Senin şefkatine ihtiyacı var, sen de gerekli duyguyu hissettiriyorsan sorun yok.
Aslında adam beş para etmez ama adi üstünde baba!
Zor bir durum.
Mutlu kalın canım.
Yeni nickini çok beğendim bu arada
Teşekkür ederim canım. Buz gibi dondurmaolsa iyi olurdu
Hanı bı sz vardır ya baba cınar agacı gıbıdır meyvesı olmasa da golgesı yeter dıye aynen oyle benım kp babasız ve annesız buyumus kcaman adam hala aklına geldıkce gzlerı dlar ve aglar malesef hıc kımse dlduramaz o boslkları ama kp de yazıklar olsun Allah hesabını sracaktır yarın elden ayaktan dusunce helallık ıstemeye kalkar o cok sevdgı evlatları bakmazda kapınıza kalır yazıklar olsun ettıgını bulsun ınsallah sadakatsız herıf
Yine de bakarız diyorlar kul bilmese Allah bilir diyorlar.
Okurken gozlerim doldu ama o adam birgun esinize kayinvalidenize muhtac olacak ve esiniz ogun rahatliyacak.
Kv deniz cok fedalar guclu bir kadinmis.esinizdeki ozlemden daha guclu olan duygu kirginlik kizginlik.
Annesinin yerine baska kadin,cocuklarina denk baska cocuklar..
Onlarin hep daha onde gelmesi ofke duyuyor haksizliga.annesini uzdugu icin kiziyor,sorumlu bir baba olmadigi icin kiziyor,diger kadindan olan cocuklari daha ustte tuttugu icin kiziyor.haklida olmasada olur...
Geçen akşam eşimle oturuyorduk. Aslında olmasa da olur dedi. Kim canım dedim. Babam dedi gözleri dolarak. ..
Biraz geçmişe gidelim sizinle. Eşimin babası yaklaşık 26 27 yıl önce yurtdışına calismaya gitmiş bir kaç sene sonra da eşimi kardeşlerini annesini götürecekmis. Bazı sebeplerden dolayi süreç uzamis ve gidememisler.
Eşimin anlattigina göre; kayinvalidem bir gün bahçede çamaşır yıkarken bir telefon gelmiş. Telefonda bir kadın ben kocanla beraberim evlenmek istiyoruz nikahı ver demiş. Kayinvalidem olduğu yere diz çökerek ağlamaya başlamış. Ve zorlu süreçleri o günden sonra başlamış.
Babası çok az gelmeye başlamış Türkiye ye. Tabi o kadından da 2 tane çocuğu var. Çok uzatmak istemiyorum ama baya zor zamanlar yaşanmış.
Kayinvalidem çocuklarına her ne kadar babanız bu hatayı yapsa da sizin babanız olduğu gerçeğini değiştirmez diyerek buyutmus evlatlarini hepsini okutmus tek başına. Kayinpeder 2 3 yılda bir gelirmiş. Bu arada kayinvalidem hala kayinvalidesiyle yaşıyor tahmin edersiniz zorlukları.
Eşim yıllardır için de hem özlem hem nefreti bir arada tutmuş. Karşısına geçip ağzına geleni haykırmak isterken annesinin hep o sözü gelmiş ve onun uzulmesini istemediği için susmus.
Kayinpederim o kadından olan çocuklarını hep daha çok sever buna kaç kez şahit olduk. Kocaman adam olmasına rağmen esimin içi hep burkulur o manzara karşısında. Bazen de böyle aklına gelir gözyaşlarını saklar.
Acaba hayatın da babası olsaydı eşim daha mı güçlü olurdu ? Ben hiç Kayinpeder dönemi yaşamadım eşim açısından hersey daha mı farklı olurdu ?
Elimden geldiği kadar yanındayım ama yine de babasının yokluğunu her an yaşıyor.
Daha birçok şey var atladigim daha uzun olmaması adına bu yazı da çok uzun oldu kusura bakmayın. Bende biraz içimi dökmek istedim. O aglayinca ben daha çok agliyorum kendime gelemiyorum bi kaç gün. Okuyan herkese çok teşekkür ederim.
Hicte güclü bir kadin degildi. Aksine, gücsüz ve ezik bir kadin. Sadece esinin kumasini kabul etmiyor, bide üstüne kv'desine hizmetcilik yapmis. Eminim eger annesi kendini bu kadar ezdirmeseydi, konu sahibin esinin ici bu kadar burkulmazdi. Bu yasa gelmis, halen kendi kararlarini veremiyor. Babasi diger kadin ile beraber konu sahibin yanina geliyor ve kabul etmeme bile olmadi. Neymis annesi hep demis babaniza saygi duyun diye.
Hayatimda duydugum en büyük sacmalik! Güya 'babasiz büyümesinin' sonucu. Adam ömür boyu travma gecirdi. Bravo!
