Eşimin bana yaptığı haksızlıklar ve çaresizliğim

Aynen öyle ara tatilde kendi memleketine gitti gram aramadım aklıma bile gelmedi onsuzluğa okadar alışmışızki anlamadığım nokta nasıl hala bekliyor onunla gideceğimize inanıyor kendini haklı görüyor

Hemen herkes ayni konuda hem fikir.. 6 tane gorumce/elti ve kv nin yasadigi sehre kesinlikle tasinmayin bence de. Ama boşanma konusunda icinizde bir soru isareti kaliyorsa ailelerin olmadigi 3. Bir sehre tayin almayi degerlendirebilirsiniz. Bu da sizin kendi ailenizin sehrindeki konforunuzu vermeyebilir ama bosanmak istemezseniz bir secenk olabilir. Ben de iyi bir isim varken ist. Dan esimin ailesenin yasadigi sehre geldim evlenerek ve ozel sektorde bizim icin ist ve bu sehir vardi malesef ve kendi sehrime de nispeten daha yakin diye gonulku gelmiştim ama cahillik iste.. sizinkinin ailesine benzer bir kafadalar. Hayattan biktim.. gorunceler elti kaynana yetmez gibi kocalari bekar kizlari bile her halta karışabiliyor. Sen birsey desen hemen alinir, birbirlerini sisirirler..gereksiz.. Hayatimin hatasi..

Valla ben bu adamın hiç sağlıklı boşanma süreci yöneteceğine inanmıyorum.
Malınıza mülkünüze sahip çıkın.
Sizi de çok pasif gördüm yazın şehrine gider boşanırız diyorsunuz da o işler pek öyle olmuyor.
Şimdiden konuşup gitmeyeceğinizi net bir şekilde belirtmeniz lazım.
Ailenizle konuşmanız şart.
Onlardan destek isteyin.
Herkesi yavaş yavaş alıştırın boşanma fikrine.

Evet ve orada dedikodu çok herkes iç içe insanlar birbiri için ilişkiler için yorum yapıyorlar özel hayata saygı yok oyüzden gitmek istemiyorum zaten kadınlar kulübündede çok okudum gidip pişman olanları o yüzden bu kadar katıyım bu konuda Allah sizi kurtarsın

Haklısınız bir yerden başlamam gerekiyor

Öncelikle eşiniz eş baba olarak davranmıyor.Altında araba var ama çocukları sabah taksi dolmuşla gidiyor.Gerçekten buna inanamadım.Bunu yapan insandan babalık beklemeyin.Oturduğum apt da genç babalar var okullarına yaya olsun araçla olsun götürüp getiriyorlar.Bu bir ebeveyn sorumluluğudur.Bunu yapmayan adamdan hiç bir şey beklemeyin.
Araba altında çocuklar ona dokunulmadan bakılıyor bakıcı parası yok.Evde yaptığı hiç bir şey yok.Dünya ona güzel.Siz koşturup durun.
Öğretmen çocuğuyum diyorsunuz o zaman neden kendinizi bu kadar ezdirdiniz.Sonra sizde eğitimli öğrt gençsiniz.Kusura bakmayın çok kızdım size.
Ehliyet aldırmıyor çünkü konforu gidecek altından.Adam kendine çalışıyor.Amma vicdansız.Bu eş öğrt demeyin sakın.
Memlekete gidip iyice yayılacak sizi aile ile başbaşa bırakacak çıldıracaksınız orada .Neyse bu gerçeği görmüşsünüz.
Bundan sonra yapacaklarınız
Aileniz arkanızda ve babanız öğrt oturup bugüne kadar yaşadıklarınızı ve eşin yaz dönemi tayin olup memleketine gideceğini anlatacaksınız.Gitmek istemediğinizi bu eşle daha fazla vakit kaybetmek istemediğinizi söyleyeceksiniz.
Eşe de burada yazdığınız her türlü düşüncenizi yaptıklarınız anlatacaksınız.Ve onunla asla tayin olup gitmeyeceğinizi
tayin nedeni ile de uzun zamandır düşündüğünüz ayrılma işini gerçekleştireceğinizi anlatacaksınız.Ona ayrılma nedeninizi sadece tayin değil babalık ve eşil görevleri nedeni ile zaten artık tahammülünüz kalmadığını tayin olunca bu işin artık gerçekleşeceğini anlatın ki olayı sadece tayine bağlamasın.
Bu arada avukatta aramaya başlayın.Onunla da önce görüşün size yol gösterir.Yarın ilk işiniz ehliyet olsun.İlk adımı atın bu adamı şok edin..

Eşe maaşı her ay eline vermiyorsunuz inşallah.Burada bunu yapanı çok okuduk...

