Esimin bana yaptigi psikolojik siddet

Şuan 1bucuk yaşında. Bakıcıya bıraktım hep, anne ve kv uzaktalar çünkü. O kadar zor ki güvenmek el kadar çocuğu tanımadığın birine emanet etmek. Annem arada hep geldi allah razı olsun , bu şekilde idare ettik hep.

Çıkmakta haklımışsınız, iş yine bulunur, siz zaten çalışkanmışsını ama belli ki geliriniz evlenmeniz için cezbedici bir sebepmiş. Resmen evde mobbing görüyorsunuz şimdi de.
Çok teşekkürler. Aynen evde baskı ile karşı karşıyayım şu an...
Insan esine tabiki iş arar, iş önerir vs ama bu sekilde her tartismada bel alti vurmaz oyle degil mi?

Allah eşinize biraz akıl vicdan merhamet versin inşallah
İşe girseniz bakıcıya para vereceksiniz, yol parası filan aldığınız maastan ne kalacak geriye
Çocuğum kreşe gidene kadar çalışmayı düşünmüyorum deseniz, onun büyüdüğünü görmek istiyorum bana ihtiyacı var deseniz tepkisi ne olur, ailenizle araniz nasıl

Harıl harıl bana iş arıyor, yani bunu içten içe istesem de belki , dile getiremem çünkü bu kez başlar, hani biz en başta nasıl konusmustuk ikimiz de çalışacaktık diye... evlenmeden önce konuşulmuş konular bunlar . Ama sanki sözleşme yapmışız gibi her dk insanın önüne gelmez ki bu konu. Ailemle aram oldukca iyi, bu arada.

Peki ben meraktan soruyorum; para kazanmaya başlasanız ve size iyi davransa bu size gerçekçi gelecek mi ?
Paran kadar konuş muamelesi oluyor sonuçta..

Evlenmeden önce konuşmuşsunuz tamam da o zaman çocuk yoktu ki
Yani çocuk olunca böyle hissedecegimi nerden bileyim anneyim benden konuya girseniz, peki aileniz ne diyor bu duruma

Peki ben meraktan soruyorum; para kazanmaya başlasanız ve size iyi davransa bu size gerçekçi gelecek mi ?
Paran kadar konuş muamelesi oluyor sonuçta..
Ona destek oldugum icin bana iyi davranacak elbette belki ben de kanacağım. Ancak yine huyunu kavgalarda belli edecek, üzgünüm..

Evlenmeden önce konuşmuşsunuz tamam da o zaman çocuk yoktu ki
Yani çocuk olunca böyle hissedecegimi nerden bileyim anneyim benden konuya girseniz, peki aileniz ne diyor bu duruma
Ailem bilmiyor kimseye anlatmadım.
Ama burdan bakınca onun istediği ve yaptığı tam mantık evliliği olmuş.

Ona destek oldugum icin bana iyi davranacak elbette belki ben de kanacağım. Ancak yine huyunu kavgalarda belli edecek, üzgünüm..
Kalpten üzüldüm gerçekten.
Eski evliliğimde bende 1sene çalışmadım. Psikolojiden dolayı idi tamamen. İşe konsantre olamıyordum.
Çalıştığım dönemde maaş kartımı o adiye veriyordum.
Sonra ben işsiz kalınca hiç unutmuyorum bana aylık 250-300lira veriyordu. Ve 300lira ile hiç bir şey yapamıyordum... Fazlasını istemeye kalkarsam da zaten evdesin ne yapacaksın ki ? Zaten nereye gideceksin ki ? Sen ev hanımısın diyordu.
Ben sizin neler yaşadığınızı iyi anlıyorum. Her gün daha da soğuyorsunuz hayattan... Bir an evvel iş bulun ve lütfen tek kuruş dahi vermeyin çalışınca.

Valla konu sahibinin hemen atağa geçmesi lazım. Yoksa bu vasıfsız eleman daha çok üzecek gibi
Allah hidayet versin ya ne diyeyim ki ?
Eşinize maşallah. Ne kadar doğru bir adamla evlenmişsiniz.
Aynen öyle çok haklisin konu sahibi bu herifin hakkindan gelmeli yoksa daha da üzecek gibi malesef cok üzülüyorum kızıyorum gul gibi eslerine boyle hodukluk yapan kocalara
Çok teşekkür ederim cok şükür eşim doğru adam ama bunu asla burda methetmek icin yazmadim aksine aslinda normal olmasi gereken bu inan aksama kadar cocuklar ev yemek okul kosturmalari derken gece haşat oluyorum hepimiz böyle degil miyiz ama neden evde olunca ise yaramaz denir k8 bir kadina bu bir saygisizlik en cok buna kızıyorum.
Kadınlarımız tabi ki calisicak ureticek ama mesela benim su an icin imkanim yok ya da konu sahibesi iş bulamamis neden bu degersizlestirme evde napiyorsun ki deme hadsizligi umarim bu saçma algi yıkılır bir am önce

Çocuk büyütmekten daha ileri bir üretmek ve emek vermek olabilir mi ya ?
O çocuklar bakıcılarda büyüyor zaten alınan maaş 2-3 bin bakıcıya verilen para en kötü şartta 1500lira ...
Ev hanımlığı dünyanın en zor işi.

Çok teşekkürler beni en iyi siz anlarsınız öyleyse, keşke bir de o anlasa... herkes ne yaşadığını bilir zor dönemlerden hepimiz geçtik ancak ben bir kere de kv kp ya da annemlere söylemedim. Borç almadık, aileler bilsin istemedikçe o da üzerime geldikçe geldi yeni farkına varıyorum. Aslında söylemek gerek, belki korkar.

Çalıştığınızda parayı ona mı veriyordunuz yoksa siz istediğiniz gibi harcama yapma lüxüne sahipmiydiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…