aralarını bozmak demeyelim de anneyi evden biraz uzaklaştırmak gerekiyor galiba.
bunun için kendi annenizi çağırın eve. kayınvalidenize de "annem geldiğinde sana zahmet olmasın, sen de evdeki işlerine bakarsın" diyerek bir müddet uzaklaştırabiliriz.
'' Boğazına sarıldımelimden zor aldılar, aralarını bozmak'' bu cümleleri kuran bir insanında çok sağlıklı düşünmediği kanaatindeyim..Daha yapıcı -akılcı düşünmelisiniz..
Neden hemen ara bozmayı düşünüyorsunuz ki ? Bir evlat-ana ilişkisinden söz ediyorsunuz ve bunun üzerine planlar kuruyorsunuz, ilginç geldi..
kendisi ben 2 aylık hamile iken ben saçımdan tutup yerlerde sürüklemişti sırf iş yerimden eve 2 saat geç gittim diye haber verememiştim üzerimde telefon yoktu. ve daha neler neler...o da bi anne biraz iyi olabilirdi herşeye rağmen...ben hiç unutmadım bana yaptıklarını....onunda bi kızı var elbet o da yaşayacak bana yaptıklarını...
o sizin saçınızdan sürükledi,siz onun boğazını sıktınız...
ama bütün sorun,3 kilo fazlalık öyle mi?acilen her ikinizinde doktora gitmeniz lazım.bebeğin sağlığı için
hayır ama çocuğa baktığı için bizim evde oluyor gündüzleri,akşam yemeğinden sonra evine gidiyolar kocası da ona hiç hayır diyemez ne derse yaparlar öle alışmış kadın naparsın hiç kıramazlar anneleriini ne eşim ne kardeşi... ama benimde annem var herkesin annesi var ki ayrıca bu bi erkek çocuğu için biraz fazla değil mi????
annnesi ne derse onu yapıyor benim sölediklerimin hiçbir önemi olmuyor....saçıma karışır eşimin kıyafetlerine karışır...sana ne be kadın...
benim onların arasını bozmam lazım artık yeter ne yapmalıyım sizce?????
eşimin annesi şimdi de doğumdan sonra aldığım kiloya kafayı taktı.
kadın hastalık derecesinde takıntılı ne yapcam bilmiyorum...beni hep başkalarıyla kıyaslıyor.her insan aynı olamaz ki...ama sadece 3 kilo fazlalığım var o da kızım hiç emmediği için kaldı çünkü deri altı yağları çocuk emdiğinde süte dönüşüyor.çocuğumu hiç doya doya emziremedim bu da onun yüzünden olmuştu zaten...
bende bu hikayeyi duymuştum gerçekten haklısın hepimizin toplum olarak değişmesi gerekiyor ama şu kayınvalidelerin değiimesi gerekiyor, gelin anababa evinden çıkmış o ana kadar evlat olarak alttan alınmış yaptığı hataları hoş görülmüş, kayın validede gelinin bir anababa evladı olduğunu unutuyor kendi kızını ypmadığı hizmetleri bekliyor ve kendi kızına yapmadığı kırıcılıkları gelinine yapıyor, gelin anne sevgisi ve anlayışı beklerken kayın valide mükemmel bir hizmetli görmek istiyor anlaşmazlıklar burdan çıkıyor benceGeçimsiz kaynana, geçimsiz gelin. Birbirlerini böyle görmüşler yıllarca. Ancak bir gün tavsiye üzerine gelin kaynanasını zehirle öldürmek ister. Bir Hoca Efendiye gider.
-Hoca Efendi, benim kaynanam dünyanın en taş kalpli kaynanası, kendisini öldürmem için bana zehir verir misin?
Hoca Efendi yıllarını boşa geçirmemiş, aklı başında kimsenin parasında pulunda gözü olmayan, yaptığı işlerden menfaat sağlamayan, para pul almayan, bir muhterem kişi.
-Kızım bu tozu al. Kayınvalidenin yemeklerine koy. Bir ay devam et. Kayınvaliden bir ay sonunda ölecektir. Gelin eve gider. Her gün kaynanasının yemeklerine tozu koymaktadır.Son günleri olduğundan ve ölümün onun yüzünden olduğunu kimse anlamasın diye kaynanasına şefkatle sevgiyle yaklaşmış içinden gelmeyerek de olsa. Ancak bu arada, kaynanası olmuştur, kayınvalideciğim/ anneciğim. Gelin böyle düzgün tavırlara girince, kayınvalide de gelinine karşı güzellikle ve nezaketle hareket eden bir kayınvalide oluvermiştir. Karşılıklı nezaketle davranma ve karşılıklı iyi hallerle, aradan iki hafta geçmiştir. Gelinin iyi tavrı kaynanaya da tesir etmiş, o da kendisini toparlayarak, gelinine iyi davranmaya başlamıştır. Gelin iki hafta sonunda:
-Kaynanamı öldürüyorum, ama kendisi bana karşı bayağı güzel davranışlar içinde. Herhalde yanlış yapıyorum, der ve Hoca Efendiye gider.
-Hocam ben kayınvalidemi öldürmekten vazgeçtim. Ne yapmam lazım der. Hoca Efendi:
-Kızım ben sana zehir değil, sevgi tozu verdim. Aranızdaki sevgiyi karşılıklı geliştirmeniz için deyince; gelin hatasını anlar. Kendisine karşı haşin davranan kaynanasına yumuşak başlılıkla davranıp, eskisi gibi karşılık vermediğinden, kaynanası da kendisine güzellikle davranıp, kırıcı olmaktan vazgeçmiştir. Gelin hatasını anladığından, Hoca Efendiye teşekkürler ederek evine döner ve kayınvalidesiyle güzel geçinmenin mümkün olduğunu gören kimse olarak, yaşamını huzur ve sükun içerisinde sürdürür.
Sevgi saygı dinimiz en güzel yöntemdir ruhu degistiren kişiliği yumuşatan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?