus annem o benim demeli..yani 2 tarafı da dengelemeli işte o zaman sevgi olmasa bile saygı olduğu için huzur olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…