Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

alacağınız yok ki borç mu vermiştiniz? hediye olarak takmayacaksanız böyle işlere hiç girişmeyin al gülüm ver gülüm meselesi olunca çirkinleşiyor

İcraya verin.

Madem geri alacaksınız niye altın takıyorsunuz? Takmayın.

Allah allah. Gelip gelmeyecek lerini yazarım mutlu olursunuz. Evet taktiğin altını istemek en doğal hakkim. Evlenip çocuğa geçim derdine düşünce anlarsınız
Dimi?
Geçim derdi zor
Sonuçta o çeyrek çocuğun lise dönemine kadar yeter
Altınınız geri dönsün istiyorsanız altın gününe girin
Adamlar 18de haber vermiş geç bi saat de değil
2 çocukla hazırlıkla uğraşmayın diye dediler belki
Bi çay kahve yapmak çok mu zordu
Sizin gibi bi tanıdığım olsa ilişkiyi keserdim kesin

Onlar aramışlar iki kere 6da geleceğiz demişler eşiniz buyrun gelin deseydi geleceklerdi. Gelmeye niyetleri olmasaydı öyle yapmazlardı. Size ne zaman gelelim derlerdi ve sonra da o gün olmaz başka gün gelelim işimiz var derlerdi. Yarın gelip gelemeyeceğini belki o an bilemedi eşine falan soracaktı o yüzden muallakta bırakmıştır yoksa niyeti olmasa direkt bir bahane sunardı. Birisine birisine bir altın taktığında düğün vs sonradan o takanın düğün vs olduğunda daha önce takılan kişi o ne taktıysa eş değerini takması adettendir, bir görgü kuralı gibi bir şeydir. Ancak bu bir zorunluluk değildir. Alacaklı olmanızı hatırlatmanız ayıp olur. O kişi sizin ne taktığınızı hatırlıyor olması ve onu kendisinin akıl edip takması gerekir.

Akşam 7gibi arayıp o akşam gelmek istediklerini söylüyorlar. Misafirliğe gitmeden önceden haber edilir. Bu gorgudur. Anlık haber edilmez
Hahahahahahahaha.

Görgü dedi. Görgü. Taktığı altını geri isteyen kadın görgü dedi.

Hahahahahahahaha :))))

Son düzenleme:
Takılan bir çeyreğin peşine mi düştünüz ve bunun için mi arayacaksınız ?
Tamam takılana takılır ama sayı sayı bunun çetelesi tutulmaz . Sen bana 2 ben sana 1 diye . Belki takacaklar belki durumları yok sonra hediye alacaklar.
Samimi olduğum arkadaşlarıma ya da akrabalarına elimden geldiğince takarım ve o bana taksın diye karşılık beklemem . Eşimin çoğu arkadaşı biz evlenirken çalışmıyordu bazıları para dahi takmadı hiç sorun etmedim . Sonrasında altın tutarından fazla hediye getirdiler Allah razı olsun insanın düşünmesi bile yeter .

Soyleyemezsiniz olur mu oyle sey ya.. ne kadar ayip

Sizin cocuklar erkekse sunnete takariz demislerdir. Son dk tel etmelerinin sebebi fazla hazirlkk yapmani engellemek abilir mi? 2 kere erteleyen sizsiniz napsinlar bilemedjm

Ay insanları arayıp altın alacağım var demek nedir yahu nasıl bir görgüsüzlük kusura bakmayın da ayıp denen birşey var. Çocuğunuz olmasaydı ne olacaktı? karşılığı gelsin diye mi takılır altın bir tane taksaydınız. Ayrıca zaten geleceğiz demişler görüşürüz demişler gelecekler demek ki kaç kere aramışlar siz arayın ya kaçtır arıyorsunuz gelmek için buyrun gelin deyin de altın borcunuz var demek nedir? hele bir gelsinler bakalım ne kadar maddiyatçısınız

Ayyy sizin gibi birini daha görmüştüm bizim eski komşu. Kadın komşulardan birinin oğlu evlenirken bilezik takmış sonra bu taşındı gitti aynı mahalledeyiz ama yine. Bigün annemi yolda görmüş onlarında bi düğünü olmuş bilezik taktığı kişi gelmemiş düğüne, annemle haber yollamak istemiş versin bileziğimi söyle diye annem tabi bana ne ben karışmam kendin iste madem falan demiş, baya konuşup gülmüştik evde siz de tanıdık biriyle istetin madem ama baya alay konusu yaparlar arkanızdan söyleyim

Altın size iki kere gelmek istemiş, sizde şimdi değil sonra gelsin demişsiniz. birde arayıp altını istediğinizi ima edeceksiniz. şaka misiniz allah aşkına. bebekli evde kimse hazırlık beklemez. müsait değildik falan bir kere olmuş ikinci kez olmaz.. alırsın pastaneden bi pasta kurabiye börek olur biter. ayrıca benim de 9 aylık kızım var o süreçleri yaşadım. eşimin arkadaşları arayıp biz aşağıdayız otopark kapısını açtırın diyorlardı. gelirken ellerinde de yiyecekleri olurdu. evim pismiş dağınıkmışta hiç takmazlardı. eşleri sağolsun mutfağımı da toplarlardı yedikleri tabağı da.. he ama ben altın taktım bana kalkıp amigurimi oyuncak getirdi eşimin arkadaşı. oyuncağın ismini de çeyrek koyduk oynuyoruz. sıkıntı yok sizde bunları düşünerek kendinizi yormayın. herkese de altın götürmeyin bundan sonra

Son düzenleme:
düğünlerde bebek görmelerinde takılan altınlar verilen paralar bu aile bir yuva kuruyor bizim de katkımız olsun , yeni bebeği oldu masrafı çoktur biz de destek olalım diye hediyeleşme boyutunda insancıl anadolu adetleriydi ama günümüzde borç gibi görülür hale geldi çok yazık. kimin gücü neye yeterse gönlünden ne koparsa karşılığı o olmalıyken al altınlarını ver altınlarımı boyutunda saçma bi hal aldı. Allah gönlü bol insanlarla karşılaştırsın gönlü bol olanları, gerisi de taktığını istemeye verdiğini almaya devam etsin ne diyelim..

Aynen ya benim 11 sene çocuğum olmadı olmayadabilirdi ama ben kuzenlerime hep evlendiklerinde altın yaptım bana gelecek mi gelmeyecek mi düşünmedim yani hediye benim için o. Bebeğim oldu getirdiler sağolsunlar ama altınlarım gelsin diye de bakmadım yani. Arkadaşlık akrabalık böyle maddiyatlara bakmaz tatlı sert diyor bir de çıkışacak şakayla karışık pes yani ben olsam kapıdan çeyreğini verir dönerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…