Eşimin bana yaşattığı vicdan azabı

Esınızı yemeksiz bırakıp cezalandırma yontemını sececeginize oğlunuzun davranısını nasıl cözeceginize odaklanın bence esınızle bırlıkte. Bu sımarık cocukları anlamıyorum.bu normal değil duzeltilmesi gereken bir durum ve duzelır de.. filistinde bombaların altındakı bes alti yasındakı cocuklar annesiz babasız kalıp bebek kardeşlerini kucaklıyor, onlar da cocuk. Bızımkıler dıvar boyar kapıya oyuncak firlatir.

Hiç denemedim kendim ama bir kaç kez düzeltildiğine şahit oldum. Bu konunun başlığı ben yorum yaptığım sırada “eşimin vicdan azapları” idi :)
Bende kızıyordum içten içe .herkes niye lafı başka yere çekiyor diye :rolleyes:
Meğer başlık değişmiş ha
Teşekkürler

kocanızın babalığına bir çift lafınız olmadı mı?
küsmek, yemeksiz bırakmak çözüm değil bu arada.

Merhaba hanımlar
Eşimde bende hastayız. Arayan soran çok oluyor sağolsunlar. Akşam kuzenim aradı ama oğlum hiç rahat vermedi konuşurken oyuncak fırlattı. Başka odaya gittim kapılara bu defa oyuncak atmaya başladı. Eşim içerde tv seyrediyordu çocuğu oturduğu yerden oğlum gel dedi bi kere. Sonra benim telefonumu aradı 7-8 kere. Kuzenim kapamak zorunda kaldı o sıra. Bende içeri girdim eşime dedim ki çocuğu yanına almak zor muydu bana hiç rahat vermedi dedim. Yok sen kendinden başkasını düşünmüyorsun telefonla çok uzun konuşuyorsun falan filan bana bi sürü şey sayıyor. İnsanlar seni saymıyor bile bak kapatıyorlar. Kendinden başkasını düşünmezsin sen, oğlumuzla ilgilen onun yerine diye diye bir sürü şey saydı. Banada konuşmak çok iyi geldi. Kuzenimde gerçekten kapatmak zorunda kaldı babaannesi rahatsızlanmış.
Her telefon görüşmelerim böyle oğlum rahat vermiyor, ama eşimde çocuğu alıp ilgileneyim demiyor. Telefonlada öyle çok konuşan biri değilim , bu ara hasta olduğumuzdan arayan çok
Ben çok mu kötü anneym ya telefonla konuşunca çocuğumla ilgilenmemiş mi oluyorum
O kadar kızdım ki eşime sabah kahvaltı akşam da yemek hazırlamayı düşünmüyorum benim gönlümü alana kadar.
Bence esin vicdan yapsin kadına bir telefonla konusturacak kadar bile yardımcı olmuyorum diye :işsiz:

Merhaba hanımlar
Eşimde bende hastayız. Arayan soran çok oluyor sağolsunlar. Akşam kuzenim aradı ama oğlum hiç rahat vermedi konuşurken oyuncak fırlattı. Başka odaya gittim kapılara bu defa oyuncak atmaya başladı. Eşim içerde tv seyrediyordu çocuğu oturduğu yerden oğlum gel dedi bi kere. Sonra benim telefonumu aradı 7-8 kere. Kuzenim kapamak zorunda kaldı o sıra. Bende içeri girdim eşime dedim ki çocuğu yanına almak zor muydu bana hiç rahat vermedi dedim. Yok sen kendinden başkasını düşünmüyorsun telefonla çok uzun konuşuyorsun falan filan bana bi sürü şey sayıyor. İnsanlar seni saymıyor bile bak kapatıyorlar. Kendinden başkasını düşünmezsin sen, oğlumuzla ilgilen onun yerine diye diye bir sürü şey saydı. Banada konuşmak çok iyi geldi. Kuzenimde gerçekten kapatmak zorunda kaldı babaannesi rahatsızlanmış.
Her telefon görüşmelerim böyle oğlum rahat vermiyor, ama eşimde çocuğu alıp ilgileneyim demiyor. Telefonlada öyle çok konuşan biri değilim , bu ara hasta olduğumuzdan arayan çok
Ben çok mu kötü anneym ya telefonla konuşunca çocuğumla ilgilenmemiş mi oluyorum
O kadar kızdım ki eşime sabah kahvaltı akşam da yemek hazırlamayı düşünmüyorum benim gönlümü alana kadar.
Ben bir de evden çalışıyorum pandemi nedeni ile.esim de evde, bir kuruma bagli değil.3 yaşındaki oğlum her telefon görüşmemi sabote ediyor.cani sağolsun ama ailemle muhabbet de zor bankanın işi için çalışmak da.surekli birşeyler fırlatıyor.tabletimi almaya çalışıyor ben çalışırken.esim de gelip sadece çocuğa kızıyor.sizi çok iyi anlıyorum.buyuk küçük herkes bunaldı 🤷

Merhaba hanımlar
Bumu vicdan azabi

Kendisi de tlf la konuşurken siz tuvalete gidin. Mecbur o ilgilenmek zorunda kalacak.
Sizi sadece o zaman anlar.
Benim eşim de böyle yapıyordu. Kendi tlfla konuşurken başka odaya gider çocuklar gelmesin diye kilitlerdi.
Ben konuşurken çocuklara bakmazdı. Son çare kızdım bağırdım bende insanim nefes almaya dertlenmeye ihtiyacım var dedim de sustu.

