Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Nasil sormus ya gorumceniz asiri yadirgadim su an. Zaten sonunda da bisey cikmamis gordugun gibi konu sahibi birincisi sorulmaz ikincisi bisey elde edemezsin

Ohh iyi valla birşey beklemeyelim.herkesin düğününe çocuğuna gidip destek olalım aynı desteği beklemeyelim ohh
o zaman ne yapacaktın o akşam 7 de gelecez dediğinde tamam diyecektin bir çay ikram ederdin o saatte gelene hazırlık yapılmaz altınını da alırdın.

Biraz zaman geçince cagirirsiniz gelin diye madem arayıp da ima etmek ne demek? Mümkünse birine altın takmayın o altını takmış sayıp evde biriktirin.

Altın 50-60 lirayken çeyrek takan insana şu an pat diye çıkarıp 400 lira bir altına verip takamayacak durumda çok insan var. Hayat şartları eskisi gibi değil.

Altın takamayacağı için düğününüze, bebek hayırlamaya gelmeseler ona da ayrı laf edeceksiniz.

Ekonomi değişiyor, herkesin 400 lira (o da çeyrek, yarıma falan hiç girmiyorum) ödeyecek durumu olmayabilir. Yakınlarınızın değerini cebindeki parayla ölçüyorsanız o ayrı.

Zengin falan değilim ama kuzenimin 400 lirası yok diye düğünüme gelmemesini asla istemem. Hiçbir şey takmasın ama yanımda olsun yeter bana.

ilk kez duyduğumuz, şaşırdığımız, ayıpladığımız mevzu altın işinin bi nevi borç olması (ki savunduğum bişe değil ama ne yazık ki türkiyede altın takma işi bu hale geldi) değil
konu sahibinin telefon açıp da altınını istemesi ayıpladığımız yadırgadığımız şey
çünkü gerçekten ayıp

Dugunumde bir suru insan olsun cümbus olsun kalabalik olsun yeter maddiyat nedir ya maneviyatci olun be olmezssiz kimse siz evleniyorsunuz diye para altin vs takmak zorunda degil cocuk bezi olmus 60 tl bi Insaf be

Düğünde, nişanda, sünnette vs takılanlar hediyedir.
Altın günü yaparsanız borç olur.

Önce bu ikisini ayırt edin.

Madem borç olarak görüyorsunuz ve utanmadan alacaklı gibi altın peşine düşeceksiniz takmayın altın falan.
Elaleme gösteriş için takıp hava atıyorsunuz, sonra ağzınızla isteyip kendinizi rezil ediyorsunuz aynı elaleme.

Adetmiş. Biz zaten bu adetler yüzünden bu haldeyiz. Adetlere çok bağlıysanız koca dayağını, kaynananın çenesini, görümcenin pislik gibi davranmasını da adettir diye normal karşılayın. Hergün kv nin evini temizleyip, yemeğini yapın. Çünkü adettir, gelin hizmet etsin diye alınır.

benim bekarken çok yakın bir kız arkadaşım vardı, düğününde doğumunda her zaman yanında olduğum. o erken evlenmişti. ben geç evlendim. ben evlenirken onun 5 yaşında kızı vardı. evliliğinde de problemler vardı. biz çok görüşememiştik son zamanlarda ben düğün hazırlıklarındayken beni hiç aramadığı ve yardımcı olmadığı için ( manevi anlamda) çok kırılmıştım. nişanıma geldi arkadaşım mutfaktan çıkmadı bulaşıktı, pasta börekti yardımcı oldu. ben ona iş yapma dememe rağmen sen bende fır döndün, herşeye koşturdun ben az bile yapıyorum demişti. ama yine de benim kırgınlığım geçmemişti ona karşı. evlendikten sonra ev görmeye gelmek istedi.. ben 3 kere bahane üreterek erteledim. doğumumu duymuş, kardeşimin ins. paylaşımından görmüş ve hastaneye takısıyla geldi taktı. 5-10 dk durdular ve gittiler. yani arkadaşım bana maddi anlamda borcunu ödemiş oldu ama manevi anlamda benim ona kırgınlığım geçmediği için görüşmüyorum. arkadaşım bana taktığım altınları getirmese bile üzülmezdim. çünkü ne doğumumu ne düğünümün tarihini ona iletmiştim o bi şekilde öğrenip getirip takmıştı.( çünkü ona göre de bu borçtu) ben onun borcuna sadık ve bu tarz şeylerde menfaat sağlayamayacak kadar düzgün olduğunu biliyordum o yüzden altın peşine düşmemiştim. aslında bu tarz değerli şeyler iyi bilinen değer verilen insanlara yapılır. eğer elinde yoksa da açıklama yapar, sen bana takmıştın bende sana takmak isterdim ama malesef böyle zıkıntılı bir duruma düştüm anlayışına sığınıyorum denir. insanoğlu başına ne geleceği belli olmaz. ama açıklama gerektiren bir durumdur bence. en iyisi kimseye takmamak ve beklenti içine girmemek.

