Eşimin arkadaşı ve arabamız, acilen bir akla ihtiyacım var.

Canım rica ederim. Şöyle bir şey söyleyeyim arabayı satacağınız zaman müşteri alır iyi bir servise götürür ordaki usta şak diye anlarsa kablo değiştiğini zor bir durumda kalmaz mısınız ? Hiç bir yedek parça orjinali gibi olmaz olamaz yani
Adamlar orijinali ile değiştiriyorlar ekspertizde anlaşılıyor mu bilmem belki anlaşılıyordur, oradaki amaç alıcıyı kandirmak değil, sorunca söylersiniz doğruyu, adam inanır veya inanmaz, sonuçta görüyor zaten tek bir kablo değişmiş; ama tramer kaydı olunca insanlar sormak yerine direkt eliyorlarmış aracı hele de masraf yüksek gözükürse ve tek bir kablo ile tüm kabloların değişmesi arasında çok yüksek bir fark var içeri fare girmiş de tek bir dandirik kabloyu kemirmiş diye bu kadar masraf çıkacağını kimse düşünmez.

Benim eşimin bir arkadaşı var. O ne derse o oluyor. Aslında eşim çok zeki ve akıllı bir insandır ama o arkadaşı söz konusu olduğunda eşimi öyle bir yönetiyor ki eşim zannedersiniz ki bir robot.. Arkadaşı yardımsever bir insan, pek çok konuda bize yardımı da olmuştur ama onun yüzünden çok kez çok büyük zararlara uğradık maddi manevi, sırf eşim onun aklına uydu ve kendi aklını kullanmadı diye. Bazı konular var benim de aklım ermiyor ve bu işleri iyi bilen bir uzmandan bilgi almak gerekiyor. Eşimse arkadaşının bilgilerine sonsuz güveniyor. Şimdi son olayımızda aracımıza fare girdi bir takım kabloları kemirdi. Yetkili servise götürdük. Kasko her şeyi karşılıyor. Şimdi servis bütün kabloların değişmesi gerektiğini söyledi yüksek bir fiyat çıkardı. Sonra eşim arkadaşı ile gittiğinde bakmışlar tek bir kablo zarar görmüş. “Bir tek bu kabloyu değiştirseniz aynı şey değil mi niye tüm kabloları değiştiriyorsunuz?" demişler. Servis de olur demiş. Fiyat 10’da birine indi. “Önce neden bütün kablolar değişecek dediler?” dedim Servis kaskodan yüksek para alacak ondan dedi arkadaşı. Alsın diyorum bize ne? Arabamızın tramer kaydı olurmuş satacak olursak değeri düşermiş kaskoyu sokmayın devreye zarar gören kabloyu değiştirin masrafını cebinizden verin diyor arkadaşı. Benimse kaygım büyük çünkü daha önceki aracımız (2001 model) yine bu arkadaşının ısrarla iyi değdi bir ustanın hatası yüzünden yandı. İçinde olmadığımız için kurtulduk. Ben korkuyorum. Eşimse arkadaşının sözüne güveniyor, mantıklı olan bu diyor. Servis tümünü değiştirmek lazım diyorsa ya bir bildiği vardır ya da kasko şirketinden para koparacak. Sırf ileride tramer kaydı yüzünden arabanın değeri düşecek diye bu risk göze alınmaz diyorum. Eşimse ortada risk falan yok diyo. Bilgisayarda bütün sistem kontrol edilecekmiş, servis yine garanti verecekmiş. Ben önyargılı mı yaklaşıyorum sağlıklı mı düşünemiyorum bilemiyorum yoksa kaygılarımda haklı mıyım? Bu işlerden anlayan varsa beni bir aydınlatabilir mi acaba?
Tek kabloyu içiniz rahat etsin diye servisten değiştirebilirsiniz ve evet hasar kaydı ne kadar büyük olursa aracınız o kadar ucuza gider ve servisler kaşlıdan para çarpmak için uçuk meblağlar çıkarıyorlar maalesef

Evet satarken tramer kaydinda fazla rakam cikmasi arac degerini dusurur. Servisle gorusun tek hasarli kabloyu degissin. Gecen yil far kirigina 5000 yazdilar. Bi ton izah ettim resmini gosterdim sattigim kisiye

