Eşimin benden sakladığı ilaç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benim eşim benzer içerikli bir ilacı sigara bıraktırmaya yönelik bir yan etkisi olduğu için kullanmıştı. Belki öyle bir şey yapıyordur

Şimdi çok daha iyisinizdir diye umuyorum?

Ablacığım şizofreni öyle çevresel etkenlerle falan ortaya çıkmaz, herkesin annesi babası ölüyor kim şizofreniye yakalanıyor?? Tamamiyle genetik, bazı insanllarda yatkınlık var. Kocanda çıkıp çıkmaması önemli değil, kocanın ailesinde bu genetik miras var, senin çocuğunda da çıkabilir, çocuğunda başka hastalıklar çıkabilir, kuşaklar sonrasında torunlarında da çıkabilir. Hiç mi araştırmadın evlenmeden önce

Evet bunu yazmaya gelmistim, tesekkurler ceri

Şimdi çok daha iyisinizdir diye umuyorum?
Allah razı olsun. Sormanız bile o kadar sevindirdi ki...

Ben ağır bir travma yaşadım lohusayken. Travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete ve majör depresyonu aynı anda yaşadım.

Doktor yatış önerdi ama bebeğim olduğu için mecbur ayakta tedavi gördüm.
1 buçuk sene oldu.

Travma ile anksiyeteden kurtuldum. Majör depresyon kontrol altında ama tamamıyla kurtulamadım.

Çok yol aldım ama. Intihar etmeye çalışmıyorum ya da sakinleştirici iğnelere ihtiyaç duymuyorum. sadece kontrol altındayım ve ilaçla tedavi oluyorum. Ama yine de günün birinde öleceğim için mutluyum. Birgün tüm acılarım ve korkularım bitecek.

Sorduğunuz için çok teşekkür ederim . Insalah ihtiyaç duyduğunuz bir anda haliniz hatırınızı soran dostlara denk gelirsiniz

Şizofreninin başlıca nedenleri aşağıdaki gibidir:
Genetik yatkınlık
Uyuşturucu kullanımı
Kişinin bazı virüslere maruz kalması
Doğum esnasında bebeğin oksijensiz kalması
Vücudun kendi dokularına karşı savaş açması
Kişinin yaşamında meydana gelen bazı travmatik olaylar
Hamilelik esnasında geçirilen çeşitli enfeksiyon hastalıkları
Beyinde bulunan bazı kimyasallarda meydana gelen bozulmalar
Gençlik çağında kişinin bilinçsizce psikoaktif veya psikotrop sınıfında yer alan ilaçları kullanması
Ailesinde olmayanlarda nasıl şizofreni olabiliyor o zaman genlerin kimden kime aktarıldığını kimse bilemez 20 nesilde çıkmayıp birinde çıkabilir. O yüzden genetik kesinlik değil yatkınlık deniyor. Ama ben bunu zaten düşündüm ve evlenmeden bilgim vardı konuyla ilgili.

Çok çok geçmiş olsun. Ne iyi geldiyse bu süreçte devam edin lütfen. Daha da iyi olun
Anksiyete,tssb, panik bozukluk var bende de. Sanıyorum sizinki çok daha derin bir süreç olmuş. Ama anlayabildiğime inanıyorum.

Bazen yabancılaşıyorum kendimden başka herkese,herşeye.Çıt çıkmasın ve kimse bana dokunmasın istiyorum. Sonra diyorum ki bir yolu var ve ben onu muhakkak bulacağım.Siz de öyle düşününMuhakkak bulacağız,çok daha iyi olacağız. Konuyu baltalamak istemem,ihtiyaç duyduğunuz anda iletişime geçebilirsiniz benimle.
Bu arada bugün de dua aldım sayenizde teşekkür ederim

Aynen birde belli bir yaştan sonra belirti veren insanlarda oluyor. Vardı bizim komşu babası şizofrendi , abisin de de babası kadar olmasa da problemler vardi. Çocuk matematik öğretmenligi okuyup bitirmiş, o derece normaldi. Sonradan bir kıza aşık olmus. Karşılık bulamamış , tetiklemis var olan durumu. O da sonradan babası gibi olmuştu.

