eşimin annesi ve babası ile görüşmüyorum ama bu eşimle aramızda sorun oluyor...

bir an eşimi üzgün görünce gidiyim dedim..sonra yine pişman oldum..biraz önce bir saat konuştuk.. hala aynı şeyler ...

2 ayda 2 saat gidelim diyor... benim hatrım için vs.. hep başa dönüyoruz...

son çare olarak dedim psikiyatrise gidiyorum yardım alıyorum ...

ben kendimi iyi hissettiğimde bu yaptıklarını takmazsam iyi olursam giderim dediğin gibi amaşuan yine istemiyorum dedim..

çok zor şeyler yaşamışsın ALLAH yardımcın olsun.en azından kurtulmuşsun.2 ayda 2 saat uzun süre kısa zaman katlanılmayacak durum değil.eşini seviyosan bence sabır göstermelisin.eşinin hatrına yaptığını emin ol onlarda biliyolar onun için gittiğini evlilikte bazı fedakarlıklar yapılmalı bence hakkında hayırlısını diliyorum

2 ayda 2 saatcik de eşin için katlanıver..senin değerin yükselir

Sana bukadar kötülük yapmışlar görüşmek istemiyorsan buna kendını zorlama. Hiçbirsey senden daha onemlı degıl.

Eşiniz anlayışsız... Üzerinizde psikolojik baskı kuruyor..Görüşme tamam ama üzerinde emeğim çok diyor ! İyi de siz onun eşi olarak hiç onun üzerinde hakkınız yok mu ? mecbur muydunuz bu kadar şeye katlanmaya ? Elbette hayır !

Bu gönül hatır işini geçmiş eşiniz kusura bakmasın... Eşine o....pu diyen bir babayla sizi aynı ortamda tutması açıkçası eşinizin anlayış sahibi biri olduğunu değil kendi ailesini ve kendi mutluluğunu düşünen egoist olduğunu gösterir..

kızına bakması için gidip elini öptrün getirdin evine 2 gün baktı gitti...
şimdi doğumunu yaptın ihtiyacın kalmadı yine görüşmek istemiyorsun...

görüşmemeyi aklına koyduysan doğuma giderkende başkasını bulacaktın çocuğuna baktırmak için...
yada madem o arada barıştın önceden olan herşeyi unutacaktın...
eşin haklı bencede git ayda 2 saat için huzurunu kaçırmana değmez....

Ya canım bunlar ne kadar ağır şeyler gerçekten sabırlıymışsın seni tebrik ediyorum..Aslında sorun nerdeyse tamamen çözülmüş ayrı eve çıkmışsınız ve artık onlarla görüşmek zorunda diilsin..Yaşadıkların seni çok yıpratmış eşinle bu durumu güzelce konuşursan anlarmı bilmiyorum ama bi şekilde anlatmaya çalış

Son düzenleme:
Doğum yaptığınız sırada kayınvalidenizi çağırıp sonra konuşmamak biraz tutarsız olmuş.
Size yapılanlarda yenilir yutulur cinsten değil,kırgınlığınızda haklısınız. Herkesin dediği gibi iki ayda iki saat çok bir şey değil, görüşme kararı alabilirsiniz ama kalkanlarınızı indirmeyin ve en küçük bir lafın bile altında kalmayın. Karşılarında asla geri adım atmayın, bu görüşmelerin eşinizin hatırı için olduğunu bilsinler.

bende hiç görüşmüyorum.Görüşmeyide düşünmüyorum.Eşim böle bişeyde istese asla görüşmem kendimden ödün vermem..Belki bana yapılanla sana ypılan çok farklı ama yinede ikiside görüşmemek için haklı sebepler olarak duruyo anlattıklarından.benimde yanlışlıkla bi yerde karşılaşsak kalbim yerinden çıkacak gibi oluo sinirden öfkeden elim ayağım titriyor.Zor durum seni anlıyorum ve eşinin baskı yapmaması için elinden gelenı yap diyorum yoksa bu konu hep kafanı kurcalar.Gitmek-gitmemek diye

arkadasim bak esinin seni duygu somurusu ile kandirdiginin altindan girip ustunden ciktiginin farkindasin gitmiycem diyorsun ama yine kanip uzulmesine gitmissin. tavrinda ve kararinda kesin ol, net ol.