30 sene öncesinden bahsediyoruz bilmem kaç 80 li yıllardan 2016 da bile Susup oturan kadınlar varken kayinvalidemin neden kabul ettiği konusunda çok da ön yargilarim yok. Ayrıca lütfen öyle ezik falan demeyin sonuçta o benim annem. Ne kadar da anlasamasak bu konu onun en hassas tarafı ne ben ağzımi açarım ne de birilerine laf soyletirim. Onun o zaman neler yaşadığını biliyor muyuz Hayır. Kabul edilmesi gerekmis ki edilmiş. Tasasi kimseye düşmez. O yüzden kayinvalidemi değil eşimin hayatında babası olsaydı daha farklı olurmuydu asıl konum bu benim.
Konu sahibinin de belirttiği gibi konu 'eşi ve babasına olan üzüntüsü'. Bunu telafi edebilmek için benzer şeyler yaşayan varsa yardım istemiş, görüş istemiş. Mesele kayınvalidesi değil. Kimse istemez tabi ki bu durumda olmayı. Düşünsenize kim böyle bir yuvanın hayalini kurar? Kim seve seve olsun der ki? Hayat işte, her şey biz insanlar için. Didikleyip laf söyleme hakkını ben kendimde bulmuyorum açıkçası. Anlayabiliyorum çünkü benzer durumlara çok yakından şahit oldum.Kusura bakma, o dönem evet cok bosanma olmuyordu ama herkes esinin kumasini kabul edip, kv'desine bakmiyordu. Hadi diyelim o zaman imkanlari yoktu. Simdi niye halen oglunu tembihliyor o senin baban diye? Niye o adam diger karisi ile sizde kaldi? Oglunun yardimi ile o evden tasinabilirlerdi, kadin halen kv'desi ile yasiyor.
Ve bir konu aciyorsan mecburen yorumlara katlanmak zorundasin. Evet ben digerler gibi kv'den icin helal olsun, güclü kadin diyemiyorum. Süphesiz ki yasadigi seyler cok agirdi, ancak verdigi kararlarda yalnisti.
Esinin en cok yaraliyan kanimca babasiz büyümekte degil. O evde yasamak oldu. Dedesinin torun ayrimi yaptigini görmesi. Annesinin ezilmesi, babasinin cocuklar arasi ayrim yapmasi ve her bir iki yil ancak gelmesi. Yani babasinin yaptigi berbat, ve annenin yaptigi tuzu biberi olmus.
Esine cidden üzüldüm ama. O evde yasamak, evlilik olmayan bir evliligi görmesi, deger görmemesi. Aldigi yaralar inanilmazdir. Psikolog hersey cözmez ama biraz daha rahatlayabilir bence.
Geçen akşam eşimle oturuyorduk. Aslında olmasa da olur dedi. Kim canım dedim. Babam dedi gözleri dolarak. ..
Biraz geçmişe gidelim sizinle. Eşimin babası yaklaşık 26 27 yıl önce yurtdışına calismaya gitmiş bir kaç sene sonra da eşimi kardeşlerini annesini götürecekmis. Bazı sebeplerden dolayi süreç uzamis ve gidememisler.
Eşimin anlattigina göre; kayinvalidem bir gün bahçede çamaşır yıkarken bir telefon gelmiş. Telefonda bir kadın ben kocanla beraberim evlenmek istiyoruz nikahı ver demiş. Kayinvalidem olduğu yere diz çökerek ağlamaya başlamış. Ve zorlu süreçleri o günden sonra başlamış.
Babası çok az gelmeye başlamış Türkiye ye. Tabi o kadından da 2 tane çocuğu var. Çok uzatmak istemiyorum ama baya zor zamanlar yaşanmış.
Kayinvalidem çocuklarına her ne kadar babanız bu hatayı yapsa da sizin babanız olduğu gerçeğini değiştirmez diyerek buyutmus evlatlarini hepsini okutmus tek başına. Kayinpeder 2 3 yılda bir gelirmiş. Bu arada kayinvalidem hala kayinvalidesiyle yaşıyor tahmin edersiniz zorlukları.
Eşim yıllardır için de hem özlem hem nefreti bir arada tutmuş. Karşısına geçip ağzına geleni haykırmak isterken annesinin hep o sözü gelmiş ve onun uzulmesini istemediği için susmus.
Kayinpederim o kadından olan çocuklarını hep daha çok sever buna kaç kez şahit olduk. Kocaman adam olmasına rağmen esimin içi hep burkulur o manzara karşısında. Bazen de böyle aklına gelir gözyaşlarını saklar.
Acaba hayatın da babası olsaydı eşim daha mı güçlü olurdu ? Ben hiç Kayinpeder dönemi yaşamadım eşim açısından hersey daha mı farklı olurdu ?
Elimden geldiği kadar yanındayım ama yine de babasının yokluğunu her an yaşıyor.
Daha birçok şey var atladigim daha uzun olmaması adına bu yazı da çok uzun oldu kusura bakmayın. Bende biraz içimi dökmek istedim. O aglayinca ben daha çok agliyorum kendime gelemiyorum bi kaç gün. Okuyan herkese çok teşekkür ederim.
doğurtup ondan sonra evlat yerine koyulmasam ben o insana baba dememki. zaten ilgi göstermeyen babalar hep sevilir ama baba gibi babaların kıymeti bilinmezGeçen akşam eşimle oturuyorduk. Aslında olmasa da olur dedi. Kim canım dedim. Babam dedi gözleri dolarak. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?