- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
- Konu Sahibi MakeupAyla
-
Evde bebek var, siz o haldesiniz ne cesaret?Ama ısrarla calıyodu kapıyı bekleyemedım oyle kım oldunuda bılmedımden gıttım actım
Ev hali belli olmuyor hele de evde küçük çocuk olunca yalnızca kronik hastalıklar değil ev kazaları vs olabiliyor, mesela benim tansiyon düşüklüğüm kronik ama hayatımı yaşanmaz hale getirecek düzeyde değil, tansiyonum sadece düşer her dakika bayılmam, ki yıllardır bayılmıyordum ama geçenlerde sofrada sohbet edip gülüşürken gitmişim, aniden olduğundan ne tansiyonumun düştüğünü anladım ne bayılacağımı, kendime geldiğimde eşimin kucağındaydım adamın korkudan yüzü kireç gibi olmuş, o günden sonra dışarıya çıksam biraz geciksem panikle arıyor, telefonu duymadıysam yollara düşüyor, belki böyle panikletici bir şey yaşanmıştır, kadın çocuğu yüzünden sürekli uykusuzmuş, başka konularına baktım Türkçesi de iyi değil sanırım yabancı uyruklu, düşmüştür kalkamamıştır acile vb gittiyse kendini ifade edememiştir diye düşünmüş olabilir eşi.Başima hiç gelmedi doğrusu boyle acil korkutucu bir şey. Yani kronik rahatsizlik yoksa karşimdaki kişide, belli bir süre ulaşamadim diye aklima ilk gelen şey kesin bir şey oldu olmuyor benim.
Ama kronik rahatsizligi olan tanidigim var. Ona gore onlem aldilar, kadinin da bebegi var, evde bir sey olursa eşi gorebiliyor uzaktan. Bu da bundan sonrasina bir cozum olabilir.
Bütün bunlardan bağımsız. Ben özellikle çocuğu olan bir kadının Türkçeyi düzgün konuşması ve kullanmadı gerektiğine inanıyorum. Yani o çocuk anneden nasıl görurse o şekilde konuşacak çünkü. Küçücük çocuklara bu şekilde konuşmak hiç yakışmıyor doğrusu. Biraz kitap açıp okumak zor olmasa gerek. Çocuk yetiştirmek cok yönlü olmalı. Sizi elestirmek ,üzmek adına yazmadım.
Yabancı olduğunu düşünmedim doğrusu. Yapıyon ,diyok iç Anadolu da kullanılan sözcükler . Çocuklar babadan ziyade kendisiyle sürekli iç içe olan ,gün boyu gördüğü anneyi örnek alıyor.Yabanciysa ne yapsin acaba kadin?
Cocuk Turkiyede okuyacaksa zaten dili düzelir. Evde babasi da var o konuşsun güzelce.
Bu kadın için konuşuyorsak yabancı değil.Yabanciysa ne yapsin acaba kadin?
Cocuk Turkiyede okuyacaksa zaten dili düzelir. Evde babasi da var o konuşsun güzelce.
Şive başka birşey konuşmayı bilmemek başka birşeyYabancı olduğunu düşünmedim doğrusu. Yapıyon ,diyok iç Anadolu da kullanılan sözcükler . Çocuklar babadan ziyade kendisiyle sürekli iç içe olan ,gün boyu gördüğü anneyi örnek alıyor.
Bu kadın için konuşuyorsak yabancı değil.
Hahahahah tam oturmuş valla bu konuyaAnammm ne dinlerdim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?