- 13 Kasım 2019
- 6.280
- 13.196
- 198
Benim eşimin bir arkadaşı var. O ne derse o oluyor. Aslında eşim çok zeki ve akıllı bir insandır ama o arkadaşı söz konusu olduğunda eşimi öyle bir yönetiyor ki eşim zannedersiniz ki bir robot.. Arkadaşı yardımsever bir insan, pek çok konuda bize yardımı da olmuştur ama onun yüzünden çok kez çok büyük zararlara uğradık maddi manevi, sırf eşim onun aklına uydu ve kendi aklını kullanmadı diye. Bazı konular var benim de aklım ermiyor ve bu işleri iyi bilen bir uzmandan bilgi almak gerekiyor. Eşimse arkadaşının bilgilerine sonsuz güveniyor. Şimdi son olayımızda aracımıza fare girdi bir takım kabloları kemirdi. Yetkili servise götürdük. Kasko her şeyi karşılıyor. Şimdi servis bütün kabloların değişmesi gerektiğini söyledi yüksek bir fiyat çıkardı. Sonra eşim arkadaşı ile gittiğinde bakmışlar tek bir kablo zarar görmüş. “Bir tek bu kabloyu değiştirseniz aynı şey değil mi niye tüm kabloları değiştiriyorsunuz?" demişler. Servis de olur demiş. Fiyat 10’da birine indi. “Önce neden bütün kablolar değişecek dediler?” dedim Servis kaskodan yüksek para alacak ondan dedi arkadaşı. Alsın diyorum bize ne? Arabamızın tramer kaydı olurmuş satacak olursak değeri düşermiş kaskoyu sokmayın devreye zarar gören kabloyu değiştirin masrafını cebinizden verin diyor arkadaşı. Benimse kaygım büyük çünkü daha önceki aracımız (2001 model) yine bu arkadaşının ısrarla iyi değdi bir ustanın hatası yüzünden yandı. İçinde olmadığımız için kurtulduk. Ben korkuyorum. Eşimse arkadaşının sözüne güveniyor, mantıklı olan bu diyor. Servis tümünü değiştirmek lazım diyorsa ya bir bildiği vardır ya da kasko şirketinden para koparacak. Sırf ileride tramer kaydı yüzünden arabanın değeri düşecek diye bu risk göze alınmaz diyorum. Eşimse ortada risk falan yok diyo. Bilgisayarda bütün sistem kontrol edilecekmiş, servis yine garanti verecekmiş. Ben önyargılı mı yaklaşıyorum sağlıklı mı düşünemiyorum bilemiyorum yoksa kaygılarımda haklı mıyım? Bu işlerden anlayan varsa beni bir aydınlatabilir mi acaba?