Eşimin arabasını almalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizle konuşun kayınla falan konuşmayın. Eşinizle başka bir şekilde de anlaşmış olabilirler. Eşiniz karar versin nerede kalacağına

Eşin kendi aldıysa isteyin niye çekiniyorsunuz ki

Çocukları hasta değil konuda bahsettiğim mesela grip olur üşütür o gibi durumlarda.
Evet aynı sehirdeler ve evet onlara hizmet ettiği de oluyora,Yatalak hastalari da yok
Arabayı eşim aldi kendisi ve kredisi var onu da kendi ödüyor ruhsat da esimin uzerine. Esimin dusuncesi de şöyle sen nasıl istersen öyle olur

Bunu söyleyen eşin olmalı.

Ben prensip olarak evlilik öncesi olan birikimde söz hakkı olmadığını düşünüyorum.

Hımm borcunu hala ödüyorsa iş değişir o zaman.

Seni nadıl yük altına sokuyor ayıp. Sen lazım oluyor de. Kardesinden alsın getirsin. Sen sakın kv ve kayınbiraderle tek laf etme bu konuda.

Esinizin "ailecilik" yapip olay cikarmayacagina yarin birgun "malcilikla" suclanmayacaginiza eminseniz, arabayi alin o vakit... su an o arabanin kredisi sizin evinize giren maastan odeniyorsa, o arabayi siz kullanmalisiiniz

Ben zaten sakinim niye sana sinirleneyim.

Sen uzun zamandır bu arabanın kaynında olmasına ses çıkarmamışsın. İster evli ister sevgili hali olsun, yıllardır bu duruma bir yorum yapmayıp şimdi arabayı versinler demen çok garip kusura bakma. Hem de deprem bölgesindelermiş, isteyecek olsan en başında daha nikah öncesi konuşulacak bir konu bu.

Çevrendeki insanlar sana akıl verirken seni doldurmuşlar ama araba evlilik öncesi alınmış, bugün boşansanız bile üzerinde hakkın yok. Evlilik öncesi edinilen mal sonuçta. Eşin görüyor senin toplu taşıma kullandığını, alacak olsa çoktan alırmış kardeşinden seni düşünüp. Yani sen bu konuyu açınca kardeşime ayıp olur isteyemem diyebilir. Ya da konuşulur ufak taksitlerle o kredi parasını kardeşine öder kaynın.

ben anlamadım.
eşiniz izne geldiği zaman niye arabayı almak için vakit kaybediyorki? birde önce oraya gidip arabayı alıyor izin bitincede arabayı bırakmaya mı gidiyor?
şimdiye kadar söyleseydiniz keşke direkt gel boşver arabayı vakit kaybı oluyor diye o zaman kendiliğinden de burada kalsın diyebilirdi.

Konu da bahsetmemişsiniz ama yorumunuzda var. Deprem bölgesinde olup etkilenmişler. Zaruri durumlarda kullanıyorlarmış. Üstelik arabayı eşiniz sizle evlenmeden almış onlara kullan diye vermiş. Araba kredi ile alınmadıysa ve sizin maaştan krediye gidecek miktar olmayacaksa onlardan arabayı istemenizi mantıklı bulmadım.

kanun nasıl bu konuda bilmiyorum ama mantık yürütüyorum. kredi ödemesi evlilik birliği içinde devam ediyorsa kadının bütçeside etkileniyor neticede. kredi kısmına ortak olmalı arabanın evlilikten önce alınmasının bir önemi olmamalı.

Son noktayı koyup size de açkklayıcı gereken cevabı eşiniz verecek gibi duruyor burda biz ne desek boş onun ne düşündüğü önemli konuya hangi çerçeveden baktığı önemli

Kuzum evet haklısın, ama zaten bir senedir bu durum geçerliymiş. Yani maddi açıdan kadın çalışsın/çalışmasın maddi etkisi var ona. Sonuçta o paralarla bunlar tatile gidebilirlerdi. Ama bir sene evlilik ve öncesindeki sevgililikte bir yorumu olmamış. Normalde bir insan bunu evlenmeden önce açar, sonuçta 5 bin 5 bindir, ekonomide malum, bu konu mutlaka konuşulmuştur.

Arkadaslar arada bana yaptigi bir yorum var konu sahibinin, onu kacirdiniz sanirim.

Araba kullanma gerekcesi olarak ailede tibbi zorunluluk yok, tamamen keyfi kalmis araba orada ve aracin kredisi halen odeniyor.

Uyeyle esi ayri sehirlerde yasiyor ama sonuçta ev butcesine girmesi gereken bir meblağ var ve bu meblağ baskasinin keyfine gidiyor.

Eş kisisi de istiyorsan arabayi al demis, anladigim kadariyla kendisi kardesine soyleyemiyor, esine yikiyor arabayi geri isteme problemini.

Bide çevre doldurma kısmı var.
He bide tayin için nikahimiz var yazdığı kısmı var.

Bence bi konuşmaktan zarar gelmez.
"Hayatım benim de ihtiyacım oluyor, arabayı buraya alsak olur mu?" diye sorabilirsin. Sonuçta bi hayat paylaşıyorsunuz, birbirinizin hayatını kolaylaştırmak da gerekli...

Konuyu açan kişi, eşiyle bu konuyu hiç konuşmamış. çevresindeki kişiler ona arabayı almaları gerektiğini söylemiş. Kendi fikri değil zaten.

Bunun sevgililiği var, sözü var, eşya taşıması var, bir senelik eblilikte market alışverişi var, bunca zaman araba konusu açılmamış. Şimdi açılmış. Ee, birde kaynındeprem bölgesindeymiş, çocukları varmış, bence öyle hemen vermezler ama ufak ufakk tasidine destek çıkar kaynı konu kapanır

Öeh.

Adamlar deprem bolgesindeymis biraz daha bekleyebilir koni sahıbi bence .yakınlarını kaybetmişler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…