eşimin babasına olan özlemi ve nefreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kayinpeder de esimle annesiyle ayrildiktan sonra baskasiyla evlenmis ondan bir oglu daha olmus ve hayattaki tek cocugu o gibi davranmis. Esimin dogumgunleri asla hatirlanmaz, ihtiyaclari gorulmez, yaninda durmasina tahammul edilmezken kardesine bunlarin tam tersi sunulmus. Babasi hayattayken yetim gibi buyumus resmen.

Suan babasi umurunda degil, varligi yoklugu bir. Bu saatten sonra yanassa da esim istemez. Yalniz esim kardesiyle o kadar iyi anlasiyor ki inanamiyorum. Onu koruyup kolluyor, yol gosteriyor. Surekli sorunlariyla ilgileniyor destek veriyor. Gecenlerde dedim ki sen nasil bir insansin ya. Yerinde ben olsam sucu var yada yok kardesimi deli gibi kiskanirdim dusman olurdum. Sen tam tersisin icinde en ufak bir kin yok. Kisaca amaan umurumda degil dedi. Belki de oyle olmak lazim. Insanlar kendini yiyip bitirerek karsidakine ders veremiyor, tek zarari kendine veriyor maalesef.

Sormuşşun ya babası olsaydı yanında daha mı güçlü olurdu diye ya. Şimdi daha güçlü. Babası yanında olsa sırtını dayayacağı güvencesi biri olduğundan daha rahat olurdu ama şimdi destek olmadığını bildiği için daha güçlü.
Babasız büyümek zor ve bu öfke ve özlem bitmez. Bütün çocuklarına aynı davranmış olsa yine neyse ama adam diğerlerine sevgi ilgi gösterip eşinize göstermemesi tabii ki elinizden dolayısıyla üzülüyor.

Zaten o eksik nasıl kapansın ki.. annenin yeri baska babanin yeri baska eşin yeri baska..

Benim eski erkek arkadasımın da babasi vefat etmisti o küçükken. Çok güçlüydü elbette, hayatındaki her seyi 5 kere düşünürdü, kimseye güvencesi olmadığı icin de sorumluluklarına bağlıydı. Ama sadece cok cabuk negatifi düşünürdü, hemen "artık olmycak, düzelmez artk" diye demoralize olurdu. Sürekli kötü düşünmeye yatkındı.

Bunun sebebi bu mu acaba diye düşündüm simdi bu konuyu okuyunca

Aman olmus zaten yasiyormu sanki.gormedigin icinde bitirdigin kisi olmustur ban gore nefes almasi bir seyi degistirmez.
Konu sahibi yerinizde olsam o kp ve evli oldugu kumayi eve almazdim.ne yuzle ne curret gelebiliyor bu ne piskinlik bu ne rahatlik:/
Ihtiyaci oldugu an da kapiniza gelir elden ayaktan dusunce ve eminim.kv nizin yaninda olecek gider ayak kendine baktirip son kaziginida atip gozlerini kapatacak...

çocuğunuz var mı bilmiyorum ama eşinizin görmediği baba sevgisini çocuklarına vereceği çok açık. kayınvalidenize de helal olsun. kayınvalidesi ile bu durumda km kabul eder ki yaşamayı

Benim eşimin hikayesiyle nerdeyse aynı olay.
Ben çok üzülüyorum eşimin durumuna, hep eksik kalmış.
Kpnin diğer kadından çocukları var onların başında durdu büyüttü en güzel okullara yolladı.
Benim eşime de evi terk ederken kardeşinle annen sana emanet diyip gitmiş.
Eşim daha 9 yaşındaymış.
O günden sonra çok iyi olan dersleri falan hep çakılmış hayata hevesini kaybetmiş.
Gözlerinde hep hüzün var, içinde nefret kalbinde dinmeyecek fırtına...
Hep bizim suçumuz neydi der, çok zor bi durum...

Asla geçmiyor böyle yaralar. Eşinizi çok iyi anladım. Yarama tuz bastı yazdıklarınız, o yüzden daha yazamayacağım. Eşinize sımsıkı sarılın, olur mu?

Arkadaşlar kusura bakmayın aniden misafir geldi giremedim.

