- 6 Mayıs 2024
- 40
- 15
- 8
- 31
- Konu Sahibi Kadersiz mym
-
Aynen öyle ara tatilde kendi memleketine gitti gram aramadım aklıma bile gelmedi onsuzluğa okadar alışmışızki anlamadığım nokta nasıl hala bekliyor onunla gideceğimize inanıyor kendini haklı görüyorEş olmayı geçtim adam baba değil ya. Çocuklarına bu kadar eziyeti sabah sabah reva gören birini neden yanınızda tutuyorsunuz? Bırakın gitsin ailesinin evine. Sizde hiçbir hakkınızı bırakmayın. Çocuklar ve siz zaten o olmadan bir düzen oturtmuşsunuz. Bir şey değişmez hayatınızda...
Valla ben bu adamın hiç sağlıklı boşanma süreci yöneteceğine inanmıyorum.Aynen öyle ara tatilde kendi memleketine gitti gram aramadım aklıma bile gelmedi onsuzluğa okadar alışmışızki anlamadığım nokta nasıl hala bekliyor onunla gideceğimize inanıyor kendini haklı görüyor
Evet ve orada dedikodu çok herkes iç içe insanlar birbiri için ilişkiler için yorum yapıyorlar özel hayata saygı yok oyüzden gitmek istemiyorum zaten kadınlar kulübündede çok okudum gidip pişman olanları o yüzden bu kadar katıyım bu konuda Allah sizi kurtarsınHemen herkes ayni konuda hem fikir.. 6 tane gorumce/elti ve kv nin yasadigi sehre kesinlikle tasinmayin bence de. Ama boşanma konusunda icinizde bir soru isareti kaliyorsa ailelerin olmadigi 3. Bir sehre tayin almayi degerlendirebilirsiniz. Bu da sizin kendi ailenizin sehrindeki konforunuzu vermeyebilir ama bosanmak istemezseniz bir secenk olabilir. Ben de iyi bir isim varken ist. Dan esimin ailesenin yasadigi sehre geldim evlenerek ve ozel sektorde bizim icin ist ve bu sehir vardi malesef ve kendi sehrime de nispeten daha yakin diye gonulku gelmiştim ama cahillik iste.. sizinkinin ailesine benzer bir kafadalar. Hayattan biktim.. gorunceler elti kaynana yetmez gibi kocalari bekar kizlari bile her halta karışabiliyor. Sen birsey desen hemen alinir, birbirlerini sisirirler..gereksiz.. Hayatimin hatasi..
Haklısınız bir yerden başlamam gerekiyorValla ben bu adamın hiç sağlıklı boşanma süreci yöneteceğine inanmıyorum.
Malınıza mülkünüze sahip çıkın.
Sizi de çok pasif gördüm yazın şehrine gider boşanırız diyorsunuz da o işler pek öyle olmuyor.
Şimdiden konuşup gitmeyeceğinizi net bir şekilde belirtmeniz lazım.
Ailenizle konuşmanız şart.
Onlardan destek isteyin.
Herkesi yavaş yavaş alıştırın boşanma fikrine.