Aynen ya, sigorta primi yükselecekse ödediğin masraftan da fazla olacak değil ya. Sigorta şirketi yapılan masraflar için tramer kaydı oluşturuyor ve alım satımlarda tramer sorgulayan alıcı aracı işlem görmüş bir arızası olmuş diye tercih etmiyor, dolayısıyla fiyatı düşüyor aracın. Sanki hiç arıza yapmayan ikinci el araç varmış gibi (yani bir kadın ikinci evliliğini yapıyor ama bakire). tramer kaydına geçirmeyince alıcının bundan haberi olmuyor yalnızca ve öğrenemiyor, arabaya hiç dokunulmamış sanıyor. ben de yeni öğrendim bunları. Öncesinde anlamazdım yolda mesela küçük bir kaza, far kırılması ya da sürtme oldu bir çizik oldu insanlar niye bu kadar sinirleniyor niye kıyamet koparıyor kasko karşılar nasılsa ne var derdim, meğer bir yerinde küçük bir tamirat, bir boya kaporta parça değişimi vs hepsi arabanın satış değerini düşürüyormuş ondan öyle kavgalar çıkıyor millet canavar kesiliyormuş.
Cumartesi günü araba alıcam 45.000 TL ye, araştırdık hasar kaydı yok, o gün expere girecek araç, orda çıkar ama değişen var mı yok mu değil mi...

Cumartesi günü araba alıcam 45.000 TL ye, araştırdık hasar kaydı yok, o gün expere girecek araç, orda çıkar ama değişen var mı yok mu değil mi...
tramer de sorgulayın, internetten sorguluyorsunuz. ama kasko yoksa tramer de çıkmaz diye biliyorum. Değişen bir şey varsa ekspertizde çıkar. Hayırlı uğurlu olsun.

Çünkü haklarını büyük kazalara (allah korusun) maddi kaybı cok olanlara saklamak ıstıyorlar. Yoksa kasko bozuluyor ve aracı tekrar kaskolamak ıcın daha yuksek fıyata sıgortalıyorlar. Yanı orada yapılacak ıslem atıyorum 500tl fakat kaskonun kapsadıgı deger 20000tl.bu 500tl lık hssar ıcın kaskoyu bozarlarsa tekrar kasko ıcın 25000tl falan ıstıyorlar. Bu da kımsenın ısıne gelmıyor. Ve aracı yuksek rısk grubu olarak goruyorlar ve temınat kapsamı dusuyor. Aynısını bende yasadım cunku:KK75:

Ama bu çok saçma ve hiç başıma gelmedi. Bir kere kasko bozulunca bir daha hasar karşılamaması dünyanın en saçma şeyi. Defalarca hasar giderttim hiç bozulmadı benim kasko, her yıl da düşüyor ödediğim ücret.

Cunku , ufak tefrk bir hasari kaskoya odetirsek seneye kasko yenilemesi geldiginde kasko fiyati artiyor
Misal bin liraya kasko yaptirdim , aracta sorun oldu kaskodan aldim odemesini seneye kaskomu yenilerken fiyat 1.500 oluyor
O fiyat artmasin diye ucuz sorunkar cepten karsilaniyor

Bi benimki artmayıp düşüyor heralde. Öyle çok büyük hasar yok ama ufak tefek şeyler hep kaskodan valla. Yıllarca ödüyorum, hakkım olanı kullanırım.

Ama bu çok saçma ve hiç başıma gelmedi. Bir kere kasko bozulunca bir daha hasar karşılamaması dünyanın en saçma şeyi. Defalarca hasar giderttim hiç bozulmadı benim kasko, her yıl da düşüyor ödediğim ücret.
Yok canım tekrar kasko yapıyorlar fakat karsıladıgı hasar ucretı dusuyor.

