Eşimin bebek fikri ??

ruya3434

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2017
63
21
3
29
Merhaba kk üyeleri hemen konuya giricem lütfen kırıcı yorum yapmayın...
2 buçuk aydır evliyim eşimle nişanlıyken hemen hemen hergün çocuk konusu açıp evlenince hemen çocuk yapmak istiyordu. Bende 1 sene bekleyelim filan beklemeyi önerdim çünkü eşim tüm düğün masraflarını kendisi karşıladı eski konumdan bilen bilir. Neyse evlendim borçlarımız var haliyle ama bende eşimde çalışıyoruz. Çok şükür borçları düzenli ve rahat bi şekilde ödüyoruz. Ama evlendikten sonra çocuk isteği içimde çok fazla büyüdü. Eşime çok çocuk istiyordun madem herşeyimiz düzenli gidiyor yapalım çocuk dedim. İstemedi direk istemiyorumda demedi ama nasip kısmet bakarız filan dedi durdu. Anlamadım. Nişanlıyken benim yaşımdakilerin boyu kadar çocukları var geç kaldım artık diyordu. Bu arada eşim 30 ben 23 yaşındayım. İlk başta dedim heralde yeni evlendik borç oldu haliyle ondan böyle biraz bekleyelim filan dedi diye. Ama sonra onu da sordum çok şükür bizi sarscak bi borcumuz yok dedi. Şimdi ben açık açıkta eşime çocuk istiyorum diyemiyorum çekiniyorum sanki olursa da benim isteğimle olurmuş o istemeyerek olcakmış gibi bir his doğuyor. Bilmiyorum. Dün akşam yatarken konuşuyoruz. Oğlumuz olursa ismi şu olsun dedim. OLur dedi. Kız olursa da sen koy dedim mesela ne koyarsın dedim bana ne dese beğenirsiniz gözümden uyku akıyor beynim çalışmıyor dedi (saat daha 23:30 ve eşim 12 yada 1 den aşağı uyumaz) bende uzatmadım tamam hayatım dedim uyuduk. Yani şimdi belki kiminiz erken daha filan dicek evet doğru belki ama eşim bi sebepte sunmuyor hani dese borç var demiyor dese evliliğimiz ilerlesin demiyor. Mesela ben bazen denemek için diyorum en az 1 buçuk 2 sene bekleriz heralde bakalım kısmet diyor. Ama aşırı çocuk sevgisi var yani görümcemin çocuklarına o kadar düşkün ki sanırsın kendi çocuğu. Yani çocuk sevgisi olan bi insan eşim. Yani ben çok çocuk istiyorum bi yandan diyorum evliliğimizin oturması mı beklense ama evlilik bozulcak olduktan sonra 10 yıl sonra millet ayrılıyor yani. Hem artık öyle bir devre geldik ki millet başta korunuyor 1 sene filan sonra çocuğu olmuyor. Böyle olsun istemiyorum. Rabbim ne eylerse hayırlı eyler ama bende çaba göstermek istiyorum. Hem diyorum belki ilk denemede tutmıcak etmicek bilemeyiz. Ama eşimin bu davranışlarını anlamıyorum ve çok üzülüyorum lütfen bir fikir verin sizce eşimle nasıl konuşabilirim bu konuyu yani nasıl doğru olur sizlerin tecrubesinden faydalanmak istiyorum. Çok uzun biliyorum okuyanlara sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum...

Eşinizin düşüncelerini bilemeyiz,haklı haksız da diyemeyiz çünkü herkes kendine göre haklı.
Korunmuyorsanız boşa kafa yoruyorsunuz zaten,Allah ne zaman isterse o zaman verir.

O sorumluluğu üstlenmek o kadar kolay olmuyor, çocuk dünyaya geldi oldu bitti değil asıl ondan sonra başlıyor herşey...

Tamam borçlarınız düzenli ilerliyor ama çocuk demek ekstra masraf demek o borçların üzerine birde bu masraflar eklenecek belki yetişemeyiz diye korkuyordur...

Çocuk istiyorum yapalım demek elbette kolay, bunu reele dökünce belki korkuları olabilir...

Haksız da sayılmaz...

bence evliliğiniz daha çok yeni.. eşin bu yüzden biraz zaman geçsin istiyor olabilir. şahsen ben de eşim de evlendiğimiz ilk zamanlarda bebek istemedik bu yüzden.. bence bir süre daha beklemenin bir zararı yok. akışına bırakın.

Çok anlam yüklemeyin bence. Adam uykum var diyorsa uykusu vardır. Hergün 1de uyuyor diye o gün sırf çocuk mevzusunu konuşmaktan kactığı için erken uyuduğunu hiç zannetmiyorum.
Eşinizle tabiki konuşacaksınız. Yok ben istiyorum da oldu o istedi de oldu gereksiz düşünceler. Siz birbirinize eşsiniz. Açık açık söyleyeceksiniz istediğinizi. O da fikrini söyler.

