Eşimin bana karşı şeffaf olmamasi

Gerçekten sorun çıkarıyor musunuz peki? Daralmış olabilir mi? Aldığı kararlara saygı duyup sorun çıkarmıyor olsanız bu haliniz düzelir ve size karşı daha açık olur ve daha rahat hisseder mi?
Eğer sorun çıkaran tarafsanız bu vesileyle bunları gözden geçirip düzeltebilirsiniz.
Ama elbette sorun çıkarılacak yerler de var. Bunlardan bahsetmiyorum. Normal kararlar da çiftlerin birbirine saygı duyması gerekir. Bunları siz tartmalısınız.
Tek tek düşünüyorum şuan. Biz ilk evlendigimizde ben düzenli yardım yapıyorum zor durumda olan bir akrabama dedi ben de saygı duydum ve yaklaşık 3 yıl düzenli gonderdi ben de Allah kabul etsin dedim sonra bazı şeyler geldi kulağıma ve gerçekten çok üzüldüm. Çünkü bizim düşündüğümüz anlamda çok da ihtiyacı yokmuş. Ve biz daha yeni evliyiz bir sürü borç ödüyoruz. O zaman dedim tamam artık. Sonra borç olarak gönderilmeye başlandı bir iki sefer söylendi ben yine sorun cikarmadim. Ama sonra ben hep mesajlardan ya da başkalarından öğrenmeye başladım. Ve o zamandan sonra çok agrima gitmeye başladı. Aslında hep gönderdiği için değil bana soylemeden rizami almadan gönderdiği için tepki verdim ve kendimi geri çekmeye basladim. Tabi bu geri cekilmemin başka yan nedenleri de var. Ben ailesine karşı bunu hiçbir zaman dile getirmedim hep saygılı davrandim, ben eşime karşı bile annesini savunurum hep biliyor musunuz? Ama eşim sağolsun onlari da elimden aldı. Şimdi resmen sosyal mesafe koyuyorum insanlarla arama.

bu huy oluyor genelde.. oyle gidiyor. kucuk yalanlar, sakli gizli isler cevirme.. bunlar normal hayatlarinin bir parcasi oluyor. cocuklukla ilgili bir sey muhtemelen.
Açıkça sormam gerekiyor mu sizce? Çocukken de böyle gizledigin şeyler olur muydu diye? Ben de mi gizli kapaklı işler cevireyim diyorum inanın kendime yakistiramiyorum. Bir eş bir baba olarak o hiç mi düşünmüyor acaba.

Bence önemsememek değil. Eşiniz bu harcamalara bozuluyorsunuz diye sizden saklamaya çalışıyor. Tatsızlık çıkmasın diye söyleme gereği duymuyor. Kendi bildiğini okuyan bi yapısı var. Ve bu yapı düzelmez. Onu böyle kabul etmeniz lazım yoksa üzülen siz olursunuz.
Anlıyorum. Yalnız kabullenirken artık eski ben olamam. O da bunu kabullenmek zorunda kalacak sanirim.

Insanlarla konusurak anlasmayi dusunmekten vazgec once o ne yapiyorsa aynisini yap soyleme hesap verme senin nereye ne harcadigini bilmesin o zaman anca anlar konusurak birsey anlamaz

Bizim çok ciddi ödemelerimiz var ve ben çok dikkatli davranıyorum birçok ihtiyacımı erteliyorum. Borç ödemek için ayirdigimiz parayı hiç sormadan soylemeden göndermiş mesela bu son seferde ve ben bunu hesaplari kontrol ederken görüyorum. Ki önceden hiç yapmadığım bir şeydi çünkü şifresini bilmezdim hesapların. O da göreceğini düşünmedi büyük ihtimal.

Bu isin b.ku cikmis iyice, borc cok diyorsunuz, anne babanin durumu iyi, yardim ettigi akrabanin da durumu iyiyse kocaniz deli mi ne ... bu is boyle gitmez, siz adamin elindeki banka kartini alicaksiniz. Konusucaksiniz da bu boyle gitmez diceksiniz. Banka hesabi ciktisini alin, ne kadarda para kaybetmissiniz hesaplayin koyun onune. Bu adamin elini nakit paradan bir an once kesin sacmaliyor cunku.

Insanlarla konusurak anlasmayi dusunmekten vazgec once o ne yapiyorsa aynisini yap soyleme hesap verme senin nereye ne harcadigini bilmesin o zaman anca anlar konusurak birsey anlamaz
Ben mesleğim gereği insanların sorunlarını dinler onlarla konuşur çözüm bulmaya calisirim. Ama işte kendi sokugumu dikemiyorum. Bundan sonra dediğiniz gibi konuşma kotasını doldurduk sanırım. Artık benim de huy degistirme zamanım geldi demekki.

