Yeminle manyaklar çeşit, çeşit, ama bu bir başka özelmiş, normal insanların en ufak şeyleri etrafındakileri batarken, nasıl bu kadına bunca yıl, sen ne içiyon, kafan mı güzel diyen olmamış?
olmamış işte
yavaş yavaş herkes 70 i geçince demeye başlamışlar
seveni yok, en son kendi kız kardeşine laf sokunca bağırıp çağırmış, görümcem de oradaymış, o anlattı ki teyzem yerden göğe kadar haklıydı diyor
kp alzheimer son birkaç yıldır, ona dahi söyleniyor, hasta oldu diye, yaşlılıklarında gezeceklermiş ama o hasta olmuş
hasta bakıyorsun diye doktor ilaç vermiş de biraz düzelmişti
burada hep yazarım bunların sebebi biraz da görümcelerim diye
4 çocuk var kız erkek kız erkek şeklinde en küçük bende
büyük erkek üniversite dahil evde yaşamamış, aynı şehirde ayrı evde kalmış, keza eşim de başka şehirde okumuş, sonra da evde birkaç ay kalmış
ama ablalar anne ile yaşamışlar yıllarca, biri hala orada
he demiş geçmişler, kadınla konuşmamışlar da mesela bir şeyler almışlar ama fiyatını yalan söylemişler vs vs
kp de sırf konuşmasın diye dediğini yapmış, hatta bir seferinde oğlum bebek bayram diye gidecektik, kp i mağazaya oğluma hediye kıyafet almaya göndermiş, neyse almış bir şey ama küçük
"ben küçük olduğunu fark ettim, başka işe yarar bir şey de yoktu, sussun diye aldım, ben bunu geri veririm, siz kendiniz alın" diye para vermişti
hatta eşim küçükken yıllar önce yaşadıkları şehre kp yıllar sonra bir işi olduğu için gitmiş, oradaki kasap ile sohbet etmişler, abi yenge duruyor mu demiş
her seferinde kıymayı geri gönderirmiş, hiç beğendiği görülmemiş
yapılan yemeği, dışarıdaki bir şeyi, onun dışındaki hiçbir şeyi beğenmez
kendini, çocuklarını beğenir ama kızları da pek beğenmez oğulları iyi ama ah o gelinler onları da bozdular
kadın ağır hasta esasen sosyal fobi falan da var muhtemelen gençliğinde
zira görümcem anlatıyor yani o 30-40 yaşlarını da biliyor, o zaman doktora giderdi, bana kâğıtlarını okuturdu diyor ama düzgün ilaç kullanmıyor
benzer sıkıntılar çocuklarına da aksetmiş olabilir ama artık değişmez
kadına hayır dememişler, neymiş bezdirir, sürekli konuşurmuş, ben daha çok konuşurum, bana çok bir şey diyemiyor ben dan diye yorumumu yapıp susuyorum ama bir seferinde yemek pişirdik yılbaşında bir arada olalım dedik, kp de o zaman biraz daha iyiydi, evinizde yeseydiniz buraya neden geldiniz dedi
zira yemeği ben yapıp eline sağlıkları ben almıştım, buna bozulmuştu
çocukları arkasından dolanmışlar, yani çatışma olmasın demişler ama yaş ilerleyip yaşam değişince olmuyor işte
baba rahatsız ama kadın bakıcı istemiyor, kaç kere ikna ettik, kızları vazgeçirmiş, neymiş ona şikayet edermiş, annesi ararmış, onun psikolojisi bozulurmuş, ya en azından denesin dedim onu dahi kabul etmedi
şimdi de annem de hasta, yaşlı, bakamıyor diyorlar
eee bakıcı tutalım deyince de olmaz diyorlar biz de bulaşmıyoruz artık olan adamcağıza oluyor