Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

İyi de her konunun altında farklı fikirlerin olması kadar doğal bir şey yok ki.
Yani konu sahibine hak verenler olsaydı sadece mesela ya da hak vermeyenler.
Bu dedikleriniz tabi ki olacak.. Çok normal.
Yöreye göre değişiklik göstermesi ve hangi yöredeysen yörendekini normal görme mevzusu doğru olabilir.
Ama değeri maddiyatla ölçmeyi yine de erdem sayamayız.

Arayıp garantiye almak lazım, ne me lazım pahalılaştı diye başka birşey almasınlar, olay çıkar.
İnsanlar gelmeyeceklerini söylememişler zaten, bu neyin derdi.

İşte bunlar çooook geçmişte kaldı , kalmış olmalı , kalmasını umuyoruz. Adet diye onaylamadığımız sevmediğimiz yada akla mantığa yatmayan şeyleri “tr gerçeği” (!) diye kestirip atamayız kaç kişi destek vermiş konuyu açan kişiye? Açıkcası ben konuyu okuyunca nelerle uğraşıyoruz dedim içimden ... bunlar olmamalı. Gerçek bu diyip kanıksamamalıyız. Birşeyler değişmeye başlamalı. Eğer biz de değiştirmek istiyorsak “ama” ile başlayan cümleler kurmamalıyız.

Her okuduğum konuya yorum yapmıyorum ama bazı konular ve ona yapılan yorumlar beni cidden yoruyor

Düşüncesi bile cok ayııp geldi bana, belki durumu yok?

Madem cok cok normal birsey boyle altinini geri istemek buraya niye soruyor? Gidip istesin o zaman, ayni kulturden insanlarsa karsi taraf garip bulmamasi lazim o zaman degil mi?

Pes diyorum. Gerçi duymuştum böyle adetleri olan yöreler varmış. Ama birşey yapıyorsan karşılık bekleyerek yapma. Üstelik gelmek istediklerinde 2 kere reddetmişsiniz. Kimbilir eşiniz nasıl birşey dedi de kırıldı karşı taraf. Bebeğiniz doğduğunda haber vermeniz bile bi beklenti içinde olduğunuzun göstergesi.

Vallah hem konuya hemde yorumlara çok güldüm. Altın geri istemek nedir ya? Madem bilmem kaç sene önce taktığınız altın içinize dert olmuş ve bunun yüzünden belli ki baya geceleri uyuyamamışsınız, takmayın birdaha ve kimseye de gitmeyin. Gösteriş amaçlı yapmışsınız zaten. Çok iticisiniz gerçekten. Eşinizde demekki böyle düşünüyor.

Sabit fikirli halinden uzaklaşırsa fayda sağlar.
Ne diyelim mesela?
"Olabilir, sizin yörede böyleyse haklısınız" diyelim de insanları arayıp rezil mi etsin kendini?

Asıl sizin yorumunuzun ne gibi bir faydası var konu sahibine?

O zaman her konuya şöyle şeyler yazalım:
"Kayınvaliden seni temizliğe çağırıyor olabilir, böyle şeyleri normal gören insanlar var."
"Olabilir, erkeğin aldatmasını normal bulanlar var."
"Kocandan dayak yemiş olabilirsin. Mesela bazı yörelerde gelini kayınvalide ve kayınbaba bile dövüyor."

Bunun kime ne faydası var?

Daha birkaç ay önce bir haber vardı; düğünlerde küçük erkek çocuklarını çırılçıplak soyup eğleniyorlardı. "Bu bizim geleneğimiz" demişlerdi koca koca herifler.
Koca bir köy çocuk istismarını kültür bellemiş, "olabilir" mi diyelim yani?

Konu sahibi bu kadar yoruma rağmen arayıp kendini rezil etmek istiyorsa kendi bileceği iş.
İnsanlar arkasından gülerken "ama Türkiye bu, ama kültür bu" demeyecek.

Altın alacagınızı söyleme konusunda ciddi misiniz?Degilsinizdir herhalde
Öyle sacma sey mi olur?

Biz yokmuş gibi davranmiyoruz..
Bu durumlari hos görmedigimizi belirtiyoruz.
Yorumumuz ne olmaliydi hanfendi?
Oh! Iyi yapiyorsun kiz söke söke al senin hakkin nasil taktiysa catir catir alicaksinmi?
Sizin yorumunuz katkisi ney onu da pek anlayamadim.
Bu gerceklikleri değistirmek gerekmezmi?
He diyip gecelimmi.
Evet olan şeyler ama ne yapmamiz lazm koyun gibi nereye cekilirsek orayami evrilelim.
aklimizi vicdanimizi kullanalim bi dur diyelim dimi. Farkli yorumlar yapmamiz cok normal degilmi.
Konu sahibi de pek yok ortalarda zaten neyse..

Yaptığım yorumu beğenmeyenler olmuş
Şu "beğenmedim" butonu iyiki var.
Zoruma giden okuduğunu anlamayan insanlar. Beğenilmemek değil.
Okursun ve idrak edersin. Ama bazısı öyle değil işte... İlginç...

Konu sahibi ne oldu? Cevap vermemiş hiç?
Ne kadar ayıp ve görgüsüzce düşündüğünüzü anladınız umarım sıla?

O zaman fayda saglayacak seyi yapsin ve arayip istesin:)

Tabiki peşine düşmeyin komik olursunuz

Haklısınız bu gerçekliği değiştirmek lazım.
İyice adet haline gelen aldım-verdim durumu değişmeli.
Ama konu sahibi bu değişime açık olamaz. Karşı taraftan açıkca taktığı altını geri isteyebilecek potansiyelde biri. Pek çok insanın utanacağı, aklından geçirmeyeceği birşey halbuki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…