Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Umarım sizin gibi bir arkadaşım, akrabam v.s olmaz. Bu devirde cidden herşey mi karşılıklı oldu artık şaka gibi. Millet zamaninda birşey takıyor seneler geçiyor geri istiyor. Utanç verici. Medeni olmayı deneyin biraz birşey kaybetmesiniz.
Ayrıca 2 kere gelmek istediğimi söyledigim insan bana müsait değilim diyorsa 3.yu sormam çünkü beni istemediklerini onlara rahatsizlik verdigimi düşünürüm haliyle. Cevap yazmaması yerinde olmuş.

Bismillahirrahmanirrahim yok artık hem kaç kere kabul etmemisler hemde altın alacağımiz var diye arayacaklar

Biz akabinde şu gün musaitiz dedik. Hatta o akşam dışında hergun musaitiz dedi esim

O akşam dışında hergun musaitim dediyse ikinci aradığında niye önceden haber verin diyoki zaten sonra hep musaitiz demişsiniz onlarda ona göre aramıştır hem yaptığınız hemde düşünceniz ayıp bence

bu tip ayarlamalar mesajla olmaz koca koca insanlar arayin musait misiniz ne zaman gelelim telefonda konusarak halledin.. pek yerli yetikli aramamislar.. adam calisiyorsa tabiki musait degilim baska zaman gelin diyecek.. bunlar normal.. hediye ettiginiz altini geri beklemeniz de gayet normal. kimse parayi agactan toplamiyor kucuk ltin 400 lirayi gecmis.. pasa pasa getirecekler.. hediye dusunuyor olsaniz 50 lira takar gecerdiniz o da bebek takimi alir gelirdi.. altin getirmis ki siz de sunnette takin.

sizin maddi durumunuzu bilemem ama kucuk altin 400 lirayi gecti.. kimse kimseye hibe edecek ekonomik refahda degil memleket krizdeyken.. karsi taraf hediye olarak dusunse bebek kiyafeti hediye getirirdi. onlarda yakinda sunnet yapicaz geri getirilir diye altin takmis. konu sahibi sunnete gidip yuz lira taksaydi bir daha ikinci bebek icin gelmek istemezdi karsi taraf. cok varlikli olan hediye etsin ama belli duzeydeki insanlar icin altin goturmek imece usulu yardimdir. her ne kadar etik acidan sizin dediginiz dogru olsa da pratikte oyle islemiyor.

İkinci çocuğu yapacaksınız 500 TL için :) akıl işi değil yani.

Bu vesile ile buradan düğünüme katılamayan eş,dost,akrabalarıma sesleniyorum.Vakti zamanında anne babamın çocuklarınızın düğününde taktığı altınları getirin biz onları borç verdik böyle yapacağınızı bilsek hiç vermezdik çeyrek çok pahalı diye düşünmeyin gram da olur yeter ki getirin(Konu trajikomik gerçekten)

Paran yoksa altın takmazsın. Varsa takarsın.
Vay ben altın taktım çabuk getirin tavrı imece değil alışveriş oluyor.
Samimiyetsizce.

2 sene önceki altın fiyatıyla bugünkü birmi?
Onu neden hesaplamiyorsunuz madem bukadar ince hesaplar yapıyorsunuz.
Parası yoksa takmasaymış. Gösteriş için 2 tane birden takmak zorundamıydı konusahibi. Yada ozaman hesap yaptı demekki, nasılsa ben birtane daha doğrucam, geri gelir nasılsa diye düşünmüş olmalı. Yoksa bu kafayla mümkün değil altın takmak bitini bile vermezdi

Bir tek çocuklu olarak ne enayiymişim demek ki arkadaş akraba herkese çifter çifter gitti. Helali hoş olsun çirkin hesaplar bunlar. Kimse size zorla altın takın demiyor takıyorsanız hediyedir talep etmeye hakkınız yok

Benim başıma geldi bu olay , oğlumun doğumunda annemin arkadaşı çeyrek takmıştı. Kızıyla da çocukluktan arkadaşız ama nasıl diyeyim çocukken çok samimi değildik anneler görüştüğü için mecburen arkadaş olmuştuk. Büyüdük birbirimizi daha iyi anladık durumlar değişti samimileştik. Yalnız altın takma olayı bana çok saçma geliyor arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğim zamandan itibaren arkadaşıma ve bebeğine sepet yaptım. Gördüğüm beğendiğim takımları,çorapları , giyeceği ilk ayakkabısını, battaniyesi sabunu şampuanı vs vs arkadaşımın hamileliği boyunca biriktirdim. Doğum yaptı ve sepeti götürdüğümde annesinin yüzü asıldı; kuyumcuya gidip atıyorum 400 tl verip çıkmak yerine belki ben 15-20 kere alışveriş yapmıştım kaç para harcadım hesabını yapmadım ama ya çeyrek fiyatını geçmiştir yada daha fazladır. Burda esas olan pahası da değil ama gittiğim yerlerde arkadaşımı ve bebeğini düşünüp her ayda yada bebek büyüdükçe kullanabileceği hediyeler almıştım. İnanın biri bana böyle birşey yapsa çok sevinirdim , bence altından daha değerli birşey . Onları alırken de bir sürü emek veriliyor çünkü sonuçta . Ama sonuç olarak ne oldu biliyor musunuz? Arkadaşımın annesi artık bizimle görüşmeyi kesti. O yüzden demedi ama başka bir olay da olmadı. Yıllar geçti ben 3. Çocuğumu doğurdum arkadaşım beni aramadı bile. Oysa ki ben sadece arayıp nasılsın demesini beklemiştim. Keşke daha önce çıksalardı hayatımdan . Maalesef ki görgü bir yerden satın alınacak birşey değil ve herkeste olmuyor.

konu ile ilgili ben şu çıkarımda bulundum
altın takmayacaklarsa gelmesinler beyyyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…