- Konu Sahibi alyamemirim
-
bir an eşimi üzgün görünce gidiyim dedim..sonra yine pişman oldum..biraz önce bir saat konuştuk.. hala aynı şeyler ...
2 ayda 2 saat gidelim diyor... benim hatrım için vs.. hep başa dönüyoruz...
son çare olarak dedim psikiyatrise gidiyorum yardım alıyorum ...
ben kendimi iyi hissettiğimde bu yaptıklarını takmazsam iyi olursam giderim dediğin gibi amaşuan yine istemiyorum dedim..
yeni üye oldum burda sizlerden bir konu hakkında fikir edinmek istiyorum.. şimdididen teşekkür ederim ilginiz için..
4 yıllık evliyim 2 tane yavrum var .. 3 4 aydır kendi evimdeyim daha öncelerde 1,5 yıl hariç kayınvalidelerle oturduk.. aramızda çok iğrenç olaylar yaşandı..
hakaret küfür iftira vs.. gibi.. beni mahfettiler.. en çok zoruma gidende hamileyken bana durduk yere küfür etmeleriydi.. itip kakmalarıydı.. neden mi diye soruyorsunuzdur
çünkü aynı evde mecbur kaldık ve ben onlarla konuşmadığım için bana kötü davrandılar hamileyken ama üstüme düşen görevleri yapıyordum.. şimdi evimdeyim
görüşmüyorum.. 2 ay görüşmedim eşim kızımı götürdü kendisi görüştü eşim benden yana istersen görüşme dedi o zamanlar ama mecbur kalıp gittim evlerine ben doğuma gidecektim kızıma bakacak kime yok tu gittim annesini evimize getirdik ellerini öptüm..
2 gün kızıma baktı ve sonra evine gitti ben eve geldim doğum yapıp eşim baktı bana.
sonra ben yine görüşmek istemiyorum ... çünkü onşarı görünce çok üzülüyorum ..
karnıma ağrılar giriyor sanki nefesim kesiliyor çok canım yanıyor..yaptıkları hep aklıma geliyor..
onları görmeyince unutuyorum mutlu oluyorum..
eşim şimdi diyorki benim mutlu olmamı istiyorsan benimle gel diyor biz bi aileyiz beraber gidelim ayda bir 2 ayd abir gideriz 2 saat oturup geliriz diyor..
ama bunu ben yapamıyorum eşimide üzmek istemiyorum onu mutlu edince ben üzülüyorum çünkü..
ne yapayım kızlar ya...
iyi davranıyorlar bana .. sanki hiç bir olay yaşanmamış gibi.. bi görüştük heman kayınvalide gelin kalın demelere başladı..
ben dişimi yaptırıcam sizdede kalırım dedi gittiğimizde.. bende dedim eşime asla aynı evde kalmam dedim eşimde tamam ben hallederim kalmazsın dedi üzme kendini dedi..
valla yaptıklarını anlatıpta canınızı sıkmak istemiyorum
ama açık bi bayan olduğum için kıyafetlerime eleştirdiler..
her yerde dedikodumu yaptı
yüzüme güldü arkamdan attı..
2 yaşındaki kızıma bana şeytan diye öğretiyor..
bak köpek orda şeytan orda gibi.. vs kelimler kurdu..
reklamları kapattım diye kızım izlememesi için bana heman çöplükten çıkmış.. salak gerizek.. gibi kelimeler kudu sustum taş olsa çatlardı mecbur gidecek yerim olmadığından orda yaşamaya mecbur olduğumdan sustum..
bunlar hiç..
iftiralar attıı geçmişi bozuk dedi.. hoca demiş bunlara o nun geçmişi bozuk diye..
sonra kayınpederim birsürü şeyler yaptı yuvamızın yıkılması için..sabah evi toplardım bi yer dağınım olsa bana şerefsiz derdi..
evde elektirikli birşeyi kullansam çok fatura geliyor diye bana orp.. ç.. azın..sç.. gibi iğrenç küfürler ederdi kayınpederim..kayınvalidemde doldururdu onu.. bi şeyi alsam kullansam
hayvanoğluhayvam deyip üstüme yürürdü.. bunlar çeyreği yaşattıklarının bana..
tek gidiyor du canım ama diyorki dinimizce saygısız olurmuşum.. onlar kötülük yaptıysa bu onların ayıbı sen utandır onları gitmekle diyor.. 3 günden sonra küs kalmak ayıp günah diyor..
ben onların kötülüğünü istemiyorum nefret bile etmiyorum ki sadece görüşmek istemiyorumm.. görünce mahfoluyorum çünkü.
canım bana zorla gidelim demiyor..
ama bi kkonuşuyor dini açıdan çok rahatsız oluyorum..
biz bi aileyiz ben nerdeysem sen ordasın diyor..
onlar yaptıklarından utanıyorlar diyor allaha havale et yanımda ol diyor ben zaten hakkım helal değil bile demiyorum ...
herşeyi ile allaha havale ediyorum ..
tek istediğim görüşmemek..
onun harici mutlu olsunlar sen git diyorum çocuklarıda görsünler diyorum..
kendisi ayda bir gider zaten istersen 2 saat oturma 5 saat otur diyorum ama bana karışma diyorum..
haklısın canım .. işte diyorum ya eşim görüşmezsen görüşme diyordu asla sana baskı yapmam diyorduu..
