- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Tartışmalardan sonra genelde konuşmadan birkaç gün küs duruyoruz sonra hicbir şey olmamis gibi devam ediyoruz. Iletişim kopuk yani. Yazdiklariniz çok güzel ancak bu konuşmayı başarabilir miyiz bilmiyorum.Ben de 4 senedir işsizim.
Yoldan geçen kedi bana baksa kesin işsizim diye bakıyodur diye paranoya yaptım ben.
Bana da bunlar dense ben de çok kırılırım
Cok haklısın. Işsiz olmak yeterince üzüyor. Bi de böyle denilince hepten çıldırıyor insan.
Kendisine hiç sordun mu??
" bu tavrının nedeni nedir diye?
Insan sevmediğini yük olarak görür. Sen beni yük görüyorsun.
Insan ailesi için yaptıklarıni hesaplamaz. Saymaz
Ama sen beni hesapliyorsun.
Eger kabullenemedigin seyler varsa açıkça söyle. Ben de ona göre yolumu çizeyim "
Aynen böyle konuş eşinle.bak bakalim ne diyor.
O zaman sorun yok ki. Sürekli işsizlikle ilgili yorumlarınızı okuyordum ben de her halde eşiniz yüzünden bunu bu kadar dert ediyorsunuz sandım. Başka bi yorumda da ailenizin durumunun iyi olduğunu okumuştum. Eşiniz olmasa bu sefer babanız yanınızda niye bu kadar işsizliği dert ediyorsunuz? Hayatınızın tadını çıkarın.Ay yok Allaha milyonlar adedince şükürler olsun.
Eşim benim en büyük şansım. Işsizim. Cok çok üzgünüm. Ama en büyük destekçim eşimdir.
Üstte başka bir arkadasa yazdım yorum. Onu okuyabilirsiniz.
Çocukluğumdan beri hep çalışmak istedim yani aslinda bir mecburiyetim yok.O zaman sorun yok ki. Sürekli işsizlikle ilgili yorumlarınızı okuyordum ben de her halde eşiniz yüzünden bunu bu kadar dert ediyorsunuz sandım. Başka bi yorumda da ailenizin durumunun iyi olduğunu okumuştum. Eşiniz olmasa bu sefer babanız yanınızda niye bu kadar işsizliği dert ediyorsunuz? Hayatınızın tadını çıkarın.
Takinti yapmissiniz bu olayi. O laf edenleri bos verin bir taraf calisan kadinlara laf eder diger taraf calismayanlara. Calissaniz yine laf edecekler.Çocukluğumdan beri hep çalışmak istedim yani aslinda bir mecburiyetim yok.
Kapımda arabam var.
Bankada altın hesabinda altınımvar.
Cebimde nakit param. Ve eşimin kredi kartı var.
Ama ben illaki çalışmak istiyorum. Garsonluk yapmak istedim ya da bulaşık yıkarım dedim. Eşimle babam kızdılar. Müsaade etmediler. Yoksa ben yaparım yani. Bana çalışmak olsun da...
Babamin durumu çok iyiydi. Ama ben çalışıyordum bekarken. Sonra ordan ayrılmak zorunda kaldım. Bir daha da iş bulamadım.
Öğretmenim aslında. Az paraya çok çalışırım. Derdim para değil. Ama takıntı gibi bi şey oldu bu bende.
Hasta mıyım neyim bilmiyorum ama . Gerçekten taktım yani.
Mesela burda bazen arkadaşlar koca parası yemek gibi şeyler yazıyorlar. Aslında hiçbiri beni hedef almıyor. Ama ben oturup ona ağlıyorum. Günlerce moralim bozuluyor. Böyle bi durumdayım işte...