Aklımı oynatacağım cidden
Nedir bu yaş 20,23,25 çocuk istekleri ben anlamıyorum açıkcası.
Biraz hayatınızı yaşayın , gezin tozun eğlenin
sevişin koklaşın rahat rahat evde.
daha çok gençsiniz
eşiniz haklı

Sanırım hayatın gerçekleri eşinizin yüzüne bir tokat gibi çakmış.
Bu devirde çocuk sahibi olmak her açıdan zor.
Zamana bırakın adam bir rahatlasın sonra konuşulur.

Abartmışsınız ve kafada kurmuşsunuz biraz .
Eşiniz bu kadar içlendiğinizi bilse bu kadar kafaya taktığınızı bilse eminim şaşırır büyütmüşsünüz gerçekten .
Eşiniz kötü bir şeyde dememiş yani kısmet demiş en güzeli tabi kısmet .

Bende bu olayı anlamıyorum .
Şimdi ben açık açıkta eşime çocuk istiyorum diyemiyorum çekiniyorum sanki

İnsanlar eşleriylede açık açık konuşmayacaksa burda kk damı açık açık konuşacak .

Bence bu kadar dertleneceğinize eşinizle konuşun ve akışına bırakın daha ne ki ya 2.5 aylık evlisiniz geç mi kaldınız .

+1
Hemen içi geçiyor bu yeni nesilin. 5 yil oldu evleneli hala dusunme aşamasindayim şahsen... Bir bak bakalim bu evlilik neymis ne degilmis. Cocuk sorumlulugu bir bana mi zor geliyor ya

niye üstüne gidiyosunuz ki? çok saçma şu yaptığınız.

İyi de sen hamile kalırsan belki hamileliğin son dönemleri ve üstüne bir iki yıl çalışmama gibi bir durumun olabilir.

O zaman tüm borçlar eşine kalmayacak mı?

Bir de 2 aylık evliymişsiniz sadece. Çocuk 1- 2 yıl bekler de, bir daha bu rahat günleriniz nasıl gelir? Eşinizle başbaşa zaman geçirmeyi, gezip tozmayı vs sevmiyor musunuz?

aslında sizin tam olarak söylemek istediğiniz nişanlı iken çocugunuz olmaya cok hevesli olup evlendikten sonra bakalım kısmet demesi olmuş değil mi ? ve bu değişimi anlayamıyorsunuz
Belki şu an kafası dolu çocuk gibi agır bir sorumluluk için sonradan hazır hissetmedi kendini size söylemedi ?
yada evliligim otursun diye düşündü sonradan sizden emin olmak istiyor belki bir duygu karmaşası yaşıyor olabilir..
Cünkü nişanlı ile evli olmak arasında cok fark var fikri değişmiş olabilir sonuçta hiç bebek istemiyorum da dememiş bence zamana ihtiyacı var gibi geldi banaa

Nişanlıyken atıp tutmak kolay Zamanı gelince uygulamak zor

Eşin de böyle düşünüyor bence

aceleye gerek yok

adam daha evliliğe alışmamış aynı zaman da siz de

çocuk olunca bir daha çocuksuz hayata dönüş yok

o nedenle biraz çocuksuz hayatınızı yaşayın

+1
Hemen içi geçiyor bu yeni nesilin. 5 yil oldu evleneli hala dusunme aşamasindayim şahsen... Bir bak bakalim bu evlilik neymis ne degilmis. Cocuk sorumlulugu bir bana mi zor geliyor ya
valla ben 37 yasındayım
ilk evliliğim 4 sene sürdü cesaret edip çocuk yapamadım
iyiki de yapmamısım yoksa eski eşle bagım kopmayacakmıs

şimdiki evliliğimde 3 bucuk senelık evlıyız
son bır yıldır düşünüyoruz
onda da tam tam kafama oturmuş değil( ülkenin hali,rahatıma düşkünlük , eşimle aramıızn bozulmasından korkmam vs vs vsss)

sebepler uzayıp gidiyor
şuanda tüp bebek tedavisi görüyorum , çocukları da çok sevmıyorum ama anne olmak daha yeni yeni istiyorum.
23 yasında ben dolu sevgili değiştiriyordum

Bismillah, 2 buçuk ay olmuş daha. Adam istiyorum demiş de evlenir evlenmez hemen yapacağız da dememiş. Önce bir evliliğe alışın. 2 buçuk aylık evlilikte ne zaman çocuk yapacağız diye bana sorsa eşim kafa buluyor herhalde derim.

Gonlune gore olsun insallah saglik sihhatle.

Ben de cok useniyorum valla uykusuzluk, ilgilenmek...

Bir de kiyasliyorlar, 25 yasindaki arkadasimin şu kadarlik cocugu var bilmem ne...

Yaşın 23
Daha 2 ay olmuş evleneli
ben anlayamıyorum bu yaşta ne çocuğu evlenmişsin biraz tadını çıkar ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu biliyor musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…