- 20 Mayıs 2024
- 1.673
- 2.252
- 53
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı- zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.Prospektüs'ü okudunuz mu?
Hangi rahatsızlıklarda kullanıldığı yazar.
Mutlaka sorun.Bilmelisiniz. Ama anksiyete&panik bozukluk rahatsızlığı olan biriyle aynı evde yaşamak da zorlayıcı olabiliyor. Farkedilmemesi pek mümkün değil bence. Hiç bi durgunluk ya da stres farketmediniz mi?Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı- zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.
İnternette böyle yazıyor
Hiç fark etmedim yani normal stresli olduğu zamanlar oluyor ama o da 2 işte çalıştığı için diye düşünüyorum. Bir defasında arkadaşlarımız iftara gelicekti ben de hazırlık yaparken o da baya stres olmuştu hatta neden bu kadar panik yaptı diye şaşırmıştım böyle düşününce mantıklı geldi.Mutlaka sorun.Bilmelisiniz. Ama anksiyete&panik bozukluk rahatsızlığı olan biriyle aynı evde yaşamak da zorlayıcı olabiliyor. Farkedilmemesi pek mümkün değil bence. Hiç bi durgunluk ya da stres farketmediniz mi?
Anksiyete ve panik bozukluk teşhisim var. Eşimin bunu anlamaması imkansız olurdu. Ama herkeste aynı etki ya da yükseklikte seyretmeyebilir.Hiç fark etmedim yani normal stresli olduğu zamanlar oluyor ama o da 2 işte çalıştığı için diye düşünüyorum. Bir defasında arkadaşlarımız iftara gelicekti ben de hazırlık yaparken o da baya stres olmuştu hatta neden bu kadar panik yaptı diye şaşırmıştım böyle düşününce mantıklı geldi.
Sorun tabi ki, belki cok ciddi bir hastalik ve bu sebeple cogalmaktan vazgececeksiniz. Gerci ben kardesi paranoid sizofren biriyle bastan evlenmezdim amaMerhaba, hesabımı gebelik için açmıştım ama bir konuda fikir almak istedim. Az önce çamaşırları katladım yerleştirirken eşimin tarafında bir kutu antidepresan buldum. 2 haftadır Türkiye'de tatildeydim muhtemelen unuttu saklamayı. Kullandığını bana söylememişti ve kız kardeşi de paranoid şizofreni hastası. Bunu neden sakladı benden bu tür hastalıklar genetik olabiliyor. Şok oldum ona bunu neden kullandığını sormalı mıyım?
Teşekkür ederim öyle yapıcamAnksiyete ve panik bozukluk teşhisim var. Eşimin bunu anlamaması imkansız olurdu. Ama herkeste aynı etki ya da yükseklikte seyretmeyebilir.
Siz bi konuşun derim. Bi anlatsın bakalım neden saklama gereği duymuş.
O zaman alakası yok şizofreniyle.hafif bir antidepresan.ben de aynısından kullanıyorum.korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum.sorunlu biri olduğunu düşünmeni istememiş olabilir.Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı- zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.
İnternette böyle yazıyor
Kardeşinde annesinin vefatından sonra travmayla ortaya çıktığını söylemişti, birinde var diye bütün kardeşlerde olması kesin olan bir durum değil elbette yatkınlık olabilir bunu biliyorum ama sadece ben değil ailem de herhangi bir farklılık hissetmedi. 6 aydır aynı evin içinde yaşıyoruz. Belki de anksiyete için kullanıyor belki ilaç kendisinin değil ben yokken erkek kardeşi de eve gelmişti.Ablacığım depresyona gelinceye kadar adamın kardeşi şizofren farkında mısın, tabi ki genetik mirasında psikolojik hastalıklar olması normal, neye şaşırdın? Senin çocuğunda da benzer şeyler çıkabilir, şizofreni gibi bir durum varsa baştan evlenmemeliydin. Adam depresif olsun olmasın bu saatten sonra ne fark eder şizofreniyi kabullenip evlenmişsin
Cı...lex ilacın adı 10mg . Yine de benden saklaması incitti ben ondan hiç bir şey saklamadım ve hep yanında olduğumu hissettirdim oysa ki.O zaman alakası yok şizofreniyle.hafif bir antidepresan.ben de aynısından kullanıyorum.korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum.sorunlu biri olduğunu düşünmeni istememiş olabilir.
Cipralex mi. Bence sandığınız gibi ağır bi durumu yok şizofren ya da majör depresyon gibi...Cı...lex ilacın adı 10mg . Yine de benden saklaması incitti ben ondan hiç bir şey saklamadım ve hep yanında olduğumu hissettirdim oysa ki.
EvetCipralex mi.
Her ne olursa olsun evlenmeden önce benimle paylaşması gerekiyordu, OKB basite alınacak bir rahatsızlık değil. Ben PCOS olduğumu ailemde şeker hastalığı olduğunu bile söyledim. Çok üzgünüm.Cipralex mi. Bence sandığınız gibi ağır bi durumu yok şizofren ya da majör depresyon gibi...
.muhtemelen hafif düzeyde bi anksiyete ve obsesyonu var. Rahat uyuması için vermiştir doktoru
İyi de pcos ikinizi de ilgilendiren bir konu ya neticedeHer ne olursa olsun evlenmeden önce benimle paylaşması gerekiyordu, OKB basite alınacak bir rahatsızlık değil. Ben PCOS olduğumu ailemde şeker hastalığı olduğunu bile söyledim. Çok üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?