Tek tek düşünüyorum şuan. Biz ilk evlendigimizde ben düzenli yardım yapıyorum zor durumda olan bir akrabama dedi ben de saygı duydum ve yaklaşık 3 yıl düzenli gonderdi ben de Allah kabul etsin dedim sonra bazı şeyler geldi kulağıma ve gerçekten çok üzüldüm. Çünkü bizim düşündüğümüz anlamda çok da ihtiyacı yokmuş. Ve biz daha yeni evliyiz bir sürü borç ödüyoruz. O zaman dedim tamam artık. Sonra borç olarak gönderilmeye başlandı bir iki sefer söylendi ben yine sorun cikarmadim. Ama sonra ben hep mesajlardan ya da başkalarından öğrenmeye başladım. Ve o zamandan sonra çok agrima gitmeye başladı. Aslında hep gönderdiği için değil bana soylemeden rizami almadan gönderdiği için tepki verdim ve kendimi geri çekmeye basladim. Tabi bu geri cekilmemin başka yan nedenleri de var. Ben ailesine karşı bunu hiçbir zaman dile getirmedim hep saygılı davrandim, ben eşime karşı bile annesini savunurum hep biliyor musunuz? Ama eşim sağolsun onlari da elimden aldı. Şimdi resmen sosyal mesafe koyuyorum insanlarla arama.
Eşinizin muhtemelen çevresine hayır diyemeyen bir yapısı var, hani her isteyene geri gelmeyeceğini bildiği halde borç veren.
Sizin de naif bir yapınız var sanırım. Ama siz haklısınız tepkinizi koymalısınız.
Konuşarak çözememişsiniz o halde siz de onun yaptığını yaparak ailenize akrabanıza ona haber vermeden paralar verin. Yapın bunu ki ne kadar rahatsız edici olduğunu anlasın.
Naifliği biraz bir kenara bırakmanız lazım gibi duruyor.
Bence sorun çıkaran taraf siz değilsiniz, eşiniz.
Sağlam bir tepkiniz olmadan da derdinizi anlamayacak gibi duruyor.

Ben mesleğim gereği insanların sorunlarını dinler onlarla konuşur çözüm bulmaya calisirim. Ama işte kendi sokugumu dikemiyorum. Bundan sonra dediğiniz gibi konuşma kotasını doldurduk sanırım. Artık benim de huy degistirme zamanım geldi demekki.

Kusura bakma ama insan olan zaten ilk konusmada anlar gerisi zaten gevezelige giriyor karsindakine anlat seni geveze saniyor

Açıkça sormam gerekiyor mu sizce? Çocukken de böyle gizledigin şeyler olur muydu diye? Ben de mi gizli kapaklı işler cevireyim diyorum inanın kendime yakistiramiyorum. Bir eş bir baba olarak o hiç mi düşünmüyor acaba.
Soyle demek istedim; mesela cocukken hep elestirilmistir, yaptiklari, secimleri yargilanmistir, onaylanmamistir, hor gorulmustur. Bir is yapsa bir karar alsa eziklenmistir. O da saklamaya gizlemeye, olani olmamis gibi gostermeye vs alismistir. Bu davranisa bir sekilde itilmis olabilir. Bir anne tarafimdan bir baba tarafimdan yakin iki akrabamda var bu huyda. Zevk aliyorlar aliskanlik olmus. Hic bir sey yapmasa esinden gizli kredi ceker. Onu alir obur borcu kapatir. Muhtemelen danismanla konussaniz tespit eder anlar altinda yatan sebebi. Cok sabirla, cok tatlilikla soyleye soyle duzetebilirsiniz umarim.

İyi akşamlar arkadaşlar. Konum eşimle ilgili. 8 yıldır evliyim bir kızımız var ikimiz de çalışıyoruz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ancak eşimin bana karşı şeffaf ve net olmaması benim canımı sıkıyor. Benim yerime kendinizi koyarak düşünüp cevap yazabilir misiniz? Örneğin ailesine hediye alirken, aileden birilerine para gönderirken, borç verirken ya da benim hoşuma gitmeyecek başka davranışlarını ben hep sonradan öğreniyorum ve bu benim ona karşı olan saygimi ve güvenimi ciddi anlamda sarsıyor. Benim nereye ne harcadigimi ne biriktirdigimi, kimlerle nerelere gittiğimi bilir. Ama benim onunla ilgili bilmediğim o kadar çok şey çıkıyor ki. Ben her defasında karşıma alıp konuşmaktan ve sonra tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Vurdumduymaz mi olayım, sinir krizi mi geçireyim, anlayışla mi karsilayim, görmezden mi geleyim inanın bilemiyorum. Siz ne düşünür ne yaparsınız?
Kıssas a kıssas yapın

