- 20 Mayıs 2024
- 1.673
- 2.252
- 53
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Evet ama bilmiyormuş gibi davranabilirdim ki tam emin değildim sadece bir doktor olabilir dedi 10 kadından 2de var abartılacak bir şey değil dedi teşhis bile konmamıştı.İyi de pcos ikinizi de ilgilendiren bir konu ya neticede
Hiç fark etmedim yani normal stresli olduğu zamanlar oluyor ama o da 2 işte çalıştığı için diye düşünüyorum. Bir defasında arkadaşlarımız iftara gelicekti ben de hazırlık yaparken o da baya stres olmuştu hatta neden bu kadar panik yaptı diye şaşırmıştım böyle düşününce mantıklı geldi.
reçete bile istemeden satılan çevremdeki 5 arkadaşımdan 3 ünün içtiği ilaç
Şimdi çok daha iyisinizdir diye umuyorum?Majör depresyon hastasıyım. Travma ile başladı. Intihar girişimim oldu
Yeme icmeden tamamen kesildim. Sakinleştirici iğnelerle zapt ettiler beni
Majör depresyon hastasını fark etmemek için bir insanın dünyaya hiç gelmemiş olması gerekir
Korkma o zaman
Kardeşinde annesinin vefatından sonra travmayla ortaya çıktığını söylemişti, birinde var diye bütün kardeşlerde olması kesin olan bir durum değil elbette yatkınlık olabilir bunu biliyorum ama sadece ben değil ailem de herhangi bir farklılık hissetmedi. 6 aydır aynı evin içinde yaşıyoruz. Belki de anksiyete için kullanıyor belki ilaç kendisinin değil ben yokken erkek kardeşi de eve gelmişti.
Evet bunu yazmaya gelmistim, tesekkurler ceriAblacığım şizofreni öyle çevresel etkenlerle falan ortaya çıkmaz, herkesin annesi babası ölüyor kim şizofreniye yakalanıyor?? Tamamiyle genetik, bazı insanllarda yatkınlık var. Kocanda çıkıp çıkmaması önemli değil, kocanın ailesinde bu genetik miras var, senin çocuğunda da çıkabilir, çocuğunda başka hastalıklar çıkabilir, kuşaklar sonrasında torunlarında da çıkabilir. Hiç mi araştırmadın evlenmeden önce
Allah razı olsun. Sormanız bile o kadar sevindirdi ki...Şimdi çok daha iyisinizdir diye umuyorum?
Şizofreninin başlıca nedenleri aşağıdaki gibidir:Ablacığım şizofreni öyle çevresel etkenlerle falan ortaya çıkmaz, herkesin annesi babası ölüyor kim şizofreniye yakalanıyor?? Tamamiyle genetik, bazı insanllarda yatkınlık var. Kocanda çıkıp çıkmaması önemli değil, kocanın ailesinde bu genetik miras var, senin çocuğunda da çıkabilir, çocuğunda başka hastalıklar çıkabilir, kuşaklar sonrasında torunlarında da çıkabilir. Hiç mi araştırmadın evlenmeden önce
Çok çok geçmiş olsun. Ne iyi geldiyse bu süreçte devam edin lütfen. Daha da iyi olunAllah razı olsun. Sormanız bile o kadar sevindirdi ki...
Ben ağır bir travma yaşadım lohusayken. Travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete ve majör depresyonu aynı anda yaşadım.
Doktor yatış önerdi ama bebeğim olduğu için mecbur ayakta tedavi gördüm.
1 buçuk sene oldu.
Travma ile anksiyeteden kurtuldum. Majör depresyon kontrol altında ama tamamıyla kurtulamadım.
Çok yol aldım ama. Intihar etmeye çalışmıyorum ya da sakinleştirici iğnelere ihtiyaç duymuyorum. sadece kontrol altındayım ve ilaçla tedavi oluyorum. Ama yine de günün birinde öleceğim için mutluyum. Birgün tüm acılarım ve korkularım bitecek.
Sorduğunuz için çok teşekkür ederim . Insalah ihtiyaç duyduğunuz bir anda haliniz hatırınızı soran dostlara denk gelirsiniz
Aynen birde belli bir yaştan sonra belirti veren insanlarda oluyor. Vardı bizim komşu babası şizofrendi , abisin de de babası kadar olmasa da problemler vardi. Çocuk matematik öğretmenligi okuyup bitirmiş, o derece normaldi. Sonradan bir kıza aşık olmus. Karşılık bulamamış , tetiklemis var olan durumu. O da sonradan babası gibi olmuştu.Ablacığım şizofreni öyle çevresel etkenlerle falan ortaya çıkmaz, herkesin annesi babası ölüyor kim şizofreniye yakalanıyor?? Tamamiyle genetik, bazı insanllarda yatkınlık var. Kocanda çıkıp çıkmaması önemli değil, kocanın ailesinde bu genetik miras var, senin çocuğunda da çıkabilir, çocuğunda başka hastalıklar çıkabilir, kuşaklar sonrasında torunlarında da çıkabilir. Hiç mi araştırmadın evlenmeden önce
20 nesilde çıkmayıp birinde çıkabilir.