Öncelikle eşiniz eş baba olarak davranmıyor.Altında araba var ama çocukları sabah taksi dolmuşla gidiyor.Gerçekten buna inanamadım.Bunu yapan insandan babalık beklemeyin.Oturduğum apt da genç babalar var okullarına yaya olsun araçla olsun götürüp getiriyorlar.Bu bir ebeveyn sorumluluğudur.Bunu yapmayan adamdan hiç bir şey beklemeyin.Merhaba arkadaşlar bu konu hakkındaki yorumlarınız benim için çok önemli, nereden başlayacağımı bilemiyorum biz eşimle 8 yıl uzak mesafe ilişkisi yürüttük beni çok seviyordu tapıyordu resmen atandık ve evlendik,yaşadığımız şehirler ayrı, benim şehrimde bir ilçede öğretmenlik yaptık, evliliğimizin ilk yılı kızım doğdu zorunlu görev bitince benim yaşadığım şehre taşınırız ya da benden hiçbir şey bekleme artık sürem dolunca şehrime giderim dedi eşim.Bende asla başka şehirde yaşayamayacağımı söyledim ve kendi şehrimde zorla bir ev aldım eşim oraya da geldi ve üç yıldır merkezde yaşıyoruz ben bu evi aldırmasam kiralar uçup gitti asla ev sahibi olamazdık ayrıca eşimin istediği şehirdeki almayı düşündüğü evde depremde yıkıldı yani her şeyde var bir hayır,konumuza devam edelim geçen yıl bir kızım daha oldu ama eşim asla hiçbir şeyle ilgilenmiyor sorumsuz ve tembel biri ayrıca şehrine gitmediğim için gıcıklık için beni okadar zor duruma sokuyorki sanki böyle rahatlıyor gibi sabah okula giderken bir kızımı taksiyle anneme bırakıyorum öbür kızımla dolmuşa binip okuluma gidiyorum ama eşim yarım saat erken uyansa bizi okula bırakır ama yapmıyor, doğumda özel günlerde bir şey istesem sen hak etmiyorsun eğer benim şehrime gelsen sana en güzel evi alırım ve çok iyi romantik davranırım diyor.Ama onun şehri çok ufak bir şehir ve ailesi okadar geriki asla benim evimden çıkmaz sülalece hergün bir evdeler ama benim yaşadığım şehirde ailem dahi kimse evime gelmez misafir seven biri değilim çalışmaktan kalan tüm vaktimi kendime ve çocuklarıma harcamak istiyorum ve bu şekilde mutluyum kimse hizmet edeceğim kadar değerli değil bir de eşim asla ev işi yemek temizlik hiçbir şeye dokunmuyor tek isteği şehrine gidip tüm gün yasa düğüne kahveye gitmek ama benim şehrimde düzenim var düşünüyorum da eşim evde olmazsa yokluğu bizim için asla fark edilmez kızım benden su isteyince babandan git iste desem su içmez çünkü babasının vermeyeceğini bilir büyük kızım 5.5 yaşında küçük kızım 1.5 yaşında bide ailem falan kimsenin bundan haberi yok.her şeyi hallettiğim için eşimi de iyi biliyorlar ondan nefret etsinler istemedim,belki düzelir diye ama olmadı bu yaz şehrine gideceğini söylüyor ama bana bu yaşattıklarından sonra gerçekten bizi bırakıp gitmesini çok istiyorum ama o hala benim onunla gideceğimi düşünüyor. ailesi ilk kızımda aradık bebek kız dedik heycanla bize başka doktorada baktırın yanlış bakmış erkektir o dedi okadar ağladımki ozaman çok şükür iki kızım oldu da rahatladım. benimde yanlışım çok bukadar şeye göğüs germem evdeki dışardaki bütün sorumluluğu yüklenmem ve şuana kadar lanet bir ehliyet alamamam o da eşim yüzümden sürekli beni aşağlar herkes kullanır sen kullanamazsın der.Çevremdeki herkes beni bakımlı güzel güçlü görür.Eşim yazın tayin isteyecek evimiz ve arabamız var sizce nasıl bir yol izlemeliyim eşimi çok istedim ama ailem istemediği içinde boşanmaya yüzüm yok ama boşanacağım uzun oldu kusura bakmayın yorumlarınız çok değerli teşekkür ederim
Eşe maaşı her ay eline vermiyorsunuz inşallah.Burada bunu yapanı çok okuduk...Öncelikle eşiniz eş baba olarak davranmıyor.Altında araba var ama çocukları sabah taksi dolmuşla gidiyor.Gerçekten buna inanamadım.Bunu yapan insandan babalık beklemeyin.Oturduğum apt da genç babalar var okullarına yaya olsun araçla olsun götürüp getiriyorlar.Bu bir ebeveyn sorumluluğudur.Bunu yapmayan adamdan hiç bir şey beklemeyin.
Araba altında çocuklar ona dokunulmadan bakılıyor bakıcı parası yok.Evde yaptığı hiç bir şey yok.Dünya ona güzel.Siz koşturup durun.
Öğretmen çocuğuyum diyorsunuz o zaman neden kendinizi bu kadar ezdirdiniz.Sonra sizde eğitimli öğrt gençsiniz.Kusura bakmayın çok kızdım size.
Ehliyet aldırmıyor çünkü konforu gidecek altından.Adam kendine çalışıyor.Amma vicdansız.Bu eş öğrt demeyin sakın.
Memlekete gidip iyice yayılacak sizi aile ile başbaşa bırakacak çıldıracaksınız orada .Neyse bu gerçeği görmüşsünüz.