20 nesilde çıkmayıp birinde çıkabilir.

Elbette nesil atlayabilir ama sizin çocuğunuzda çıkma olasılığı sağlıklı insanların çcoukların çıkma olasılığının %10000 katı daha fazla. Burda kendinizi kandırabilirsiniz ama yanlış bilgi yaymayın. Bu tip sorunlara yatkın biriyle evlenirseniz, çocuklarınızda çıkma riskini kabul ederek evlenirsiniz. Bence yanlış yoldasınız, gerçekten böye bir şeyin olasılığı dahi korkutucuyken peynir ekmek gibi kabullenmeniz inanılmaz. Çocukta çıkarsa ne yapacaksınız, çocuğunuzun hayatboyu hasta olmasını, normal bir hayat sürememesini seyredecek misiniz? Beni ilgilendirmez hayat sizin, umarım 10 yaşındaki bir çocuğun elinden tutup doktor doktor gezdirmek zorunda kalmazsınız.

Cı...lex ilacın adı 10mg . Yine de benden saklaması incitti ben ondan hiç bir şey saklamadım ve hep yanında olduğumu hissettirdim oysa ki.
Bu ilacı ben uyuyamadığım için üniversitede kullanmıştım. Kafamdaki düşünceleri rahatlatmak adına doktorum vermişti. Korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum üstelik 10 mg gayet düşük bir doz, başlangıç denebilir. Ama eşinize sormanız gerek.

Kız Allah iyiliğini versin başlığı okudum sana reçete edilen ilacı kullanıyor sandım, "sağladığı" değilmiş sakladığı imiş

Sor bence sonuçta eşi olarak bilmeye hakkın var. E nabızından eşinin kontrol edebilirsin

Aklıma birşey daha geldi.bu ilaçlar cinsel ilişkinin süresini uzatıyor, ereksiyon sorunlarına iyi geliyor.acaba cinsel amaçla mi kullanmaya başladı.güçlü bir ihtimal sakladığına göre.

sorup iyice öğrenin bence durumu ciddi bişey olmayadabilir.

1.si biz zaten sağlıklı insanlarız
2.si %10000 gibi bir matematiksel oranı hangi organınızdan destek alarak yazabiliyorsunuz? Siz galiba profesörsünüz bu konuda ayrıca yapılan araştırmalarda şizofreninin tek yumurta ikizinde bile görülme olasılığı %50 çift yumurtada %15 kardeşinin çocuğunda bu oran Max %5 filandır, tüm toplumda görülme oranı da %2 yani bu da gayet düşük bir oran. Yanlış bilgi yayan sizsiniz.
3.sü Ben zaten%5'lik riski kabul ettim hiç bir genetik hastalığı olmayıp yorumlarda yazan kişiler gibi depresyon, panik atak gibi bir sürü ruhsal hastalığa sonradan da sahip olabilir her çocuğun olasığı olduğu kadar. O da başımıza gelirse başka çocuk yapmayı düşünmem benim bu dünyadaki sınavım der katlanırım.
4.sü de neden çocuğumun normal bir hayat sürememesini seyredeyim ruhsal hastalıkları öcü gibi göstermekten vazgeçin şizofreni günümüzde %60 oranında hastada tamamen tedavi edilebiliyor tıp bu konuda çok gelişti bu kişiler normal yaşamda iş sahibi bile oluyorlar.
Kulaktan dolma bilgilerle kafadan atma istatiklerle burda mahalle teyzeliği yapmayın, mantıklı bilgileriniz varsa konuşun.

Eşim yabancı uyruklu olduğu için e-nabızı yok tahmin ettiğim gibi ben yokken stres için doktora gitmiş, o da bu ilacı vermiş 1 hafta kullanmış ama uyku yaptığı için bırakmış. Ben olmadığım için uyku güçlüğü de yaşadı muhtemelen, sana sarılınca iyi hissediyorum kendimi geldiğinden beri kullanmıyorum dedi.
sorup iyice öğrenin bence durumu ciddi bişey olmayadabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…