Biz akabinde şu gün musaitiz dedik. Hatta o akşam dışında hergun musaitiz dedi esim
bu tip ayarlamalar mesajla olmaz koca koca insanlar arayin musait misiniz ne zaman gelelim telefonda konusarak halledin.. pek yerli yetikli aramamislar.. adam calisiyorsa tabiki musait degilim baska zaman gelin diyecek.. bunlar normal.. hediye ettiginiz altini geri beklemeniz de gayet normal. kimse parayi agactan toplamiyor kucuk ltin 400 lirayi gecmis.. pasa pasa getirecekler.. hediye dusunuyor olsaniz 50 lira takar gecerdiniz o da bebek takimi alir gelirdi.. altin getirmis ki siz de sunnette takin.Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
sizin maddi durumunuzu bilemem ama kucuk altin 400 lirayi gecti.. kimse kimseye hibe edecek ekonomik refahda degil memleket krizdeyken.. karsi taraf hediye olarak dusunse bebek kiyafeti hediye getirirdi. onlarda yakinda sunnet yapicaz geri getirilir diye altin takmis. konu sahibi sunnete gidip yuz lira taksaydi bir daha ikinci bebek icin gelmek istemezdi karsi taraf. cok varlikli olan hediye etsin ama belli duzeydeki insanlar icin altin goturmek imece usulu yardimdir. her ne kadar etik acidan sizin dediginiz dogru olsa da pratikte oyle islemiyor.Umarım sizin gibi bir arkadaşım, akrabam v.s olmaz. Bu devirde cidden herşey mi karşılıklı oldu artık şaka gibi. Millet zamaninda birşey takıyor seneler geçiyor geri istiyor. Utanç verici. Medeni olmayı deneyin biraz birşey kaybetmesiniz.
Ayrıca 2 kere gelmek istediğimi söyledigim insan bana müsait değilim diyorsa 3.yu sormam çünkü beni istemediklerini onlara rahatsizlik verdigimi düşünürüm haliyle. Cevap yazmaması yerinde olmuş.
İkinci çocuğu yapacaksınız 500 TL için :) akıl işi değil yani.Bana çok görgüsüzce geliyor bu muhabbetler. Kayınvalidem de çok yapar. Şimdi bir arkadaşın bebeği oldu, çeyrek yaktık. Bizim bebeğimiz oldu çeyrek taktılar. Onların bir bebeği daha oldu, üstelik isim annesi benim o yüzden iki çeyrek taktık ama biz 2. çocuğu düşünmüyoruz ne olacak şimdiNapam borç diye arayıp doğum günüme falan mı isteyeyim sizin kafayla :) Bu altının aslı destek olmak değil mi zaten, borç saçmalığı nedir yahu.
Mesajınızı 100 kere beğendimAksam musaitiz gelirken bizim altinlari unutmayin:)
cok tatli ve cok sert bence
Ama şimdi biz 2 tane taktık ya, o zaman 2.çocuğun ismini de onların koymasını isteyeceğiz ki iki çeyrek alalımİkinci çocuğu yapacaksınız 500 TL için :) akıl işi değil yani.
Paran yoksa altın takmazsın. Varsa takarsın.sizin maddi durumunuzu bilemem ama kucuk altin 400 lirayi gecti.. kimse kimseye hibe edecek ekonomik refahda degil memleket krizdeyken.. karsi taraf hediye olarak dusunse bebek kiyafeti hediye getirirdi. onlarda yakinda sunnet yapicaz geri getirilir diye altin takmis. konu sahibi sunnete gidip yuz lira taksaydi bir daha ikinci bebek icin gelmek istemezdi karsi taraf. cok varlikli olan hediye etsin ama belli duzeydeki insanlar icin altin goturmek imece usulu yardimdir. her ne kadar etik acidan sizin dediginiz dogru olsa da pratikte oyle islemiyor.
sizin maddi durumunuzu bilemem ama kucuk altin 400 lirayi gecti.. kimse kimseye hibe edecek ekonomik refahda degil memleket krizdeyken.. karsi taraf hediye olarak dusunse bebek kiyafeti hediye getirirdi. onlarda yakinda sunnet yapicaz geri getirilir diye altin takmis. konu sahibi sunnete gidip yuz lira taksaydi bir daha ikinci bebek icin gelmek istemezdi karsi taraf. cok varlikli olan hediye etsin ama belli duzeydeki insanlar icin altin goturmek imece usulu yardimdir. her ne kadar etik acidan sizin dediginiz dogru olsa da pratikte oyle islemiyor.
Orayı karıştırmayın bence konusahibi borçlu çıkar
1 senede bile altın fiyatı uçtu
O para ile belkide anca gram altın alınır şuanda.
Bende merak ettim çeyrek yerine gram altın gelse veya kıyafet getirseler konusahibi napar ki? Evden kesin kovarda, üstünüde istermi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?