Bundan sonra yapacaklarınız
Aileniz arkanızda ve babanız öğrt oturup bugüne kadar yaşadıklarınızı ve eşin yaz dönemi tayin olup memleketine gideceğini anlatacaksınız.Gitmek istemediğinizi bu eşle daha fazla vakit kaybetmek istemediğinizi söyleyeceksiniz.
Eşe de burada yazdığınız her türlü düşüncenizi yaptıklarınız anlatacaksınız.Ve onunla asla tayin olup gitmeyeceğinizi
tayin nedeni ile de uzun zamandır düşündüğünüz ayrılma işini gerçekleştireceğinizi anlatacaksınız.Ona ayrılma nedeninizi sadece tayin değil babalık ve eşil görevleri nedeni ile zaten artık tahammülünüz kalmadığını tayin olunca bu işin artık gerçekleşeceğini anlatın ki olayı sadece tayine bağlamasın.
Bu arada avukatta aramaya başlayın.Onunla da önce görüşün size yol gösterir.Yarın ilk işiniz ehliyet olsun.İlk adımı atın bu adamı şok edin..
Kavga gürültü çirkeflik hiç sevmem şuan sessizce tayin zamanı gelsede gitse diye bekliyorum ama kendisi ben biliyorum sen geleceksin diyor hala gideceğime inanıyor ama ben asla umut vermedim bir kere gelirim demedim ama anlamıyor bide bukadar kötülükten sonra neden böyle bir insan için fedakarlık yapayım ki yani evimde keyfime bakarım neden milletin derdini çekeyim umarım düzgün bir şekilde boşanabilirim
Çok teşekkür ederim haklısınızÖncelikle eşiniz eş baba olarak davranmıyor.Altında araba var ama çocukları sabah taksi dolmuşla gidiyor.Gerçekten buna inanamadım.Bunu yapan insandan babalık beklemeyin.Oturduğum apt da genç babalar var okullarına yaya olsun araçla olsun götürüp getiriyorlar.Bu bir ebeveyn sorumluluğudur.Bunu yapmayan adamdan hiç bir şey beklemeyin.
Araba altında çocuklar ona dokunulmadan bakılıyor bakıcı parası yok.Evde yaptığı hiç bir şey yok.Dünya ona güzel.Siz koşturup durun.
Öğretmen çocuğuyum diyorsunuz o zaman neden kendinizi bu kadar ezdirdiniz.Sonra sizde eğitimli öğrt gençsiniz.Kusura bakmayın çok kızdım size.
Ehliyet aldırmıyor çünkü konforu gidecek altından.Adam kendine çalışıyor.Amma vicdansız.Bu eş öğrt demeyin sakın.
Memlekete gidip iyice yayılacak sizi aile ile başbaşa bırakacak çıldıracaksınız orada .Neyse bu gerçeği görmüşsünüz.
Bundan sonra yapacaklarınız
Aileniz arkanızda ve babanız öğrt oturup bugüne kadar yaşadıklarınızı ve eşin yaz dönemi tayin olup memleketine gideceğini anlatacaksınız.Gitmek istemediğinizi bu eşle daha fazla vakit kaybetmek istemediğinizi söyleyeceksiniz.
Eşe de burada yazdığınız her türlü düşüncenizi yaptıklarınız anlatacaksınız.Ve onunla asla tayin olup gitmeyeceğinizi
tayin nedeni ile de uzun zamandır düşündüğünüz ayrılma işini gerçekleştireceğinizi anlatacaksınız.Ona ayrılma nedeninizi sadece tayin değil babalık ve eşil görevleri nedeni ile zaten artık tahammülünüz kalmadığını tayin olunca bu işin artık gerçekleşeceğini anlatın ki olayı sadece tayine bağlamasın.
Bu arada avukatta aramaya başlayın.Onunla da önce görüşün size yol gösterir.Yarın ilk işiniz ehliyet olsun.İlk adımı atın bu adamı şok edin..
Hayır kartım bende aileme istediğim gibi para harcarım tüm paramı harcarım buna asla karışmaz kartlarım hepsi bende istediğimi yapıp alabiliyorum yani ve aileme karşı aşırı saygılı ve ailem ne isterse yapar ama gerisi boş işteEşe maaşı her ay eline vermiyorsunuz inşallah.Burada bunu yapanı çok okuduk...