Illa kavga gurultu olur. Esiniz pasif agresif saldiriyor size su an-hicbir sorumluluk almayarak. Bosanalim dediginizde hadi gidelim demeyecek..hele bu ulkenin erkekleri (hepsi demeyeyim, istisna vardir) les gibi. Madem bosanmak istiyo cocuga kendi baksin, 3 5 bin nafaka veririm, hastayken ilacini bile almam kafasinda. 1.5 yasindaki bebegine acimayip taksilerde süründüren adam bosanirken net cirkinlesir. Arabayi, evi hepsini gram gram hesaplar.

Eşinizin çocuğunuza bir bardak su vermediği kısmında gözlerim doldu. Bazı insanlar vardır, kötü estirler ama çocuklarını severler. Kucucuk cocuklara psikolojik siddet uyguluyor resmen. İki küçük çocugunu görmüyor da hala anasının danasinin peşinde. Ne diye evlenip çocuk yapmış sanki çok gerekliymiş gibi, hiç evlenmemesi gereken bir erkek çünkü babalık mefhumu yok. Konu sahibi, kız cocuğu sahibisiniz diye anladım. Bu tür bir baba figürü zehir etkisi yapar, var ama yok halleriyle. Hep böyle onların istek ve ihtiyaçlarına duyarsız adamlara çekilirler.

Çok teşekkür ederim haklısınız

Eşe maaşı her ay eline vermiyorsunuz inşallah.Burada bunu yapanı çok okuduk...
Hayır kartım bende aileme istediğim gibi para harcarım tüm paramı harcarım buna asla karışmaz kartlarım hepsi bende istediğimi yapıp alabiliyorum yani ve aileme karşı aşırı saygılı ve ailem ne isterse yapar ama gerisi boş işte

Haklısınız bu konuda okadar üzgünümki işte hayatta neye dikkat edersen neden kaçarsan ona tutuluyorsun kızlarım için okadar üzülüyorumki onlar benim canım kızıma git baban ödevini yapsın ben kardeşini uyutup geliyorum derim hayır annecim ozaman ben oyuncak oynayayım sonra ödev yaparız diyor yani bu kadar acı ki yüreğim dağlanıyor

İşte inatla çocuk büyüttüğünüz adam bu,bencil narsist ruhlu.Hele kızlar biraz daha büyüsün yanlış eş seçimini iliklerinize kadar hissettirecek bu adam. İşin kötüsü kızlarda anlayacak belki de normal erkek davranışı diyerek babaları gibi bir adam seçecekler.....

eşim evde olmazsa yokluğu bizim için asla fark edilmez
ablacım zaten kendi ağzınla diyorsun olmasa yokluğu fark edilmez diye. bu adam sana yük külfet olmaktan başka bir şeye yaramamış ki. evin var ehliyetini de alırsın arabanı da sürersin .mesleğin var kendi ayaklarının üzerinde durabilecek ekonomik gücün var. çoğu kadın bunlara sahip olmadığı için boşanamıyor çok şükür sende hepsi var elalem ne der diye düşünüp ömrünün kalanını da değmeyecek bir adama harcama. hem annen baban da bilse böyle bir evlilik içinde olmanı istemezlerdi. umarım her şey senin ve kızların için çok güzel olur

Bir eğitimcinin kendini böyle ezdirmesine anlam veremiyorum sizin daha çok karşı çıkıyor olmanız gerekirdi. Ayrıca yürümeyen bi evliliğie neden ikinci çocuk? Adam zaten istemiyor belli dolmuşla onunla bununla çocukları sağa sola bırakıp işe gidiyorsunuz. Size faydası olmayan birisi kovun evden bakalım öyle konuşabiliyor mu?

Ara tatilde hallet bu işi ... bundan adam olmaz adli tatil olur felan yazı bekleme.... senin ve çocukların için birşey farketmeyecek zaten oda bekar gibi yaşıyacak istediği olucak... sen sağ ben selamet...

durdukça daha zor olur .... boşver

üniversite okuyunca sizinle aynı kültüre, aynı değerler sistemine, aynı vizyona sahip hale geleceğini sanıyorsunuz çünkü

öyle bir dünya yok ama
belki eskiden, eğitim/öğretim daha fazla vizyon, dünya görüşü, ideoloji vs. kazandırabiliyordu, bir nebze oluyordu yani en azından hevesin varsa imkan sunuyordu

artık hele hiçe yakın eğitim ancak kazandırırsa meslek kazandırıyor bazılarına onu da kazandırmıyor sadece diploma

kişinin ailesinde o görgü, anlayış yok, kendisi de aileyi eleştirmiyor aksine zaten aileci yani kişisel bir çabası yok
e nasıl olacak?

Çok doğru söylüyorsunuz o okumuş onlar gibi değildir demek büyük hata oluyor aileye bakıp karar vereceksin çok cahillik ettim maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…