Eşimin bana ulaşamayıp eve gelmesi

Bütün bunlardan bağımsız. Ben özellikle çocuğu olan bir kadının Türkçeyi düzgün konuşması ve kullanmadı gerektiğine inanıyorum. Yani o çocuk anneden nasıl görurse o şekilde konuşacak çünkü. Küçücük çocuklara bu şekilde konuşmak hiç yakışmıyor doğrusu. Biraz kitap açıp okumak zor olmasa gerek. Çocuk yetiştirmek cok yönlü olmalı. Sizi elestirmek ,üzmek adına yazmadım.

Bu adam, doğum gününde sizi azarlayan eşti değil mi? Adam her türlü şikayet ediliyor.

Ev hali belli olmuyor hele de evde küçük çocuk olunca yalnızca kronik hastalıklar değil ev kazaları vs olabiliyor, mesela benim tansiyon düşüklüğüm kronik ama hayatımı yaşanmaz hale getirecek düzeyde değil, tansiyonum sadece düşer her dakika bayılmam, ki yıllardır bayılmıyordum ama geçenlerde sofrada sohbet edip gülüşürken gitmişim, aniden olduğundan ne tansiyonumun düştüğünü anladım ne bayılacağımı, kendime geldiğimde eşimin kucağındaydım adamın korkudan yüzü kireç gibi olmuş, o günden sonra dışarıya çıksam biraz geciksem panikle arıyor, telefonu duymadıysam yollara düşüyor, belki böyle panikletici bir şey yaşanmıştır, kadın çocuğu yüzünden sürekli uykusuzmuş, başka konularına baktım Türkçesi de iyi değil sanırım yabancı uyruklu, düşmüştür kalkamamıştır acile vb gittiyse kendini ifade edememiştir diye düşünmüş olabilir eşi.

Yabanciysa ne yapsin acaba kadin?
Cocuk Turkiyede okuyacaksa zaten dili düzelir. Evde babasi da var o konuşsun güzelce.

Bir kere hamileyken balkonda kahvaltı yapıyordum telefon içerde kalmış eşim aramış 15 kere çok korkmuş birşey oldu diye, görevliyi aramış bir zile bas diye
Beni merak ettiği için niye kızayım
Eşiniz de korkmuş başınıza bir şey geldi diye

Konudan bağımsız bir anım geldi aklıma.

Benim bir çalışma arkadaşım da önemli bir uzuuuun toplantının ortasında birden masaya kafasını koyup gözlerini kapatmıştı. Bizde diğer arkadaşla uyudu sanıp, heyecanla napıyosunuz irem hanım deyip kınamıştık toplantıda uyunur mu diye? Meğer bayılmış kadıncağız.

Yabanciysa ne yapsin acaba kadin?
Cocuk Turkiyede okuyacaksa zaten dili düzelir. Evde babasi da var o konuşsun güzelce.
Yabancı olduğunu düşünmedim doğrusu. Yapıyon ,diyok iç Anadolu da kullanılan sözcükler . Çocuklar babadan ziyade kendisiyle sürekli iç içe olan ,gün boyu gördüğü anneyi örnek alıyor.

Yabancı olduğunu düşünmedim doğrusu. Yapıyon ,diyok iç Anadolu da kullanılan sözcükler . Çocuklar babadan ziyade kendisiyle sürekli iç içe olan ,gün boyu gördüğü anneyi örnek alıyor.
Şive başka birşey konuşmayı bilmemek başka birşey

Bence şive çok tatlı özellikle Ege ve Karadeniz şivesini çok severim .

masallah telefonu duymayacak kadar ne uyumussun oyle. Bebek aglasa nasil duyacaktin bende olsam esin gibi yapardim hatta bukadar kibar olmazdim. Adam hakli.

Geçenlerde bizde köye gittik eşimin ailesinin yanına ,kendi aileme haber vermek aklıma gelmedi .Babam defalarca aramış bizi köydede telefon pek çekmiyor. En son bize ulaşınca epey kızdı insan bir haber verir diye.Bende mutlu oldum bizi önemseyen birileri var diye .Sizde takmayın kafaya ne güzel sizi önemseyen eşiniz var

Eşinde anahtar olmaması beni bir miktar düşündürmedi değil

Tövbe tövbeee
Adamcağız karısına ulaşamayınca merak etmiş, bebekli kadinsiniz. Aklına kötü bir şey gelmiştir,binde bir ihtimal bile olsa gelmek bakmak istemistir. Bir de adamı suçlu çıkarmissiniz.
Benim yakınım bebekli ve hamile kadın evde kaza geçirmiş, arayıp ulasamayan eşi merak edip komşuyu eve göndermiş. Kadın da evden komşuya bağıra bağıra derdini anlatmış, bir şekilde çilingir milingir girip kadını kurtarmışlar.
Çok iyi yapmış adam, ben olsam ben de aklimda kuracağıma gelirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…