şimdi bana dinen açıklamalarda bulunuyor benim senin üzerinde kocan olarak hakkım çok..diyor..
beni üzme diyor gidelim diyor.. asla gideceksin mecbursun demiyor yada zorla götürmez ama böyle konuşunca ben rahatsız oluyorum..
ya söyledim canım bu seferde diyorki dünyada ne olaylar ne ler yaşanıyor .. bu kadar takılma diyor.. ben gidelim kalalım demiyorum iki ayda bbir 2 saat oturup kakalım ne olacak diyor..
çok mu şey istiyorum senden diyor.. aynı durumnu ben yaşasam bende sen mutlu ol diye giderdim diyor..
sen gititiğin zaman beni mutlu etmeyeceksin aslında kendini mutlu edeceksin diyor..
nasıl olacak o diyorum
dediği
çünkü ben mutlu olunca seni de çok mutlu edeceğim..
eşim gerçekten iyi bir eştir ev işlerinde herşeyde yardım eder bana ellerinde çiçeklerle gelir beni çok sevdiğini söyler.. ona bu yüzden kıyamıyorum zaten..
o yüzden onu üzmek istemiyorum dedimya..
bilmiyorum 2 si arasında kaldım
canım zaten onları hiç haklı bulmuyorki.. onlar günah işlemiş bunun hesabını alllaha verecekler diyor..
ben senin eşimin günaha girmesini istemem diyor.. çünkü sende gurur yapıp gitmemkle sende günaha giriyorsun diyor ..
benim derdim sana güzeli doğru olanı anlatmak ee anlattın tamam ama benim içimden yinede gelmiyor diyorum.. ben kendi kararlarımı kendim verirrim diyorum..
o diyor hayır sen kocanın isteğini yerine getirmezsen günaha girersin ..vs.. gibi şeyler söylüyor..
offf bilmiyorum ne yapacağımı
merhaba kızlar .. sizlerle yazıştıktan sonra eşimlede konuştum oda tamam dedi ama ben böyle olsun istemiyorum diyerek.. sana kalmış birdaha açmıyacağım dedi.. aradan bir hafta geçti.. abim geldi şehir dışından onu görmeye gittik.. kendi ablası gilde gelmişti annesi gile, sonra abimlerden çıkarken bana ablamlarada gidelim lütfen dedi.. bende çağır ablangili dışarıda buluşlımdedim.. yok annemlerin evine gidelim felan dedi önce kabul etmedim.. bir an üzüldüğünüğ görünce tamam dedim gittim sonra çok pişman oldum kaç gündür huzursuzum eşimlede tartıştık... gitmek istemiyorum bi hassasiyetimi yakalayıp kandırıyor beni.. sonra üzülen biz oluytoruz..
gitmediğim zamanlarda nekadarda mutluyum.. çocuklarımlada çok iyiyim... bi kızım var 2,5 yaşında ve 2 aylık birde oğlum var huzurlu olmalıyım stresten uzak olmalıyım..
bugün kızımın eline vurdum çok sinirliydim yaramazlık yapınca... çok pişmanım ağlıyorum offf ne yapayım ben ya :'-(
bir an eşimi üzgün görünce gidiyim dedim..sonra yine pişman oldum..biraz önce bir saat konuştuk.. hala aynı şeyler ...
2 ayda 2 saat gidelim diyor... benim hatrım için vs.. hep başa dönüyoruz...
son çare olarak dedim psikiyatrise gidiyorum yardım alıyorum ...
ben kendimi iyi hissettiğimde bu yaptıklarını takmazsam iyi olursam giderim dediğin gibi amaşuan yine istemiyorum dedim..
Eşiniz anlayışsız... Üzerinizde psikolojik baskı kuruyor..Görüşme tamam ama üzerinde emeğim çok diyor ! İyi de siz onun eşi olarak hiç onun üzerinde hakkınız yok mu ? mecbur muydunuz bu kadar şeye katlanmaya ? Elbette hayır !
aynen canım hiç bişeye beni zorla götürmez ama gerçekten bu konu hakkında çok konuşuyor..
Bu gönül hatır işini geçmiş eşiniz kusura bakmasın... Eşine o....pu diyen bir babayla sizi aynı ortamda tutması açıkçası eşinizin anlayış sahibi biri olduğunu değil kendi ailesini ve kendi mutluluğunu düşünen egoist olduğunu gösterir..
kızına bakması için gidip elini öptrün getirdin evine 2 gün baktı gitti...
