Eşimin Balık pişirme ısrarı..

İyi de ertesi güne temizletiyormuşsunuz 3 4 eve sinip sinmediğini nereden biliyorsunuz? Zaten insanlar hemen siliyor, temizliyor o sebeple başkasına gidince de yapıldığı gün hariç koku alamazsınız normal olarak. Hele de misafir gidiyorsanız ekstra çaba verilir koku kalmasın diye. Hem temizlikçi kadından önce balık yapıyorum bilerek deyip hem de koku kalıyor diyenlerle dalga geçmek tezat olmuş.

dalga geçmedim ki

aksine o gün silmediğimi anlatmak istedim

hani hemen silinirse gider diyorlar ya

biz hemen de silmiyoruz ertesi güne ocakta yağlar kalıyor ama kokmuyor demek istedim

bir de demişsiniz ya başkasına gidince ertesi gün koku almazsınız doğal olarak diye tam da söylediğim bu

ertesi güne koku kalmaz ki

herkes 3-4 gün evden koku çıkmaz diyor ya 3-4 gün koku kalmaz diyorum

amerikan mutfaklı evimi ve gittiğim evi örnek veriyorum

yani ne ben ne görümcem dün balık kızarttığımız evde ertesi güne koltukları silmedik ama kokmadı diyorum

Elektrikli izgara
balkonda piknik tupu

ya da piknikte mangal

alternatif uretin. Onceden bende amerikan mutfakta oturuyordum. Balkonda elektrikli izgarada pisiriyordum

Veyahut firin.

Ya arkadaşlar amma abarttınız yahu destan yazmış kimleri de.yahu mutfakta normal kızartma yaptığında bile dolplar komple yağ oluyor, o yağ koltuklara yapışıyor işte.dolaplar yağlanıyor da koltuklar yağlanmıyor mu?hadi normal yağ desen bir derece de bu bir de bahsedilen balık yağı.Ben hiç de öyle aşırı temizim ,temizlik yarışına giriyorum filan da demedim.balık pişen salonda da o koltuğa kafamı kolumu koyup rahatça oturamam ,bildiğin balık yağı.saçmalamayın.kadın silerim yıkatırım demiş ona da laf etmişsiniz de kimse sizin gibi balık yağlı koltuğa oturmak zorunda değil.siz oturun.oturmayan da "aa ne garip" vesaire demesin bir zahmet.yaftalayıcı tim var bi de timler baya fazla belli ki

Yaparım zaten belirttim koltuklarım bile mutfak masamın hemen yanında salonum çok küçük dedim ki bir kere yapsam sonra evi baştan aşağıya temizlerim. Ama biliyorum ki bir kere yapsam her salı şu an bile gelin balık yapsın diyorsa baba her hafta bunu yine söyleyecek huylarını biliyorum çünkü. Aslında balık mevzu eşimin inadı haline geldi. Yoksa ben onları sürekli evime yemeğe çağırıyorum.
Bence babası sevdiği için kayınvaliden de yapmamış sen gelini olarak yap yeriz biraz kendisini ispatlama çabası gibi☺️

Bir kere yaparsanız hep yapmak zorunda kalacaksınız.

Balık pişiriciler sıcak sıcak eve kadar tertemiz servis yapıyorlar.

Eşiniz gitsin , balığı seçsin , başında beklesin kizartsinlar getirsin.

Sizde o zamana kadar sofra hazirlarsiniz.

Asla olmaz kabul etmezler diyorsanız balkon varsa balkonda pisirsin eşiniz.

eve koku sınıp sınmemesıyle alakalı yazılmıs da

bazı evler ve hatta mutfaklar boyasıyla ve hava akısıyla hatta ocagın konumuyla koku barındırmaz benım suan oturdugum evde de kızartayım yarım saate koku sıfır hıc anlasılmaz yarım saat once balık kızartılmıs oldugu

ama oncekı evımde bırakın evı apartman kapısına kadar koku gelıyordu evden 2 gun cıkmıyordu o yuzden kolay kolay ıcerde yapmazdım mecbur kalmadıkca. kucuk elektrıklı ocagım var balkona cıktıgımda caydanlıgı ustune koydugum onda balkonda yapardım kı onda bıle ıcerden hıssedılırdı

yanı pencere kapı konumu hava akısı ve evın ıcınde kullanılan boya ıle alakalı nefes alan boya olunca asla kokuyu ıcıne cekmıyor yoksa gercekten arkadaslar dogru soylemıs herseye sınıyor kokusu

bırde bu konuya kokudan zıyade evde yemegı yapan kısıye saygı ıle bagdastırın
konu sahıbı balık pısırmeyı sevmıyor bu sebeple pısırmek zorunda degıl yanı bu konu tartısmaya kapalı . cok balık ıstegı varsa dısarda gercekten temız yapan onlarca balıkcı var alınır yenılır nıye kadına ezıyet edılıyor aslında konu bu

Balıkçılar balığı pişirip paketleyip veriyorlar. Kokusu yok tadı var mis gibi. Çok istiyorsa öyle alıp götürsün eşiniz annesinin evinde yesinler. Ne demek bizim ev kokar sizde yapalım demek. Eşiniz de babası da aşırı düşüncesiz.