Soyle demek istedim; mesela cocukken hep elestirilmistir, yaptiklari, secimleri yargilanmistir, onaylanmamistir, hor gorulmustur. Bir is yapsa bir karar alsa eziklenmistir. O da saklamaya gizlemeye, olani olmamis gibi gostermeye vs alismistir. Bu davranisa bir sekilde itilmis olabilir. Bir anne tarafimdan bir baba tarafimdan yakin iki akrabamda var bu huyda. Zevk aliyorlar aliskanlik olmus. Hic bir sey yapmasa esinden gizli kredi ceker. Onu alir obur borcu kapatir. Muhtemelen danismanla konussaniz tespit eder anlar altinda yatan sebebi. Cok sabirla, cok tatlilikla soyleye soyle duzetebilirsiniz umarim.
Eleştirildiğini düşünmüyorum ama belki korku ve çekinmeden dolayı sakladıkları olmuştur. Birşeye karar verirken fikrimi sorar genellikle büyük adımlar atarken özellikle. O riski daha çok sever. Ben daha temkinliyimdir. Önünü arkasını düşünmeden bir işe adım atmam. Umarım sabrım bitmeden bu sorunu çözebilirim.

Doğru artık benim konuşmamin artık pek bir tesiri yok.
Hayır sorun konuşmanız değil. Konuşamanız doğru şekilde kendinizi ifade edememeniz... Eşiniz sizden gizli harcama yapıyor , sizin tepkiniz bana söylemeye ihtiyaç duymadın ne gerek var tabi bana söylemene şeklinde oluyor. Bu çok çocukça ve acizce bir ifade.

Siz ajitasyonla sorun çözmeye çalışıp olaylara duygusal bakıyorsunuz bu olayı daha kötü hale getirir. İyileştirmez.

Burda verilmesi gereken tepki şu. Otur masaya ben bir kağıt kalem alıp geliyorum ödemelerimiz bunlar senin gönderdiğin miktarlar bunlar. Benim bundan sonraki kendim için yeni bütçem bu. Sen ne kadar para gönderyorsan onun iki katı bende anne babama gönderiyorum sanırım herkes göndereceği parada mütabık. Ve olası borçlar senin sorumluluğunda madem dışarıya gönderecek paramız çok bir erkek olarak tüm sorumluluk sende. Asla borç ödeme konusunda benden destek bekleme der o masadan kalkarsanız ve dediğinizi yaparsınız .

O zaten ödemelere sıkışınca para ister istemez gönderemeyecek. Ama dik duruş önemli.

Özetle kadınların olayı duygusala bağlayıp erkeği dize getirme çabası çok saçma ve işe yaramıyor bunu bilin.

Kıssas a kıssas yapın
Maddi anlamda kısasa kısas yapamam. Ama başka konularda paylaşım yapamıyorum. Bunu da kısasa kısas olarak değil gerçekten içimden gelmediği için yapamıyorum. Eşim ne sorun yasarsak yaşayalım hiçbir şey olmamış gibi evliligimize devam edelim istiyor. Ben hiç değişmeyim istiyor. Ama bu çok zor işte. Çünkü yaşadığımız her olaydan sonra ben de bir iz bırakıyor ve o izler çoğaldıkça evliliğimle ilgili düşüncelerim sarsıntıya uğruyor

Hayır sorun konuşmanız değil. Konuşamanız doğru şekilde kendinizi ifade edememeniz... Eşiniz sizden gizli harcama yapıyor , sizin tepkiniz bana söylemeye ihtiyaç duymadın ne gerek var tabi bana söylemene şeklinde oluyor. Bu çok çocukça ve acizce bir ifade.

Siz ajitasyonla sorun çözmeye çalışıp olaylara duygusal bakıyorsunuz bu olayı daha kötü hale getirir. İyileştirmez.

Burda verilmesi gereken tepki şu. Otur masaya ben bir kağıt kalem alıp geliyorum ödemelerimiz bunlar senin gönderdiğin miktarlar bunlar. Benim bundan sonraki kendim için yeni bütçem bu. Sen ne kadar para gönderyorsan onun iki katı bende anne babama gönderiyorum sanırım herkes göndereceği parada mütabık. Ve olası borçlar senin sorumluluğunda madem dışarıya gönderecek paramız çok bir erkek olarak tüm sorumluluk sende. Asla borç ödeme konusunda benden destek bekleme der o masadan kalkarsanız ve dediğinizi yaparsınız .

O zaten ödemelere sıkışınca para ister istemez gönderemeyecek. Ama dik duruş önemli.

