eşimin annesi ve babası ile görüşmüyorum ama bu eşimle aramızda sorun oluyor...

Kendi ruh sagligin icin gitmemelisin esin anlayisli birisi anladigim
Kadariyla cok sanslisin oyuzden aynen esine anlat ben kotu oluyorum
Ruh sagligim acisundan girmemeliyim de ustelerse ucundan azcik gecmisi
Hatirlatip iki de surat yaptinmi anlar seni bnce gitme bnzeri seyler yasadim halada
Yasiyorum hem esimle hem annesiyle esim destekcim degil bosanma davasi acacam
Diyorum heeee heee diyip dalga geciyor bnce esin yaninda anlayacktir seni emin ol
Senin bunca seye katlanmandn sonra o uzulecektir sen uzuleceksin diye bnce gitme
Esinde uzulmeni istemez

kalbim çok kırık paramparça..

bir tek evimde evlattlarımla arkadaşlarımla dostlarımla huzurluyum ben onlar olmasın istiyorum sadece.. kendi akrabaları bile görüşmememde haklı buldular beni..

bir tek aklıma takılan küs olursam gitmezsem hani akrabalık hakları varmış ya.. günah işlemiş olurmuyum..

eşim bu yönden çok konuşuyor vicdanen rahatsız oluyorum..

eşin bu kadar haksızlığa maruz kalırken nerdeydi anlamadım ben açıkcası yani tepki gösterse sert bir dille uyarsa bu şekilde cesaret edemezlerdi. Aldığın kaara saygı duyup vicdan yapamadan yok günah münaha girmeden kabullenmeli birkere. Artık senin içindeki o duygu bitmiş o insanlara karşı diyaloğa girdikçe gerileceksin ya cevap ver içinde kalmasın ya da çıkar hayatından bence.

Gitmek istememek de haklisin. Çok kötü seyler yasamissin, ben olsam ben de görüşmek istemezdim sanırım. Önce eşinin senin yanında olmasından dolayı, onu kırmamak adına ayda bir idare et diyecektim ama, sana yaptıklarını okuyunca dedim kendi kendime "ben de görmek istemezdim"

canım bana zorla gidelim demiyor..

ama bi kkonuşuyor dini açıdan çok rahatsız oluyorum..

biz bi aileyiz ben nerdeysem sen ordasın diyor..

onlar yaptıklarından utanıyorlar diyor allaha havale et yanımda ol diyor ben zaten hakkım helal değil bile demiyorum ...
herşeyi ile allaha havale ediyorum ..
tek istediğim görüşmemek..
onun harici mutlu olsunlar sen git diyorum çocuklarıda görsünler diyorum..
kendisi ayda bir gider zaten istersen 2 saat oturma 5 saat otur diyorum ama bana karışma diyorum..

tam yazacaktım ki sen de aynı şeyi düşünmüşsün.yaşananlar taze sonuçta ve ateşin bile soğuması için zamana ihtiyaç var.eşin beraber gidelim dediğinde açık açık bir süre bunu yapamayacağını söyle.Anlayışlı bir insan olduğu anlaşılıyor yazdıklarından.sende yapılan haksızlıklara rağmen kin değil kırgınlık var.ve bunun en güzel ilacı zaman.senin kadar olmasada benim ablamda buna benzer şeyler yaşadı psikolojik olarak çok yıprandı ama Sırf Allah rızası için yinede görüşüyor.Sizede Allah yar ve yardımcı olsun canım.Rabbim yuvanızın huzurunu daim etsin ve şer insanların şerrinden korusun.Amin...

canım eşim birinde askere gittii ben yalnız orda kaldım.. biliyordu bunları ama işe başlayamadığı için birşey diyemiyordu ama çok tepkiliydi koknuşmuyordu..oda

sonra iş için gitti 9 ay felan orda kaldım.. bu küfür olayında babsına çok kızdı sen dedi hiç bideğerin yok felan dedi..

zaten eşim ailesine saygılıdır sert çıkmaz bende istemem zatemn kavga etmelerini..

ilk başta o zmanlar görüşmezsen görüşmezsin diyordu..
sonradan kıvırmaya başladı yok gidelim istersen.. bak günah felan diyor ..

Esini emin ol uzmzyecksin esin senin destekcin seni anlayacktir
Sakince tatli bir dille anlat eminim anlayacktir seni uzulmede sakin
Esimi uzerim diye akrabalara da Hal mak dème sana okadar seyler yasatirken
Nerdeydiler bnce Hak hukuk gecmez oylelerine s'en nasil murluysan oyle yasa
Sonucda s'en annesin senin iyi olman gerekirki cocuklarinada bir seyler veresin
Bnce senin en son dusunecegin sey bu konuda esimi uzermiyim demk

allah razı olsun canım güzel dileklerinin bin katını gör sende inşallah..

olaylar taze dediğin gibi..ama şuan sanki onları hiç hayatımda istemeyecek gibiyim..

haklısın canım .. işte diyorum ya eşim görüşmezsen görüşme diyordu asla sana baskı yapmam diyorduu..

şimdi bana dinen açıklamalarda bulunuyor benim senin üzerinde kocan olarak hakkım çok..diyor..

beni üzme diyor gidelim diyor.. asla gideceksin mecbursun demiyor yada zorla götürmez ama böyle konuşunca ben rahatsız oluyorum..