Bu arada hanımlar lütfen balkonda balık pişirmeyin. Koku olduğu gibi komşu evlere özellikle üst kata giriyor. Aşırı rahatsız edici.

Nasıl yani? Koltuksuz ev mi var? Gerçekten anlamadım ne demek istediğinizi.
Kim daha temiz yarışına asla girmeyeceğim ayrıca herkes kendinden meshul
Senin yaptığına halk arasinda demogoji deniyor,diğer anlamıyla laf salatası.bazen boş konuşma olarak da nitelendirilebiliyor

Evet iyi fikirmiş 😂 ama diyorlarki dışarıda balığa para veremeyiz hazır evde pişicekken🙆 Zaten bu hafta onlara gidicem baba bana bu balıkla ilgili birşey derse net bir şekilde ne diyeyim diyorum
Bahane üretmesine izin vermeyin. Amacı balık yemekse, içimden geldi ısmarladım dersiniz.
İtiraz ederse, midem bulanıyor başım dönüyor bir sürü temizlik masrafı çıkıyor vesaire bahane bulursunuz.

Niye herkes tüp al ızgara al küçük firin al bilmem ne gibi seçenekler sunuyor anlamadım.
Konu sahibi başkası yesin diye neden masraf yapsın?
Çok isteyen evinde yapsın yesin ya hu ne balikmış arkadaş 🤣 Taa konu sahibinin annesinde yapmayı bile düşünmüş kocası neymis kvnin evi kokarmış diye oldu paşam .
Konu sahibi de balkonum yok diyor nereye koyacak küçük tüpü bilmem neyi:))

Hiç sevmem kızartma türü şeyleri ben de. Hem koku hem yağ yapabiliyorsam fırında yaparım yapamıyorsam dışarıda yerim. Çok istiyorsan yap her yaptığında bu halılar koltuklar komple yıkamaya gider ona göre yap yedir derdim yerinizde olsam. Hatta fiyatta alıp söyleyin. Anasının evinde yapmadığını karısının evinde yapmaya çalışmak ayrı fiyasko zaten 🤦🏻‍♀️

Kızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış 😆
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Böyle bir konu için bu kadar düşünmek ve hassas davranmak zor değil mi?
Yani ne var bunda yapın gitsin. Açın camları her yerden cereyan yapsın, çıkan koku çıkar, gerisi de önemli değil. Yani evimde rahat edemeyecek, canımın istediğini pişirip yiyemeyeceksem benim evim olmasının ne manası var. Hayatı gereksiz yere zorlaştırıyorsunuz ve kötüsü farkında bile değilsiniz.

dalga geçmedim ki

aksine o gün silmediğimi anlatmak istedim

hani hemen silinirse gider diyorlar ya

biz hemen de silmiyoruz ertesi güne ocakta yağlar kalıyor ama kokmuyor demek istedim

bir de demişsiniz ya başkasına gidince ertesi gün koku almazsınız doğal olarak diye tam da söylediğim bu

ertesi güne koku kalmaz ki

herkes 3-4 gün evden koku çıkmaz diyor ya 3-4 gün koku kalmaz diyorum

amerikan mutfaklı evimi ve gittiğim evi örnek veriyorum

yani ne ben ne görümcem dün balık kızarttığımız evde ertesi güne koltukları silmedik ama kokmadı diyorum

Haa evet ben sandım ki temizlenmese de koku kalmıyor diyorsunuz. Zaten çoğumuz o an her şeyi yıkıyoruz, evi havalandırıyoruz ama ertesi gün de yapsan gider yapışıp kalacak hali yok ki. Psikolojik olabilir o tutum.

Haklısınız ,yapmayın.Benim evim açık mutfak değil ,buna ragmen kızartma yapınca her yer kokuyor.Ben fırın ve buğulama çok seviyorum.Baligi da evinde yesinler,şart mı anlamiyorum ?eşiniz çok ilginç ,bana simariklik gelir böyle şeyler.

Balıkçılar balığı pişirip paketleyip veriyorlar. Kokusu yok tadı var mis gibi. Çok istiyorsa öyle alıp götürsün eşiniz annesinin evinde yesinler. Ne demek bizim ev kokar sizde yapalım demek. Eşiniz de babası da aşırı düşüncesiz.

Bu arada hanımlar lütfen balkonda balık pişirmeyin. Koku olduğu gibi komşu evlere özellikle üst kata giriyor. Aşırı rahatsız edici.

Cam açılınca da gidiyor koku, farkı yok.

bu koca koca adamlarin karılarına yaptiramadiklarini gelinlerinden cikartma sevdasi. :KK57:

Acik mutfagi olan tanidigim var yapiyor. Her evde balik kokar ama yarinsi gun kokmaz. Kekik falan kaynatabilirsin ya da sirke. Ben camasir suyuyla silerim dolabi tezgahi ve ocagi. Hemen bulasik mak atarim ocak parcalari ve tabaklari masayida camasie Suyuyla silerim. Yarin kokmaz. Balik onemli.
Ama kv evinde yapmiyor diye de kp yapmam kendime bile yapmıyorsam

Back
X