iş yerinden biri sünnet düğünü için davetiye vermişti not düşülmüş, düğünümüzde takı olmayacaktır lütfen getirmeyiniz diye. bende eşime diyorum, bana getirene götürürüm bundan böyle ama çocuklarıma yarın onlar da getirir diye düşünüp millete eş- dost akraba diye altın takmam. çocuğa yatırımı eskilerin kafasıyla ben yaptım onlarda bana getirir mantığıyla değil, kendi paramla yaparım. onlar da bana getirmesin ben de onlara götürmeyim en temizi.

Evet buna bende şaşırdım.
İnsanları hem kabul etmiyorlar, hem de gelmiyorlar diye sitem ediyor.
Hatta gelmek istemediklerini düşünüyor, sırf altın vermemek için.
Doğrusu bu kadar kötü niyetli.

Anladım.
Kelimesi kelimesine katılıyorum.
Ben de bunu kastettim.

Millete taktigim seyleri birikim olarak gorecek olsam kimseye altin takmaz, kendim kenara altin alip atarim. Niye altininizi elaleme takip sonrada peşinde koşuyorsunuz, alin atin kenara dursun.
İnsanlarin garipsedigi sey de bu aslinda. Hibe etmeyecegim altini takmam, hibe etmeyecegim parayi borc bile vermem ben şahsen, bebegi olup altin takmadigim çok insan oldu. Dolayisiyla hiç kaziklanmadim ve kimsenin peşinde altin para diye koşmadim ama kime ne verecegimi de gayet iyi bilen bir insanimdir

Kusura bakmayin ama kimse size durumunuz yokken bize altin takin diye basiniza silah dayamiyor.

Allah allah. Gelip gelmeyecek lerini yazarım mutlu olursunuz. Evet taktiğin altını istemek en doğal hakkim. Evlenip çocuğa geçim derdine düşünce anlarsınız
Gerçekten o altını isterken utanmayacak mısınız merak ediyorum

Hem insanlara gelmeyin deyip hem de bir de topa tutuyorsunuz ya. Söyleyin getirecekleri altını kargoya versinler madem.

Canım sen çok modernsin ben sana yetişemem eşimin 10 15 kişilik bir arkadaş çevresi var nişanda düğünde uzak yakın demeden hepsi gelip çeyreklerini taktı ve bu altınlar bizim çok işimize yaradı o zaman. Şimdi onların düğünleri olduğunda da gidip altınımızı takıcaz. Neden? Görev olduğundan değil bu işin amacı bu. Bi yardımı dokunur elini rahatlatır vs.
Evet kimse kimsenin kafasına silah dayayıp altınımı ver demiyo ama sormak istediğim şu sana gerçek hayatta da yazındaki kadar itici misin

Arkadasınıza neden kırgınlıgınız geçmedi bu kadar uzun süre
Belli ki ailesel sıkıntıları varmış
Nişanınıza dogumunuza gelmiş siz haber vermediğiniz halde
Size değer vermiş önemsemiş bunu dile getirmiş
O dönem problemleri olduğu halde hala affetmiyorsunuz çok anlayışsız davranmış gibisiniz çok şaşırdım insan kötü günler geçirebilir o dönem siZin düğününüzü düşünecek durumda değildi belkide

Ya şaka mısınız ? Size gelicez demişler 2 defa reddetmişsiniz.Birde arayıp altın mı isteyeceksiniz? Ne kadar tuhaf insanlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…