Eşimin annesi

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
28
Merhaba arkadaşlar eşimin annesi ile babası ayrı düğünde en fazla 5bin TL yardım etmiştir eşim karşıladı tüm masrafları benim ailemin de pek durumu yoktu o halde beyaz eşyamı aldı ama eşimin annesi durumu olduğu halde sürekli kendisini acindırıyo yok yok diye

Son düzenleme:
peki bu duruma eşiniz ne diyor ? siz de verdiği 100 TL yi kabul etmeseydiniz. gerek yok anne diyip geri çevirseydiniz. yardım etmiyorsa etmiyor daha iyi aslında buradan bakınca . sizde ona göre mesafenizi koyarsınız yüz göz olmazsınız. bişiy beklemezsiniz bişiy yapmazsınız. Bu durumda eşiniz ne diyor ben onu merak ettim..

Evlenen sizler iken ailelerin her şeyi karşılıcak olması absürt değil mi? Eşinizin ailesi yapmamış sizin ailenizde yapmamış. Beyaz eşyayı sizin zaten almanız gerekiyordu. Yatak odasınıda sizin almanız gerekirdi. Bir sorun göremedim. Ki zaten her şeyi iki yetişkin sizin yapmanız gerekirdi. Birikiminiz yokken niye evlendiniz.

Bı yönden gerçekten çok iyi öncesinde olaylar yaşamıştık bana iftira falan attı mesafemi koydum evime gelipte onu ben aldım bunu ben aldım diye lafını edene kadar yapmaması daha iyi de eşimde yok annemde diyo yılda 1 2 kez anca geliyo iftira olayından sonra bizde bayramlarda gidip 1 saat durup dönüyoruz başında koca olmayinca onu bahane ediyo hepside

Valla ben anlamıyorum bu adetleri. Şunu şunlar alsın bunu bunlar alacak olayını sevmiyorum
Evliliğe karar vermişsin kalk kendin yap
Ya da Çocuk dogurmussun kalk kendin bak
Hiç sevmem beklentileri

Çalışmıyorum kusura bakmayın da duruumu yoktu ailemin borçla harçla beyaz eşyayı alabildiler sadece yatak odasını kız tarafı Aliyo diye kanun mu var

Benim eşimin ailesi de ayrıydı. Babasını hiç görmedim. Düğüne de gelmedi, daha sonrasında da çocuklarımi da hiç görmedi.

Herneyse... Eşim orta derece de maaş alıyordu. Düğün dernek, eşya vs işleri eşimle babam halletti. Evlendikten sonra 1 sene borç ödedik. Annesi o zaman 5.000 TL verdi eşime, bu kadar.

Zaten ben birşey beklemedim hiç. Biliyordum böyle olacağını. Yapacak birşey yok. Herkes nasibini yer.

Valla ben anlamıyorum bu adetleri. Şunu şunlar alsın bunu bunlar alacak olayını sevmiyorum
Evliliğe karar vermişsin kalk kendin yap
Ya da Çocuk dogurmussun kalk kendin bak
Hiç sevmem beklentileri
Bende öyle konu sahibi çalışmıyor galiba öncesinde çalışıp bi birikim yapabilirdi. Yatak odam yok diyor adet derse yatak odasını kendinin alması gerekirde kız tarafının alması gereken bi ton şey var. Kv kocasından ayrı ne yapcaktı. Hoş durumu olsada evlenmeyi bilen kendi oturcağı eşyaları yapar. Düğünüde bi zahmet evlenenler karşılasın

Aileler canları isterse yardım eder evlenen çiftlere, zorunda değiller. Yok diyorsa yoktur. Sizin ailenizdende beklemeye hakkı yok kayınvalidenizin.bunları bilmiyor muydunuz evlenmeye karar verirken? Yaparım deyip beklentiye sokup yapmadıysa ayıp etmiş olurlar o kadar. Evlenmeye karar veren iki yetişkin birey kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeli, yada standartlarını düşürmeli. Birilerinden bir şeyler bekleyerek evliliğe adım atmak cahil cesareti gibi geliyor bana.

Çalışmıyorum kusura bakmayın da duruumu yoktu ailemin borçla harçla beyaz eşyayı alabildiler sadece yatak odasını kız tarafı Aliyo diye kanun mu var
Yatak odasını kaynana alsaydı bize yardımcı olsaydı diye de bı kanun yok ama

iyi de o kadar iftira yemişsiniz madem eşiniz hayırdır anne ne demek o diye ses etmedi mi.. Kbakmayında eşinizin sesi çıkmıyorsa siz ses edecekseniz. O durumda madem kv sizin evinize geldiğinzde yok onu ben yaptım vs diyorsa siz de ses çıkartın yani. benm kv bir şey demeye kalksa ya duymamazlıktan geliyorum yada he anne diyip kendi bildiğimi yapıyorum hepsi bu. bi keresinde kv eşime benm hakkımda bir şey demeye kalktı eşim anne iyi misin sen dedi kadın direk sustu . eğer demeseydin duymama rağmen ben laf söylerdim .. yani laftan ziyade saygısız mabnda değil ama asla sessiz kalmazdım bi tepki verirdim. Benmde annemn basında koca yok yengemn yanında ama hiç yengeme bir şey dediğini duymadım yani yenge hnmı da sevmem ama kendisi de kendine dedirtmez cinsten hee bir şey varsa dedirtmesinde zaten..

Verdiği parayı almayın lafını da edemesin ne ayıp şey ya valla böyle insanlar beni çok utandırıyo hem para verme hem acındır hem de veriyomuş gibi yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…