Hea, dur bakayım ona. Ben lastiğim patlasa kaskocuyu arıyom valla.
Valla ufak tefek seyler ıcın ben gereklı gormuyorum 2013yılında buyuk bır kaza yaptım. 10da 9 karsı taraf suclu arabamın onu yanı pert. Adam yalvarıyor allah askına kaskom bozulmasın dıye. Banane ya dedım far kırıgı degıl kı bu. Ön tamponu kaputu al elıne gez airbagler patladı. Iste boyle kazalar ıcın bı fara lastıge kasko bozdurmuyoruz :KK45:

Valla ufak tefek seyler ıcın ben gereklı gormuyorum 2013yılında buyuk bır kaza yaptım. 10da 9 karsı taraf suclu arabamın onu yanı pert. Adam yalvarıyor allah askına kaskom bozulmasın dıye. Banane ya dedım far kırıgı degıl kı bu. Ön tamponu kaputu al elıne gez airbagler patladı. Iste boyle kazalar ıcın bı fara lastıge kasko bozdurmuyoruz :KK45:

Ay allah korusun öyle kazalardan. Düşünmesi bile kötü.

Milleti kandırma çabası standart yorumlardan belli oluyo zaten. Tramerde gözükmesin alan satıcı enayi yerine koyulsun. Arkadaşa da sinir oldum aynısı bizim başımızda da var ama ben kızınca Allahtan eşim beni dinler evlerden ırak valla

Ay allah korusun öyle kazalardan. Düşünmesi bile kötü.
Evet canım basımda 3dıkıs var. Ve köprücük kemiğim kırılmıstı. O an can havliyle inan anlamadık. Hastaneye gıdınce cıktı. :dua:

gün gelir de satmak istersek de bu yüzden değeri düşük olacaksa buna üzüleceğimize o güne kadar araçla sağ salım hayatta kaldığımıza ve o günü gördüğümüze şükür edelim diyorum.
Gerçek hayat, Hayat Sevince Güzel değil, siz de Ayşe değilsiniz. Bu tarz memnunluk oyunlarına gerek yok.

Hem şükredip hem de arabanızı hasar kaydı olmadan daha yüksek fiyata satabilirsiniz. Eşinizin arkadaşına gıcık olmayı bırakırsanız tabii.

Eşinizin arkadaşı bu konuda haklı araç alırken ilk bakılan şeylerden biridir tramer kaydı ne kadar yüksekse aracın değeri o kadar düşer . Ufak bir meblağ için aracı tramer kaydına sokmaya kaskolu bozmaya değmez aracınızın satılması zor olur

canım çok teşekkür ederim sorduğunuz için :KK200: . Şimdi insanlar sadece trafikteki kaza kaydına değil sigorta sirketlerinin tramer kayıtlarına da bakıyorlarmış arabada bir arıza vb oldu mu diye kasko yaptırmazsanız zaten tramer falan da olmuyor sorguluyorsunuz çıkmıyor. e o zaman sigorta niye yapılır, yapıldıysa niye kullanılmasın? saçmalıklar dünyasında yaşıyoruz.
Defalarca araba aldık, farklı bir modele geçtiğimizde de sattık, insanlar tramer kaydına baksa bile 2. El otolarda almadan önce check-up'a sokuyorlar, son aracımızı 5 ay kadar önce sattık, kazası, değişeni yok, şehiriçi kullandığımızdan 6 yaşındaki araç 14 bin km'deydi, km'yi duyan alıcılar baştan çekindi çünkü motor sıfırlatan dolandırıcılar var, araç check-up'a girdi, tüm servis bilgileri sorgulandı ve temiz olduğu anlaşılınca satın alındı, sattığımız fiyat aracı aldığımız fiyata denk geldi zira aracın 2019 kasko değeri o kadardı kasko değerine gitti.

Alıcılar çoğunlukla aracın motor aksamında değişen var mı, motor sıfırlatılmış mı, ikiz plaka mı, motor şasi numarasıyla oynanmış mı, kazası var mı boya yenilemesi oldu mu diye bakar, arabaya kullanılan motor yağı bile önemliyken elektrik kontağıyla yangın çıkarabilecek kablolar önemsizmiş gibi düşünülüp yetkili servis dışında bir yere yaptırılmamalı, Allah göstermesin inşallah size bir şey olmasın lakin yangın çıksa kablo hasarı ve değişimin yetkili serviste yapılmadığı ortaya çıkar çünkü kasko para ödeyeceğinde didik didik araştırıyor herşeyi, eşiniz arabanın bedelini almayı da yakmış olur kendi elleriyle.

Back
X