şimdi doğumunu yaptın ihtiyacın kalmadı yine görüşmek istemiyorsun...
görüşmemeyi aklına koyduysan doğuma giderkende başkasını bulacaktın çocuğuna baktırmak için...
yada madem o arada barıştın önceden olan herşeyi unutacaktın...
eşin haklı bencede git ayda 2 saat için huzurunu kaçırmana değmez....
arkadasim bak esinin seni duygu somurusu ile kandirdiginin altindan girip ustunden ciktiginin farkindasin gitmiycem diyorsun ama yine kanip uzulmesine gitmissin. tavrinda ve kararinda kesin ol, net ol.
kv ve kp dediklerini hakaretlerini yazdigin yaziyi alinti bile yapamadim sinirimden ona yorum yaparsam cok agir olur (bnm acimdan ban man yerim)
mademki tavrini net koyamiyorsunesine aldanip kanip taviz veriyorsun, incinen gururun icin o zaman esinden sunu iste benden ozur dilesinler helallik alsinlar bir daha bu tarz saygisizliklar hakaretler yasatmayacaklarina dair soz versinler tamam ayda bi gun giderim benim ezip gectikleri onurumu gururumu tamir etsinler de.
baktin yaptilar o zaman sen de izle, dene, gor yumusa ya da yumusama...
ama mutlaka bir tavir koy.
ya kesin gitme esine de duygu sonurusu taptirtma ( anasina babasina gelince din ahlak, sana gelince alttan aliver gunah yok oyle bisey!) konuyu dahi actirtma
ya da kendini en iyi sen tanirsin ben esime dayanamam dersen de ozur dilettir helallik alsinlar senden soz versinler en azindan kirilan onurun gururun biraz yerine gelir gorev olarak bile gitmeni saglar bu durum..
KESİN ve NET ol.
tek gidiyor du canım ama diyorki dinimizce saygısız olurmuşum.. onlar kötülük yaptıysa bu onların ayıbı sen utandır onları gitmekle diyor.. 3 günden sonra küs kalmak ayıp günah diyor..
ben onların kötülüğünü istemiyorum nefret bile etmiyorum ki sadece görüşmek istemiyorumm.. görünce mahfoluyorum çünkü.
haklısın canım .. işte diyorum ya eşim görüşmezsen görüşme diyordu asla sana baskı yapmam diyorduu..
şimdi bana dinen açıklamalarda bulunuyor benim senin üzerinde kocan olarak hakkım çok..diyor..
beni üzme diyor gidelim diyor.. asla gideceksin mecbursun demiyor yada zorla götürmez ama böyle konuşunca ben rahatsız oluyorum..
Haklar karşılıklıdır, dinde terazi asla tek tarafa ağır değildir.
Kocanın kocalık, ailesinin akrabalık hakları varsa, seninde kadınlık ve evlatlık hakların var. Dinin neresinde var hamile gelinini itip kakmak, nerede var kendine emanet geline eziyet etmek, kocan bir de bu sorulara cevap versin. Madem dini kurallara o kadar hassaslar, kadının hakları ne oluyor.
Eşin dini inançlarını kullanarak seni ikna etmeye çalışıyor, böyle yaptığında sende ona haklarını hatırlat, evlilik hayatı koca hakkı üzerinde dönmüyor, her şey karşılıklı.
Evliliğinin huzuru adına, arada bir gidebilirsin tabi kendini hazır hissettiğinde, sen istersen. Bu konuda kendini kötü hissetme, yanlış yapan sen değilsin, yanlışı sahibi düşünsün. Şükretsinler ki yuvanın hatrına, katlanmışsın başkası çok kötü şeyler yapabilirdi. Bence çok sabırlı ve olgun davranmışsın. Hem eşin hem ailesi seninle nasıl helalleşeceklerini düşünsünler
Günaydın canım benim annemin öz kaynanası yok babam 2 yaşında iken vefat etmiş üvey kaynanası vardı ben bu kişiye bu zamanda kadar he x hanım diye hitap ettim ne babaanne nede nine gibi kelimeler kullandım çünkü anneme çok çektirdi etmedigi küfürler kalmadı atmadıgı iftiralar bunları ben bile küçükken kulaklarımla duydum ama babam onun sözlerine inanmadı bile daha sonra ailem arasına mesafe koydu hiç görüşmediler babam annemi hiç zorlamad görüşme konusunda çünkü kendiside bilyordu üvey annesinin ne yaptıgını taki kadın hasta oluncuya kadar yataklara düştü 5-6 yıl oldu vefat edeli kendi çocukları bakmadı bile yinede gitti annem baktı ve son sözü şu oldu ben sana okadar çektirdim iftiralar attım küfürler ettim beni dogururken bile inş dogumda ölürsün demiş bebeginle sen demiş annemden helallik istedi o da verdi çok pişmanım dedi bence sende 2 ayda 3 ayda bir git canım eger eşin bunu sorun ediyorsa benim babam sorun etmemişti ister görüşürsün ister görüşmezsin demişti işte kadın hastanıp yataklara düşünce annem yanına gitti baktı yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?