kv ve kp dediklerini hakaretlerini yazdigin yaziyi alinti bile yapamadim sinirimden ona yorum yaparsam cok agir olur (bnm acimdan ban man yerim)

mademki tavrini net koyamiyorsunesine aldanip kanip taviz veriyorsun, incinen gururun icin o zaman esinden sunu iste benden ozur dilesinler helallik alsinlar bir daha bu tarz saygisizliklar hakaretler yasatmayacaklarina dair soz versinler tamam ayda bi gun giderim benim ezip gectikleri onurumu gururumu tamir etsinler de.

baktin yaptilar o zaman sen de izle, dene, gor yumusa ya da yumusama...

ama mutlaka bir tavir koy.

ya kesin gitme esine de duygu sonurusu taptirtma ( anasina babasina gelince din ahlak, sana gelince alttan aliver gunah yok oyle bisey!) konuyu dahi actirtma

ya da kendini en iyi sen tanirsin ben esime dayanamam dersen de ozur dilettir helallik alsinlar senden soz versinler en azindan kirilan onurun gururun biraz yerine gelir gorev olarak bile gitmeni saglar bu durum..

KESİN ve NET ol.

bencede...

evet canım mecbur kaldığım için gititim.. eşimde heveslendi.. ama ben kendim için kendi menfaatim için gitmedimkii.. kızımı çok seviyor babaannesiyim diyor ..

ona bak diye çağırdım .. 2 gün kaldı hastahaneden çıktığım gün gitmesini söyledim eşime.. ki zaten kayınpederde geldi hemen almaya..

hatalarını kabul ederler canım ama özürmüş.. felan asla.. hiç birşey olmamış gibi davranıyorlar..

Allah yardımcın olsun canım yaşadıklarn kaldırabilcek unutulcak şeyler değil çok üzüldümm yaa ayda bir git ama muhtaç olmamaya dikkat et tekrardan düşüncelere kapılıp ezmeye kalkar inşallah eşin zor durumda bırakmaz ve arkan olurr

canım cok üzüldüm inan benim kayınvalideyide ben sevmiyorum bizde altlı üstlü oturmasak bende cok nadir giderdim suanda ama senin durumunda gitmezdim diye düşünüyorum eşinden bence biraz zaman iste yasadıklarımı sen biliyosun de benim oraya gitmem en ufacık bi kötü söz bile duysam benim ruhsal dengemi bozuyo de senin için yapmıycagım sey yok ama ne olur bu konuda sende bana saygı goster de belki ileride ama suanda inan o cesaret bende yok de yani cünkü suanda gitsen alttan alttan laf soksalar biliyorumki cok kötü olucaksın oyüzden biraz kendini toparla bence evinin huzuru için gitmemen daha doğru gidersen onların bi cümlesi belki canını sıkıcak ve sen o sinir stresini istemeden cocuklarına ve kocana yansıtıcaksın ben gitmezdim canım tatlı bir dinle eşimin beni anlamasını saglardım senin eşin anlayışlı anladıgım kadarıyla tatlı dille anlatırsan kendini ifade edersen anlıycaktır seni

Ne saçma bir mantık itin hatrı yoksa sahibinin vardır deyip gitmek ya.

Hem bakalım sadece ayda 1 defa ile kurtulacak mısınız? Vallahi siz gitmezseniz ondan yüz alır, haftaya size geliyoruz, bilmemne bahaneyle size geliyoruz deyip evinize gelecekler. İnanın o zaman şu andan daha fazla huzursuzluğunuz olacak evinizde.

Tamam bende düzelmesi taraftarıyım bazı şeylerin ama neyin düzeni yahu. Adam bana o... diyecek eşim gitmemi teklif edecek? Valla kızımı görebildikleri için her ay mevlüt okutmaları lazım bana.

Sizin düzelecek telafi edecek birşeyiniz kalmamış. Zaten çekmişsiniz oncaaaa şeyi. Eşiniz şu an gitmemenizi de ailesinin yaptıklarına saysın.

Ben ne evliyim, nede çocuğum var. Ancak birazcık şurda okuduklarımdan aklımda kalan varsa, biraz beynim varsa, eğer bunu kabul ederseniz, yarın başka sorunlar içinde gelir buraya kayınvalidem gelip bende 1 hafta kalmak istiyor diye başlık açarsınız.

canım benim ALLAH sabır versin fakat dinimizde şu da var sana zararı varsa ki ölede görüşmeyebilrisin günah değil haramda değil sadece zararı olduğu için ama sen görüşme nefret ettim o insanlardan kendi canına öğrettiği laflara bak küçüçül çocuk o görüşme öle iinsan olmaz olsunnn..