Dişe diş...

konudaki hatalı tek kişi eşiniz

kuzeniniz aramış

yani siz aramamışsınız ki çocukla ilgilenmiyor olasınız

bir de hastasınız geçmiş olsun modda aramış

çocuğu tutması, oyalaması gereken eşiniz

çocuğa telefonla konuşurken beklemesi gerektiğini öğretecek olan da eşiniz ve siz

çocuğu salona götürüp ikisin salona kapatmalıymışsınız kendiniz odaya geçeceğinize zira eşiniz kolay anlamıyor galiba

neyse oğlunuz için Cailou nun Telefon Görüşmesi diye bir kitabı vardı onu öneririm, yaşını bilmiyorum ama ileride de okursunuz

telefonla da konuşacak kadar size zaman yaratmayacaksa eşiniz ne yapıyor evde

diyelim ki çok telefon ile konuşuyorsunuz bunun çözümü de siz konuşurken 7-8 kez aramak, çocukla ilgilenmemek olamaz ki konuşma bitince sizinle medeni bir şekilde konuşmalıydı

en kısa çözümünüz her gün bir saat baba çocuk saati yapıp o aradaki süreci de tamamen kendinize ayırmanız

Evde cocukla sadece sen olsan, telefonun calsa 1 saat konussan cocuk o sirada aglasa hadi neyse de, evde babasi varken neden sen her an her saniye ilgilenmek zorundasin? Yarim saat cocugu oyalamak zor gelmis, tembelligine kilif olarak seni sorumsuz ilan etmis.
Sakin vicdan falan yapma, analar tek basina yapmiyor cocuklari. Biraz cocuguna babalik yapsin

çocuk kaç yaşında? benimki 2 yaşında nerdeyse aynı durum. telefonla konuşmayı geçtim. tek başıma tuvalete gitmem bile sayılıdır. çocuk açısından süreç bu. normal yani. eşim benim de kolay oyalayamıyor. ben telefonu geçtim, çocuğu tut yemek yapmam lazım diyorum ama mutfakta maraton koşuyorum sanki. babayla ilgisi 5 dk. sonra yine paçamda. ama anneanne ile saatlerce oynar beni unutur. bence babalar oyalayamıyor ve evet bu bizim için bir sorun.
kötü anne değilsiniz. kendinize de vakit ayırmanız çok insani.. eşiniz söylediği sözlerde çok ayıp etmiş. bence de bir yaptırımı hak ediyor.

Çocuk o an beni istiyor ya o an benim ilgilenmem lazım çocukla eşime göre

iyi de çocuk o an sizi değil ilgi istiyor

çocuğun ilgisini başka yöne çekmek diye bir şey hiç duymuş mu eşiniz

bir gün komşular yürüyüşe gidecekler

komşu kızına söyledi sen de git tamam dedi evde de babası var

sonra kız ağlamaya başladı gitme anne babam bana değil telefona bakıyor diye

şimdi çocuk kendini ifade edebilecek yaşta idi o anlattı olayın özü bu

çocukla ilgilenmeyi sen oyna oğlum kızım deyip telefona tv ye gazeteye yani bir alternatife girmek olarak algılarsa tabii olmaz hatta çocuk o an başka şey düşündüğünü dahi anlar, baba ilgilenmiyor anneme gideyim der

çözümünüz her bık dediğinde çocuk ile ilgilenmek değil o ilginin onda birinin bari eşinizce verilmesini sağlamak

çocuk kaç yaşında? benimki 2 yaşında nerdeyse aynı durum. telefonla konuşmayı geçtim. tek başıma tuvalete gitmem bile sayılıdır. çocuk açısından süreç bu. normal yani. eşim benim de kolay oyalayamıyor. ben telefonu geçtim, çocuğu tut yemek yapmam lazım diyorum ama mutfakta maraton koşuyorum sanki. babayla ilgisi 5 dk. sonra yine paçamda. ama anneanne ile saatlerce oynar beni unutur. bence babalar oyalayamıyor ve evet bu bizim için bir sorun.
kötü anne değilsiniz. kendinize de vakit ayırmanız çok insani.. eşiniz söylediği sözlerde çok ayıp etmiş. bence de bir yaptırımı hak ediyor.

Kusura bakma, ama bos yere kendini avutuyorsun. Bu sekilde devam etmek istersen tabiki bana ne fakat "babalar cocuklari oyalayamiyorlar" bariz yalan. Öyle birsey yok. Eski esimde, etrafimdaki erkeklerde çok iyi bakarlar cocuklarina. Bakimi (bez degistirme, banyo yaptirma) olsun, beraber oynamak olsun,.. Ve bu bir istisna degil. Benim çevrem sadece böyle degil.

Sanki kadinlar annelerin karinlarindami ögreniyorlar? Hayir. Kadinlarda homojen bir grup degil. Hatta bazi kadinlar daha çabuk cocuk dünyasina girebilir, ama her kadin degil. Bende kizim ile oynuyorum fakat bazen bunaldigimida his ediyorum. Cünkü yaratici degilim. Ama bu beni kizim ile zaman geçirmekten alikoymuyor.

Sen kabullenme yolunu seçtin fakat simdi cocugun 2 yasinda ve en önemli yaslar 0-6 yas arasi oluyor. Ilgili bir baba bir çocuk için çok önemli. Ayni zamanda annenin nefes alabilmesi, rahat olmasida önemli . Yerinde olsam bu konuda esim ile konusurdum, gerekirse sert bir biçimde. Öyle hem cocuk isteyipte, hem bakmamak olmaz. Ve arada cocugu esine birak 1-2 saat o yanliz baksin. Ögrenecek o sorumlulugu almayi! Sonradan yavas yavas saatleri yükseltebilirsin 4-5 saate.

Back
X