eşimin babasına olan özlemi ve nefreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Puxhu

Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son🎶
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
17.099
29.031
798
Geçen akşam eşimle oturuyorduk. Aslında olmasa da olur dedi. Kim canım dedim. Babam dedi gözleri dolarak. ..

Biraz geçmişe gidelim sizinle. Eşimin babası yaklaşık 26 27 yıl önce yurtdışına calismaya gitmiş bir kaç sene sonra da eşimi kardeşlerini annesini götürecekmis. Bazı sebeplerden dolayi süreç uzamis ve gidememisler.
Eşimin anlattigina göre; kayinvalidem bir gün bahçede çamaşır yıkarken bir telefon gelmiş. Telefonda bir kadın ben kocanla beraberim evlenmek istiyoruz nikahı ver demiş. Kayinvalidem olduğu yere diz çökerek ağlamaya başlamış. Ve zorlu süreçleri o günden sonra başlamış.
Babası çok az gelmeye başlamış Türkiye ye. Tabi o kadından da 2 tane çocuğu var. Çok uzatmak istemiyorum ama baya zor zamanlar yaşanmış.

Kayinvalidem çocuklarına her ne kadar babanız bu hatayı yapsa da sizin babanız olduğu gerçeğini değiştirmez diyerek buyutmus evlatlarini hepsini okutmus tek başına. Kayinpeder 2 3 yılda bir gelirmiş. Bu arada kayinvalidem hala kayinvalidesiyle yaşıyor tahmin edersiniz zorlukları.

Eşim yıllardır için de hem özlem hem nefreti bir arada tutmuş. Karşısına geçip ağzına geleni haykırmak isterken annesinin hep o sözü gelmiş ve onun uzulmesini istemediği için susmus.

Kayinpederim o kadından olan çocuklarını hep daha çok sever buna kaç kez şahit olduk. Kocaman adam olmasına rağmen esimin içi hep burkulur o manzara karşısında. Bazen de böyle aklına gelir gözyaşlarını saklar.

Acaba hayatın da babası olsaydı eşim daha mı güçlü olurdu ? Ben hiç Kayinpeder dönemi yaşamadım eşim açısından hersey daha mı farklı olurdu ?
Elimden geldiği kadar yanındayım ama yine de babasının yokluğunu her an yaşıyor.

Daha birçok şey var atladigim daha uzun olmaması adına bu yazı da çok uzun oldu kusura bakmayın. Bende biraz içimi dökmek istedim. O aglayinca ben daha çok agliyorum kendime gelemiyorum bi kaç gün. Okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Kv deniz cok fedalar guclu bir kadinmis.esinizdeki ozlemden daha guclu olan duygu kirginlik kizginlik.
Annesinin yerine baska kadin,cocuklarina denk baska cocuklar..
Onlarin hep daha onde gelmesi ofke duyuyor haksizliga.annesini uzdugu icin kiziyor,sorumlu bir baba olmadigi icin kiziyor,diger kadindan olan cocuklari daha ustte tuttugu icin kiziyor.haklida olmasada olur...

Birgün bize gelmişlerdi o kadınla kayinpeder tabi çocukları da eşim 15 günün sonunda stresten kan kustu yemin ederim. Doktora zor yetistirdik

"Kayınvalidem hâlâ kayınvalidesiyle yaşıyor" dediniz ya, içim cız etti. Off hakkaten sindiremedim içime..

Eşiniz için de üzüldüm.
Bu tarz olaylar yok ama benim kayınpeder de değişiktir. Oğlum dememiştir bir kez, duymadım, hiçbir evladına sevecen değil, ölmüş olsa neyse de, böylesi zor, bilirim.
Ama benim eşim boşvermiş durumda, kanıksamış durumu.sizin durum çok daha başka tabii, kızgınlıklar, kırgınlıklar..
Emin olun eşiniz böyle daha güçlüdür, hayat mücadelesinde arkasında duran dağ gibi bir babası yok, evet boynu bükük ama tek tabanca olduğundan kendi ayakları üstünde daha sağlam duruyordur.

Bunu ben de merak ediyorum. Babasi vefat eden yahut bir sekilde onsuz büyüyen erkek çocukları cok çabuk mu pes ediyorlar? Hayata bağlılıkları daha mı az oluyor.. bunu hep merak etmisimdir.

Benim babam da bizi bıraktı, gerçi biz büyüktük yani ben büyüktüm kardeşlerim küçüktü babam benden daha genç bi kadınla gitti, hala da onla beraber ama anacım öldü gitti... Eşini çok iyi anlıyorum... Ben de babamı 40 yılda bir görüyorum ama hiç küsmüyorum, sonuçta o babalığını yapmadı diye ben de evlatlığımı yapmayacak kadar vicdansız değilim... Bu saatten sonra dönüp bize gelse ne değişir ki?? En iyisi yerinde kalsın... eşin babasında yaşadığı üzüntüyü kendi babalığının güzelliğiyle aşar inşallah

Bunu ben de merak ediyorum. Babasi vefat eden yahut bir sekilde onsuz büyüyen erkek çocukları cok çabuk mu pes ediyorlar? Hayata bağlılıkları daha mı az oluyor.. bunu hep merak etmisimdir.

Ben daha güçlü olduklarını fakat saklamaya çalıştıkları bi özgüvensizlik olduklarını gözlemledim. Bazen ben de nasıl davranmalı ne yapmalı bilemiyorum.

@Kahve-Kokulu-Kadin tecrübe sahibi bu konuda, beni de aydınlatırsan sevinirim.

Evet evet kesinlikle daha güclüler de hemen pes ediyormus gibiler sanki. Hayata 4 elle sarılmıyorlar gibi. Yani nasıl desem, haklı olarak kötü yanından bakıp direk vazgecmek gibi. Belki de benim karşılastıgm öyleydi.

Evet, hayattaki idealleri çok yüksek mevkiiler olmuyor; daha mütevazi olyyor.
Karamsarlıkları çok daha kolay oluyor, hep gözlerinde bi yerde bi dalgınlık saklanıyor sanki.
Belli etmemeye çalışıp dik duruyorlar ama arkalarında bir destek olmadığı kimi zaman duruşlarına bile yansıyor.

O durumda böyle alıp sarılasım 'düşünme o ş.refsizi biz bize yeteriz' diyesim acısını geçiresim geliyor. Ama ne diyebiliyorum, ne de desem 'evet üzülüyorum' diye kabul etmeyeceğini biliyorum.

Ben en cok kayinvalideye uzuldum bu hikayede. Hele hala kendi kayinvalidesinde yasamasi. Evlatlari en azindan ayri eve cikarsaydi gitmez miydi?
Tamam annesi o sizi babaniz diye buyutmus ama yetiskin bir birey olunca s.ktiri cekememisler mi? Agzimi bozdum ama cok sinir oldum. Yani hala o kadini eve falan almalar. Yapmayin ya. O kadini babasiyla burda isiniz yok diye kovsaydi annesi mutsuz mu olacakti. Yok oyle bir sey.
Kv icin cok cok uzuldum. Alayim cikartayim istedim onu o durumdan. Bir gun gorsun, yesin icsin gezsin istedim.

Hayır öyle olmuyor.
Sadece rol model eksiği oluyor hayatlarında.
Bir örneğin, yol göstericinin, ışık tutan birinin eksikliğini hissediyorlar.
Bir yanları eksik kalıyor, onu deli de sevseniz, herkes yerine de sevseniz eksiği kapatamıyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…