Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

ay bi garipsiniz tekrar isteyecegizi altını niye taktınız.. nedir şimdi bu.. hem ertele hem arayip isteyeyim mi diye sor.. pess size.

İnşaAllah bebek kıyafetleri getirirler. Bu nasıl hesap kitap böyle selam verdik borçlu çıktık misali.

Vermeseydiniz 2 altın silah zoruylamı taktınız. Görgüsüzlük yapmayın tatlı sert isteyeceğim diyorsunuz tefecimisiniz siz oldu olacak 2 yıllık faizini de isteyin vermezlerse ümüklerini sıkın

Ama şimdi biz 2 tane taktık ya, o zaman 2.çocuğun ismini de onların koymasını isteyeceğiz ki iki çeyrek alalım
Kafam iyice çorba oldu bide artık altın aldı başını gidiyor insanlar iki çocukla öyle ha deyince altın alabiliyor mu acaba? Belki Bi takım alıp gelecekler o zaman ne olacak?

Baktınız ufukta koca görünmüyor sünnet olacağım , bizim köken Somali'ye dayanıyor bizde kadın sünneti gelenektir dersiniz Altınları geri almak önemli tabi.

Kafam iyice çorba oldu bide artık altın aldı başını gidiyor insanlar iki çocukla öyle ha deyince altın alabiliyor mu acaba? Belki Bi takım alıp gelecekler o zaman ne olacak?
Maazallah efenim tatlı sert konu sahibi ölene kadar unutmaz bence içine öküz gibi oturuverir

Yaşadığınız olay çok üzücü
Bebek ihtiyaçları zaten aşırı pahalı, 3-4
şey alsan çeyrek parasını buluyor. Bulmasa bile sizin düşünceniz çok güzel ve özelmiş. Kim kime yaparki. Sizin ince düşüncenize göre insanlar değillermiş. Hayatınızdan çıktıklarına üzülmeyin, böylesi daha iyi olmuş gerçekten

Baktınız ufukta koca görünmüyor sünnet olacağım , bizim köken Somali'ye dayanıyor bizde kadın sünneti gelenektir dersiniz Altınları geri almak önemli tabi.
Maşallah bandı da yakışır bana aslında. Mavi de güzel renk.

Tamam ya olur bu. Kirvem olur musunuz

Sizin düşünceniz güzel evet karşı tarafı sevindirir ama çeyrek verdim çeyrek alacam düşüncesinde olmayan biri için bile mesela o kişi şampuanı farklı marka almak istiyordur battaniyesi zaten vardır ihtiyaç olan şeyleri bilemediğimiz için aslında ya zarfta para vermek ya da altın gibi şeyler daha mantıklı

Takımı kabul etmeyip altın getirin, borç değil mi, ne diye doğurduk bunu diyeceğiz herhalde

İlk onlar size takmış sonra siz onlara eee bu nasıl borç oluyor o zaman onu anlamadım?

Bogazinaza falan mı yapıştılar illa altın takacaksiniz diye hayatımda ilk defa böyle bir şey duydum siz taktınız onu size kimse zorla taktirmadi paylasiminizi şok içinde okudum

Gelmek istediklerine gore onlar da altin takmalari gerektigini biliyor, ama siz 2 kere reddetmissiniz. Bekleyin tekrar gelmek istiyoruz demelerini. Madem ceyrege ihtiyaciniz var neden reddediyorsunuz, gelip bi cay icip giderlerdi

Maddi durumu gerçekten el vermeyen, zor durumda olan insanların "Ben şimdi bunun çocuğuna ceyrek takayim. Bir kaç sene sonra benim çocuğum olur ne de olsa. Onlarda bana geri takar" mantığıyla kendilerini krizde dara sokup altın takmalari akıl kârı mi ?
Gerçekten krizde olan biri boğazından kesip 400 tl yi çok bulsa da bir kaç sene sonra geri takılması umuduyla veriyorsa inanılmaz samimiyetsiz ve mantıksız bir davranıştır -bana göre-
Takacak durumu yoksa nezaketen en kötü çocuk görmeye bir süt ya da meyve alınır. Daha iyisini almak isterdim ama durumlar buna el verdi der ve kibarca kapatır durumu. Hem insanlara 2 kere üst üste gelmeyin müsait değiliz diye sanki rahatsız ediyorlarmış gibi davran sonra mesaja cevap gelmeyince ben ona bunu taktim tatlı sert nasıl söylemeliyim bana olan altın borcunu versin demesi inanılmaz medeniyet dışı geldi bana. Kurduğum cümlelerin arkasindayim. Umarım bu şekilde bir arkadaşım eşim dostum akrabam v.s olmaz.

Bir arkadaşım benden taktığı altını "tatlı sert" geri istese kapısından uğrar veririm, sonra da ne ararım ne sorarım. Sorununuzu geçtim düşünce şekliniz çok çirkin. Altın alacağım ne demek, neden beklentiyle bir iş yapıyorsunuz, çocuğunuz olmasaydı ne olacaktı nasıl isteyecektiniz o altını merak ediyorum.

Katıldım

Bir de ben erkeklerin bu işi beceremediğini düşünüyorum

Evimde alınmış ama götürülememiş hediyeler var

Eşim al dedi aldım ama o organizasyon sağlanamadı

Bizim de vardı altın borcumuz hala şu gün gelin demediler bitti gitti

Hoş eltimin kızı 3,5 yaşına girdi hala kendisini görmedik, hali ile altını da Çekmecede bekliyor

İki kere aradık uygun musunuz diye uygun olunca haber veririz demiş vermedi hala haber

Şuana kadar böyle giden altınlarımın ve paralarımın peşine düşseydim ihya olmuştum
Ben kimin bana ne borcu kim benim altınımı getirmemiş bilmem bile valla üzülmeyin ama 2 defa haber yollamış siz evinize bir türlü kabul edemeyip birde bana altın borcun var demeniz fazlasıyla ayıp olur. 3 kuruşla zengin olunmaz arkadaşım bir yerden giden bir yerden gelir böyle şeyler için birini kırma . Çok istiyorsan yarın ara bize oturmaya gelin görüşemiyoruz bayadır de altınını getirirse getirir getirmezse yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…