Okb olması durumunda da karşı tarafı ilgilendiren bir durum neticedeİyi de pcos ikinizi de ilgilendiren bir konu ya neticede
Bu ilacı ben uyuyamadığım için üniversitede kullanmıştım. Kafamdaki düşünceleri rahatlatmak adına doktorum vermişti. Korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum üstelik 10 mg gayet düşük bir doz, başlangıç denebilir. Ama eşinize sormanız gerek.Cı...lex ilacın adı 10mg . Yine de benden saklaması incitti ben ondan hiç bir şey saklamadım ve hep yanında olduğumu hissettirdim oysa ki.
Kız Allah iyiliğini versin başlığı okudum sana reçete edilen ilacı kullanıyor sandım, "sağladığı" değilmiş sakladığı imişMerhaba, hesabımı gebelik için açmıştım ama bir konuda fikir almak istedim. Az önce çamaşırları katladım yerleştirirken eşimin tarafında bir kutu antidepresan buldum. 2 haftadır Türkiye'de tatildeydim muhtemelen unuttu saklamayı. Kullandığını bana söylememişti ve kız kardeşi de paranoid şizofreni hastası. Bunu neden sakladı benden bu tür hastalıklar genetik olabiliyor. Şok oldum ona bunu neden kullandığını sormalı mıyım?
Aklıma birşey daha geldi.bu ilaçlar cinsel ilişkinin süresini uzatıyor, ereksiyon sorunlarına iyi geliyor.acaba cinsel amaçla mi kullanmaya başladı.güçlü bir ihtimal sakladığına göre.Merhaba, hesabımı gebelik için açmıştım ama bir konuda fikir almak istedim. Az önce çamaşırları katladım yerleştirirken eşimin tarafında bir kutu antidepresan buldum. 2 haftadır Türkiye'de tatildeydim muhtemelen unuttu saklamayı. Kullandığını bana söylememişti ve kız kardeşi de paranoid şizofreni hastası. Bunu neden sakladı benden bu tür hastalıklar genetik olabiliyor. Şok oldum ona bunu neden kullandığını sormalı mıyım?
oradaki yazı birşeyi anlatmaz bazı hastalıklarda şizofreni ilaçlarını farklı bir hastalık için de verebiliyor doktorlar iyi geldiği için.Prospektüs'ü okudunuz mu?
Hangi rahatsızlıklarda kullanıldığı yazar.
sorup iyice öğrenin bence durumu ciddi bişey olmayadabilir.Merhaba, hesabımı gebelik için açmıştım ama bir konuda fikir almak istedim. Az önce çamaşırları katladım yerleştirirken eşimin tarafında bir kutu antidepresan buldum. 2 haftadır Türkiye'de tatildeydim muhtemelen unuttu saklamayı. Kullandığını bana söylememişti ve kız kardeşi de paranoid şizofreni hastası. Bunu neden sakladı benden bu tür hastalıklar genetik olabiliyor. Şok oldum ona bunu neden kullandığını sormalı mıyım?
1.si biz zaten sağlıklı insanlarızElbette nesil atlayabilir ama sizin çocuğunuzda çıkma olasılığı sağlıklı insanların çcoukların çıkma olasılığının %10000 katı daha fazla. Burda kendinizi kandırabilirsiniz ama yanlış bilgi yaymayın. Bu tip sorunlara yatkın biriyle evlenirseniz, çocuklarınızda çıkma riskini kabul ederek evlenirsiniz. Bence yanlış yoldasınız, gerçekten böye bir şeyin olasılığı dahi korkutucuyken peynir ekmek gibi kabullenmeniz inanılmaz. Çocukta çıkarsa ne yapacaksınız, çocuğunuzun hayatboyu hasta olmasını, normal bir hayat sürememesini seyredecek misiniz? Beni ilgilendirmez hayat sizin, umarım 10 yaşındaki bir çocuğun elinden tutup doktor doktor gezdirmek zorunda kalmazsınız.
Bu ilacı ben uyuyamadığım için üniversitede kullanmıştım. Kafamdaki düşünceleri rahatlatmak adına doktorum vermişti. Korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum üstelik 10 mg gayet düşük bir doz, başlangıç denebilir. Ama eşinize sormanız gerek.
Eşim yabancı uyruklu olduğu için e-nabızı yokKız Allah iyiliğini versin başlığı okudum sana reçete edilen ilacı kullanıyor sandım, "sağladığı" değilmiş sakladığı imiş
Sor bence sonuçta eşi olarak bilmeye hakkın var. E nabızından eşinin kontrol edebilirsin
sorup iyice öğrenin bence durumu ciddi bişey olmayadabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?