Bence eşine şu soruyu sor. Ben bu kadar saygısızlığa rağmen henüz saygımı kaybetmemişken .......( okuduklarıma dayanarak yaptığım bir saptamadır) onlarla kendi rızamla görüşmek istediğim ana kadar bana da hak verdiğine göre kararıma saygı duyacakmısın. Haa duymayacak ve beni maevi olarak zorlayacaksan ailene karşı en ufak bir gerilme olduğunda sabrımın taşıp dilimin çözülmesini göze alıyormusun. Hakkımı savunup belki de aynı tavırla karşılık verdiğimde beni suçlama o zaman çünkü benim sabır noktam bittiği için ben onları uzuuuuun bir süre görmek istemiyorum .

Tatlim esin senin zayif halkani cok guzel yakalamis gercekden akilliymis seninle inatlasarak huzuru bozarak degilde sana vijdanini
Devreye sokturarak isini yururuyor ama baktinmida evet Hak olur hic olmasa bile analik hakki karninda tasidiginin haklari var esine bu Hak konusunda katliyorum ben gitmedim gitmeyecemde zaten bosanacam kocamda yanimda degil haksa Hak diyorum inanki yaptiklarindan onun hakki gozukmez bile

ya söyledim canım bu seferde diyorki dünyada ne olaylar ne ler yaşanıyor .. bu kadar takılma diyor.. ben gidelim kalalım demiyorum iki ayda bbir 2 saat oturup kakalım ne olacak diyor..

çok mu şey istiyorum senden diyor.. aynı durumnu ben yaşasam bende sen mutlu ol diye giderdim diyor..

sen gititiğin zaman beni mutlu etmeyeceksin aslında kendini mutlu edeceksin diyor..

nasıl olacak o diyorum

dediği

çünkü ben mutlu olunca seni de çok mutlu edeceğim..

eşim gerçekten iyi bir eştir ev işlerinde herşeyde yardım eder bana ellerinde çiçeklerle gelir beni çok sevdiğini söyler.. ona bu yüzden kıyamıyorum zaten..

o yüzden onu üzmek istemiyorum dedimya..

bilmiyorum 2 si arasında kaldım

Eşin günah falan demiş. Tamam akraba değil kim olursa olsun 3 günden fazla küs kalmayın deniliyor ama sorsana eşine gitmeyince günahta hamile kadına o ağır lafları etmek üstüne yürümek sevapmış mı?

hımmm çoook nadir olur ama fikrimi değiştiriyorum eşin konusunda ikna oldum tüm bu olanlara rağmen eşini böyle övüyorsan gerçekten seni kırmamış demek ki. Bunu eşini sevdiğin için yaptığını vurgulayarak ve zaman konusunda sıkı kararlar alıp sulandırmadıkça kırma derim eşinin gözünde daha yücelirsin tabii ama işte ne kadar zamanda br gidileceği ne kadar kalınacağı ve senin mesafeli tavırlarını kabul etmesi koşuluyla diyorum ama tabii senin duygun önemli canım bu sadece benim fikrim. Mutluluğunuzun bozulmaması dileğiyle :13:

canım zaten onları hiç haklı bulmuyorki.. onlar günah işlemiş bunun hesabını alllaha verecekler diyor..

ben senin eşimin günaha girmesini istemem diyor.. çünkü sende gurur yapıp gitmemkle sende günaha giriyorsun diyor ..

benim derdim sana güzeli doğru olanı anlatmak ee anlattın tamam ama benim içimden yinede gelmiyor diyorum.. ben kendi kararlarımı kendim verirrim diyorum..

o diyor hayır sen kocanın isteğini yerine getirmezsen günaha girersin ..vs.. gibi şeyler söylüyor..

offf bilmiyorum ne yapacağımı

Asla ve asla gitme bence.

Ne bu yaa? Dondum kaldim okurken.

Esine kesin ve net bir dille psikolojinin onlari gordugunde bozuldugunu, atlatmaya calismak icin caba gosterdigini, atlatir atlatmaz gorusecegini soyleyerek zaman iste kendisinden. Tatli dille. Bir daha da bu konuyu acmamasini rica et.

çok sağol canım allah sizinkinide bozmasın...

işte kafamın karıştığıda o ya.. 4 yıldır evliyiz 1 yılda filört bu zmana kadar 1 dediğimi 2 letmedi bile..

benim için herşeyi yaptı ben mutlu olayım diye..

şimdi bunları yaptı ya senden sedece 2 ayda bir 2 saat gidip oturalım gelelim diyor artık evimiz ayrı düzeniömiz kurulu birdaha orda kalmıycaksın seni incitemezler mecburiyetler bitti diyor..

biraz daha yumuşarım inaşşalh..
çünkü gerçektewn eşimi üzmek istemiyorumm.

Bir de soyle esine, gunah ve sevabi yazan yaradanimiz var. Kararini esin vermesin.

Hatta bu durumla ilgili bir ayet bile var ama simdi bu konuya hic girmeyeyim.

Yani eşin her durumda konuyu günaha götürüyor. İyi de nerde yazıyormuş kocanın dediklerini yapmazsan günah diye. Önüne gelen şu günah bu günah diyor zaten.

Sonkez fikrimi söylüyorum. Bana o lafları söyleyen kişinin ne evine gider nede evime sokarım. Çünkü sana laf sokmamışlar lafın alasını söylemişler. Günaha gireceksem de gireyim valla sırf bu yüzden. Cidden bu laflar kaldırılmayacak türden laflar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…