Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Sizin yaptiginiz şey günlere giden teyzelerin uzun vadeli modeli, kendi aranizda gün yapsr gibi altin dagitiyordunuz tamam ama bu tür şeylere girenler "gönüllü" oluyor bildigim kadariyla. O yüzden verilen altin borç sayiliyorsa ve sizin gibi altin günü mantigiyla toplaniyorsa karsidaki kişinin de bundan haberi olmasi gerekir, zira herkes sizin gibi degil.
Altin takilan kişinin bu durumdan haberi varsa ve iki tarafta bunun borc oldugunu biliyorsa buraya sormasina gerek yoktu zaten gidip istesin.

Ben aynayim herkes kendisi gibi gorur beni.

Sizde hata adamlar kac defa gelicez demişler bahane üretmişsiniz. Aynısı bana yapılsa değil altın takmak yüzlerine bakmam. Hadı birinde eşin geç geliyormuş kabul edilir. İkincisi neden insanların boş vakti olmuş gelmek istemısler. Binbir çeşit yemek tatlımı hazırlıcaktınız sanki ne olmuş alt tarafı bi kek yapar 10 dk surmez yanına çerez çay koyardın olur biterdi. Bide kadını arayıp pardon ben su kadar altın taktım sizde mecbursun mu diceksiniz yok artık kadının belki durumu yok belki cok borçlandi aile içinde olan durumu bılemezsınız cıkarıp 100 tl bile taksa yeter düşünmüş derim

Aklima gecen senelerde olan bi haber geldi. Kayserili bi aile yillar once bi komşularına altin takiyolar ayni sizin mantikta bizimde oglumuz var onlarda bize takar diye. Tabi ogullari buyuyor 30/40 sene geciyor aile bakiyor ki ogullari evlenmiyor seneler once o altin taktiklari aileye mektup yaziyolar biz size zamaninda altin takmistik ama bizim oglan evlenmedi siz bize altini gonderin akrabalık var mi acaba merak ettim

Eklentiler

• 9DE33CFA-F2F1-41B4-9DED-10FF4A841045.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 77

konuyla ilgili olduğu için yaşadığım şeyi paylaştım. arkadaşıma olan kırgınlığımın sebebi çok uzun ve konuyla ilgili değil( kırgınlığımın sebebi ilgili değil)

yani ben arkadaşıma doğumunda düğününde altın götürdüm ama ona kırgın olduğum için doğumumu ve düğünümün tarihini iletmedim. altına takıntım olsaydı iletirdim getirsin diye. ama ben onunla görüşmemeyi tercih ettim. 3 kere evime gelmeyi istedi ben bahane buldum. ama o benim ona taktığım altınları borç olarak gördüğü için, ben onu çağırmasam da getirdi ayaküstü verdi ve gitti.

eğer sorunu yazan arkadaşımızın tanıdıkları da borçlarına sadık ise, bir şekilde iletmeleri lazım. evine kabul etmeyebilir uygun olmadığı veya kırgın olduğu için.

banliyken su konuyu disardan okurken aklima bu haber gelmisti
kaynanamlarda kayserili onlarda arayip isterler

En nefret ettiğim şeydir şu bekleyerek takı takmak. Düğünlerde de aynı şekilde. Ne ayıp şey ya. Değer verir takarsınız neden karşılık bekliyorsunuz? O size siz ona takınca kim kârlı çıkıyor? Hiç takmayın daha iyi 400 bilmem kaç tl cebinizde kalır. Kafanızı da böyle saçma şeylere yormamış olursunuz. Yok takacağım derseniz de karşılık beklemeyin.

Ben gerçekten sizin gibi insanlarla hic karşılaşmadım Allahta karsilastirmasin .
Arayıp altın istemeyi geçtim insanın aklından bile geçmesini benim aklım almıyor.
Bizde isteyen istediğini istediğine takar ne takının nede takanın seceresi tutulur. Bana çok ayıp geldi

Düğünlerde sünnetlerde doğumlarda takılan altınlar hediyedir. Geri gelsin umuduyla takılmaz. O zaman hiç takmasaydınız gözünüz kalacaksa.

Altınınızın karsılıgını istiyorsunuz .bu konuda hak verdim size.altın beklenir içten içe ama altını ağzıyla istemek de biraz görgüsüzlük sanki.ülkemizde böyle birsey var.o konuda haklısınız.yani takılanı geri bekliyor insanlar ama dile getireni duymadım.ağzıyla isteyeni hiç duymadım.sakın altını mı getirin demeyin arayıp da.

ayrıca sizin bir hatanız da insanları reddederken bugün müsait degiliz ama şu gün buyrun gelin denilir.ilkinde keske belirtseydiniz.ikinci haberlerinde de erteleyince bozulmuslar sanki biraz.ama iki çocuklu bebekli eve de akşam 6 da akşam geliyoruz denmez.bu da onların ayıbı

Son düzenleme:
Iki çocuklu birine aniden gidilmez ama bi kac saat önceden haber vermişler. (bence yine ayıp 1 kac gun onceden haber vermeleri daha doğru. Ama sizin amacınız altınınızı geri almak olduğu için söylüyorum bunu) Hemen ortalığı toparlayıp esinide pastaneye gonderseydin, sizde altınınıza kavuşmuş olurdunuz. 'Keşke önceden haber etseydiniz yarın gel' diyen birine bende görüşürüz der birdaha cevap vermezdim. Unutun altını gelmezler birdaha.

Başlangıçta mesleki merak ve refleksle okumaya başladığım bu konuda, sayfalar ilerledikçe şu moda geçtim.
Çekirdekle iyi gidiyor, akşamım şenlendi.
aşk acısı çekerken bile iyi gitti açıkcası .
gözlerimle ağlayıp , ağzımla gülüyorum

Okkali bir cevap yazacak Ken Lara adli kullanici benden once davranmis
Ben de kim bana ne yazmis diye ariyorum butun bu kisileri gozardi et yaptigim icin benimle ilgili bir sey yaziyorlarsa bile gormuyorum. iyi niyetli degil saldirmak icin cevap verenleri direkt engelliyorum. herkes fikrini soyluyor begenmedigine saldirmak altin borcunu istemekle ayni gorgu seviyesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…