Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Altın alacağı mı
Daha neler okucam, duycam aceba
Onların yerinde olsam kaç kez gelmek istedik bitürlü müsait olmadınız, alın çeyreğiniz diye whatsappdan size bir çeyrek yollardım

sevgili moranka beni yanlış anlama lütfen ama aceba değil doğrusu acaba.
sürekli görüyorum ve küçük bir düzeltme yapmak istedim..

Sizin düğünümüze birisi altın taktiginda o biri evlendiğinde sizde aynını takmazmisiniz? Bu oyle bir durum işte.
Düğünüme takan borç olarak takmasın bi zahmet bende gidip taktigim altını borç olarak takmam çocuğuna çeyrek taktığım kendisinin 20 liralik bir takım bile almadan gelenler de oldu arayıp ver taktığım çeyreği demedim. Taktiginizi geri almak üzere taksanız bile arayıp da ver taktığım çeyreği demek görgüsüzlük olur bence

sevgili moranka beni yanlış anlama lütfen ama aceba değil doğrusu acaba.
sürekli görüyorum ve küçük bir düzeltme yapmak istedim..
Estağfurullah, neden yanlış anlayayım. Yurtdışında doğdum, büyüdüm o yüzden Türkçe yazı dilim çok iyi değil malesef. Düzeltmek için çabaliyorum ama temel olmayınca zor olabiliyor.

Gorgu meselesi falan yazmissiniz ya onceden haber vermeye. Bu konudaki tek gorgusuz sizsiniz. Altini zorla mi taktirdilar ? Altini el degistirtip duruyosunuz sacma sapan. koca koca insanlarin ugrastigi seye bak ya. Su konuyu acarken yerin dibine girerdim ben.

Konu sahibi hem karnı doysun istiyor hem pastasi dursun istiyor. Olayı bu. Altını gelsin istiyor ve onun istedigi onun uygun oldugu onun hazır hissettigi gun ve saatte gelsin istiyor. Bi de bu var gelsin de nasil gelirse gelsini de yok.. hem gelecek hem de 3 gun onceden haberli gelecek

Kırsal kesimin böyle bir durumu var, altın gelmişse o hediye değil borç olarak veriliyor anladığım kadarıyla.Bana da çok uzak bir algı açıkçası ama konuyu görünce yıllar önce teyzemin düğünümde takmış olduğu ama benim haberim bile olmayan çeyreği istemek için evimi basışı geldi aklıma :) Annemi kaybettiğim için takılanları yazıp kayıt tutacak bir insan yoktu düğünde bende bu tarz şeylere uzak olduğum için algılarım ona göre çalışmıyordu.O hengamede kim ne taktı hiç bilmedim ilgilenmedim bile.Aradan bir yıl geçti ben Türkiyenin diğer ucunda mecburi görevdeyken sünnet yaptılar kendileri, zaman uygun olmadığı için bende gelemedim.Sonrasında üç beş ay sonra kendini nasıl doldurduysa artık, evime kavga etmeye gelmiş, hiçbir şeyden haberim bile yok, o altını hemen al ver bana filan dedi.Ayıp diye bir şey varmış, hediyenin hediye olmadığını o gün anladım.Verdim altınını gitti ama cidden çok hayret verici geliyor bu işlere yabancı olan bir insana durum.Oysa daha çocuklarının düğünü filan olurdu takardım zaten bekleyememiş :)

Neyse bu algılara yabancı insanlar için oldukça dumur edici olan bu olay bazı kesimlerce normal.Ama yasal bir yaptırımı filan yok tabii.Adam takmazsa ne yapılabilir hiçbir şey.

Hemen çocuk yapayım da takı borçlarımı toplayayım bari malum evlilik, ev geçindirmek falan zor bu devirde kimsede bırakamam takı borçlarımı ,hepsini alıcam, gelmeyenlerin kapısına dayanıcam açınn kapıyı 'takı borçlarımı tahsil etmeye geldim diye

İşte tamda bahsettiğim konu bu.Allahim insanlar o zaman hiç altın takmayıversinler düğünlerde falan .Taktiğin altını isteyeceksen ne anlamı var onun .Amaç geline damada yardım değil mi ya benmi yanlış biliyorum.Yeni kurulan yuvaya bir nebzede olsa eşin dostun katkisidir.En güzeli bir tane altın olsun tüm Türkiye de elden ele tüm düğünleri dolaşsın .nasıl olsa kimse de kalmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…