Eşimin annesi

he ayrıca da koca koca insanlarız insanlarsınız yani. benm ailemde eşimn ailesi de yardım etmedi. ikimiz borca girdik aldık. sadece kızkardesı eşime kredi çekmiş esya için onu öduyor şuan kendi maaşıyla . kardesi gerek yok demiş vermeye ama ben hayır dedim. yarın öbur gun önume geleceğine öderım daha ii. sırf kv bana hediye aldığı zaman bende boş gitmemeye özen gösteriyorum aman bizim geline bişiy verdik insan kv gelirken boş gelir mi demesin diye. yapmasın daha ii.. siz de ses ettirmeyin madem.

Merhaba arkadaşlar eşimin annesi ile babası ayrı düğünde en fazla 5bin TL yardım etmiştir eşim karşıladı tüm masrafları benim ailemin de pek durumu yoktu o halde beyaz eşyamı aldı ama eşimin annesi durumu olduğu halde sürekli kendisini acindırıyo yok yok diye bide kendisi yapmış gibi konuşuyor herşeyi evime geldi 100 TL verdi halı al diye dalga geçer gibi ki o zaman yazacaak tek bı halım bile yoktu evimde 5 TL lik eşyası yok herşeyi ailemden bekliyolar yatak odam bile yok gitmiş şimdi kendisine 6bin TL'lik eşya almış aynısı olduğu halde moralim bozuldu zorla yapmak zorunda degil ama benim ailem zar zor yaptı olmadığı halde o zoruma gidiyor
bizimde aynı durum oldu benim babam durumu çok iyi olmadığı halde hatta boynun 200.000 tl ev borcu varken beyaz eşyalarımın en kalitesini en pahalısı aldı ama eşimin ailesi tek birşey almadı iyikide almamış alsalarmış bir yerde yüzüme vururlarmış.Sende haklısın ev döşerken insanın maddi manevi bir çok şeye ihttiyacı oluyor.

Herşeyi benim ailem yapsın oldu
Neden ters cevap veriyorsunuz anlamadım. Bakın eğer aileler yardım edecekse mutfak ve yatak odası kız tarafına aittir. Beyaz eşyalar da belli şekilde ayrılır bulaşık mak kız alıyorsa çamaşır mak erkek alır. Buzdolabı, tv, salon erkek tarafına aittir gibi gibi..
İllaki yöreden yöreye değişen şeyler olur. Bazı yerlerde gelin sandık çeyizi dışında bir şey götürmezmiş mesela.

Madem durumlar bu kadar kötü siz çalışmıyor musunuz? Tüm masrafları eşim yaptı demişsiniz.
Eğer bir paylaşım yapılacaksa yatak odanızı almak kv ye düşmezki. Bu durumda sizinkiler de yeterince üzerine düşeni yapmamış.
beyaz eşyalrı almışlar birde yatak odasınıda mı alsalarmış

Vermek zorunda değil koca insanlarsiniz kendiniz yapın
Yoksa yok

Kayınvalidenize gelince sizin ailenizden beklemesi tabi ki ayip
Varsa vermek zorunda herkes üstüne düşeni yapmak zorunda dünyaya getirmekle iş bitmiyor çünkü evlendikten sonrada evladı .koca insanlar olabilirler bir yağ olmuş kaç tl .ozman kimse evlenmesin paraları yoksa her anne baba elini çeksin evlatlarından cok mantıksız birsey söylediniz.durumu el veriyosa yapmalı saklamamalı

Erkek tarafı yapmıyorsa kız tarafı da yapmayacak. Çiftin maddi gücü yoksa evlenmeyecek de. Kaynana yapmıyorsa keşke ailenize de yaptırmasaydınız. Eşiniz kıymet bilecek biri değil. Yatak odası bile alamadıysanız nasıl evlendiniz ve nerde yatıyorsunuz?
Bilip bilmeden yargılamayın lütfen koltuk taksidi ödüyor kredi ödüyor aylık bize kalan 500 TL bununla da yatak al diyemem yerde yatıyoruz eşim bir dediğimi iki etmez

Varsa vermek zorunda herkes üstüne düşeni yapmak zorunda dünyaya getirmekle iş bitmiyor çünkü evlendikten sonrada evladı .koca insanlar olabilirler bir yağ olmuş kaç tl .ozman kimse evlenmesin paraları yoksa her anne baba elini çeksin evlatlarından cok mantıksız birsey söylediniz.durumu el veriyosa yapmalı saklamamalı
Kesinlikle öyle halden anlayan birisi çıktı sonunda çocuk doğurmakla bitmiyo

Erkek tarafı yapmıyorsa kız tarafı da yapmayacak. Çiftin maddi gücü yoksa evlenmeyecek de. Kaynana yapmıyorsa keşke ailenize de yaptırmasaydınız. Eşiniz kıymet bilecek biri değil. Yatak odası bile alamadıysanız nasıl evlendiniz ve nerde yatıyorsunuz?
Kendi ailesi bi beyaz eşya almış eşi düğün ve eşyaları karşılamış. Kendi ailesi yapmamış sorun yok kocasından ayrı kv yapmamış sorun var asıl mesele bu

Neden ters cevap veriyorsunuz anlamadım. Bakın eğer aileler yardım edecekse mutfak ve yatak odası kız tarafına aittir. Beyaz eşyalar da belli şekilde ayrılır bulaşık mak kız alıyorsa çamaşır mak erkek alır. Buzdolabı, tv, salon erkek tarafına aittir gibi gibi..
İllaki yöreden yöreye değişen şeyler olur. Bazı yerlerde gelin sandık çeyizi dışında bir şey götürmezmiş mesela

Herşeyi benim ailem yapsın .oldu

Ailelerinize sizin finansal koleniz gibi davranmayı bırakın

Üzülmeyin boşu boşuna, para kazanmaya bakın ve kimseye eyvallahınız olmasın, bu o kadar büyük özgürlükmüş ki, size kelimelerle anlatamam. Sizin yaşadıklarınıza benzer cimrilik benim de başıma geldi, gelmemiş olsaydı eşim de ben de bu kadar hırslanıp bu kadar para kazanamazdık

Hiç alakası yok ,tamam siz evladınız olunca yada varsa büyüyünce evlilik hazırlıgında ilgilenmezsiniz durumunuz olsa dahi ,siz öyle yapın :)
Ben güçlü erkek güçlü kadın modeline aşığım :) sizler başkalarının desteğiyle ayakta durabilen insanlar yetistiredurun

beyaz aşya ve mutfak eşyalarını doğru kız tarafı alırda yatak odasınıda kız alırsa pardonda erkeğe ne kaldı sadce oturma grubumu alsın
Yatak odasıda kız tarafınındır bu gayet herkesin bildiği bir şey erkek tarafı bi ton şey alıyor yemek odası oturma takımı bla bla yazmakla uğraşamam diğer türlüde kız bi beyaz eşya tabak çanak mı alıcak olur.

Neden çalışmıyorsunuz
İş yok kaç yere başvurdum pandemiden dolayı alım yok öncesinde de olmadı zaten ah çalışabilsem zaten kimseden bı beklentim olmazdı beklentimde yok ama yok yok diyip kendine o eşyası olduğu halde gidip alınca ona şaşırdım

Back
X