Bazı arkadaşlar sormuş neden eve aldınız diye ben bu aileye gelin geldiğimde yarıdan fazlası bu kadını kabullenmisti. Hatta bir dönem aynı evde bile yasamislar. Kayinvalidem kayinvalidesi ve kayibpederinden çok baskı görmüş kadını kabul etmediği için çocuklarını sana asla gostermeyiz vs gibi tabi dayakta var. Kayinvalidemin babası da kabul etmemis çocuklarını babaları gitti ben de gidersem yavrularim beter olur diye bütün zorluklara rağmen durmuş başlarında.

Hatta bana bile kızım Allah rızası için ses etme babasıyla daha kötü olmasınlar hurgur cikmasin diye tembihlerdi. O yüzden ben çok bişey demedim. Çünkü olaya yıllar yıllar sonra dahil oldum. Kabullenilmisliklere yapacak bişey yoktu.

Asla geçmiyor böyle yaralar. Eşinizi çok iyi anladım. Yarama tuz bastı yazdıklarınız, o yüzden daha yazamayacağım. Eşinize sımsıkı sarılın, olur mu?

Eşime destek oluyorum ama ne yazikki içindeki asla kapanmayacak yarasına merhem olamıyorum. Bana hep sorar bi insan evladını nasıl yok sayar diye verecek cevap bulamıyorum

çocuğunuz var mı bilmiyorum ama eşinizin görmediği baba sevgisini çocuklarına vereceği çok açık. kayınvalidenize de helal olsun. kayınvalidesi ile bu durumda km kabul eder ki yaşamayı

Var evet 1 evladimiz var şükürler olsun. Eşim için oğlu bi tarafa dünya bi tarafa aralarında muazzam bir bağ var

Eşim sadece babasından ufacık bir sevgi istedi ama o da yok malesef. Ben bile konuştum kayinpederimle ne olur dedim arada bir ara laf olsun diye bir nasılsın de dedim. Ama anladım ki konuşmaya bile degmezmis

Eşiniz için üzüldüm .
Benim eşimin babası da o doğmadan ölmüş.O görmediği babasını özler bazen kızar,sinirlenir ama biliyorum ki çok üzülüyor.
Koca adamlar da olsalar baba kavramına özlem içindeler.
Neyse ki onunla üzülen sizin gibi bir eşi var .

Hayır eşim güçlü aksine ama belki babası da olsaydi daha farklı olurdu. Başı Dara düştüğünde elin adamını değil babasını arasaydi mesela. Ama inanin o kadar zor şeyler yasanmiski. Ve eşim çok sakin bir yapıya sahip anlayışlı çoğu insana göre.

Eşim sadece babasından ufacık bir sevgi istedi ama o da yok malesef. Ben bile konuştum kayinpederimle ne olur dedim arada bir ara laf olsun diye bir nasılsın de dedim. Ama anladım ki konuşmaya bile degmezmis

O tarz adamlar konusmaktan anlamıyor ne yazikki. Keske esiniz de annesinin sözünü dinlemese artık o adamı hayatından cıkarsa..

Uckuruna sahip çıkmayıp yolunu gözleyen ailesini yarıyolda bırakıyorsa saygı duyulacak bir yanı yok o adamın. Ne kadar igrenc bisey ya.. karın senin yoklugunda baba rolünü de üstlensin, cocukların senden mahrum kalsın sen orda libidona sahip cıkama. Keske memleketinde otursaydı da adabıyla yasasaydı ailesiyle.. hepsi nefretlik bunlarin.

Esinizin durumuyla eski erkek arkadasımin durumu bir degil elbette.. ne diyim allah yardımcınz olsun. Keske hayatinizdan cıkarsanz o cibilliyetsizi.

Bir gün bana sordu.. babanin varlığını hissetmek nasıl bir duygu dedi. Güzel desem uzulecek biliyorum. Bunları artık konusmasak dedim. Bende büyüdüğün de oğluma sorarım o zaman dedi.

Konu da bahsetmedim uzun olmasın diye ama bazı sorunlar çıktı artık gorusmuyoruz

Senin şefkatine ihtiyacı var, sen de gerekli duyguyu hissettiriyorsan sorun yok.
Aslında adam beş para etmez ama adi üstünde baba!

Zor bir durum.

Mutlu kalın canım.

Yeni nickini çok beğendim bu arada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…