- 10 Aralık 2018
- 2.978
- 2.991
- 63
- 33
Valla biz yadirgayalim daHaklısınız bu gerçekliği değiştirmek lazım.
İyice adet haline gelen aldım-verdim durumu değişmeli.
Ama konu sahibi bu değişime açık olamaz. Karşı taraftan açıkca taktığı altını geri isteyebilecek potansiyelde biri. Pek çok insanın utanacağı, aklından geçirmeyeceği birşey halbuki.
Valla ben çok ayıpladım zaten.Valla biz yadirgayalim da
Herkes kendine yakişani yapar sonuçta zaten
Yapacak birsey yok.
Elimizden gelen konuyla ilgili şuan bu.
benim kültürümde de altın taktıysan beklersin. yani sen taktın o da takmadıysa da istenmesi bence normal. çnkü bu borçtur.sizin maddi durumunuzu bilemem ama kucuk altin 400 lirayi gecti.. kimse kimseye hibe edecek ekonomik refahda degil memleket krizdeyken.. karsi taraf hediye olarak dusunse bebek kiyafeti hediye getirirdi. onlarda yakinda sunnet yapicaz geri getirilir diye altin takmis. konu sahibi sunnete gidip yuz lira taksaydi bir daha ikinci bebek icin gelmek istemezdi karsi taraf. cok varlikli olan hediye etsin ama belli duzeydeki insanlar icin altin goturmek imece usulu yardimdir. her ne kadar etik acidan sizin dediginiz dogru olsa da pratikte oyle islemiyor.
insaoğluyuz düşünceler tabıkı aynı olmaz ,olamaz.aynı kişi bır olaya farklı bakabılır.yıne aynı kişiler farklı bır olayda aynı düşünebılır buna sözüm yok.sırf saldırmak içinde yorum atılmaz.neye uğradığını şaşırıyor insan.kim ne konu acarsa acsin hak veren bir grup var, hak verenleri taslayan bir grup var, direkt konu sahibini hedef alip kendileri avrupa kulturunde yetismis gibi davrananlar var.. sorgusuz destekleyen bir grup var.. hic sasmaz hangi konunun altina bakarsaniz bakin.. bu konu da bir tr gercegi dogru yada yanlis o tartisilir.
2 kere gelelim yazmışlar ikisinde de reddet mişsinizMerhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
Kocamın aklına ne zaman uysam pişman olurum bu tarz durumlarda o yüzden özellikle takı işlerinde falan hiiç ona bırakmam. Sende bırakma bundan sonra aman diyim olmuş çeyrek 400 küsür. Bu ayy ben asla karşılığını beklemem diyenler çok zengin olmalı çünkü bizde o kadar parayı hibe edecek durum yokbenim kültürümde de altın taktıysan beklersin. yani sen taktın o da takmadıysa da istenmesi bence normal. çnkü bu borçtur.
eşimle evlenmeden 2 hafta önce eşimin amcasının torunu evlenecekti, biz de düğün hazırlığı yaptığımız için elimiz ok dardaydı. eşim bana küçük altın getir de takalım dedi. hiç düşünmeden götürdüm ve taktık. görümcem bana siz neden küçük altın taktınız dedi ( görümcem 50 tl takmıştı ben çok şaşırmıştım. o zaman çeyrek altın 230 tl idi). bende kardeşin getir dedi bizde de takılır siz yakın akraba değil misiniz dedim. görümcem de bana onlar getirmez. ben 50 taktım o bile çok onlara demişti. gerçekten 2 hafta sonra düğünümde bana hiç birşey getirmediler ( para bile). görümcem de yanlarına gidip onlar size çeyrek takmıştı demiş. o da benim durumum yok düğünden sonra evine gidip borcumu ödeyeceğim demiş. ben 1 haftalık gelinken aradı. bende evde bir sürü hazırlık yaptım pastalar poğaçalar filan.. 1 kilo tarhana getirmişti. bir de ben çalıtığım için arkadaşlarına söyle iş yerinden ben tarhana yapıp satıyorum demişti. kilosunu 15 tl den veriyorum diyince çok bozuldum. hiç birşey diyemedim. yediler içtiler gittiler..
5 ay sonra eşimin başka kuzeninin çocuğu olmuştu. biz evine görmeye gitmiştik, ben bir çikolata yaptırmıştım. eşime bu yeter çok bile onlara onlar bana birşey yapmadı yakınım diyorsun ama 100 tl taktılar düğünde ilginç değil mi dedim. çok içerlemiştim yani.. durumları iyi değil ama kötü de değildi yani. eşim de onların bende çok emekleri var, annem vefat etti amcam ve yengem baktı bize diyince dayanamadım. bir de onlar getirir, getirmezlerse ben kuzenimin kulağını çekerim demişti. biz götürdük. şuan 1,5 yaşına yaklaşan oğlum var, bizi ne aradılar, ne geldiler ne altınımı getirdiler. eşime dedim, git iste getir altınımı.. sizinkilere altın kaptırmaktan bıktım dedim. o dur budur yeminliyim, eşimin görgüsüz ailesine çekirdek dahi götürmem onlardan da çekirdek dahi beklemem. bana göre altın borçtur. adam getirmemeye utanmıyor da ben istemeye mi utanacağım diye de çok basit ve mantıklı bir cümle de ekleme ihtiyacı duydum.
Kesinlikle böyle.
Bu haldeyiz.
Onaylamıyorum hatta nefret ediyorum bu düzenden. Ama bu gerçekliği de görebiliyorum.
İlk kez duymuş gibi afallamanın manası nedir anlamadım.
Bu hale gelmemeliydik, hediyeleşmek güzeldir, kültürümüzde de vardır. Ama işte suyu çıktı.
kaç günler öncesinden söylemelilerAkşam 7gibi arayıp o akşam gelmek istediklerini söylüyorlar. Misafirliğe gitmeden önceden haber edilir. Bu gorgudur. Anlık haber edilmez
Ohh iyi valla birşey beklemeyelim.herkesin düğününe çocuğuna gidip destek olalım aynı desteği beklemeyelim ohh
Erkekler organize olamıyor tamam ,bende buna katılıyorum,ama konu sahibi müsait bir zamanında arayıp yada eşini aratip şu gün çaya,kahveye bekleriz demeliydi.Katıldım
Bir de ben erkeklerin bu işi beceremediğini düşünüyorum
Evimde alınmış ama götürülememiş hediyeler var
Eşim al dedi aldım ama o organizasyon sağlanamadı
Bizim de vardı altın borcumuz hala şu gün gelin demediler bitti gitti
Hoş eltimin kızı 3,5 yaşına girdi hala kendisini görmedik, hali ile altını da Çekmecede bekliyor
İki kere aradık uygun musunuz diye uygun olunca haber veririz demiş vermedi hala haber
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?