Özetle kadınların olayı duygusala bağlayıp erkeği dize getirme çabası çok saçma ve işe yaramıyor bunu bilin.
Anne babama göndermeyeceğimi bilir çünkü onların durumu gayet iyi. Ben biraz kendimimi düşünsem deyip sizin söylediğiniz şeyleri söylemeyi de düşündüm ama bu borçlar sadece onun değil. Birlikte sorumluluk altına girip, birlikte borç yapıyorsak her şeye de birlikte karar vermemiz gerekiyor. Benim guvenle basımı onun omzuna yaslamam gerekiyor. Bunu kendisine de soylerim biraz da ben zayıf olayım sen sorunlarını coz üstümdeki yükü al istiyorum çünkü böyle çok yoruluyorum. Sürekli acaba yine benden birşeyler mi sakliyor diye düşünüyorum.

Anne babama göndermeyeceğimi bilir çünkü onların durumu gayet iyi. Ben biraz kendimimi düşünsem deyip sizin söylediğiniz şeyleri söylemeyi de düşündüm ama bu borçlar sadece onun değil. Birlikte sorumluluk altına girip, birlikte borç yapıyorsak her şeye de birlikte karar vermemiz gerekiyor. Benim guvenle basımı onun omzuna yaslamam gerekiyor. Bunu kendisine de soylerim biraz da ben zayıf olayım sen sorunlarını coz üstümdeki yükü al istiyorum çünkü böyle çok yoruluyorum. Sürekli acaba yine benden birşeyler mi sakliyor diye düşünüyorum.

Siz böyle davranmayı bırakmazsanız daha çok üzüürsünüz....
Borçlar ortak sorumluluk ama eşiniz sizin sorumluluğunuz olmayan birilerine sürekli para gönderiyor. Normal mi bu ?

Bu durumda anne babanızın durumu iyi bile olsa o parayı göndereceksiniz. Sizin için birikim yapsınlar

Ve insanları eğitmenin bir sürü yolu vardır ama en etkilisi uygulamadır. Sizin duruma bakış açınızın evliliğinizi yararı değil zararı var . Çünkü kadın bakış açısı ile bakıyorsunuz. Erkekler bencil çocuklar gibidir. Elinden oyuncağını alıp zora sokmadan yola gelmez. Siz eşinizi sırtınıza bindirmiş taşıyorsunuz o da şımarıkça çocukluğunu yaşıyor. Yapmayın birkaç yıla kalmaz çok pişman olursunuz

Sizlere çok teşekkür ederim çok doğru ve yerinde tespitlerde bulundunuz ve bana yol gösterdiniz. Eşim benim elestirmemden ya da tepki vermemden cekindigi için söylemiyor sanırım ama en çok da beni önemsemedigini hissettiriyor. Peki ben ne yapicam son kez konuşacağım ve ona güvenmek istedigimi, evliliğin şeffaflık istediğini ama bu şekilde ona hem guvenimin hem de duygularimin zayifladigini söyleyeceğim. Madem evlilikte gizlilikler normal şeyler o zaman benden de artık o şeffaflığı beklememesi gerektiğini soyleyecegim.

Sizlere çok teşekkür ederim çok doğru ve yerinde tespitlerde bulundunuz ve bana yol gösterdiniz. Eşim benim elestirmemden ya da tepki vermemden cekindigi için söylemiyor sanırım ama en çok da beni önemsemedigini hissettiriyor. Peki ben ne yapicam son kez konuşacağım ve ona güvenmek istedigimi, evliliğin şeffaflık istediğini ama bu şekilde ona hem guvenimin hem de duygularimin zayifladigini söyleyeceğim. Madem evlilikte gizlilikler normal şeyler o zaman benden de artık o şeffaflığı beklememesi gerektiğini soyleyecegim.
Bu konuşmanın hiç bir şeyi değiştirmeyeceğine kalıbımı basarım.ama siz yine de bu yöntemi de uygulayın . Yalnız beklentiniz yüksek tutmayın derim. Allah kolaylıklar versin

Bu konuşmanın hiç bir şeyi değiştirmeyeceğine kalıbımı basarım.ama siz yine de bu yöntemi de uygulayın . Yalnız beklentiniz yüksek tutmayın derim. Allah kolaylıklar versin
İste o zaman iki ev arkadaşından bir farkımız kalmayacak. Şuan annesinde eleştirdiği ve sen sakın öyle olma dediği şeyleri o bana yapıyor. Evliliğin başında en çok rahatsız olduğu ve eleştirdiği şeyleri yapıyor yani. Ben her yaptığı yanlista aynı şeyleri ben sana yapsam ne hissederdin diye sorarım. Ki evlenmeden önce bile ondan tek istediğim buydu birşeyi yaparken aynı şeyi eşim bana yapsa ne hissederdim diye düşünerek yap o bana yeter demistim. Hala aynı şeyi söylerim. Seni anlıyorum daha dikkatli olacağım der ama yine aynı yine aynı.

Back
X