Haklar karşılıklıdır, dinde terazi asla tek tarafa ağır değildir.

Kocanın kocalık, ailesinin akrabalık hakları varsa, seninde kadınlık ve evlatlık hakların var. Dinin neresinde var hamile gelinini itip kakmak, nerede var kendine emanet geline eziyet etmek, kocan bir de bu sorulara cevap versin. Madem dini kurallara o kadar hassaslar, kadının hakları ne oluyor.

Eşin dini inançlarını kullanarak seni ikna etmeye çalışıyor, böyle yaptığında sende ona haklarını hatırlat, evlilik hayatı koca hakkı üzerinde dönmüyor, her şey karşılıklı.

Evliliğinin huzuru adına, arada bir gidebilirsin tabi kendini hazır hissettiğinde, sen istersen. Bu konuda kendini kötü hissetme, yanlış yapan sen değilsin, yanlışı sahibi düşünsün. Şükretsinler ki yuvanın hatrına, katlanmışsın başkası çok kötü şeyler yapabilirdi. Bence çok sabırlı ve olgun davranmışsın. Hem eşin hem ailesi seninle nasıl helalleşeceklerini düşünsünler

teşekkür ederim kızlar yorumlar için...

ben burda konu açtıktan sonra 3 ay görüşmedim gitmedim.. iyiydim, huzurluydum eşimde hiç baskı yapmadı sen bilirsin dedi..

haklısın dedi.. ama gitsen ben mutlu olurum ama sen böyle mutluysan sorun yok dedi..

en son gelmek istediler gelmeyin dedim... bana bunuda yaptırdılar malesef hiç aklıma gelmezdi evime gelecek olan birine gelme demek.. yinede üzüldüm.. baktım kv hala hakkımda konuşuyor görümcem anlattı...

sonra onlar yurt dışına gitti.. 1 ay 3 aydır görmüyorum bayramın üçüncü günü eşim onları havalimanından almaya gitti.

dönüşü bize geldiler birdaha hakımda konuşmayacağını beni sevdiklerini değer verdiklerini söylediler..

küfür içinde kayın pederim ben sinirlenmem kolay kolay ama öyle sinirle söyledim ağzımdan nasıl çıktı anlayamadım felan dedi..

sanki sinirlenecek ne varsa onuda anlamadımda..

herneyse bende affettim gereçekten iyi olup hatalarını anlarlarsa ben hala onları anne baba gibi görebilirim..

çok sevdiğim bi huyum var hiç kindar değilim.. biri bana kötülük yapsa, bir naz desin hemen unutuyorum efendim diyorum..

işte kayınvalidemde burda beni öve öve bitiremedi.. kahvaltılarını hazırladım yemeklerini yaptım .. anladılar herhalde kıymetimi..

evet canım eşimde anladı aynı senin yazdıkların gibi konuştum 3 ay gitmedim kendileri geldiler bakalım bundan sonra inşallah üzmezler beni iyi olsunlar ben unuturum hepsini...

Günaydın canım benim annemin öz kaynanası yok babam 2 yaşında iken vefat etmiş üvey kaynanası vardı ben bu kişiye bu zamanda kadar he x hanım diye hitap ettim ne babaanne nede nine gibi kelimeler kullandım çünkü anneme çok çektirdi etmedigi küfürler kalmadı atmadıgı iftiralar bunları ben bile küçükken kulaklarımla duydum ama babam onun sözlerine inanmadı bile daha sonra ailem arasına mesafe koydu hiç görüşmediler babam annemi hiç zorlamad görüşme konusunda çünkü kendiside bilyordu üvey annesinin ne yaptıgını taki kadın hasta oluncuya kadar yataklara düştü 5-6 yıl oldu vefat edeli kendi çocukları bakmadı bile yinede gitti annem baktı ve son sözü şu oldu ben sana okadar çektirdim iftiralar attım küfürler ettim beni dogururken bile inş dogumda ölürsün demiş bebeginle sen demiş annemden helallik istedi o da verdi çok pişmanım dedi bence sende 2 ayda 3 ayda bir git canım eger eşin bunu sorun ediyorsa benim babam sorun etmemişti ister görüşürsün ister görüşmezsin demişti işte kadın hastanıp yataklara düşünce annem yanına gitti baktı yinede

ay çok üzüldüm etme bulma dünyası işte..

canım allah razı olsun annenden... aynı benim gibiymiş annende...

şuan bi sorun yok canım görüşüyoruz.. inşallah iyi olurlar bende unuturum olanları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…