- Konu Sahibi alyamemirim
-
Kendi ruh sagligin icin gitmemelisin esin anlayisli birisi anladigim
Kadariyla cok sanslisin oyuzden aynen esine anlat ben kotu oluyorum
Ruh sagligim acisundan girmemeliyim de ustelerse ucundan azcik gecmisi
Hatirlatip iki de surat yaptinmi anlar seni bnce gitme bnzeri seyler yasadim halada
Yasiyorum hem esimle hem annesiyle esim destekcim degil bosanma davasi acacam
Diyorum heeee heee diyip dalga geciyor bnce esin yaninda anlayacktir seni emin ol
Senin bunca seye katlanmandn sonra o uzulecektir sen uzuleceksin diye bnce gitme
Esinde uzulmeni istemez
tam yazacaktım ki sen de aynı şeyi düşünmüşsün.yaşananlar taze sonuçta ve ateşin bile soğuması için zamana ihtiyaç var.eşin beraber gidelim dediğinde açık açık bir süre bunu yapamayacağını söyle.Anlayışlı bir insan olduğu anlaşılıyor yazdıklarından.sende yapılan haksızlıklara rağmen kin değil kırgınlık var.ve bunun en güzel ilacı zaman.senin kadar olmasada benim ablamda buna benzer şeyler yaşadı psikolojik olarak çok yıprandı ama Sırf Allah rızası için yinede görüşüyor.Sizede Allah yar ve yardımcı olsun canım.Rabbim yuvanızın huzurunu daim etsin ve şer insanların şerrinden korusun.Amin...denedim aslında onun hatrı için gittim.. ama olmadı konuşamıyorum oturamıyorum çay getirdi içemiyorum ...
bunları yaşadığımda hamileydim en çokta bu zoruma gidiyor.. hadi ben neysede içimde bir can taşıyordum ya.. otobüste bile
hiç tanımadığım biri bana yer verirken onların torunuydu.. ama hiç istemedilerki hamile kalmamı..
belk,de düşsün diye uğraştılar..
ben psikolojik destek alıyorum şimdi bakalım kendi mi daha iyi hissettiğim zamanlarda belki düşünücem gitmeyi eşimin hatrı allah rızası için..
eşin bu kadar haksızlığa maruz kalırken nerdeydi anlamadım ben açıkcası yani tepki gösterse sert bir dille uyarsa bu şekilde cesaret edemezlerdi. Aldığın kaara saygı duyup vicdan yapamadan yok günah münaha girmeden kabullenmeli birkere. Artık senin içindeki o duygu bitmiş o insanlara karşı diyaloğa girdikçe gerileceksin ya cevap ver içinde kalmasın ya da çıkar hayatından bence.
tam yazacaktım ki sen de aynı şeyi düşünmüşsün.yaşananlar taze sonuçta ve ateşin bile soğuması için zamana ihtiyaç var.eşin beraber gidelim dediğinde açık açık bir süre bunu yapamayacağını söyle.Anlayışlı bir insan olduğu anlaşılıyor yazdıklarından.sende yapılan haksızlıklara rağmen kin değil kırgınlık var.ve bunun en güzel ilacı zaman.senin kadar olmasada benim ablamda buna benzer şeyler yaşadı psikolojik olarak çok yıprandı ama Sırf Allah rızası için yinede görüşüyor.Sizede Allah yar ve yardımcı olsun canım.Rabbim yuvanızın huzurunu daim etsin ve şer insanların şerrinden korusun.Amin...
Esini emin ol uzmzyecksin esin senin destekcin seni anlayacktir
Sakince tatli bir dille anlat eminim anlayacktir seni uzulmede sakin
Esimi uzerim diye akrabalara da Hal mak dème sana okadar seyler yasatirken
Nerdeydiler bnce Hak hukuk gecmez oylelerine s'en nasil murluysan oyle yasa
Sonucda s'en annesin senin iyi olman gerekirki cocuklarinada bir seyler veresin
Bnce senin en son dusunecegin sey bu konuda esimi uzermiyim demk
canım eşim birinde askere gittii ben yalnız orda kaldım.. biliyordu bunları ama işe başlayamadığı için birşey diyemiyordu ama çok tepkiliydi koknuşmuyordu..oda
sonra iş için gitti 9 ay felan orda kaldım.. bu küfür olayında babsına çok kızdı sen dedi hiç bideğerin yok felan dedi..
zaten eşim ailesine saygılıdır sert çıkmaz bende istemem zatemn kavga etmelerini..
ilk başta o zmanlar görüşmezsen görüşmezsin diyordu..
sonradan kıvırmaya başladı yok gidelim istersen.. bak günah felan diyor ..
haklısın canım .. işte diyorum ya eşim görüşmezsen görüşme diyordu asla sana baskı yapmam diyorduu..
şimdi bana dinen açıklamalarda bulunuyor benim senin üzerinde kocan olarak hakkım çok..diyor..
beni üzme diyor gidelim diyor.. asla gideceksin mecbursun demiyor yada zorla götürmez ama böyle konuşunca ben rahatsız oluyorum..