Haklısınız bu konuda okadar üzgünümki işte hayatta neye dikkat edersen neden kaçarsan ona tutuluyorsun kızlarım için okadar üzülüyorumki onlar benim canım kızıma git baban ödevini yapsın ben kardeşini uyutup geliyorum derim hayır annecim ozaman ben oyuncak oynayayım sonra ödev yaparız diyor yani bu kadar acı ki yüreğim dağlanıyorEşinizin çocuğunuza bir bardak su vermediği kısmında gözlerim doldu. Bazı insanlar vardır, kötü estirler ama çocuklarını severler. Kucucuk cocuklara psikolojik siddet uyguluyor resmen. İki küçük çocugunu görmüyor da hala anasının danasinin peşinde. Ne diye evlenip çocuk yapmış sanki çok gerekliymiş gibi, hiç evlenmemesi gereken bir erkek çünkü babalık mefhumu yok. Konu sahibi, kız cocuğu sahibisiniz diye anladım. Bu tür bir baba figürü zehir etkisi yapar, var ama yok halleriyle. Hep böyle onların istek ve ihtiyaçlarına duyarsız adamlara çekilirler.
İşte inatla çocuk büyüttüğünüz adam bu,bencil narsist ruhlu.Hele kızlar biraz daha büyüsün yanlış eş seçimini iliklerinize kadar hissettirecek bu adam. İşin kötüsü kızlarda anlayacak belki de normal erkek davranışı diyerek babaları gibi bir adam seçecekler.....Haklısınız bu konuda okadar üzgünümki işte hayatta neye dikkat edersen neden kaçarsan ona tutuluyorsun kızlarım için okadar üzülüyorumki onlar benim canım kızıma git baban ödevini yapsın ben kardeşini uyutup geliyorum derim hayır annecim ozaman ben oyuncak oynayayım sonra ödev yaparız diyor yani bu kadar acı ki yüreğim dağlanıyor
ablacım zaten kendi ağzınla diyorsun olmasa yokluğu fark edilmez diye. bu adam sana yük külfet olmaktan başka bir şeye yaramamış ki. evin var ehliyetini de alırsın arabanı da sürersin .mesleğin var kendi ayaklarının üzerinde durabilecek ekonomik gücün var. çoğu kadın bunlara sahip olmadığı için boşanamıyor çok şükür sende hepsi var elalem ne der diye düşünüp ömrünün kalanını da değmeyecek bir adama harcama. hem annen baban da bilse böyle bir evlilik içinde olmanı istemezlerdi. umarım her şey senin ve kızların için çok güzel olureşim evde olmazsa yokluğu bizim için asla fark edilmez
Teşekkür ederimAra tatilde hallet bu işi ... bundan adam olmaz adli tatil olur felan yazı bekleme.... senin ve çocukların için birşey farketmeyecek zaten oda bekar gibi yaşıyacak istediği olucak... sen sağ ben selamet...
durdukça daha zor olur .... boşver
üniversite okuyunca sizinle aynı kültüre, aynı değerler sistemine, aynı vizyona sahip hale geleceğini sanıyorsunuz çünküAynen öyle ara tatilde kendi memleketine gitti gram aramadım aklıma bile gelmedi onsuzluğa okadar alışmışızki anlamadığım nokta nasıl hala bekliyor onunla gideceğimize inanıyor kendini haklı görüyor
Çok doğru söylüyorsunuz o okumuş onlar gibi değildir demek büyük hata oluyor aileye bakıp karar vereceksin çok cahillik ettim maalesefüniversite okuyunca sizinle aynı kültüre, aynı değerler sistemine, aynı vizyona sahip hale geleceğini sanıyorsunuz çünkü
öyle bir dünya yok ama
belki eskiden, eğitim/öğretim daha fazla vizyon, dünya görüşü, ideoloji vs. kazandırabiliyordu, bir nebze oluyordu yani en azından hevesin varsa imkan sunuyordu
artık hele hiçe yakın eğitim ancak kazandırırsa meslek kazandırıyor bazılarına onu da kazandırmıyor sadece diploma
kişinin ailesinde o görgü, anlayış yok, kendisi de aileyi eleştirmiyor aksine zaten aileci yani kişisel bir çabası yok
e nasıl olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?