- 10 Ocak 2022
- 3.065
- 6.022
- 108
- Konu Sahibi gunesligunlergorecegiz
-
Eşinizle konuşun kayınla falan konuşmayın. Eşinizle başka bir şekilde de anlaşmış olabilirler. Eşiniz karar versin nerede kalacağınaSelamlar kizlar size bir şey sormak istiyorum çok kararsız kaldım
Eşim emniyet mensubu biz nikah yaptık geçen yıl. Düğün birkaç aya olacak
Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
Benim ehliyetim var bu arada,
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.
Umarım konuyu anlatabilmişimdir. Sizce ne yapmalıyım?
Eşin kendi aldıysa isteyin niye çekiniyorsunuz kiSelamlar kizlar size bir şey sormak istiyorum çok kararsız kaldım
Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.
Çocukları hasta değil konuda bahsettiğim mesela grip olur üşütür o gibi durumlarda.Hasta kucuk cocuklari mi var?
Ya da kayinbirader kisisi kv / kp gibi kisilerle ayni sehirde yasayip onlarin isini mi goruyor? Yatalak hastalari mi var?
Arabanin tum maddi yukunu esiniz karsilayarak satin almis mi? Ruhsat onun ustune mi? Esinizin bu konudaki fikirleri nedir?
Bunu söyleyen eşin olmalı.Selamlar kizlar size bir şey sormak istiyorum çok kararsız kaldım
Hımm borcunu hala ödüyorsa iş değişir o zaman.Çocukları hasta değil konuda bahsettiğim mesela grip olur üşütür o gibi durumlarda.
Evet aynı sehirdeler ve evet onlara hizmet ettiği de oluyora,Yatalak hastalari da yok
Arabayı eşim aldi kendisi ve kredisi var onu da kendi ödüyor ruhsat da esimin uzerine. Esimin dusuncesi de şöyle sen nasıl istersen öyle olur
Çocukları hasta değil konuda bahsettiğim mesela grip olur üşütür o gibi durumlarda.
Evet aynı sehirdeler ve evet onlara hizmet ettiği de oluyora,Yatalak hastalari da yok
Arabayı eşim aldi kendisi ve kredisi var onu da kendi ödüyor ruhsat da esimin uzerine. Esimin dusuncesi de şöyle sen nasıl istersen öyle olur
Öncelikle bi sakin ol canım benim. Ben araba karşılığında onlardan hiçbir şey beklemedım. Ha arabanın bir yerini bozar o süreçte o kullandığı için, onu yaptırmak zorundadır. Eşim hâlâ kredisini ödüyor senin dediğin gibi sinsi ve cekemeyen biri olsaydım bir krediyi de o odesin derdim. Üstelik biz düğün yapacağız bir ton masrafımız varken o kullaniyor krediyi de o odesin derdim. Aklimdan bile geçmedi. Kullansınlar dedim inan hiç rahatsız olmadım. Düğünden sonra ne değişecek demişsin. Biz nikahı tayin için yaptık onun haricinde sözlüydük ve sözlü insanlar gibi yaşadık şuan hâlâ da öyleyiz. Cevremdeki herkes ulasımda otobüs kullandıgımi esimin arabasinin ayrica benim oluğunu söyledi nikahlı olduğumuz icin. Ben ise biz nikahı tayin icin yaptık henuz evli değiliz düğüne kadar dedim. Bu konuda haliyle yeni yeni gündeme geldi. Daha fazla açıklama yapmaya gerek yok bu konuda yorumun icin teşekkür ederim sana
Konu da bahsetmemişsiniz ama yorumunuzda var. Deprem bölgesinde olup etkilenmişler. Zaruri durumlarda kullanıyorlarmış. Üstelik arabayı eşiniz sizle evlenmeden almış onlara kullan diye vermiş. Araba kredi ile alınmadıysa ve sizin maaştan krediye gidecek miktar olmayacaksa onlardan arabayı istemenizi mantıklı bulmadım.Yok imzayı Atalı nerdeyse bir yıl olacak arabayı kullanmalari hic zoruma gitmedi ki bir yıldır ama düğünden sonra burda durması daha mantıklı diyor herkes bana da öyle geldi niye böyle bir yorum yaptınız anlamadım
Ben zaten sakinim niye sana sinirleneyim.
Sen uzun zamandır bu arabanın kaynında olmasına ses çıkarmamışsın. İster evli ister sevgili hali olsun, yıllardır bu duruma bir yorum yapmayıp şimdi arabayı versinler demen çok garip kusura bakma. Hem de deprem bölgesindelermiş, isteyecek olsan en başında daha nikah öncesi konuşulacak bir konu bu.
Çevrendeki insanlar sana akıl verirken seni doldurmuşlar ama araba evlilik öncesi alınmış, bugün boşansanız bile üzerinde hakkın yok. Evlilik öncesi edinilen mal sonuçta. Eşin görüyor senin toplu taşıma kullandığını, alacak olsa çoktan alırmış kardeşinden seni düşünüp. Yani sen bu konuyu açınca kardeşime ayıp olur isteyemem diyebilir. Ya da konuşulur ufak taksitlerle o kredi parasını kardeşine öder kaynın.
kanun nasıl bu konuda bilmiyorum ama mantık yürütüyorum. kredi ödemesi evlilik birliği içinde devam ediyorsa kadının bütçeside etkileniyor neticede. kredi kısmına ortak olmalı arabanın evlilikten önce alınmasının bir önemi olmamalı.
Bide çevre doldurma kısmı var.Arkadaslar arada bana yaptigi bir yorum var konu sahibinin, onu kacirdiniz sanirim.
Araba kullanma gerekcesi olarak ailede tibbi zorunluluk yok, tamamen keyfi kalmis araba orada ve aracin kredisi halen odeniyor.
Uyeyle esi ayri sehirlerde yasiyor ama sonuçta ev butcesine girmesi gereken bir meblağ var ve bu meblağ baskasinin keyfine gidiyor.
Eş kisisi de istiyorsan arabayi al demis, anladigim kadariyla kendisi kardesine soyleyemiyor, esine yikiyor arabayi geri isteme problemini.
Bence bi konuşmaktan zarar gelmez.Selamlar kizlar size bir şey sormak istiyorum çok kararsız kaldım
Arkadaslar arada bana yaptigi bir yorum var konu sahibinin, onu kacirdiniz sanirim.
Araba kullanma gerekcesi olarak ailede tibbi zorunluluk yok, tamamen keyfi kalmis araba orada ve aracin kredisi halen odeniyor.
Uyeyle esi ayri sehirlerde yasiyor ama sonuçta ev butcesine girmesi gereken bir meblağ var ve bu meblağ baskasinin keyfine gidiyor.
Eş kisisi de istiyorsan arabayi al demis, anladigim kadariyla kendisi kardesine soyleyemiyor, esine yikiyor arabayi geri isteme problemini.
Öeh.Arkadaslar arada bana yaptigi bir yorum var konu sahibinin, onu kacirdiniz sanirim.
Adamlar deprem bolgesindeymis biraz daha bekleyebilir koni sahıbi bence .yakınlarını kaybetmişlerHasta kucuk cocuklari mi var?
Ya da kayinbirader kisisi kv / kp gibi kisilerle ayni sehirde yasayip onlarin isini mi goruyor? Yatalak hastalari mi var?
Arabanin tum maddi yukunu esiniz karsilayarak satin almis mi? Ruhsat onun ustune mi? Esinizin bu konudaki fikirleri nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?