Havlu işliyorum şu an. Mahalle pazarında satmaya çalışacağım. Gerçekten o konuda asabim cok bozuk. Belki hiç iş aramasam bu kadar takılmazdım.Takinti yapmissiniz bu olayi. O laf edenleri bos verin bir taraf calisan kadinlara laf eder diger taraf calismayanlara. Calissaniz yine laf edecekler.Bu takintinizdan kurtulmaya calisin.Bos yere uzmeyin kendinizi
Insallah her şeyi gönlünüzce olur.Havlu işliyorum şu an. Mahalle pazarında satmaya çalışacağım. Gerçekten o konuda asabim cok bozuk. Belki hiç iş aramasam bu kadar takılmazdım.
Ama 2 sene gittiğim her kapıdan döndüm. Çok umutlanıp çok hayal kırıklığı yaşadım. Belki ondandır.
Tavsiye ve yardımınız için cok tesekkur ederim. Biraz rahatladim :)
Nekadar doğru söylediniz.Siz çalışmıyor değilsiniz, siz para kazanmıyorsunuz. Bir başkasının evini temizleseydiniz, bir başkasına yemek yapsaydınız para da kazanırdınız. Görünmeyen emek aslında bu.
Aileniz arkanızda değil sanırım. Olsa bu kadarını yapamazdı. Ama aile arkanızda olmasa bile inşallah bir iş bulup çalışır ve kendinizi biraz garantiye alırsınız. Ben üzüldüğüm için böyle yazdım.Ne gibi ataktan bahsediyorsunuz? Aileme ya da ailesine söylesem yine üzülen ben olacağım o yüzden onları da dahil etmek istemiyorum.
Teşekkür ederim düşünceniz için.Aileniz arkanızda değil sanırım. Olsa bu kadarını yapamazdı. Ama aile arkanızda olmasa bile inşallah bir iş bulup çalışır ve kendinizi biraz garantiye alırsınız. Ben üzüldüğüm için böyle yazdım.
Kimseye anlatmayayım diyorsunuz peki böyle nereye kadar ?
Onu da denedik yine kotu beni ilan etti dışarda yedi geldi evde ben ac durduğumla kaldım.Sen zaten ne yapiyorsun ki öyle mi ?
Bence bir kac gun evde elinizi hic bir işe surmeyin en basitinden yatak bile toplamayin ne kahvalti ne aksam yemegi hic birsey yapmayin es kisisi soylenirse de "e sen degil miydin hic birsey yapmiyorsun diyen yapmiyorum iste" deyin.
Deve diken hesabı.Terbiyesiz adam.
Bekarligimdan beri çalışıyordum, evlenince de devam etti hamile kaldım 36 hafta da çıktım , doğum yaptım.Erkekler kadinlari banka gibi görmekten ne zaman vazgeçecek? Yazmissiniz ya ne kadar üzücü bir durum
1- evlendiğinizde çalışıyor muydunuz
2- kaç yıllık evlisiniz, evlenmeden önce ne kadar zaman görüştünüz
3- ne zamandır issizsiniz, işten ayrılma nedeniniz nedir
Öyle bir isten çıkmakla iyi yapmışsınız çocuğunuz şuan kaç yaşındaBekarligimdan beri çalışıyordum, evlenince de devam etti hamile kaldım 36 hafta da çıktım , doğum yaptım.
4 senedir evliyim, ve 3 sene çıktık evlendik.
Bu yıl başından beri işsizim, iş yeri ile ilgili sorunlarım vardı, amir mobbing uyguluyordu. Kızım hasta olduğu halde -gözü alerjiden sismisti- beni asla anlamadı ve izin vermedi. Dr a götürdük, raporu kabul etmedi dr numarasını istedi , araştırdı vs..
Sonunda da dayanamadım çıktım.
Sosyal medyadan da satış yapabilirsinizHavlu işliyorum şu an. Mahalle pazarında satmaya çalışacağım. Gerçekten o konuda asabim cok bozuk. Belki hiç iş aramasam bu kadar takılmazdım.
Ama 2 sene gittiğim her kapıdan döndüm. Çok umutlanıp çok hayal kırıklığı yaşadım. Belki ondandır.
Tavsiye ve yardımınız için cok tesekkur ederim. Biraz rahatladim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?