Bence eşine şu soruyu sor. Ben bu kadar saygısızlığa rağmen henüz saygımı kaybetmemişken .......( okuduklarıma dayanarak yaptığım bir saptamadır) onlarla kendi rızamla görüşmek istediğim ana kadar bana da hak verdiğine göre kararıma saygı duyacakmısın. Haa duymayacak ve beni maevi olarak zorlayacaksan ailene karşı en ufak bir gerilme olduğunda sabrımın taşıp dilimin çözülmesini göze alıyormusun. Hakkımı savunup belki de aynı tavırla karşılık verdiğimde beni suçlama o zaman çünkü benim sabır noktam bittiği için ben onları uzuuuuun bir süre görmek istemiyorum.
ya söyledim canım bu seferde diyorki dünyada ne olaylar ne ler yaşanıyor .. bu kadar takılma diyor.. ben gidelim kalalım demiyorum iki ayda bbir 2 saat oturup kakalım ne olacak diyor..
çok mu şey istiyorum senden diyor.. aynı durumnu ben yaşasam bende sen mutlu ol diye giderdim diyor..
sen gititiğin zaman beni mutlu etmeyeceksin aslında kendini mutlu edeceksin diyor..
nasıl olacak o diyorum
dediği
çünkü ben mutlu olunca seni de çok mutlu edeceğim..
eşim gerçekten iyi bir eştir ev işlerinde herşeyde yardım eder bana ellerinde çiçeklerle gelir beni çok sevdiğini söyler.. ona bu yüzden kıyamıyorum zaten..
o yüzden onu üzmek istemiyorum dedimya..
bilmiyorum 2 si arasında kaldım
Eşin günah falan demiş. Tamam akraba değil kim olursa olsun 3 günden fazla küs kalmayın deniliyor ama sorsana eşine gitmeyince günahta hamile kadına o ağır lafları etmek üstüne yürümek sevapmış mı?
iyi davranıyorlar bana .. sanki hiç bir olay yaşanmamış gibi.. bi görüştük heman kayınvalide gelin kalın demelere başladı..
ben dişimi yaptırıcam sizdede kalırım dedi gittiğimizde.. bende dedim eşime asla aynı evde kalmam dedim eşimde tamam ben hallederim kalmazsın dedi üzme kendini dedi..
valla yaptıklarını anlatıpta canınızı sıkmak istemiyorum
ama açık bi bayan olduğum için kıyafetlerime eleştirdiler..
her yerde dedikodumu yaptı
yüzüme güldü arkamdan attı..
2 yaşındaki kızıma bana şeytan diye öğretiyor..
bak köpek orda şeytan orda gibi.. vs kelimler kurdu..
reklamları kapattım diye kızım izlememesi için bana heman çöplükten çıkmış.. salak gerizek.. gibi kelimeler kudu sustum taş olsa çatlardı mecbur gidecek yerim olmadığından orda yaşamaya mecbur olduğumdan sustum..
bunlar hiç..
iftiralar attıı geçmişi bozuk dedi.. hoca demiş bunlara o nun geçmişi bozuk diye..
sonra kayınpederim birsürü şeyler yaptı yuvamızın yıkılması için..sabah evi toplardım bi yer dağınım olsa bana şerefsiz derdi..
evde elektirikli birşeyi kullansam çok fatura geliyor diye bana orp.. ç.. azın..sç.. gibi iğrenç küfürler ederdi kayınpederim..kayınvalidemde doldururdu onu.. bi şeyi alsam kullansam
hayvanoğluhayvam deyip üstüme yürürdü.. bunlar çeyreği yaşattıklarının bana..
hımmm çoook nadir olur ama fikrimi değiştiriyorum eşin konusunda ikna oldum tüm bu olanlara rağmen eşini böyle övüyorsan gerçekten seni kırmamış demek ki. Bunu eşini sevdiğin için yaptığını vurgulayarak ve zaman konusunda sıkı kararlar alıp sulandırmadıkça kırma derim eşinin gözünde daha yücelirsin tabii ama işte ne kadar zamanda br gidileceği ne kadar kalınacağı ve senin mesafeli tavırlarını kabul etmesi koşuluyla diyorum ama tabii senin duygun önemli canım bu sadece benim fikrim. Mutluluğunuzun bozulmaması dileğiyle :13:
canım zaten onları hiç haklı bulmuyorki.. onlar günah işlemiş bunun hesabını alllaha verecekler diyor..
ben senin eşimin günaha girmesini istemem diyor.. çünkü sende gurur yapıp gitmemkle sende günaha giriyorsun diyor ..
benim derdim sana güzeli doğru olanı anlatmak ee anlattın tamam ama benim içimden yinede gelmiyor diyorum.. ben kendi kararlarımı kendim verirrim diyorum..
o diyor hayır sen kocanın isteğini yerine getirmezsen günaha girersin ..vs.. gibi şeyler söylüyor..
offf bilmiyorum ne yapacağımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?